Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjaźnie z wymarzonych kreseczek

Polecane posty

Gość gość
Ola spokojnie jeszcze zdazy urosnac moj mi urosl w 7miesiacu jeszcze zdazysz sie nadzwigac bo w 9bedziesz odliczac dni bo apuchniete nogi brak spania dadza sie we znaki. Asia

Gość gość Ola
Asia, ja jak zwykle się martwię, chociaż już się przekonałam że każda ciąża jest inna i daleko mi do tego co jest u większości. Ja np w ogóle od początku nie latałam siku tak jak większość, piersi też mam tylko tkliwe i to też nie zawsze, a jak się naczytalam w pierwszym trymestrze jak "powinno" być, to już zaczelam się stresować, dopiero mnie uspokoilo usg w 12 tygodniu i potem prenatalne.

Gość gość
Ola nie martw się, mi brzucha nawet nie było widać w 5 miesiącu, kolega co do mojego męża non stop przyjeżdża powiedział, że przekonany był ze żartuje. Dopiero jak w 6 wyskoczył to powiedział ze teraz coś juz widać, a teraz mąż mi sandałki ostatnio musiał zapinać bo brzuch przeszkadza. Celulit wyłazi, stopy puchna także już odliczam dni do porodu bo ciężko. Córka jeszcze z 1kg pewnie przybedzie także nie wiem jak ja to pociągnę, plecy mi już siadają. Także Ola jeszcze chwila i Ty będziesz się męczyć :) Sali

Gość gość
Nie martw sie Olu z nas to się wszyscy śmiali że mała chyba z adopcji bo nikt nie widział abym była w ciazy brzuch dopiero zrobił mi się pod koniec ciazy i to nie za duży . Objawów też miałam zero może poza bezsennoscia. piersi nawet za bardzo mi nie urosły a widzisz wszystko było dobrze.

Gość gość Ola
Jutro mam wizytę u lekarza, zobaczymy jak będzie. Wiecie co, tej nocy po weselu śniło mi się, że tu na forum olenika nam napisała, że się udało :D a wcale nie myślałam o tym ani nic, tak po prostu mi się przysnilo. Widziałam w piatek babke w dużej już ciąży szła sobie i palila papierosa... I od razu pomyślałam o sobie, bo jednak trudności były i teraz ciągle się martwię i o innych dziewczynach z forum, które się starają i na pewno by o siebie dbały jakby się udało, a tu taka wręcz patologia ma dzieci bez problemu i tego nie docenia. Aż się przykro robi

Gość gość
Tez bym chciała żeby Olenika do nas dołączyła, ja osobiście jak widzę jakaś kobietę w ciąży co pali to mam ochotę normalnie wziąć ja za głowę i walnąć nią o ziemię żeby jej się w końcu coś poukładalo. Sali

Gość gość Ola
Cześć dziewczyny. Co u was? Mnie strasznie boli gardło :-/ wiem że nie można niczego brać, tylko domowe sposoby ale tak się zastanawiam, co jeśli nie pomogą? Ja się przemecze ale czy taka nieleczona infekcja nie szkodzi dziecku? Wiem, że przez cale 9 miesięcy raczej nie da się przejść bez żadnego kataru itd no ale teraz nie wiem co robić

Gość gość
Ola mi dawali paracetamol jak miałam silna gorączkę ale nie wiem czy można lepiej nie brać lecz się domowymi sposobami u mnie kiepsko syn cały dzień marudzi . Jutro jedziemy paszport wyrabiać mu i 1lot do polski ale się cieszę mamusię nam pomogą przy dziecku chociaż wiem że nie zostawię go samego z nimi mimo że by się mi przydało to teraz uczę go spać samemu w łóżeczku to jak go odkładam się w nogach u męża bo boję się o dziecko bo nie słyszę jak oddycha mąż się śmieje ale cóż ja sie oduczam z nim spać a on że mną . Asia

Gość gość Ola
Asia ja to tak sobie pomyślałam, że chyba zawsze będę panikować. Nie tylko w ciąży. Byłam dziś u lekarza, wszystko ok. Mówił że domowymi sposobami się leczyć, a jak gorączka to do lekarza, a czosnek można jeść?

Gość gość
Ola pewnie to naturalny antybiotyk ja jadlam go glowkami uwielbiam czosnek miod i cytryna tez niby miodu nie moNa ale ja pilam dziecko jest zdrowe asia

Gość gość Ola
A dlaczego miodu nie można? Ja właśnie wypiłam herbate z miodem i cytryną. A o czosnku różne rzeczy czytałam i trochę się wystraszyłam, zjadłam dwa ząbki tylko. Magia internetu...

Gość gość
Asiu a pomysł sobie co ja mam , moja mała cały dzień chce się nosić, ciągle marudzi, w wózku nie chce siedzieć. Teraz jeszcze nie dość ze ja nieść to jeszcze wózek pcham, w ciągu dnia śpi 2 razy 20 minut ale co tam jak się uśmiechnie to wszystko mija. Muszę przyznać trafiło mi się trudne dziecko ale to wszystko jest nie ważne byle jest zdrowa i w ogóle ze jest po tak długim czasie starań . Jedno jest u niej dobre ok 20.00 dostaje butle w lozeczku i spi do rana. Oj kochane brzuchatki wszystko co najlepsze przed wami i to nie to ze marudze ale wieczorem czasem jestem tak zmęczona że nie mam siły na nic a tu jeszcze maz czeka w kolejce hiho .Justyna

Gość gość
Co slychac ? My wczoraj bylismy wyrobic paszport sluchajcie. Brałam miesiac cZasu tabletki antykoncepcyjne wcześniej przed staraniami dwa lata tez brałam ale do rzeczy od tygodnia biorę plastry i sie w tym cAsie jeszcze nie kochalismy wczoraj zjadlam kfc nagle brzuch mi zrobil sie jak balon i zaczelam strasznie wymiotowac po drodze do domu i do dzisiaj nan zawroty glowy i zle samopocZucie myslicie ze mogłam sie przytruc? Mezu nic nie jest a takie objawy mialam jal zaszlam w ciaze wiec troche sie boje :-\ asia

Gość gość
Asia fajnie ze się odezwałaś bo zerkam, a tutaj cisza :) oj nie wiem czy mogłaś zajsc, dużo osób mówi, że właśnie po ciąży można szybko zajsc w ciąże, także ja bym na Twoim miejscu się obserwowala:) a co u mnie, ogólnie ciężka noc. Nie mogę spać, bolał mnie brzuch cały, mała chyba się wiercila mocno bo żołądek mnie bolał strasznie i plecy. Musiałam spać w innym pokoju na specjalnej poduszce bo inaczej zasnąć się nie dało. Umówiłam się do fryzjera, także humor sobie poprawie :) Sali

Gość gość
Ja też miałam ciężką noc. Moja mała niby zasnęła normalnie ok 20.00 ale co chwilę się budziła. To jeszcze nic o 24 była już wyspana i nie spała do 3.00 zasnela dopiero jak wzięłam ja do .łóżka i tym sposobem spała ze mną pierwszy raz jak się urodziła ale tylko na 3 godzinki bo nad ranem dałam ja spowrotem do łóżeczka. muszę przyznać fajnie się z nią spało ale wiem ze lepiej dla nas jak śpi w łóżeczku. Justyna

Gość gość
Justyna ile bym dała aby mój spał sam dostałam plamienia więc może okres ale dziwne bo nie mam przerwy w plastrach no nic może są złe sali już niedługo i opuści cię lokatorka a hehe asia

Gość gość Ola
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że już macie swoje dzieci, ja się nie mogę doczekać a ile jeszcze do marca. Ale już się robię spokojniejsza, im dalej tym lepiej. Złapało mnie jakieś przeziebienie, ale gardło wyleczylam czosnkiem, miodem i cytryna, dziś jeszcze tylko lekki katar został. Boję się złapać coś gorszego, ale u mnie to zawsze trzydniowe przeziebienia to mam nadzieję ze i teraz tak jest

Gość gość
Ola szybko zleci ja niedawno bylam jeszcze w coazy a moj syn wczoraj skonczyl dwa.miesiace. asia

Gość gość
Ola końcówka to dopiero się ciągnie :( Ja dzisiaj pierwszy raz od nie wiem kiedy przespalam całą noc. Od kilku dni dokucza mi uporczywy ból pleców i ból żołądka, po prostu masakra, czekam dnia kiedy już zobaczę moja gwiazdkę. Wczoraj na szkole rodzenia dostałam torebkę z upominkami:) fajna sprawa, dali mała buteleczke aventa, sudocrem mały, smoczek, pełno jakiś olejków próbnych do kąpieli i pielęgnacji, milo normalnie:) Sali

Gość gość
Salo ja tez dostawalam kremy od oparzen kremy na rozstepy ktore nic nie daly po jednym pampersie i chusteczki . A wczoraj sie klocilan z mezem bo kilka razy powiedzial mi ze jestem wieksza niz wczesniej i sie ibrazilam powiedzialam ze moge byc nawet kilka razy taka jak jestem wazne aby dziecko bylo zdrowe a ze on patrY na inne i oddalil sie odemnie ze sam z siebie mnie juz nie przytuli a po tych wymiotach w srode w aucie mowie ze wogole ma obrzydzenie do mnie i ze wiem jak wygladam i ze odchudzam sie cwicze ale nadal mam ten wiszacy brZuch wiecie ze poskutkowało przytulal mnie cala noc i dzisiaj tez jest jakis milszy powiedzial ze i tak mam lepsza fogure ni niektore kobiety po coazy i ze zadna mu sie inna nie podoba a moj brUch jest urocZy wiem ze kłamie ale milo klamie B-) asia

Gość gość
Ajc te chłopy, mój też non stop pyta: to ile Ty już ważysz? Łapie za udo i daje do zrozumienia ze są coraz większe, a no niestety teraz to już wcale waga idzie w górę, normalnie kręgosłup siada bo mała coraz większa. Sama siebie nie akceptuje a co ma dopiero mąż powiedzieć. Smutne jednak prawdziwe. Asia do wagi swojej tez nie wróci się od tak i z to w dwa miesiące, niestety trzeba mocno ćwiczyć i być zapartym, a zamierzony cel będzie osiągnięty. O do figury nigdy nie będziemy tak jędrne i piękne jak przed ciążą, nigdy nie będzie to to samo. Ja chyba dostaje powoli skurczów bo boli mnie i brzuch i plecy jednocześnie, złapie po chwili mija i to taki ból ze ciężko oddech złapać. Troche dziwne bo córka jest ułożona pośladkowy czyli nie powinnam odczuwać za bardzo skurczy. Poza tym mam dopiero 34 tydzień także jeszcze przynajmniej 3 musi posiedzieć. A jak u Was piątek się zapowiada? Wieczorne, rodzinne oglądanie tv, czy zamierzacie gdzieś wyskoczyć? Sali

Gość gość
Sali dalam mu do zrozumienia ze mi jest tez przykro ze nie mam ciala takiego jak przed ciaza a waga stoi w miejscu no alr ma za to syna ktory powinien mi wynagrodzic to ze moje cialo jest zdeformowane a co do wagi to wiem ze brzuch mam jak worek czyli ze taka falda na dole mi wisi bo w ostatnich dwoch miesiacach przybralam 8kg i to nie tenu ze duzo jadlam ttlko to byla woda i dziecko za mocno mo skore naciagnelo waga idzie jak szalona przynajmniej mi szla w ost tyg a. Skurcze mialam od 30tc jeszcze ucUcie ze dziecko mi wypadnie no bo naciskalo leżał bardO nisko . A ja piatkowy wieczor spedzam tak ze malego wykapalam uspalam maz oglada mecz a ja leze w wannie sie relaksuje wkoncu czas przyszedl i na mnie ;-) chcialam napic sie lampki wina ale po tak dlugiej abstynencji boje sie ze do syna nie wstane hehe bo przed ciaza w staraniacj nie pilam w ciazy i teraz dwa miesiace czasem korci bo wino lubie znaczy lubilam ale da sie obejsc i bez tego . A wiecie co wam powiem?bylismy na zakupach i maz nie patrzyl sie na zadna inna szla taka ladna dziewczyna zgrabna i mowie do niego co fajna nie a ten odpowiedzial ze.na inne nie patrzy bo ma swoja az mi sie milo zrobilo chociaz wiem ze nie patrYl na nia bo byl ze mna a ja mu taka jazde zrobilam i placz hehe asia

Gość gość
Asia no tak nic nie zastąpi widoku własnego dziecka :) nie ważna waga, wygląd jak na się przy sobie kochana rodzinę :). A co do kg w ostatnich tygodniach to pełno przybywa, nie dość że dzidzia szybko przybiera na wadze bo u nas mała na 2 tygodnie 600 gram przybiera to jeszcze strasznie woda się zatrzymała w organizmie. Z dnia na dzień normalnie wyskoczył cellulit i strasznie puchna stopy. Dzidzie czuje z każdej strony, niestety nie przewraca się główka do dołu, czuje ze próbuje jednak wraca na swoje miejsce. Ile ja bym dała żeby w wannie poleżeć, my niestety mamy prysznic, ja wychowana na wannie i brakuje mi jej strasznie. Ja równiez lubie wino i po weselu mamy pełno fikusnych, takich wydziwnych i chodzi za mną od dawna lampka wina jednak narazie nic z tego. Tak jak Ty nie piłam przy staraniach, także abstynencji to już pewnie rok jak nie więcej. Ciekawe czy będę karmiła, chciałabym bardzo, a winko może poczekać :D My dzisiaj zakupy, jej jakie to wszystko drogie, mało kupiliśmy i 200zl poszlo na spożywkę. Masakra jak ceny idą w górę. My dzisiaj lezymy przed tv, a jutro rano idę do fryzjera, a co poprawie sobie humor , wieczorem spodziewamy się gości, także trzeba coś będzie zrobić :) Sali

Gość gość ola
A ja dziś też leniwy wieczór, oglądamy mecz. Mam kolejny powodu do zmartwień, bo coś mnie krzyż boli. Nie mocno, nie caly czas, tylko jak gwałtownie się porusze, wstane, albo schylę to mnie codziennie pociągnie i to bardziej po lewej stronie. Powinnam się martwic? :o

Gość gość
Tfu, po prawej

Gość gość
Ola nie martw sie, pewnie coś Ci uciska na jakiś nerw, ja ogólnie mam chory kręgosłup i czasami było tak ze ledwo wstać mogłam, a czasami super :) nie przejmuj się. W Twoim ciele zachodzi teraz tyle zmian, że wszystko może dolegac:) może po prostu się przemeczalas trochę mocniej dzisiaj. Sali

Gość gość
ja też dziś spokojny wieczór mała śpi, ja zrobiłam sobie golenie, peeling twarzy, potem nałożyłam balsam a mąż ogląda jakiś głupi film hihi. Opowiem wam pewne polskie absurdy. Moja mała pochylała głowę na jedną stronę. Dostaliśmy skierowanie na rehabilitację, zanim doczekała się kolejki głowa się wyprostowała sama. Wizyta była umówiona więc poszłam a tam Pani doktor powiedziała że w zasadzie nic jej nie jest ale jak już przyszłam to mam iśc na rehabilitację ale to jeszcze nie koniec bo okazało się że w pakiecie z rehabilitacją jest również psycholog, pedagog, logopeda i neurolog. I tym sposobem moje zdrowe dziecko przez 3 miesiące musi chodzić na rehabilitację, psychologa, pedagoga, logopedy. Moje wizyty wygladają tak że mała leży na stole a ja rozmawiam sobie z panią rehabilitantką bo nie mamy co robić. Prosiłam aby napisały mi że mała nie wymaga reh. ale tak nie można bo musi swój okres przechodzić. Dla mnie to absurd bo chore dzieci musza czekać w długiej kolejce ponieważ zdrowe zajmują im miejsce.

Gość gość
Justyna wspolczuje chocia z jednej strony to lepsze niz taka opieka jaka mam w uk ze zeby cos miec to trzeba im supe zawracac miesiacami dobrze ze learza specjaliste mam od watroby Niemca to nie dosc ze bardzo madry lekarz to jeszcze zbada a tu anglicy szkoci tylko wywiad i nic wiecej . Mok maly pokaszluje od 3tyg i nic mu nie dali bo to nie na oskrzelach i plucach trEba czekac aZ bede w pl to kupie mu lekow i sama bede leczyc . Ola teraz to jwszcE nic poczekaj do 6miesiaca lub 5dziecko zacznie siedziec na pecherzu kopac coe w nerwy to dopiero bol hehe asia

Gość gość Ola
Hej dziewczyny. Wczoraj coś nie mogłam postu dodać telefonu. Już mi plecy przeszły faktycznie musiałam coś ucisnąć, bo zaczęło boleć jak wróciłam ze sklepu. A ja już oczywiście panikowałam, że dzieje się coś złego... Jak ja nerwowo wytrzymam jeszcze 25 tygodni jak to dopiero zaczną się różne bóle i dolegliwości... ehhh. A chciałam zapytać Sali co będziesz robić u fryzjera? Obcinać, malować? Ja ostatnio mam chęć na jakąś drastyczną zmianę :D mam długie włosy, prawie już do pasa, hodowałam na swój ślub no i potem jakoś szkoda mi było ścinać, a zawsze na imprezę nie mam problemu, rozpuszczę i jest ładnie, szkoda mi ich, ale jest mi z nimi już strasznie niewygodnie, zwłaszcza przy myciu jak schną czasem godziny, a ciągle teraz chodzę w kucyku albo jakimś koku i już mi się znudziło. A przy dziecku chyba niewygodnie z długimi, z resztą na imrezy się juz chyba nie chodzi :D To po co mi długie. A wy jakie macie włosy, Asia wypadają ci po porodzie?

Gość gość
DziewcYny takie pytanie a co mysicie o tym aby moj maz i brat na chrzest byli ubrani w dzinsy koszule i marynarke? Czy koniecznie garnitur? Jeden u drugi nie ma bo slubne sa juz za.male i zastanawiam sie czy musza kupowac asia