Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Chyba dam sobie spok贸j

W swoich zwi膮zkach zawsze by艂am lojalna, uczciwa, wierna i dobra

Polecane posty

To by艂o pytanie do mnie, czy do 21:57?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
do Cb dzi艣 to JA

Udost臋pnij ten post

C贸偶 jestem tylko skromn膮 magister psyhologii. Ale wiem wiele o ludziach. Znam si臋 na m臋skiej psyhice wiem jak jest skonstu艂owana i potrafie z niej czyta膰 i unika膰 afer to dzi臋ki mej m膮dro艣ci wybr臋艂am z w膮tku policyjnego. Mam muzg i wiem jak si臋聽go u偶ywa. A to 偶e lubie m臋偶czyzn i 艂atwo im ulegam to natauralny mechanizm pyshologiczny jaki kobieta nabyla droga ewolucji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
C贸偶 jestem tylko skromn膮 magister psyhologii. & I to wiele wyja艣nia. Nawet nie odnosze si臋 do bzdur kt贸re napisa艂a艣 w ca艂ym tym wpisie. Muzg... sam robie mase b艂臋d贸w ale to jest idealna wizyt贸wka twojej osoby. Nie myli艂em si臋聽w moich os膮dach do Ciebie

Udost臋pnij ten post

O, "magister psychologii"! Musz臋 przyzna膰, 偶e troll, kt贸ry si臋 podszy艂 pod m贸j nick, zrobi艂 mi niesamowit膮 przyjemno艣膰, nadaj膮c mi ten tytu艂. Czuj臋, 偶e uros艂am sto metr贸w nad ziemi膮, ha! Dzi臋kuj臋, trollu, masz u mnie plus! P.S.: Nie b贸j si臋 o moje b艂臋dy ortograficzne lub znaki interpunkcyjne. Skup si臋 lepiej na kolejnych komentarzach, kt贸re uznasz za "moje". Dzi臋kuj臋 za tak mi艂y komplement, doprawdy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ten o psychologii to nie Twoj komentarz??

Udost臋pnij ten post

Wierz, w co chcesz. Ja wiem, co i w jaki spos贸b pisz臋. My艣l臋, 偶e osoby, kt贸re czytaj膮 ten w膮tek od pocz膮tku-r贸wnie偶. Nie musz臋 chyba nikomu pisa膰, na czym polega "szlachetny" tytu艂 forumowego prowokatora; jaki艣 tutaj upatrzy艂 m贸j w膮tek i teraz si臋 za niego zabra艂. C贸偶. 呕ycz臋 mu przyjemnej zabawy. Przynajmniej mo偶na si臋 po艣mia膰, hahaha!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zrob sobie nick na niebiesko i bedzie po sprawie wiec kim jests z wyksztalcenia?

Udost臋pnij ten post

22:40, doskonale zdaj臋 sobie spraw臋 z tego, jak dzia艂aj膮 fora internetowe. Wiem, 偶e mo偶na pozna膰 tutaj wielu 艣wietnych, m膮drych i warto艣ciowych ludzi, ale tak偶e i takich, kt贸rzy s膮 ich kompletnymi przeciwno艣ciami. C贸偶, to tak, jak w 偶yciu realnym. Poza tym-nie wszyscy musz膮 si臋 rozumie膰 i lubi膰. Nie widz臋 sensu, bym mia艂a sta膰 si臋 "niebieska", mimo, 偶e bywam tutaj codziennie i cz臋sto dodaj臋 tematy lub odpowiadam na niekt贸re z nich. Je艣li kto艣 chce si臋 bawi膰 moim nickiem-niech si臋 bawi. Skoro to ma go uszcz臋艣liwi膰, da膰 mu satysfakcj臋, to OK. Wracaj膮c do Twojego pytania: mog臋 wiedzie膰, sk膮d przysz艂o Ci do g艂owy zapyta膰 mnie o moje wykszta艂cenie? My艣l臋, 偶e to nic nie wniesie do sprawy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To powie bardoz du偶o. My艣le 偶e jestes..... c贸偶 nie b臋d臋 m贸wi艂 co my艣le bo chce najpierw us艂ysze膰 tw膮 odpowied藕. Ale Tw贸j spos贸b my艣lenia na to wskazuje

Udost臋pnij ten post

22:51, mog臋 napisa膰 Ci tylko tyle, 偶e nie jestem magistrem psychologii, jak zosta艂am tutaj okrzykni臋ta, hahaha... Napisz, kim-wed艂ug Ciebie-mog臋 by膰, a odpowiem, czy jeste艣 blisko, czy daleko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶w24
Wiesz jak to jest, z tym jak w wieku 12 lat patrzy艂a艣 na m艂odszych od siebie, a co my艣la艂a艣 sobie jak mia艂a艣 16 lat, 22 lata i powoli troch臋 si臋 to zmienia ale obstawiam, 偶e jak patrzysz na obecnych 19 latk贸w, to mo偶e nawet o tym nie my艣l膮c ale chocia偶 w pod艣wiadomo艣ci widniej膮 jako mniej dojrzali ni偶 Ty wg w艂asnej oceny w wieku 16 lat. Chcesz stworzy膰 zwi膮zek na zasadach partnerskich brn膮c w schemat tworzenia si臋 zwi膮zk贸w patriarchalnych? To raczej rzadko艣膰, jakiego by facet nie sprawia艂 wra偶enia, mo偶e mie膰 naprawd臋 dobre intencje, mo偶e chcie膰 偶eby艣 czu艂a si臋 jak w niebie, ale trudno tu o prawdziwie partnersk膮 relacj臋 co zaczyna wychodzi膰 z czasem. Taki Wasz babski problem, 偶e starszy facet jest lepszy naprawd臋 tylko dlatego, 偶e jest starszy, a m艂odsi nie s膮 nawet brani pod uwag臋 chocia偶 za艂o偶enie, 偶e m艂odszy jest mniej warty od starszego gustuj膮cego w m艂odszych panienkach, szczeg贸lnie bior膮c pod uwag臋 to od czego zacz膮艂em, taka iluzoryczna wzgl臋dno艣膰, naprawd臋 ci 30 paro letni s膮 bardziej m臋scy od ogarni臋tego i odpowiedzialnego 22 latka, czy tak Ci si臋 wydaje? Ci臋偶ka sprawa, 偶eby Ci si臋 uda艂o, ewolucja nie jest procesem doskona艂ym, potrzeby nie s膮 zwi膮zane z rozs膮dkiem i bardzo mo偶liwe, 偶e gdyby kto艣 Ciebie jednak przekona艂 do kierowania si臋 przede wszystkim rozs膮dkiem w tej dr膮偶onej przeze mnie kwestii to dopiero mog艂aby艣 wykaza膰 si臋 cechami wymienionymi w temacie. Sorry za pesymistyczne wnioski nie daj膮ce 偶adnych odpowiedzi, ani nawet wskaz贸wek... Tylko krzywdz膮ce uog贸lnienia jak bym wszystkich zna艂, no ale niestety mimo, 偶e sam 偶yj臋 z nadziej膮, 偶e mi si臋 akurat uda stworzy膰 szcz臋艣liwy zwi膮zek do grobowej deski, to im wi臋cej my艣l臋 na takie tematy (na uog贸lnionych przyk艂adach, wolnych od idealizowania kogokolwiek) tym bardziej wszystkie drobne wnioski staj膮 si臋 zbie偶ne, z tym ostatecznym, 偶e dla 艣wiata i samych ludzi najlepiej b臋dzie jak ludzko艣膰 wyginie. Jako 偶e jest spore prawdopodobie艅stwo, 偶e jednak nie przyjdzie nam wygin膮膰 za naszego 偶ycia, mog臋 tylko 偶yczy膰 Ci szcz臋艣cia w poszukiwaniach drugiej po艂贸wki, na 100% chodz膮 po tym 艣wiecie faceci, z kt贸rymi mog艂aby艣 stworzy膰 po prostu dobry zwi膮zek, w kt贸rym nikt nikogo nie b臋dzie krzywdzi膰 ;) mog臋 jeszcze poradzi膰 skoncentrowanie si臋 na rozwoju osobistym, to jest zawsze dobre rozwi膮zanie, a przynajmniej ja w to wierz臋 ^^

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zw24, Tak twoje uog贸lnienia s膮 bardzo krzywdz膮ce. Nie mam na my艣li 偶e starsi Panowie s膮 lepiej obdarzeni a m艂odsi s艂abiej. My艣le 偶e doros艂y m臋偶czyzna postafi wczu膰 si臋聽w potrzeby kobiety, pod膮偶a膰 za jej rytmem oddechem, tempem, by膰 my艣lami tam gdzie ona jest, tuli膰聽czule i szczytowa膰 gdy ona szczytuje. Wy M艁ODZIAKI my艣lici tylko o sobie. Dochodzicie szybko i znikacie szybko.

Udost臋pnij ten post

15:52 to oczywi艣cie Ja. Zapomnia艂am si臋 podpisa膰 przepraszam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶w24
C贸偶.... Nie dziwi mnie to wcale, ale to troche takie stereotypowe my艣lenie. M艂ody facet te偶 mo偶e mie膰 wiele do zaoferowania r贸wnolatce, mi bardoz podoba si臋聽fakt 偶e mo偶emy by膰 dla siebie pierwsi uczy膰 si臋聽wsp贸lnie pieszczot i poznawa膰 swoje cia艂o, 膰wiczy膰 panowanie nad umys艂em i kontrolowa膰 d艂ugo艣膰聽szczytowania. Ale wygl膮da na to 偶e nie jeste艣 zbyt m膮dr膮 osob膮, po tym jak oceniasz m艂odszych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶w24
Wiem, 偶e m贸j ostatni wpis m贸g艂 wzbudzi膰 negatywne emocje, ale czy to wystarczy, 偶eby sprowokowa膰 autork臋 do tak 偶enuj膮cej odpowiedzi? Poczekam jeszcze mo偶e do rana...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 singiel25
Cze艣膰 "Chyba dam sobie spok贸j" . Niestety wczoraj mia艂em zbyt du偶o rzeczy do zrobienia i nie mia艂em si艂y na to by normalnie porozmawia膰. Wol臋 nic nie pisa膰 ni偶 bezsensowne jednozdaniowe odpowiedzi kt贸re nic nie wnios膮. Odno艣nie Twoich wcze艣niejszych wypowiedzi 艣miem twierdzi膰 偶e jestem do艣膰 silny psychicznie dlatego te偶 dzi臋ki temu ukszta艂towa艂 si臋 m贸j charakter i za nic bym go nie zmieni艂, pod wp艂ywem stresu r贸wnie偶 nie zmieniam si臋 diametralnie i mo偶e tutaj jest problem? Inni to si臋 rzucaj膮, wyzywaj膮, nawet rw膮 si臋 do bicia a ja? Po prostu zako艅cz臋 rozmow臋 i sobie och艂on臋 bez zb臋dnych negatywnych emocji i tutaj mam pytanie, wiem 偶e kobiety sa bardzo emocjonalne wi臋c skoro nie wzbudzam w nich "negatywnych" emocji czy to 藕le? Ja nigdzie nie wyjd臋 i nie wr贸c臋 po paru dniach, nie flirtuj臋 wi臋c kto艣 m贸g艂by rzec 偶e jestem "nudny" bo inni m臋偶czy藕ni to gdzie艣 wychodz膮, p贸jd膮 do baru, klubu, nie odzywaj膮 si臋 i taka kobieta si臋 martwi, p贸藕niej jest w艣ciek艂a jak wr贸c***ijany albo co艣 zrobi no i oczywi艣cie kolejnym etapem s膮 przeprosiny kt贸re wzbudzaj膮 sporo pozytywnych emocji. Ja wzbudzam tylko pozytywne, wiadomo czasem zdenerwuj臋 bo nie ma idealnych ludzi ale z pewno艣ci膮 nie tak bardzo jakbym nie wr贸ci艂 na noc :D Mam racj臋 czy si臋 myl臋? Mnie r贸wnie偶 cieszy fakt 偶e mamy podobne podej艣cie w wielu wa偶nych aspektach. A co do "doktora" taki z niego doktor a po przeczytaniu masy Twoich wiadomo艣ci nie wpad艂 na to 偶e nie by艂aby艣 w stanie napisa膰 co艣 takiego jak MUSK :D a trole i tak s艂abo si臋 staraj膮 :( Odno艣nie seksu du偶o pisa艂 nie b臋d臋 bo na te tematy powinno si臋 rozmawia膰 przede wszystkim ze swoim partnerem wi臋c tak, nie tylko m艂odziaki my艣l膮 o sobie, og贸lnie wi臋kszo艣膰 "facet贸w" do tego tak podchodzi, z tym 偶e w moim przypadku to si臋 nie sprawdza. Partnerka by艂a zawsze na 1 miejscu i jej mia艂o by膰 jak najlepiej podchodzi艂em tak do tego od momentu gdy zacz膮艂em interesowa膰 si臋 seksem. Wi臋c wydaje mi si臋 偶e takie rzeczy zreszt膮 jak i ca艂a reszta zale偶膮 po prostu od jednostek. Ja tam sie nie dziwi臋 偶e w taki spos贸b podchodzisz do m艂odszych, jak ja si臋 nas艂ucha艂em na temat podej艣cia od r贸wie艣nik贸w jak i r贸wie艣niczek to mia艂em mieszane uczucia co do zwi膮zk贸w ale mimo wszystko to i tak zale偶y od jednostki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo wymagasz mega przystojniaka dlatego nie trafiasz.

Udost臋pnij ten post

Singlu25, nic nie szkodzi, 偶e nie mog艂e艣 wczoraj odpowiedzie膰. Jestem tutaj ca艂y czas, g艂贸wnie wieczorami, wi臋c na pewno w kt贸rym艣 momencie na siebie by艣my wpadli. A jak nie, to temat zawsze mo偶na "podnie艣膰". Fakt, pewne tematy nale偶y porusza膰 tylko z drug膮 po艂贸wk膮. W ko艅cu-zwi膮zek, i to ka偶dy, jest bardzo intymn膮 i delikatn膮 "materi膮". Wybacz, 偶e pisz臋 tak chaotycznie, ale dopiero tutaj wesz艂am, wi臋c musz臋 "wczyta膰 si臋" we wszystkie odpowiedzi. 呕w24, nie umiem logicznie wyt艂umaczy膰 tego, 偶e m贸j gust "wpasowa艂 si臋" w starszych ode mnie, ale, my艣l臋, 偶e to mo偶e by膰 spowodowane bardzo cz臋stym przebywaniem w艣r贸d starszych, do艣wiadczonych 偶yciowo ludzi. D艂ugo mog艂abym pisa膰 na ten temat. Wi臋kszo艣膰 m艂odszych ode mnie kieruje si臋 zasadami, kt贸rych ja nie uznaj臋, robi膮 rzeczy, kt贸rymi-osobi艣cie-gardz臋, a ich zachowanie lub styl bycia mocno mnie dra偶ni. Bywa tak, 偶e jestem przez nich wy艣miewana, wytykana palcami; og贸lnie-dojrza艂o艣ci w tym nie widz臋. Wed艂ug ich my艣lenia "po艂kn臋艂am kij od szczotki", "jestem dr臋twa", itp

Udost臋pnij ten post

(DOKO艃CZENIE). Ci臋偶ko dogada膰 si臋 z kim艣 takim, naprawd臋. To nie jest tak, 偶e si臋 wywy偶szam, gardz臋 lud藕mi. To, raczej, oni traktuj膮 mnie w taki spos贸b. Dlatego te偶-to, 偶e poznaj臋 cz臋sto starszych od siebie i z nimi mam wsp贸lny j臋zyk-bardziej mi odpowiada. Cho膰, co te偶 jest prawd膮, niejeden nastolatek mo偶e mie膰 wi臋cej serca oraz rozumu w g艂owie, ni偶, dajmy na to, 30-stolatek. Tutaj nie ma regu艂y, nie ma jednoznaczno艣ci. Ale, tak, jak pisa艂am, m贸j "pech" chce, 偶e na mojej drodze staj膮 ma艂o dojrzali m艂odzi ludzie. Kompletne przeciwie艅stwo mnie, kt贸re, najpewniej, nie znalaz艂oby wsp贸lnego j臋zyka. Dzi臋kuj臋 Ci, 呕w24, za kolejny m膮dry i trafny wpis oraz 偶yczenia. R贸wnie偶 偶ycz臋, by los, w ko艅cu, u艣miechn膮艂 si臋 do Ciebie i by艣 znalaz艂 szcz臋艣cie u boku m膮drej, dobrej i sympatycznej dziewczyny. Warto艣ciowych ludzi jest wielu, ale, niestety, zostali "zag艂uszeni" przez tych, hm, wr臋cz przeciwnych. Pozostaje jednak mie膰 nadziej臋 oraz wiar臋, 偶e los ze艣le na Twoj膮 (nasz膮) drog臋 kogo艣, z kim odnajdzie si臋 pe艂ni臋 szcz臋艣cia...

Udost臋pnij ten post

Singlu25, Tobie te偶, raz jeszcze, dzi臋kuj臋 za wyczerpuj膮c膮 odpowied藕. Je艣li chodzi o temat stresowych sytuacji, to ka偶dy podchodzi do nich indywidualnie. Ja, odk膮d tylko pami臋tam, stara艂am si臋 zapanowa膰 nad sytuacj膮, przeprowadzaj膮c spokojn膮 rozmow臋, cho膰-wiadomo-chaos i nat艂ok my艣li cz臋sto prowokowa艂 kolejny "s艂owotok" od drugiej strony. Ci臋偶ko jest spokojnie podchodzi膰 do ognia, gdy widzi si臋 i czuje, 偶e dooko艂a stoj膮 jego s艂upy, hm. Nigdy nie wychodzi艂am z domu na noc, nigdy nie trzaska艂am drzwiami. Jedyne, to albo wychodzi艂am z pomieszczenia, w kt贸rym dochodzi艂o do scen, albo stara艂am si臋 za艂agodzi膰 wszystko rozmow膮. Zale偶y, jakie s艂owa pad艂y i czy mo偶na by艂o co艣 konstruktywnego zbudowa膰. C贸偶, trzy razy (mam tu na my艣li moje trzy zwi膮zki) te rozmowy nie przynios艂y rezultatu. By艂o mn贸stwo 艂ez, 偶alu, by艂y i krzyki. Ka偶dy ma swoje granice wytrzyma艂o艣ci. Jednak偶e, dla mnie, rozmowa by艂a i b臋dzie podstaw膮. Co z niej wyniknie, to ju偶 b臋dzie zale偶e膰 nie tylko ode mnie. Nie mo偶na ratowa膰 czego艣, co si臋 wsp贸lnie b

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 singiel25
Tak to prawda, czesto dochodzi do 艂ez, a nie powinno tak by膰 bo przecie偶 ludzie wybrali z po艣r贸d t艂umy w艂a艣nie siebie na wzajem..... Chcia艂em J膮 kocha膰 czyst膮 mi艂o艣ci膮, bez 偶adnych gad偶et贸w pomocniczych, (wibrator, sztuczny penis), ale ona nawzwa艂a mojego dorodnego bohatera - ma艂ym siusiaczem. Wtedy mia艂em ochote wyjeba膰 szmacie w ryj. Ale si臋 opanowa艂em, I zada艂em sobie pytanie czy mo偶e to wszystko nie jest prawd膮? Gdy och艂on膮艂em zda艂em sobie sprawe 偶e jednak.... tak....

Udost臋pnij ten post

(DOKO艃CZENIE) budowa艂o, wy艂膮cznie w pojedynk臋. Je艣li chce si臋 by膰 w zwi膮zku, to musi zale偶e膰 tak samo obojgu partnerom. Reakcje, podczas k艂贸tni, mog膮 by膰 r贸偶ne i gwa艂towne, ale nie ka偶da musi oznacza膰 koniec zwi膮zku. Wszystko jest do przepracowania, przegadania. Trzaskanie drzwiami nic nie daje, je艣li jaki艣 problem b臋dzie wisia艂 w powietrzu, d艂ugo nierozwi膮zany. Singlu25, temat seksu, jak ju偶 pisa艂am, powinien by膰 omawiany tylko z drug膮 po艂贸wk膮. Tutaj r贸wnie偶 si臋 z Tob膮 zgadzam. Internet, kompletnie obce osoby-to nie najlepsze miejsce. Poza tym-nie jestem tak "otwarta". Je艣li chodzi o temat trolli, to wszystko, co chcia艂am napisa膰 na ich temat i do nich, napisa艂am wczoraj. Nie ma sensu pisa膰 tysi膮c razy to samo. Ciesz臋 si臋, 偶e uda艂o mi si臋 pozna膰 tylu mi艂ych i inteligentnych ludzi tutaj. Dobrze jest wiedzie膰, 偶e osoby o twardych regu艂ach 偶yciowych nie boj膮 si臋 wypowiada膰 na g艂os swoich my艣li, kt贸re mog膮 bole膰 tych, kt贸rzy wyznaj膮 zasady mocno sprzeczne z naszymi, uznaj膮c nas za dziwak贸w, idiot贸w, s艂abszych...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 singiel25
singiel25 dzi艣 Tak to prawda, czesto dochodzi do 艂ez, a nie powinno tak by膰 bo przecie偶 ludzie wybrali z po艣r贸d t艂umy w艂a艣nie siebie na wzajem..... Chcia艂em J膮 kocha膰 czyst膮 mi艂o艣ci膮, bez 偶adnych gad偶et贸w pomocniczych, (wibrator, sztuczny penis), ale ona nawzwa艂a mojego dorodnego bohatera - ma艂ym siusiaczem. Wtedy mia艂em ochote wyj**a膰 szmacie w ryj. Ale si臋 opanowa艂em, I zada艂em sobie pytanie czy mo偶e to wszystko nie jest prawd膮? Gdy och艂on膮艂em zda艂em sobie sprawe 偶e jednak.... tak.... x Dalej strasznie s艂abo musisz si臋 bardziej wysili膰 :( Ju偶 odpisuj臋 Chyba dam sobie spok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 singiel25
Cz艂owiek zaczyna odpisywa膰 to zawsze kto艣 musi czego艣 chcie膰 :) Hmm czytam to co piszesz i niestety tak jak wy偶ej zaznaczy艂em ze swoich obserwacji problem nie tylko le偶y w m艂odszych, nawet nasz rocznik ma z tym powa偶ne problemy je偶eli chodzi o odpowiednie podej艣cie do 偶ycia, akceptacje innych i 偶ycie przynajmniej w neutralnym stosunku(nie musimy si臋 wszyscy uwielbia膰) a nie zachowywanie jak ograniczeni i wytykanie innych palcami. Sam przez to przechodzi艂em co r贸wnie偶 wzmocni艂o m贸j charakter jak i rozwin臋艂o asertywno艣膰. Ch艂opak kt贸ry nie pi艂 i nie pali艂 mia艂 w pewnym wieku ci臋偶ko jednak z biegiem lat zacz臋li to szanowa膰 i wr臋cz podziwia膰, mo偶e w ko艅cu dojrzeli? Ka偶dy z nas musi przeby膰 swoj膮 drog臋 do m膮dro艣ci, szkoda 偶e obecnie spora cz臋艣膰 ludzi potrzebuje sporej ilo艣ci czasu... Najzabawniejsze jest to 偶e nie prowokuje si臋 takich ludzi, jest sie neutralnym ale i tak si臋 czepiaj膮. Cieszy mnie fakt 偶e mam to dawno za sob膮. Wiesz czego w rozmowach ze swoimi partnerkami nie rozumia艂em? Tego 偶e nie potrafi艂y przyzna膰 si臋 do b艂臋du, winy, czy te偶 zmieni膰 swoje podej艣cie je偶eli dawa艂em solidne argumenty. Zamiast za艂atwi膰 spraw臋 od r臋ki to musia艂em czeka膰 kilka dni 偶eby us艂ysze膰 " no dobra jednak mia艂e艣 racj臋, jak zawsze" tylko po co tyle zwleka膰? Na koniec dodam wol臋 by膰 okre艣lany mianem dziwaka ni偶 nale偶e膰 do tego pustego og贸艂u, nie wiem jak Ty ale ja mog臋 normalnie spojrze膰 w lustro i wiem 偶e jestem sob膮, nie jestem czyj膮艣 n臋dzn膮 imitacj膮 kt贸ra za wszelk膮 cen臋 p臋dzi za g艂upim t艂umem i stara si臋 by膰 taka jak ca艂a reszta.

Udost臋pnij ten post

Znalaz艂am czas, by odpowiedzie膰 teraz, wi臋c to zrobi臋. Singlu25, wiesz, ja my艣l臋, 偶e bardzo du偶o zale偶y od wychowania. Mo偶na by膰 m艂odym wiekiem, ale posiada膰 rozum w g艂owie, a tak偶e-nie by膰 "dr臋twym", a mo偶na te偶 robi膰 wszystko "na opak". Ja na swoje wychowanie nie mog臋 narzeka膰; ciesz臋 si臋, 偶e rodzice i najbli偶si oraz inni ludzie ukierunkowali moje my艣lenie na te dojrzalsze tory. Bo to, 偶e uciekam od wszelakich u偶ywek, g艂o艣nych imprez, 偶ycia w przepychu ("bo to takie cool mie膰 nowy gad偶et"), i tak dalej, nie oznacza, 偶e nie umiem si臋 bawi膰 i 偶e chc臋 ca艂y czas siedzie膰 w czterech 艣cianach. To nieprawda, nie jest tak wcale. Pokolenie z naszego rocznika jest, delikatnie pisz膮c, wychowane na "sztucznych" warto艣ciach. No, ale to samo mo偶na te偶 powiedzie膰 o pokoleniach starszych lub m艂odszych: ka偶de mia艂o lub ma jakie艣 wypaczone schematy my艣lenia, kt贸re k艂贸c膮 si臋 z og贸lnie przyj臋tymi normami spo艂ecznymi. Dlatego te偶 uwa偶am, 偶e najwi臋cej zale偶y od wychowania, nauk, kt贸re przeka偶膮 nam nasi rodzice lub opiekunowie...

Udost臋pnij ten post

(DOKO艃CZENIE) Je艣li chodzi o drug膮 cz臋艣膰 Twojej wypowiedzi, o kobiecej nieumiej臋tno艣ci przyznania si臋 (od razu) do b艂臋du, to, hm, cz臋sto bywa tak, 偶e ka偶dy chce, by by艂o na jego; ka偶dy broni swojej racji (kt贸ra, jak si臋 p贸藕niej okazuje, wcale t膮 racj膮 nie by艂a). Jest tak, 偶e niekt贸re s艂owa padaj膮 w 偶alu, smutku, zranieniu, a wtedy-tym bardziej-trwa si臋 przy swojej opinii, mimo, 偶e ten kto艣 czuje, 偶e mo偶e nie mie膰 racji. Opami臋tanie si臋 przychodzi p贸藕niej. No, ale bywa te偶, 偶e nie przychodzi wcale. Ura偶ona duma boli, czego skutkiem bywaj膮 "fochy", czy "ksi臋偶niczkowanie" (poj臋cie, kt贸rego si臋 nauczy艂am z tego forum, hehehe). Poza tym, utar艂o si臋, 偶e "kobieta ma zawsze racj臋", co jest, rzecz jasna, nieprawd膮, ale tak si臋 m贸wi cz臋sto. Po艣piech nie jest te偶 dobry w prze艣ciganiu si臋 na argumenty, bo kt贸re艣-przewa偶nie-"odpada", a to rodzi niepotrzebne zwady w zwi膮zku. Wtedy warto zasi臋gn膮膰 kompromisu, ale tego musz膮 chcie膰 obie strony. Po czasie opadaj膮 emocje, my艣li si臋 inaczej. St膮d-lepiej ugry藕膰 si臋 w j臋zyk, by d

Udost臋pnij ten post

(DOKO艃CZENIE) da膰 sobie czas do namys艂u, zrozumienia, co ta druga osoba chce nam przekaza膰. To bywa bardzo trudne, ale nerwy nie s膮 dobre dla obu stron. Przynajmniej ja tak to widz臋. Singlu25, nie 艣piesz si臋 z odpowiedzi膮; temat zawsze mo偶na "podnie艣膰". Forum jest tylko dodatkiem, odskoczni膮; to, co si臋 ma do zrobienia w 偶yciu realnym, jest wa偶niejsze. Dlatego-nie przepraszaj, bo ja to w pe艂ni rozumiem. Odpiszesz, kiedy ju偶 znajdziesz czas i ch臋ci, na spokojnie. Dzi臋kuj臋 za ka偶dy z Twoich komentarzy; mi艂o si臋 je czyta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶w24
R贸wnie偶 dzi臋kuj臋 za ciep艂e s艂owa ;) Widz臋 los ulokowa艂 Ciebie w nieciekawym otoczeniu ;/ Ju偶 nie chc臋 si臋 za bardzo rozpisywa膰, wystarczaj膮co zosta艂o chyba napisane, co do wchodzenia w g艂臋bsz膮 relacj臋 z drugim cz艂owiekiem zawsze w jakiej艣 cz膮stce jest to loteria, nigdy nie wiesz czy te otworzenie si臋 przed Tob膮 drugiej osoby to 100% szczero艣ci, nie przeskanujesz jej jestestwa, jak by si臋 da艂o to wszyscy byli by dla siebie nieciekawi... Twoich par臋 wpis贸w wskazuje na to, 偶e jeste艣 inteligentna, wi臋c zostaje mi tylko trzyma膰 kciuki za to, 偶e przy drobnym udziale farta wpadniesz w ko艅cu na kogo艣, kto b臋dzie na Ciebie zas艂ugiwa艂 ^^ I Tobie te偶 singlu ;p trwajcie przy swoich zasadach, s膮 wa偶niejsze od przeciwno艣ci losu...

Udost臋pnij ten post

呕w24, masz racj臋: nie ma si臋 nigdy stuprocentowej pewno艣ci, czy osoba, kt贸ra stoi obok nas, ma czyste zamiary, jest szczera, czy nie udaje kogo艣, kim nie jest, i tak dalej. Taka niewiadoma zawsze istnieje. Ale, tak sobie my艣l臋, mo偶na-przynajmniej w jakim艣 procencie-rozwik艂a膰 tego typu zagadki, korzystaj膮c ze swojej intuicji, opinii innych, czy 艂膮czenia fakt贸w. Gdy kto艣 si臋 sparzy, nawet raz, to ci臋偶ko mu zaufa膰 ponownie, dlatego, gdyby m贸g艂, to wszed艂by do g艂owy drugiego cz艂owieka i odczyta艂 jego intencje i my艣li. Zaufanie jest bardzo delikatn膮 spraw膮. Jej odbudowanie wymaga czasu i pracy, a i tak mo偶e by膰 ci臋偶ko. Je艣li chodzi o ludzi, kt贸rzy mnie otaczali i otaczaj膮, to, c贸偶, nie mam na nie wp艂ywu, ale faktem jest, ze nie by艂o i nie jest ono w moim typie. Dos艂ownie i w przeno艣ni. Pozostaje mi cierpliwie czeka膰 i wierzy膰, 偶e co艣 si臋 w tym temacie zmieni, ale bywaj膮 momenty, 偶e naprawd臋 trac臋 nadziej臋. Jeszcze raz dzi臋kuj臋 Ci, 呕w24, za ka偶dy Tw贸j wpis oraz 偶yczenia. R贸wnie偶 偶ycz臋 Ci wszystkiego, co najlepsze.

Udost臋pnij ten post