Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersia sa tu mami dlugodystansowe?

Polecane posty

Gość gość
Matki na co dzień są wystawione na działanie toksyn - zarówno w czasie ciąży, jak i laktacji. A toksyny przenoszone w czasie ciąży i laktacji mogą mieć wpływ na zachorowalność dzieci.

Gość gość
Niezdrowy pokarm, który serwujemy starszakom, może mieć związek ze wzrostem popularności chorób niezakaźnych (NCD), do których zaliczają się: rak, choroby układu krążenia, przewlekłe choroby układu oddechowego, cukrzyca i wiele innych. Wysoki wskaźnik chorób niezakaźnych występuje nawet w krajach bogatych. A to oznacza, że kryzys zdrowia na prawdę stał się problemem globalnym…

Gość gość
Tak ale one wieża, ze dają dziecku to co najlepsze. To nie jest tak jak bylo sto lat temu albo jak jest w krajach 3 świata.

Gość gość
Niezdrowy pokarm, który serwujemy 2-3 latką, może mieć związek ze wzrostem popularności chorób niezakaźnych (NCD), do których zaliczają się: rak, choroby układu krążenia, przewlekłe choroby układu oddechowego, cukrzyca i wiele innych. Wysoki wskaźnik chorób niezakaźnych występuje nawet w krajach bogatych. A to oznacza, że kryzys zdrowia na prawdę stał się problemem globalnym…

Gość gość
Amerykańcy naukowcy wskazują na szereg problemów, związanych z zawartością kobiecego mleka. Znajduje się w nim rtęć w ilościach przekraczających kilkukrotnie dopuszczalne normy dla butelkowanej wody mineralnej. Dopuszczalne granice nie są także zachowane w przypadku zawartości PBDE (polibromowanych dibenzoeterów) - związków, które mogą zawierać nawet 10 atomów bromu. Z kole zawartość polichlorowanych bifenylów (PCB) dwukrotnie przekroczyła normy dla wody butelkowanej.

Gość Magfda8989
mój syn skończył w październiku 3 latka, do tej pory usypiając wieczorem prosi o pierś. był moment ze zrezygnował na jakiś miesiąc sam z siebie z mleka jednak szybko sobie o tym przypomniał.

Gość gość
Polecam najpierw przebadać wasze "cudowne" mleko a później chwalić się że tak długo karmicie....

Gość gość
No bo nie chodzi o mleko a o cycka. Dla waszych dzieci Wasze piersi to jak smoczek. Traktują Wasze piersi jak przedmiot. Maja gdzies mleko i Was. Ważny jest cycek. I dziwne że po miesiącu miałaś jeszcze mleko. Co z tego ze prosi. Mówisz nie, przytulasz, czytasz bajkę i tez nawiązujesz wiez.

Gość gość
skad masz wiedze na ten temat? Tak Ci sie wydaje, czy tez mozesz poprzec to jakimis naukowymi badaniami? Czyzby kolezanka, ciotka czy pani ze sklepu tak mowily, ze" cyce sie mietoli"?

Gość Magfda8989
Mi to nie robi problemu że poprosił po miesiącu nie widzę w tym problemu. Jakby nie ciągnął mleka to bym pewnie mu nie dała ale że ciągnie to nie zamierzam mu żałować zwłaszcza że z butelki mleka nigdy nie chciał pić. MM nigdy mu nie zasmakowało i od urodzenia nie pił go wcale tak jak nie chciał wziąć do ust smoczka. A co do tego że miałam mleko po miesiącu to nic w tym nadzwyczajnego. Moja ciotka po urodzeniu i wykarmieniu 4 synów ma mleko do tej pory mimo że najmłodszy syn został odstawiony 5 lat temu

Gość gość
Ale Twój 3 latek z kubka pije to chyba można odciągnąć mleko.

Gość gość
A ciotce polecam wizytę u ginekologa bo to nie normalne zeby po tym czasie miec mleko w piersiach. Już dawno powinna dostać leki na zatrzymanie laktacji a skoro jest Eco to może pic szałwię ktora tez zmniejsza ilość mleka w piersiach

Gość Magfda8989
można ale nigdy tego nie robiłam, nie mam nawet laktatora a specjalnie go kupować nie zamierzam zwłaszcza, że nie sądzę by syn jeszcze długo sięgał po cyca. dopóki nie sprawia mi to bólu to po co miałabym sobie komplikować życie. zwłaszcza, że to tylko raz dziennie przed snem

Gość gość
Róbcie sobie co chcecie z waszymi wymiotami, bo piersiami to juz przestały byc dawno temu. Tylko błagam o szacunek dla innych kobiet, ludzi. Nie chwalcie sie tym na prawo i lewo bo jest to obrzydliwe :-P

Gość gość
Kupujesz laktator ręczny za 20 zl w aptece. Pare min i mleko odciagniete. To nic skomplikowanego tylko przeciez jakbyście dały im mleko z kubka to by nie wypily. Dojenie piersi u Waszych dzieci to tak samo jak nawyk dojenia palca czy smoczka. I nie wierzę, że mleka nigdy nie odciągalas to jak Ty wychodzilas z domu do fryzjera, dentysty czy lekarza? Bo kobiety nawet jak dziecko jest Male wychodzą w takie miejsca a dziecko przez ten czas musiało cos jeść.

Gość gość
A po co utrudniać coś prostego i naturalnego? Temat jest dla mam długokarmiących a nie dla was hejterki. Całe szczęście że miałam w d***e zdanie takich nieuków jak wy.

Gość gość
One najwyraźniej nie oddalają się od dziecka na dłużej niż 5 godzin :P

Gość gość
Nieuków. Przepraszam Was bardzo Wy możecie nas obrażać. My karmimy dzieci do 12 miesiąca życia lub mniej to jestesmy gorsze. Normalnie kobiety idą do pracy po macierzyńskim i nie karmią tyle dzieci. I nie jest naturalne karmienie 3 letniego dziecka. 3 letnie dziecko pije z kubka je normalne rzeczy i nie jest mu potrzebny cycek

Gość gość
Dziecko do któregoś miesiąca je nawet co godzinę także nie sa w stanie nawet pójść do dentysty czy lekarza. Ja karmiłam piersią ale gdy gdzies wychodziłam ociągałam mleko i mąż dawał dziecku i nic mu się z tego powodu nie stalo.

Gość gość
A Twojemu 3 lakowi Twój cycek jest potrzebny tylko do usypiania. Nie wiem mężowie zwracają uwagę że dziwnie wygląda jak dziecko stoi i doi cyca a Wy nie widzicie problemu. No jak to w wygląda

Gość gość
Jestescie obrzydliwe...Odwroca kota ogonem..To o czym tu czytam tym wpychaniu sutkow i mietoszeniu piersi- nie, to wy kp tak duze ponad roczne dzieci jestescie jakims wynaturzeniem i to wy jestescie ORDYNARNE pozwalajac na to.Nie wierze ze normalny czlowiek cos takiego robi i to jak tu na szczescie nieliczne pisza-publicznie!To przez was krowy jest nagonka na kp np. noworodkow.Obrzydzicie nawet cos tak fajnego.I najzabawniejsze-jak 90proc. obrzydza i krytykuje ostro to co robicie to oni nie wy sa nienormalni i niedoinformowani...To wy jestescie nielicznymi wynaturzonymi jednostkami ze zboczeniem dawania ssania sutkow duzym dzieciom.Na dzwiek zdan zebyscie odciagaly i dawaly w kubku malo padaczki nie dostajecie.Kiedys wyczytalam jak jakis wstretny i zboczony babsztyl napisal na takim forum o dkp ze czesto czuje taka erotyczna przyjemnosc podczas ssania jej sutkow przez dziecko(pisala o 1,5 rocznej dziewczynce),ale zawsze stara sie to wyprzec.Inne jej przytakiwaly!! Porzygalam sie niemalze.Tego powinno sie zakazac.I kp jest piekne ale nie to co wy zboczone babska robicie.Co tu sie dziwic ze sla innych dla wiekszosci jestescie pedofilkami.

Gość gość
Brawo dla osoby powyżej. Zgadzam sie w 100%

Gość gość
http://fusion.net/story/240876/sexual-arousal -breastfeeding/ Ciężko ustalić ile dokładnie, ale między 30% a 50% kobiet podczas karmienia odczuwa podniecenie. Są różne teorie to wyjasniające np. uczucie przyjemności jako nagroda za bolesne i wyczerpujące karmienie piersią, inne odnoszą się właśnie do oksytocyny i macicy. Holenderskie badania na 153 matkach wskazują, że 8% z nich miało orgazm podczas karmienia. x Pierwsze z brzegu fragmenty tego. x O ile w pewnym okresie jest to ewolucyjnie i biologicznie uzasadnione i nie ma co krytykować (kobieta ma mimo bólu i poświęceń wykarmić potomstwo do momentu gdy jest w stanie przezyć bez mleka - w krajach 3 świata z oczywistych powodów trwa to dłużej) - to myślę, że jednak przedłużanie tego jest chore. I jak widać można to potwierdzić badaniami. Czy takie badania już są fe, a najlepsze będą te, że dzieci karmione do 4 roku życia są odważniejsze?

Gość gość
Też się zgadzam z tym ze jest to zboczone bo jezeli facetowi dziecko ssalo by sutka to tak jako ktos pisał wczesniej to siedział by w więzieniu. Dietę dziecka rozszerza się po 4 miesiącu. Po 4 miesiącu podaje się kaszki, zupki i deserki owocowe juz. I kaszki sa na mleku modyfikowanym.

Gość gość
pani, ktora jedzie jaden takim, ze az pluje w ekran dostaje brawa, slowo pedofilia pada kilka razy w temacie dotzyczacym karmienia piersia. KOBIETY, nie hejtujcie innych kobiet jesli kompletnie nie rozumiecie, o co chodzi w dluzszym karmieniu piersia, podkreslam, promowanym przez lekarzy pediatrow i WHO.Nie rozmawiamy o karmieniu dzieci powyzej 3 lat. WHO zalece karmienie do 2 lat a dluzsze jest nadal z korzyscia dla dziecka. proponuje napiszcie petycje do naszego wspanialego rzadu zeby zlecil zbadanie tematu w kregach lekarskich, czy przypadkiem nie propaguja pedofilii zalecajac tak dlugie karmienie, ok?? Co wy na to?

Gość gość
Przy kp to po 6 mcu ;) I tu myślę, że raczej chodzi o takie zupełne, naturalne uniezależnienie się od mleka matki a nie podawanie czegoś co je ZASTĘPUJE. Bo tą logiką dopóki podajesz sztuczne dopóty można pierś ;) A jednak nie mówimy o karmieniu dziecka 12mc, a 2 lata i wiecej. Zresztą jak chodzi o zdrowie to całej rodzinie można dawać do kakaa po łyżeczce, odciągniętego. W końcu to nic obrzydliwego, a samo zdrowie.

Gość gość
"KOBIETY, nie hejtujcie innych kobiet jesli kompletnie nie rozumiecie, o co chodzi w dluzszym karmieniu piersia, " Czyli badania o podnieceniu seksualnym występującym podczas karmienia są gupie i do wyrzucenia, a badania na których opiera się WHO to cacy? "bo tak" ? :D

Gość gość
poprosze o zrodla tych badan, wiarygodne informacje.

Gość gość
uwazam, ze kobieta, matka sugerujaca, ze inna matka odczuwa podniecenie karmiac swoje dziecko, powinna w trybie pilnym udac sie do psychiatry bo stanowi zagrozenie dla otoczenia . Jak normalna matka moze wpasc na pomysl, ze inna kobieta karmi dziecko w takich celach. Tylko CHORA osoba moze to wymyslic, co wy macie w glowach? Wy sie nazywacie matkami?