Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2016

Polecane posty

Sil gratulacje :) Smutasku dr Rozmus mówiła mi że w wikszości ciąż bliźniaczych szyjka się skraca bo macica jest przystosowana dla jednego dzieciątka A Twoja Pani dr nie proponuje Ci pessara??? Ja biorę dodatkowo magnez luteinę i duphostan żeby wzmocnić szyjkę. Zapytaj o pessar na pewno Ci nie zaszkodzi a może pomóc. Baśka ale ten czas leci Twoja Natalka juz taka duża Ewela życzę Ci żebyś szybko i bezboleśnie przeżyła poród :) Daj znać jak będziesz juz po :)

Aniu, ja jutro mam 10dc i ide na usg. Mam tylko ogromny dylemat- podawać po raz 4-ty 3 dniowe zarodki czy hodować do blastki. W pierwszym podejściu 2 zarodki były hodowane i nie przetrwały, dlatego bałam sie wcześniej czekać, ale teraz już sama nie wiem. Może problem jest w dalszym rozwoju zarodków a ja ciagle sie łudzę, ze sie uda, a równie dobrze zaraz po podaniu mogą przestawać sie dzielić. Mam taki ogromny dylemat w tej kwestii. Muszę jutro porozmawiać z panią doktor. Zastanawiam sie czy jak przestaną sie rozwijać np. W 4 czy 5 dobie to czy wtedy można sprawdzić jaki jest powód. ?:/

Co do kołderek i kocykow, to jeszcze dobrym rozwiązaniem sa śpiwory. Mojej siostry dzieci, jak były malutkie, zawsze w śpiworkach spały. Można kupić na prawdę fajne i dobrej jakości.

Aniu, ty tez sie doczekasz swojego maleństwa. Ja w to mocno wierze. Jesteś tak życzliwa osoba, ze na pewno zostaniesz mama :)

Kochane moje! Ponawiam pytanie w sprawie wyjazdu do Czech po Utrogestan :) Mam receptę na 8 op i jeśli któraś z Was jedzie w najbliższym czasie do naszych południowych sąsiadów i mogłaby je dla mnie wykupic- to będę przeogromnie wdzięczna ❤

Małami to napisz mi maila eewela666@wp.pl ile za te opakowania chcesz z przesyłką i do kiedy jest termin ważności:) Sil super!!

Gość gość
Sil gratulacje Kochana :) Gosciu :)po pracy opiszę co i jak :) justkrk

Karolcia...zapytam na wizycie. Choć nie wiem czy nie jest na to za późno. Też biorę magnez, duphaston i luteine tylko póki co nic to nie daje.

Smutasku, zapytaj koniecznie. Ja sie ostatnio pytalam jak powiedziala ze o 1mm sie skrocila, to powiedziala ze nie przy takiej szyjce. Wiesz, na temat tego pessara sa rozne zdania, ale sama czytasz. Karolcia go ma i daje radę. A lepiej zeby dzieci byly w brzusiu i mialy dobrze niz faszerowanie lekami. Zapytaj a nawet naciskaj. Z tego co czytalam to nawet ponizej 2cm zakladaja. Wiec zadecydujcie z mezem i pytaj.

Gość gość
A co to jest to BMI na ktore znizke dostajecie,bo kojarzy mi sie tylko ze stosunkiem wagi do wzrostu :-)

Peonia na usg wyszło, że jest krwiak i on się dosyć długo utrzymywał. Nie krwawilam, ani też nie miałam zaleceń, żeby leżeć. W tamtym okresie przesypialam całe dnie więc jakoś to zlecialo :-)

Gość gość
Dziewczyny macie moze komórkę do dr g-k

Karolcia... właśnie odebrałam pessar- w czwartek będzie mi gin zakładała ale mam pytanie do Ciebie. Jak Ty z tym funkcjonujesz?????? Przecież to jest ogromne!!!! Umiesz chodzić?????

Linka co u Ciebie?kiedy startujecie?:) Mabo ,Rubi jak się czujecie?brzuszki rosną?:) Peonia dziękuję za miłe słowa :*mam nadzieję ze mdłości szybko co miną:) Faktycznie ciekawe jest z tą refundacją na fragmon ..a to lekarz z gyn wam przepisywal ? Kasiurek też mam ten sam dylemat co Ty..zobaczysz co lekarz co doradzi. .ciężka decyzja ..nie wiadomo co zrobić aby nie żałować..Ale będzie dobrze ..trzymam za Ciebie mocno kciuki ..daj znać jak po wizycie :)

Gość Sunshine_111
Witaj Kamiisia, trzymam kciuki :) Napisz coś więcej o Waszej historii :)

Ania crio mi wypadnie +/- w ostatnim tyg listopada:) będe na swięta w ciąży i nie biorę pod uwagę innego scenariusza!!! beta mi wypadnie kilka dni przed terminem porodu mojej szwagierki i chyba mnie zaleje tsunami łez jak się nie uda!! tak się boję tej ostatniej szansy :(( a Ty Ania jaki masz teraz plan działania??

Aneta jak go zobaczyłam to też się przeraziłam jego wielkością . Dr go jakoś zgioł , nałożył żel 5 sekund i było po wszystkim , naprawdę wogóle go po założeniu nie czuję. Daj znać jak po wizycie.

Gość gość
Zizi tu Ala- napisz prosze jakie wrażenia po wizycie u dr K.G. ? dziekuje

Gość Peonia88
Linka, tak bedzie, na święta będziesz żygać :p

Sunshine u nas nieplodnosc idiopatyczna, bo badania wszystkie mieliśmy i wsumie poza mthfr to jest ok. Zarodki bez szału, beta zawsze 0..wsumie 3 transfery za nami. Jestem w gyn w programie 2+1...i teraz 3 stymulacja jutro wizyta u dr M ciekawe co teraz zaleci. Ja mam 28 maz 31 lat. Ehh...czytam Was od dawien dawna...i 3mam za każdą kciuki. A Sil ostatnio rozwalili system na forum i w mojej głowie bo dała taka iskierke...nie iskierke ognisko nadzieji :)))

Gość Sunshine_111
Kamiisia, trzymam kciuki za tą stymulację, żeby była ostatnią:) U nas też idiopatyczna, też MTHFR, ale to ma tutaj dużo dziewczyn. W naszym przypadku to chyba z tymi zarodkami problem :( A jak długo się staracie?

Peonia haha a żebyś wiedziała że moge całe święta żygać byle z fasolką w brzuchu :) Dredzik ja mam cratching 27 października to będzie 21 dc, umówiłam się do gyn, wiem że u nich to drogo ale nie miałam weny szukać gdzie indziej tym bardziej że nie muszę kombinować w pracy bo mam na 18:00, a Ty kiedy robisz ten scratching?

Sunshine wsumie 3 lata a w gyn wyladowalisny w styczniu 2015 i po kolei inseminację aż po invitro, tyle kasy fruuu...a efektu brak :(

A powiedzcie mi czy zapładniają wszystkie zarodki przy trzeciej stymulacji czy trzecim podejściu? Bo w sumie to miałam tylko 1stymulacje, ale jak by sie teraz nie udało to będzie to trzecia procedura zapłodnienia.