Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widzieliście nowe zgłoszenia do Szlachetnej Paczki?

Polecane posty

Gość gość
ale wy głupie kłamczuchy co niektóre jesteście k***a ja mam uwierzyć że laska ma 5 dzieci i mówi komuś w sklepie że kupuje sobie co dzień pifko z programu pincet plus a ludzie w około serduszkują hahahahhhahah yebłam Ludzie są k***a tacy zawistni że gdyby to była prawda to nogi by sobie łamali tak by na skargę do mopsu z**********i wiem bo sama mam dzieci i ten żal w oczach sąsiadów NIE PIJĄ NIE PALĄ PRACUJĄ i dzieci mają pięcioro a jak by była taka sytuacja w sklepie to w mieście gdzie ja mieszkam :-D nie zdążyłabym za siebie spojrzeć już bym kontrol miała :-o no naprawdę brednie co niektóre smolą jak diabli

Gość gość
gdybys uzyla znakow interpunkcyjnych, byloby to napisane w jezyku polskim i co za tym idzie calkowicie zrozumiale, a tak jest to zwyczajny belkot.

Gość gość
a i dodam 17 25 jeżeli 3 tysiaki na siedem osób to jest haj life to OJP :-o to jest 428 na miesiąc na jednego czyli koło 13 80 na dzień :-o Ja mam pięcioro dzieci i nie wyobrażam sobie tak żyć za tyle dodoam że najmłodszy ma 5 lat więc nie nap*****l łam bo pincet dali :-p a i szlachetnej też nigdy nie miałam i nie płaczę z tego powodu :-p Ale błagam nie piszcie takich bredni że aż boli no k***a śą granice absurdu :-o

Gość gość
Na gołe klaty dawajcie! :D pozabijajcie sie, ino raz! :D Zalosni ludzie, ktorym piana z pyska leci. Na wscieklizne sie zaszczepcie, niech pojdzie z moich podatkow, ktore tak ciezko place buhaha

Gość gość
wulgarna matko od 500+, nikt normalny ci nie zazdrości, wiesz dlaczego? Bo ludzie te 2500zł potrafią sami zarobic, a nie klepać dzieci jedno po drugim kończąc edukacje na podstawówce lub gimnazjum. Wyzszego na pewno nie masz, a zdradziłaś się tym "kontrol":D "Kontrol" to ty masz w pustej głowie:D

Gość gość
"Pani Grażyna (47 l.) jest samotną matką szóstki dzieci: Eweliny (25 l.), Pauliny (22 l.), Martyny (20 l.), Michała (19 l.), Radosława (17 l.) i Kasi (15 l.)" Nikt nie pracuje, wszyscy są zdrowi i mają po odliczeniu opłat po 600zł na osobę:)

Gość gość
18 32 no i zaczęło się oczywiście wasz stały kafeteryjny syf pod tytułem używaj znaków interpunkcyjnych olaboga jaka wulgarna ojejujejujej a to że 10 strn n*******lają byki robią klną no to pewnie im wolno BO KURWA ŚWIĘTE KROY s***********e od mojego wykształcenia i ja nie NAPISAŁAM CZY MI KTOŚ ZAZDROŚĆI CZY NIE przeczytajcie DEBIILKI DOKŁADNIE POTEM MI PISZE ja wam się tu spowiadać nie mam zamiaru jak co niektóre bo wali mnie wasza opinia ale jak czytam te brednie a teraz oczywiście błędy itd. itp. nic nowego na kafe cały czas te samwe kurfy piszą ten sam hejt na swoją modłe

Gość gość
ja pisałam o koleżance od piwa i niczego nie zmyśliłam. Ona zawsze taka była, że co myśli to mówi, nikt tam jej nie zazdrości tych 3000zł, bo co to jest na 7 osób? Ale dla nich to wiele. A co do piwa to naprawdę je kupowała i poważnie powiedziała, że oni lubią tak sobie wypić. Przecież nie napisałam, że to alkoholicy. I trochę kultury by ci się przydało, czy ja napisałam, że to ty byłaś? Uważam, że 500+ nie zrobiło niczego dobrego, po prostu ta kwota jak na polskie normy jest za duża, 300zł spokojnie by wystarczyło, bo byłaby to faktycznie pomoc, a tak jak ktoś ma trójkę dzieci, dostanie 1000zł to mu się nie opłaca pracować:O

Gość gość
a po co Ty im piszesz cokolwiek :-) One same sobie zadają pytania , po czy same sobie odpowiadają . Widzisz pewnie nawet nie wiedziałaś , że pierwsze dziecko urodziłaś przed ukończeniem podstawówki :-D a 500 plus wróżka Ci wywróżyła 5 lat temu I co teraz będziesz się z nimi koty drzeć ??? Z debilami nie zaczyna się dyskusji , a na forum szuka się merytorycznego dialogu :-) a dodam , że ja również mam pięcioro dzieci Pozdrawiam was ciepło w zimowy wieczorek :-)

Gość gość
no i ok ja jakbym coś takiego zobaczyła to bym zgłosiła do mopsu , że ona sobie tak pifkuje i jeszcze się tym szczyci .Ta trochę walnięta od piątki ma trochę racji ,że dziś jest w uj zawiści i ludzie kablują jeden na drugiego a jeszcze jak chodzi o takie patole co piwo piją co dzień przy dzieciach Boże :-o

Gość gość
dokładnie 100 procent racji ma ta od piątki zgłaszać takie od razu , a swoją drogą ja was nie rozumiem najpierw piszecie że 500 to grosze potem że mogli dać mniej bo 500 to dużo za dużo ludzie ogarnijcie się bo rzygać się chce :-o

Gość gość
ja nikomu nie zazdroszczę piątki dzieci, bo przecież to jest coś osiagalnego dla większości ludzi. Tyle tylko, że ja nie wyobrażam sobie aż tylu dzieci. Ale jesli ktoś chce to co mi do tego? Za 2 tysiące zasiłku miałabym wychowywać piątkę dzieci? O nie:D aż tak głupia to ja nie jestem. Ale podkreslam, że jeśli ktoś chciał to czemu nie? Tylko wyjasniam, że tu nie ma czego zazdroscić, bo gdybym chciała to też bym piątkę miała:P

Gość gość
nigdzie nie pisałam że 500 to grosze:O Wręcz przeciwnie dla polskich dzieciorobów to za dużo, znam rodziny z dwójką, trójką, czwórką dzieci, gdzie matka zrezygnowała z pracy, bo jest 500+. Zasiłki mają pomagać, a nie utrzymywac i przyczyniać się do lenistwa.

Gość gość
Ludzie 660zł!!! I im mało! To skandal po prostu. x kilka osob mieszka w kontenerze o pow 24 metry i uważasz ze nie potrzebują pomocy OMG będą mieć chociaż zastrzyk finansowy

Gość gość
no tak ale jak ktoś pisze że najmłodsze dziecko z pięciorga ma 5 czy 3 czy 4 lata to chyba logiczne , że nie dla pincet dzieci narobili A i dodam że ja znam kilka rodzin gdzie dzieci są a i tak rodzice pracują , i nie mają zamiaru z pracy rezygnować sama mam troje i pracujemy i pracować będziemy logiczne A i mam w okolicy matkę co ma właśnie pięcioro i też pracują , tak że nie wszystkie są roszczeniowymi królicami :-o

Gość gość
a kto powiedzial ze oni dla picet dzieci robili, w zeszlym roku nie bylo pincet a tez byly rodziny z 10 dzieci. oni sie parza jak kroliki z nudow stad tyle dzieci.

Gość gość
no dokładnie , ale dziś jest pincet i już każda wielodzietna napiertoliła sobie właśnie dla tego zasiłku od kwietnia odkąd on wszedł kilkoro dzieci :-o Nie dziwie się że niektóre matki sie tak wkurzają jak was czytają z tego wynika ŻE W POLSCE WSZYSTKIE WIELODZIETNE TO PATOLOGIZNE KRULICE litości ..

Gość gość
ja nigdzie nie czytalam tutaj, ze ktos dzieci dla pincet narobil nie wymyslaj sobie. Jak moglby ktos dzieci siedmioro czy nawet piecioro dla pincet narobic skoro program nawet roku nie ma?:O a co do krolic (pod gorke mialas do tej szkoly czy co?) to taka porawda, ze wiekszosc wielodzietnych rodzin to takie krolice co sie parza z nudow. Nie wszyscy tacy sa, ale spora wiekszosc, jak sama dobrze wiesz najwieksza bieda jest tam gdzie najwiecej dzieci. Co nie oznacza, ze u wszystkich. Zreszta sama juz nie wiesz chyba do czego sie przyczepic, czy to moja wina ze w SP wiekszosc nierobow ma tyle dzieci co i ty?

Gość gość Teresa
Ciekawe czy ja miałabym szansę na prezent marzeń: 63-letnia wdowa, samotna, 1278 emerytury, po opłatach zostaje mi niewiele. Mój prezent marzeń to wizyta u manikiurzystki - łapska mam straszne, dorabiam do emerytury myciem okien, sprzątaniem mieszkań, pracami ogrodowymi. Choroby typowe dla mojego wieku, coś gdzieś strzyka, pobolewają stawy i kręgosłup nieco szwankuje... Oczywiście, nawet gdybym skorzystała z tej nagrody to na drugi dzień łapska i tak byłyby już pozbawione szlifu nadanego w salonie piękności. Ale spokojnie, na razie świetnie sobie radzę, nie mam zamiaru wyciągać rąk po wsparcie.

Gość gość
a i dodam 17 25 jeżeli 3 tysiaki na siedem osób to jest haj life to OJP pechowiec.gif to jest 428 na miesiąc na jednego czyli koło 13 80 na dzień xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx bez przesady, 13,80 razy 7 osób to prawie 100 zł dziennie do wydania. Nie jest to jakaś oszałamiająca kwota, ale dobra gospodyni sprawi, że i w domu będzie czysto i domownicy najedzeni i ubrani. Ja też pochodzę z wielodzietnej rodziny, moja mama nigdy nie miała do dyspozycji podobnej kwoty, ale nam, dzieciom niczego nie brakowało.

Gość gość
kurczę co muszę zrobic by się tam zapisać za rok? Mam dwoje synów, jeden w wieku 24 lat pracuje i zarabia 2400zł, drugi 27 lat niestety nie pracuje. Po prostu wam się przyznam, że jest leniem, ale możemy powiedziec, że ma problemy z adaptacją w społeczeństwie, z przyjemnością nawet dodam, ze go leczę psychiatrycznie:P Ja tak naprawdę pracuję za granicą, ale powiem, że tylko sezonowo wyjeżdżam na 2 miesiące i pracy w Polsce znaleźć nie mogę po prostu. Same opłaty to u nas 1200zł, jako, że pracuje tylko młodszy syn to jego wypłata idzie na naszą czwórkę, po odjęciu oplat zostaje nam skromne 300zł na osobę:( Tylko mam nadzieję, że wolontariusz uprzedza o wizycie i zdążę pochować dwie plazmy, 2 komputery, o samochód mam nadzieję, ze nie pytaja, bo mamy dwa:O No i co z fajkami? Bo my akurat palimy, ale jak coś to się powstrzymamy byle nas tylko zakwalifikowali:) a z takimi skromnymi dochodami będziemy mieć dużo życzeń. Ja na pewno poprosze o ten karnet na spa, jakieś kosmetyki, buty, płaszcze. Kurde no ubierzemy się od stóp do głów:D Ktoś wie jak tam się zapisać?

Gość gość
Przepraszam, ze sie wtrace do tej fascynujacej rozmowy, ale osobiscie znam dwie rodziny, gdzie ich historie mozna nazwac od milionera do zera. Sa tacy ludzie... Nie wiem czemu ktos napisal o bajeczce. W Lodzi w latach 2008-2012 upadlo mnostwo firm odziezowych (taki przyklad jak z milionera mozna spasc do zera). VVV chyba ci sie kierunki pomyliły, raczej od zera do milionera. Jak mozna z milionera spaść do zera? Trzeba być totalnym imbecylem żeby nie zabezpieczyć sie na przyszłosć, nie tylko finansowo, można inwestować w nieruchomości ale też przede wszystkim w siebie. Człowiek który w siebie inwestuje ciągle się uczy i rozwija to nie ma bata żeby spadł do zera. Zero to mają tylko zera umysłowe, tak samo jak te patologiczne zera ze szlachetnej sraczki, bo mało ci sie nie zesrają z tymi swoimi "marzeniami"

Gość gość
zamiast szlachetnej paczki powinny dostać nieroby obowiązek płacenia podatku od nicnierobienia. Nie dość że są permanentnie utrzymywani przez pracujących, to korzystają ze wszystkich dóbr publicznych do których sie nie dokładają

Gość gość
Ciekawe czy ja miałabym szansę na prezent marzeń: 63-letnia wdowa, samotna, 1278 emerytury, po opłatach zostaje mi niewiele. Mój prezent marzeń to wizyta u manikiurzystki x sadze, ze nie miałabyś zadnych szans, napisaliby ci, ze skoro masz ręce sprawne to manicure możesz zrobić sobie sama

Gość Zenujaca sytuacja
Pani Tereso, takiej sobie jak Pani niejedna osoba zafundowala taki zabieg z przyjemnoscia, bo Pani jest osoba UCZIWIE wciaz pracujaca i posiadajaca emeryture, a z czegos ta emerytura sie nazbierala, prawda?:)

Gość gość
Ja i moja rodzina przez kilka lat pomagała wielodzietnej rodzinie, ale w pewnym momencie powiedzieliśmy dość! W domu mieli rozwalające się meble, moja siostra w tym czasie przeprowadzała się do nowo wybudowanego domu, mieszkanie sprzedała, ale meble i sprzęty domowe postanowiła oddać tej rodzinie za darmo, transport również na jej koszt. Zawiozła meble, wyładowali na podwórku i odjechali. Za kilka dni przywieźli akcesoria kuchenne - lodówkę, kuchenkę elektryczną, stół i krzesła.I zobaczyli swoje meble nadal stojące na podwórku, nieprzykryte, moknące na deszczu. Ale skoro się umówili, że przekażą im wyposażenie kuchenne - wyładowali. Jeszcze przez kilka tygodni sprawdzali ukradkiem czy meble nadal stoją na dworze - stały. Cała rodzina otrzymała kategoryczny zakaz pomocy tej rodzinie. Tata jednak wyłamał się i 2 worki ziemniaków im zawiózł [mieliśmy nadwyżkę], prosił o schowanie do piwnicy, bo były przymrozki. Syn gospodarzy, taki byczek w okolicy 25 lat stwierdził, że on nie będzie dżwigał bo może mu zaszkodzić na kręgosłup. Tatko też powołując się na schorzenie kręgosłupa ziemniaków do piwnicy nie zniósł, zostawił na podwórku. Od tej pory nie usiłujemy im pomagać. Niech radzą sobie sami. To była rodzina z 8 dziećmi, "większa połowa":D już powyżej 18 lat, nie ucząca się i nie pracująca bo dla nich pracy nie było.

Gość gość
dlaczego ludzie sie rozmnażają nie zapewniając potomstwu odpowiedniego bytu? Po co ludziom rozum skoro z niego nie korzystają? Dlaczego ludzie żyją niezgodnie z naturą? Przecież w normalnych warunkach natura wyeliminowała by takie słabe jednostki. Zgodnie z naturą prawo bytu mają tylko zdrowe i silne jednostki, reszta jest eliminowana. Te rządy sa coraz głupsze, a przez to społeczeństwo coraz głupsze i ułomne. Wspomagają się tępotę umysłową, nieróbstwo i niedorozwój fizyczny. Takie społeczeństwo zdominuje resztę kraju za jakis czas jak nic sie nie zmieni i będą dalej ładować kase w tych patoli leniwych

Gość gość
sadze, ze nie miałabyś zadnych szans, napisaliby ci, ze skoro masz ręce sprawne to manicure możesz zrobić sobie samavvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Przykro mi, sprowadziłaś mnie na ziemię, sama nie potrafię - wzrok nie ten i palce mniej sprawne, ale serdecznie dziękuję za radę, postaram się kiedyś...:D

Gość gość
dziś - i z tego powodu nikomu nie warto pomagać, bo podajecie jakies jednostkowe dziwne przykłady, do tego nie wiadomo, o co chodziło.. jak ona sprzedała stare mieszkanie, to nowy właściciel pewnie nie chciał starych mebli, ona tez ich nie chciała, bo lepiej do nowego mieć nowe, i to żadna łaska nie była... może oni faktycznie byli leniwi, albo bezmyślni, meble im się nie spodobały, albo nie zdążyli powywalac starych, czekali na transport, chcieli przedtem zrobić malowanie... Byczek 25 lat tez może mieć uszkodzony kręgosłup, jakbys nie wiedziała... Mój ex maz, wyglądał tak, ze by można myslec, ze jest komandosem... Ale przeszedł w dzieciństwie wylew, nie widział na jedno oko, i w ogóle nie wolno mu było dzwigac...

Gość gość
i już każda wielodzietna napiertoliła sobie właśnie dla tego zasiłku od kwietnia odkąd on wszedł kilkoro dzieci ----- x o zesz kur/wa! faktycznie! od kwietnia do konca listopada jak nic 2 dzieci sie da urodzic!!! moze to kocie ciaze? 2 miechy i tak z 5tka od razu? albo kaza cesarke robic po 3,5 bo to wystarczy, jeszcze nie tylko 500+ ale od razu 4k za uposledzone!