Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjaźnie z wymarzonych kreseczek

Polecane posty

Gość gość Ola
Hehe ja też mam jeszcze test :) leży w szafce w łazience do tej pory. A film fajna rzecz. Mieliśmy nie brać plyty bo to jeszcze dodatkowo 50 zl, ale mąż po badaniu mówił, że bierzemy, fajnie znowu zobaczyć jak ssie kciuka i się za główkę łapie, potem macha tą rączka :D na badaniu się na tym nie skupialam tylo na tych pomiarach, bo oczywiście się naczytalam ile co ma mieć. Ale super to jest i pomyśleć, że kiedyś nie można było tak swojego dziecka zobaczyć i tak nic o nim nie wiedzieć ja bym chyba zwariowała

Gość gość
Ola masz racje super a moj babel caly czas.na usg lezal i machal nogami a raczke pod buzia trzymal zresztak ma tak do tej pory czesto jak zasypia . Nie do wiary juz w tym tyg konczu 8tygale ten czas.leci a ja zapomnialam jiz o bolu i do meza mowie ze ciuchy te ktore za.male wywioze do polski a ten zeby wyrzucic bo nikpmu juz sie.nie.przydadza od nas ale mowie ze moze jego siostra zmieni zdanie i zamiast kota dzidziusia bedzie miala hehe chociaz.mwm cicha nadzieje ze my bedziemy mieli drugie narazie maz ma ciagle wspomniebie porodu i mego bolu po nim i nie myslu o nastepnym dZiecku zawsze sie mnie pyta czy tabletke wzielam bo sie boi . A tak wczoraj poszedl nie wyspany do pracy a pracuje z moim bratem i mówi do niego ze gorzej ni na kacu sie czuje bo dominik w nocy awanturowal sie i nie wyspany jesy i kto in kazal dzieci robic smiejac sie a.moj brat mowi ze tez.mial chwile zwatpienia jak Szymon moj chrzesnia sie urodzil bo ciezko bylo a teraz.ma 4.5lat i ciagle mowi tato a dlaczego a po co hehe kazdy wiek ma swoj urok. Asia

Gość gość Ola
Na dzieciach najrzadziej widać jak czas leci :) dziewczyny to normalne że jeszcze mi zmeczenie nie przechodzi? Zaraz się skonczy 13 tydzień a ja dnia bez drzemki nie mogę wytrzymać. A w nocy za to budz się o 3 wypoczeta i spać nie mogę do 5,6

Gość gość Ola
Najbardziej *

Gość gość
Część dziewczyny co tu dziś za cisza. Olu ja też tak milam noce nieprzespane a w dzień po pracy spałam po 3 godziny bo nie umiałam oczu utrzymać tak mi się chciało spać jakaś masakra to była. Fajnie że będziesz mieć dziewczynkę, ja zawsze marzyłam o dziewczynce i wiedziałam od początku ze będzie to dziewczynka choć wszyscy mówili że chłopak bo bardzo ładnie wyglądała w ciazy szkoda że mi nie zostało hihi. No ale charakterek to ona ma trzeba przyznac.

Gość gość
Ola normalne nie bój się wyśpij się za wczasu. Dziewczyny co myślicie o polo dance? Mój zapał na ćwiczenia się skończył nie dam rady za dużo pracy orzydominiku ostatnio ;/ chce spróbować tańca na rurze jak sie wybiore do pl asia

Gość gość Ola
Hej dziewczyny. Cisza tu ostatnio. Ja dziś mialam nieciekawa sytuację. Jechałam rano na badania, na czczo. Trochę slabo się czułam no ale doszlam do przystanku. Nagle strasznie slabo mi się zrobiło, krecilo mi się w głowie. Przykucnęłam i mi przeszło. Wsiadłam do busa, zapchanego uczniami i oczywiście musiałam stać. A kierowca wszystkich zabieral az tlok się zrobil. Znowu tak się poczułam jak na przystanku, wiedziałam że jak zaraz nie usiade to zemdleje na pewno. I znowu przykucnelam szybko i od razu jakaś dziewczyna wstała i ustąpiła mi miejsce, znowu przeszło jak usiadlam. Nie mogłam na nogach w ogóle ustać. Ledwo doszłam do laboratorium, na szczęście kolejki nie było. Zjadlam potem batona i już bylo lepiej. No i zaczelam się zastanawiać co się dzieje... Już raz jechalam na badania z pustym zoladkiem i nic sie takiego nie działo. A slabo mi się robi rano już od soboty tylko jak siedze w domu to tak nir odczuwać, tylko w poniedziałek jak jechaliśmy na usg to też ustać nie mogłam. We wtorek mam wizytę, to zobaczymy jak wyniki. Moja mama w każdej ciąży miała silną anemię. Martwie się, najbardziej o to czy wszystko z dzieckiem w porządku.

Gość gość
Ola który to tydzień? Ją w 14tc zaczęłam mdlec i mdlalam wszędzie w pracy przy sklepie w domu jak biegalam wymiotowac zemdlalam przy toalecie dobrze że mąż miał słaby sen jak byłam w ciąży bo nie wiem jakby mnie nie znalazł co by było . A powiem ci że po porodzie poszłam z Dominikiem na spacer 2tyg po i zemdlalam uważaj na siebie . Ją ciągle leżałam przy tych omdleniach asia

Gość gość Ola
Asia, dziś się zaczyna 14 tydzień. A ja myślałam, że już będę się czuła świetnie. W ciagu dnia jest dobrze, tylko teraz rani bez jedzenia mi było słabo. I pomyśleć że przed ciąża potrafiłam wyjść bez śniadania i czasem do 15 nic nie jeść jak miałam dużo stresu w pracy. Nic mi nie było poza bolem głowy

Gość gość
Hejka dziewczyny :) Ola super ze córka będzie, ja to już odliczam dni a tyle jeszcze mam do załatwienia i zrobienia ze szok, jednak jestem trochę uziemiona. Te omdlenia słyszałam, że u niektórych kobiet to normalne, moim zdaniem powinnaś dużo wypoczywać, nie przemeczac się i jakoś to wytrzymasz:). My dzisiaj jedziemy do lekarza, zobaczymy co nam tam powie:) Asia pole dance jest super sprawa, jednak moim zdaniem wcześniej powinnaś spróbować czegoś lżejszego, bo pole dance jest bardzo ciężki i możesz się przetrenowac. Zajęcia typu brzuch, uda pośladki, body shape:). Ja psychicznie wiecie co chyba podupadam, non stop śni mi się ze maz mnie zdradza. Widzę jak patrzy na inne kobiety, mnie już wcale nie dotyka bo mówi ze nie może jak wie, że córka juz duża i boi się ze jej coś zrobi. Nawet już go nie proszę o to aby się do mnie zbliżył. Przez to wszystko czuje się nie atrakcyjne, jak wieloryb chociaż nie mam dużego brzucha bo nawet nogi myje w zlewie, jestem podłamana najchętniej bym z domu nie wychodziła, a on w każdy weekend chce gdzieś iść, póki nie ma małej z nami. Baaa nawet jak sie do niego przytulamy to mówi żebym uważała i nie tak mocno bo małą uciskam, masakra juz wcale nie mogę się do niego zbliżyć a brakuje mi tego mocno. Sali

Gość gość
Sali mialam identyczna sytuacke haha ia bylam bardzo duza snilo mi sie ze maz zdradza ze rodze a nikt mi nie moze pomoc co do innych kobiet jak ze mna wychodzil staral soe nie patrzec za innymi bo ja histeria placz i wogole lament reraz jak ogladam zdjecia z ostatniego miesiaca dwoch se mysle boze jak ja twn suzy brzuch dzwigalam a jeszcze potrafilam podbiec jak cos ujrzałam na promocji ;-) maz mowil do mnie abum nie biegala bo ludzie w tesco sie smieja hehe a dotykać dotykal mnie bo raz sie rozplakalan i mowilam ze on mnie juz nie kocha ze jestem taka griba ze nie chce ze mna wspolzyc i wogole przytulac teraz jak ogladam zdjecia to mu sie nie dziwie co do seksu bo naprawde duza bylan az cod.ze to zniosl hee asia

Gość gość
Asia i ja juz popadam w lament nie raz przy nim beczalam, on mnie zapewnia ze nie jest tak ja myślę, jednak sama wiesz co wtedy w głowie może siedzieć u kobiety. Ja nie mam dużego brzucha na prawdę, moja szwagierka ma podobny a jest w 5 miesiącu a ja 8 i jak ją to wytrzymam do końca nie wiem, a jeszcze potem dyspensa 6 tygodni. Sama się już łapie na tym ze oglądam filmiki z innymi facetami bo własny nawet pocałować juz nie chce. Maz ma kolegę który mówi mi komplementy ze jego kobieta nie w ciąży i ma większy brzuch, że mi służy, że pięknie wyglądam, a męża to nawet nie rusza. Masakrycznie się czuje, szczerze nie mogę się doczekać aż będę spala sama w pokoju u córki, bo z mężem nie będę spala bo ja do niej będę wstawala bo on do pracy często o 4 w nocy wyjeżdża i nie chce żeby się męczył za mocno. Jestem juz na skraju wytrzymałości :( musze się umówić do kosmetyczki i fryzjera może to cos mi pomoże. Sali

Gość gość
Sali ją do syna też wstaje chociaż powiem ci że syn nadal śpi z nami wc,oraj mieliśmy chol dla siebie ale raz na tydzień się kochamy bo spadło mi libido i boje się bólu :/ jutro ide po plastry może wzrośnie libido bo po tabletkach zerowe jest. A teraz nie jestem gruba wisi mi tylko na dole na środku falda taka a mąż się śmieje . No nic sali powiem ci że do tej pory ją sieje lament wiadomo ciało nie to samo ale gwarantuje ci ze dla męża jesteś najpiękniejsza mimo że się gapi na inne asia

Gość gość
cześć dziewczyny ja jakoś nie odczułam braku sexu w ciąży, kochaliśmy się jak tylko mieliśmy na to ochotę, oczywiście mój mąż zawsze pytał czy nie bedzie nic małej ale jakoś dało się to znieść. W ostatnim miesiącu to było nam juz wszystko obojętne i robiliśmy to często. Po porodzie też wytrzymałam tylko cztery tygodnie hihi. Ja też śpię z małą w pokoju bo nie chcę zostawiać jej tam samej. W nocy czasem się przebudzi i mam bliżej do łóżeczka, choć nie powiem wymiana dużego łóżka na małe była trochę bolesna. Justyna

Gość gość
A ja dzisiaj znowu się podłamałam:( byliśmy u lekarza i nasza córka nie odwróciła się główka w dół, prawdopodobnie już się nie odwróci bo ma bardzo ciasno, także czeka mnie cc:(. Sali

Gość gość
Nie martw się cc nie jest takie złe jest poprostu nieprzyjemne. Najgorszy było pierwsze wstanie z łóżka to jakaś masakra była ale z każdą chwilą jest coraz lepiej. Nie cierpisz przed porodem tylko po ale da się wytrzymać. Ja po powrocie na 4 dzień do domu to gotowałam już obiad i nosiłam do nocy mała bo ona pierwszy miesiąc przeplakala praktycznie cały czas. Justyna

Gość gość
Wiem są plusy i minusy, dzięki Justyna za pocieszenie:) wiem, że będę miała pomoc od rodziny i najważniejsze że sam mój lekarz robi cesarki a nie jakiś inny, a do niego mam zaufanie. Jednak chciałam siłami natury urodzić :(. A napisz mi proszę jeszcze czy nie miałaś problemu z laktacją? Mi ogólnie piersi wcale nie bola i przez całą ciążę nawet nie uleciala żadna kropelka siary, boje się też ze nie będę miala pokarmu. Sali

Gość gość
Justyna a dlugo po porodzie miałaś uczucie suchosci i bólu podczas seksu? U mnie mamy jeden pokoj plus salon maly spo u nas w sypialni ale typek w lozeczku spac nie chce dzisiaj 3godz z nim w nocy siedzialam az maz wstal i kolejne pol godz z nim siedzial. Sali ja chciałam moec cc ale nke wyszlo doszlam do soebie 2tyg po sn nigdy wiecej nie chce tak rodzic jiz kolejne dziecko to se cc załatwić musze jesli oczywiscie bedzie asia

Gość gość Ola
Sali, nie przejmuj się tym, wiele kobiet uważa że to lepszy poród, moja siostra miala cc i mowi że z kolejnym też tak by chciała, w miarę szybko do siebie doszła. Ciesz się, że niedługo już to będzie za tobą :)

Gość gość
Już nie mogę się doczekać az będzie z nami, mała juz waży 2 kg i za 4 tygodnie mamy juz umawiać się na cc o ile nasza gwiazdka będzie juz gotowa :) to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie całej ciąży :) Sali

Gość gość
Sali jak dobrze ci wiesz kiedy mniej więcej urodzisz a ja pamiętam bała się porodu i a jak mój mały zaczął chcieć wychodzić jak mój mąż był w pracy poza zasięgiem brat na wyspie też poza zasięgiem a na porodowke 3h jazdy ;/ poszłam do położnej powiedziała że wywołają mi na drugi dzień poród a tu chuj wrocilam do domu jeść już nie dalam rady wilam się z bólu dobrze że mąż wrócił i mówi. Choć na porodowke a ja że nie bo to nie teraz jeszcze ze mam tak od 3tyg i dobrze że się uparl bo w nocy jakby mnie dopadły silne skorcze takie jak miałam jeszcze musiałaby jchac karetka masakra! Życzę ci szybkiego rozwiązania i powrotu do siebie ja swój poród nie ciekawie wspominam asia

Gość gość
No z jednej strony fajnie bo będę wiedziala kiedy co i jak, jednak nie będę czuła się spełniona. Nastawilam się już na naturalny, a tu teraz musze się nastawić na cc, szkoda jedynie ze mąż nie może być przy mnie i nie usłyszy pierwszego płaczu córki. Jej już sama nie wiem co myśleć. A tak z innej beczki dzisiaj znowu miałam koszmary cała noc, aż się obudzilam z płaczem i jeczałam przez sen, mąż mnie obudził bo przytulił się do mnie mocno żebym się udpokoila, chyba za dużo w głowie mojej siedzi i tak odreagowuje. Przez te sny męczące się wcale nie wysypiam, chodzę jakbym nie spala dobę :/ a nawet nie umiem zasnąć w dzień, jakoś nie mogę :( Sali

Gość gość
Sali tez to mialam to stres przed porodem ja plakalam z krzykiem sie. Budzilam. Nqprawde dziwne sny mialam nie chce tutaj nawet ich pisac bo teraz to smiech q wczesniej placz i strach bul tych anow asia

Gość gość
Asiu suchość pochwy to ja mam nadal choć bolu nie czułam nigdy, zresztą to ja mam teraz mała ochotę na sex. Niby nic nie stoi na przeszkodzie bo mała już o 20 śpi w swoim łóżeczku jak się obudzi to tylko poglaskam ja i nadal śpi a mimo wszystko jakoś się nie chce raz na tydzień to max . Moja mała jak miała 3 miesiące to też zaczęła się buntować o spanie w łóżeczku. Płakała, nie umiała zasnąć ja czasem długo nad nią stałam, glaskalam aż pwnego dnia jej przeszło i teraz już się nie buntuje. Też jeszcze czasem muszę jej pospiewac , potrzymac za rączkę ale ogólnie jest dobrze. teraz jestem zadowolona że choć tyle mi się udało z nią przeprowadzić bo ogólnie to straszny uparciuch.

Gość gość
Asia tez tak myślę że to strach przed porodem, niby czekam tylko aż ja zobaczę ale jednak gdzieś tam w głowie siedzi wszystko i wyłazi w snach. Sny ja również mam takie, że żal opowiadać bo głupie są i nie wiem czemu takie coś może nawet się śnić. Sali

Gość gośćanija26
Hej dziewczyny.czy jest tu madzik0203.czytalam ze staralas sie 8 lat i w koncu sie udalo.ja staram sie 9 i echoo.w poniedzialek ide do leakrza bo aktualnie przebywam w Holandii i ide do lekarza rodzinnego.w polsce dostalam skierowabie na laparoskopie.wiec zobacze co mi powie rodzinny i moze da mi skierowanie na ten zabieg.

Gość gośćanija26
No i mysle ze tutaj na terenie Holadnii sa bardziej doswiadeczni lekarze.Ja po swoich doswiadczeniach w PL dziekuje za ich leczenie.Tyle lat sie staramy to moze teraz w koncu uda sie :) Pozdrawiam Ania

Gość gość
Hej co u Was słychać? Czemu tutaj tak cicho? :) jak minął weekend? My byliśmy na parapetówce u znajomych, było bardzo przyjemnie, a wczoraj dzień mile spędzony, wizyta u rodziców, pizza ze znajomymi i wieczorny długi spacer. Poogoda piękna szkoda było siedzieć w domu :). Sali

Gość gość Ola
Hej :) wczoraj miałam do was napisac, ale padlam ze zmeczenia, byliśmy w sobotę na weselu u mojej przyjaciółki. Było fajnie, chociaż nie szalelismy za bardzo, parę razy zatanczylismy, a najadlam się tak że potem spać nie mogłam i tak spałam wczoraj 3 godziny. Była też inna dziewczyna w ciąży, miała dość duży brzuch ale też byla grubsza, jej mąż mowil że na 70% chlopiec, wiec to jeszcze chyba nie jest pozna ciąża, a maja już córkę. U mnie nic nie widac. Jak się najem to mnie wypcha na dole, ale rano po wstaniu jest minimalnie większy ze tylko ja to widzę. Teraz się zastanawiam czy nie powiniem już być wyraznie widoczny. Mam też tylozgiecie macicy, slyszalam ze przy tym pozniej widać, ale jak jest to nie wiem...