Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widzieliście nowe zgłoszenia do Szlachetnej Paczki?

Polecane posty

Gość gość
oj przeciez to logiczne ze tam nikt chory nie jest no chyba ze na alkoholizm

Gość gość
Widzialam opisy rodzin z doroslymi juz dawno, chorymi dziecmi, ale chorymi tak, ze wymagaja ciaglej opieki. A tutaj dwoje dzieci w wieku 31, 32 lata i nic o nich? Nic a nic, ani czy pracuja ani czy choruja ccc a co mieli opisac? jak dwoje doroslych bykow sie leni na co dzien bo maja niechec do pracy?

Gość gość
No wlasnie, chorob nie ma

Gość gość
Sytuacja pogorszyła się po 7 dziecku więc zrobiliśmy jeszcze kolejne 6. Witamy w krainie logicznego myślenia

Gość gość
Sytuacja pogorszyła się po 7 dziecku więc zrobiliśmy jeszcze kolejne 6. Witamy w krainie logicznego myślenia

Gość gość
Ja tam napiszę, ze ci ujadający tu piszą i wyszukują te rodziny, żeby sobie podnieść samopoczuciei swoja widać b załosną egzystencję.. W większości na tym forum siedzą młode osoby co mają g.... a nie pojęcie o zyciu... Ja pamiętam czasy, niecałe 20 lat temu, kiedy po studiach się wysyłało 1000 Cv i to mieszkając w dużych miastach, i można nie było dostać ani jednego zaproszenia na rozmowę... Sama intensywnie szukałam wtedy pracy przez lata i nie mogłam nic znaleźć, nawet w biedronce mnie odrzucili, a co mieli powiedzieć ludzie np. z likwidowanych masowo PGR- ów, tam sa do dziś armie bezrobotnych.. Do dziś jest taki problem, ze nieraz jak zlikwidują jakąś fabrykę, to nagle w miasteczku 80 % ludzi jest bezrobotna. Ale siusiary z tego forum ,i to często na utrzymaniu faceta zawsze będą bredzić o zaradności, najlepiej wyjeździe za granice, i nie kumają, ze jak cała rodzina ma biede, to jak na chleb ich nie stać, to co dopiero na bilet. Albo jak można mieć dziecko mając nędze? Wiem, jakby swiat był idealny, to każdy zdecydowałby się wtedy na celibat bo to najlepsze wyjście, i najrozsądniejsze, nawet na lata... albo całe zycie. Wy macie kase, bo tu kazda podobno zarabia 5 tys minimum, ale jak ktoś straci prace i się utrzymuje rodzina w kilka osób za np. 10 zl dziennie, to nie, nie stać ich na prezerwatywy za 5 zł. I wtedy zaczynają kombinować, stosuja np. jakies połączenia kalendarzyka z seksem przerywanym, co się udaje... do jakiegoś czasu.. Mogą nie wiedzieć ze tabletki anty staniały i nie kosztują już kilkadziesiąt zl, zresztą jak się mieszka na zakutej wsi to podróż do miasta do lekarza to wyprawa, a kobieta może mieć już małe dzieci i nie mieć z kim je zostawić..Albo kwestia powrotu do pracy po latach przez kobiete po odchowaniu dzieci, bez kwalifikacji, i wykształcenia, gdzie?? Do prac bez kwalifikacji zatrudniają młode, podstarzała bez dobrego zawodu ma słabe szanse na prace... Albo ten gość chory na schizofrenie co ktoś napisał, ze przed zachorowaniem tez nie miał pracy - ta choroba nie powstaje w ciągu tygodnia czy miesiąca, prawdopodobnie rozwijała się już wcześniej latami, a w tym danym roku została po prostu zdiagnozowana, swoja droga tylko zyczyc temu zeru co się z niego nabijało, żeby poznało smak tej choroby.. Piszecie, że nie macie ochoty pomagać temu, czy tamtemu- jestem pewna, wy nie macie tak na serio ochoty pomagać nikomu

Gość gość
Bardzo chętnie pomagają jej w tym też starsze córki. Dziewczynki opiekują się również młodszym rodzeństwem, starając się odciążyć mamę od licznych obowiązków związanych z wychowaniem tak licznej gromadki. KKK dobrze ze nie pomagają odciazyc mamusi z obowiązków tzw. małżeńskich. Wtedy to z trzynaściorga byłoby "dwadzieściorga" i nie wiadomo by było kto z kim i które czyje :O

Gość gość
Ja tam napiszę, ze ci ujadający tu piszą i wyszukują te rodziny, żeby sobie podnieść samopoczuciei swoja widać b załosną egzystencję.. W większości na tym forum siedzą młode osoby co mają g.... a nie pojęcie o zyciu... Ja pamiętam czasy, niecałe 20 lat temu, kiedy po studiach się wysyłało 1000 Cv i to mieszkając w dużych miastach, i można nie było dostać ani jednego zaproszenia na rozmowę... Sama intensywnie szukałam wtedy pracy przez lata i nie mogłam nic znaleźć, nawet w biedronce mnie odrzucili, a co mieli powiedzieć ludzie np. z likwidowanych masowo PGR- ów, tam sa do dziś armie bezrobotnych.. Do dziś jest taki problem, ze nieraz jak zlikwidują jakąś fabrykę, to nagle w miasteczku 80 % ludzi jest bezrobotna. Ale siusiary z tego forum ,i to często na utrzymaniu faceta zawsze będą bredzić o zaradności, najlepiej wyjeździe za granice, i nie kumają, ze jak cała rodzina ma biede, to jak na chleb ich nie stać, to co dopiero na bilet. Albo jak można mieć dziecko mając nędze? Wiem, jakby swiat był idealny, to każdy zdecydowałby się wtedy na celibat bo to najlepsze wyjście, i najrozsądniejsze, nawet na lata... albo całe zycie. Wy macie kase, bo tu kazda podobno zarabia 5 tys minimum, ale jak ktoś straci prace i się utrzymuje rodzina w kilka osób za np. 10 zl dziennie, to nie, nie stać ich na prezerwatywy za 5 zł. I wtedy zaczynają kombinować, stosuja np. jakies połączenia kalendarzyka z seksem przerywanym, co się udaje... do jakiegoś czasu.. Mogą nie wiedzieć ze tabletki anty staniały i nie kosztują już kilkadziesiąt zl, zresztą jak się mieszka na zakutej wsi to podróż do miasta do lekarza to wyprawa, a kobieta może mieć już małe dzieci i nie mieć z kim je zostawić..Albo kwestia powrotu do pracy po latach przez kobiete po odchowaniu dzieci, bez kwalifikacji, i wykształcenia, gdzie?? Do prac bez kwalifikacji zatrudniają młode, podstarzała bez dobrego zawodu ma słabe szanse na prace... Albo ten gość chory na schizofrenie co ktoś napisał, ze przed zachorowaniem tez nie miał pracy - ta choroba nie powstaje w ciągu tygodnia czy miesiąca, prawdopodobnie rozwijała się już wcześniej latami, a w tym danym roku została po prostu zdiagnozowana, swoja droga tylko zyczyc temu zeru co się z niego nabijało, żeby poznało smak tej choroby.. Piszecie, że nie macie ochoty pomagać temu, czy tamtemu- jestem pewna, wy nie macie tak na serio ochoty pomagać nikomu KKK Zero to cie wysrało i najebało ci głupot do głupiego łba. Zera to sobie napierdolą ułomniaków i wyciągają łapy bo im sie nalezy. Bronisz nierobów bo pewnie sama do takich należysz więc tez jesteś zerem. Nawet ponizej zera bo ciągle tu siedzisz i ujadasz jak ktoś napisze kilka słów prawdy o takich śmieciach jakie ty reprezentujesz

Gość gość
Mogą nie wiedzieć ze tabletki anty staniały i nie kosztują już kilkadziesiąt zl, zresztą jak się mieszka na zakutej wsi to podróż do miasta do lekarza to wyprawa, a kobieta może mieć już małe dzieci i nie mieć z kim je zostawić..Albo kwestia powrotu do pracy po latach przez kobiete po odchowaniu dzieci, bez kwalifikacji, i wykształcenia, gdzie?? Do prac bez kwalifikacji zatrudniają młode, podstarzała bez dobrego zawodu ma słabe szanse na prace... x No jasne, wiedzą gdzie sie dostaje zasiłki, mopsy i alimenty co gdzie jak i kiedy wypełnić a nie wiedzą że tabletki potaniały hahah dobre sobie. Masz ty mózg czy go nie używasz? No pewnie ze po co mają jechać do miasta po tabletki, toż to wyprawa życia, lepiej siedzieć w fotelu i jebać kolejne bachory. Wtedy to na pewno będzie miała z kim zostawić jak se zrobi gromade. Jedno zostawi z drugim i ma z głowy, zajmą sie sobą nawzajem :D Jak sie wraca do pracy po jednym dziecku albo nawet po dwoch to nie jest wielki problem, ale nie dziwne ze jak sie zrobi 13 to jest trudno wrócić. No jaki żal że pracodawca nie czeka łaskawie na rozpłodową krowe i sie zastanawia kiedy łaskawie przestanie sie mnożyć i wróci pracować. Z resztą takie krówsko po tylu latach zaniedbane, bezzębne, włosy przypalone i tłuste, dupsko wisi, brzuch opasły ze buta zawiazać nie moze i gdzie ona chce do pracy wrócić? Chyba gnój przerzucac do obory. Jak człowiek o siebie dba o swój wygląd i rozwój to nie ma problemu ze znalezieniem pracy. Ale takie patolstwo tylko lezy na kanapie i woła daj, daj bo żem poszkodowana przez los :O

Gość gość
Brawo gosc z 00:38 !!!!! BRAWO

Gość gość
No jasne, wiedzą gdzie sie dostaje zasiłki, mopsy i alimenty co gdzie jak i kiedy wypełnić a nie wiedzą że tabletki potaniały hahah dobre sobie. x osoba ze wsi żeby mieć pomoc nie musi jezdzic do miasta, na wsi jest gops, przychodzą do domu... ci pracownicy mopsu/gopsu sa tak obojętni, ze w ogóle nie dbaja, czy podopieczny nawet w najcięższej sytuacji ma cała pomoc, rzuca tylko ochłapy i tyle.. Miałam znajoma z niepełnospr. dzieckiem, pare lat temu się musiała z nim utrzymać za 950 zł , korzystała (rzadko) z doraźnej pomocy mopsu, i żaden pracownik nie podsunął jej , ze może się starac o fundusz alimentacyjny, bo jej ex- mąz nie płacił... Niby się wzruszali jaka to ma ciężka sytuacje a na serio nikt się nie przejmował... obecnie się zwieksza ilość wydawanych zasiłków rodzinnych, bo wiele osób dopiero składając o 500 plus się dowiedziało, ze jest taki zasiłek

Gość gość
zasiłki zasiłki zasiłki....w tym kraju najwyższym dobrem:O jak w takim kraju może być dobrze? dobrobyt bierze się z pracy a nie z zasiłków, ja p*****le:O (i nie mówie o samotnej matce z ciężko upośledzonym dzieckiem bo wiadomo, ze to wyjątkowa sytuacja- ona nie ma jak pracować)

Gość gość
" jestem pewna, wy nie macie tak na serio ochoty pomagać nikomu" A ktoś moze być pewien, ze pani Ewa od 13 dzieci to nierób, a z Ciebie mało inteligentny osobnik. I co? To już nie wolno być pewnym, czyż nie? ;) To wszystko tyle samo warte co i Twoje słowa pani "nie oceniajcie nikogo, ale ja Was ocenię". x Dla mnie po prostu jest obrzydliwe, ze banda nierobow ma czelność ustawiać się na równi z prawdziwie potrzebujacymi osobami. I to jest sedno tego tematu - przynajmniej moim zdaniem, ale jak widać dla niektórych to normalne, ze obok rodziców którzy wydali wszystkie pieniądze na uratowanie życia córki stawia się rodzinę dorosłych pasożytów zniechęconych do podejmowania pracy. Gratuluje Waszego systemu wartości. Wiele osób z nas mogło by wymyślać, naciągać państwo, innych ludzi (fikcyjne rozwody, ukrywanie dochodów itp)- ale jakoś dla wielu jest to zwyczajnie niemoralne. Spaliłabym się ze wstydu gdybym miała pisać, ze moja potrzeba pójścia do kina jest równie ważna co ciepłe buty dla kogoś. Jak widać - nie dla każdego jest to powodem do wstydu. Raz jeszcze - winszować.

Gość gość
Gosc 00:38, jest duzo prawdy w tym co piszesz. I przyjmijmy, ze taka rodzina z wieloma dziecmi bedzie wdzieczna za wszelka pomoc, odziez chocby uzywana itp. Ale cieszyloby Cie, gdybys zawiozla paczki rodzinie, a oni by Ci powiedzieli, ze makaron tylko z Lubelli jedza?? To juz lepiej nie myslec, co by bylo gdyby ktos podarowal swoja kurtke z zeszlego sezonu, zaloze sie, ze na drugi dzien wyladowalaby na smietniku. Grono z tych osob utrzymywanych od lat przez panstwo i instytucje pomocowe ma roszczenia i zachcianki jak osoba wychowana w calkiem zamoznym domu, a to co otrzyma i wg niej jest gorsze niz oczekiwala, traktuje jak pogorszenje stopy zyciowej;) Jak juz pisalam, apetyt rosnie w miare jedzenia. Wypowiadalam sie juz tutaj wielokrotnie i mam juz troche wiecej niz nascie lat, a to, ze wszystkie zarabiamy po 5 tysiecy - jesli czytalas temat zauwaylas ile pisalo kobiet, ktore po odliczeniu na osobe maja po 500, 600 zl, czyli tyle samo co potrzebujacy ze szlachetnej albo i mniej...ale nie zglaszaja sie do programu, dlaczego??

Tabletki antykoncepcyjne mają straszne skutki uboczne na przykład powstawanie nowotworów, guzów na wątrobie ,to jest niezły biznes dla firm farmaceutycznych. Ale są prezerwatywy które nie mają skutków ubocznych A są naprawdę tanie, tylko że większość facetów nie chcę ich stosować twierdząc że nie mają "czucia"

Gość gość
Zoma, masz i Ty racje co do skutkow ubocznych pigulek, ale tak szczerze - znasz kobiete, ktora faktycznie ciezko zachorowala po stosowaniu antykoncepcji?? Ja nie, a wiele znajomych przyjmuje/przyjmowalo.

Gość gość
Gość 00:45 ale Ty jesteś gównem .mądra w internecie wieśniaro gnoisz innych prosiaku. Myślisz ze co ? Ze taka jesteś super bo wyzywasz kogoś od nierobów ? Każdego kto Ci się sprzeciwi wyzywasz od najgorszych . I do każdego tylko słowo UJADASZ w co drugim zdaniu ... ja wiem, ze w Twoich rodzimych Gnojowkach Wielkich ujadac mogą ludzie, w kulturalnych środowiskach ujadają tylko psy a i tez nie zawsze.

Mam jedynie przykład na swojej bratowej, która bardzo źle się czuła biorąc tabletki antykoncepcyjne i zaczęła tyć. Natomiast w necie czytałam wypowiedzi dziewczyn na forum odnośnie skutków ubocznych tabletek anty. Jakby nie patrzeć, tabletki na jedno pomagają a na drugie szkodzą są też obciążeniem dla wątroby i trzustki. Moja mama bierze tabletki na obniżenie ciśnienia i mówi że od pewnego czasu odczuwa ból pod prawym żebrem że chyba wątroba ją boli od nadmiaru tabletek.

Gość gość
Sa moi sasiedzi,nie bede wstawiala opisu,bo mieszkamy w malej miejscowosci Matka dzieci prosi o kosmetyki i ciuchy Dzieci mp3,tablet itd Moze i nie maja latwo,ale dochod strasznie zanizyli bo nie zyje im sie zle

Gość gość
00 : 38 dziękuję za ten wpis myślałam że tylko ja mam takie poglądy a jest nas więcej :-)

Gość gość
Gosc 08:26 typowy przyklad bezczelnego cwaniactwa:)

Gość gość
moi drodzy wtrącę się do tej bujnej dyskusji niedawno mała dziewczynka z bezradności z powodu choroby matki postanowiła zrobić kiermasz , nie spodziewało się dziecko natomiast takiego odzewu ze strony ludzi . kiermasz pokazywano wszędzie w necie , telewizji w radiu mówili i co się stało ???? Znalazły się od razu ludzie którzy , byli i są wściekli że kobieta uzbierała bardzo dużo pieniędzy , od razu ocenili JA TEŻ POTRREBUJE , MI TEŻ BRAKUJE BO JESTEM CHORY , JA TEŻ MAM DOSTAĆ . Do czego zmierzam tu siedzą w większości właśnie takie osoby które uważają , że pomagać nie warto i pomoc nikomu się nie należy OCENIACIE I SĄDZICIE a jak tylko ktoś napisze cokolwiek innego to jest opluty i zwyzywany :-o Ja nie wiem czym się kobieta sugerowała rodząc 13 dzieci i mam to w d***e czy jest robem czy nierobem wiem że jest człowiekiem i jak mam chęć to wpłacam , udzielam się pomagam a jak nie to mam to w d***e :-) Ale na pewno nie będę sądzić ani prawić jaka to ja nie jestem cudowna i wspaniała bo ktoś jest zerem Dodam na koniec , że ja jestem jedną z nielicznych kibicujących tej małej dziewczynce i jej mamie cieszę się , że uzbierała pieniądze i jest tylu ludzi co twierdzą że warto , chcą i pomagają .TERAZ PROSZĘ CZAS NA WAS OBRZYGAJCIE MNIE WASZYM WULGARNYM RYNSZTOKIEM I POKAŻCIE MI JAKIE TO JESTEŚCIE LEPSZE ODEMNIE POZDRWIAM :-)

Gość gość
a i nie zapomnijcie o błędach ortograficznych bo zawsze one bardziej się każdemu tu rzucają w oczy niż k***y chuje szmaty s*******ny itd. itp. :-)

Gość gość
09:34 pisze sie ode mnie, a nie odemnie:)

Gość gość
I mimo, ze krytykuje nierobstwo i cwaniactwo "biednych" ze szlachetnej itp, to dodam, ze rowniez trzymam kciuki za dziewczynke i jej mame i zenuje mnie, ze kobieta nie moze korzystac z tych pieniedzy, bo przeciez najpierw musza one przejsc przez konto fundacji, dlaczego? Ano po to, zeby je najpierw troszke "przeprac":)

Gość gość
Czemu uważasz, że jesteś "jedną z nielicznych, która kibicuje tej małej dziewczynce"? Nie zauważyłam, żeby ludzie rzucali na dziewczynkę i jej matkę pomyjami itp. Wiem, że takie negatywne wypowiedzi są bardziej widoczne, ale nie są w większości. Wiesz jaka jest różnica między tą dziewczynką a tymi, o których jest ten topik? Dziewczynka nie wyciągała łapy, tylko wzięła los w swoje ręce, chciała coś sprzedać, nie była bierna, nie miała podejścia "mi jest źle, mi się należy". Te osoby, które tak rzekomo płakały, że im jest też źle i potrzebują dla siebie to nie osoby, które tu piszą, tylko osoby, o których tu jest pisane. Bo widzisz, moja droga, to kwestia podejścia. Albo wyznajesz filozofię, że jesteś panem swojego losu (ta dziewczynka, osoby niepochwalające nieróbstwa i naciągactwa), albo inni mają troszczyć się o ciebie, bo jesteś niezdolna, żeby kierować swoim losem (wyłudzacze i osoby lejące łzy, bo inni mają, a oni nie, choć sami d**y nie ruszą).

Gość gość
Witam :-) Idea SzP jest bardzo dobra, ale jeśli jest tak, jak opisujecie, to niestety jak zwykle została uwalana w błocie kombinatorstwa i cwaniactwa. Ja osobiście po przeczytaniu postów tutaj, bardzo się zraziłam do tej akcji. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego ludzie tak bardzo wieszają psy na WOŚP czy PAHu, organizacjach naprawdę pomagających, których efekty pracy widać, a nie robią nic z taką patologią jak tutaj została opisana?

Gość gość
A co do sytuacji mamy dziewczynki, która zorganizowała kiermasz, to nie zawistni ludzie, tylko urzędnicy z OPS chcą odebrać mamie zasiłek, a US dowalić podatek, bo 'ma dochód'. Ci ludzie robią to w imieniu prawa i obecnego rządu, jakże przychylnego polskim obywatelom.

Gość gość
gość dziś Aha - krytyka wielopokoleniowej rodziny żyjącej na zasiłkach MUSI, ale to koniecznie MUSI się wiązać z krytyką dziewczynki zbierającej na chorą matkę. No nie da się inaczej, to musi być powiazane, bo tak! Ciebie nie trzeba jechać - pokazując co masz w głowie sama dajesz obraz swojej postaci. Ja po prostu mam wrażenie, ze tu obrońcy patologicznej biedy piszą na zasadzie "uderz w stół a nożycie się odezwą". normalnemu człowiekowi w życiu nie postałoby w głowie porównywać ludzi potrzebujących do ludzi z opisów tu wklejanych. Po prostu to jest bezczelność - jakim prawem chcecie komuś powiedzieć "ej, masz raka i straciłaś pracę? Potrzebujesz wsparcia? Czekaj, ten bezrobotny 30latek, którego wychowuje mama co od czasów jego urodzenia nie może znaleźć pracy stoi tutaj i mówi, ze też potrzebuje". Nie wierzę w to, ze ktoś zdrowo myślący jest w stanie takie coś zrobić. PS. popytajcie asystentów w MOPR, albo kuratorów sądowych o ich biednych i schorowanych podopiecznych. Chociaż...nie wiem czy musicie się ich pytać.

Gość gość
"Wiesz jaka jest różnica między tą dziewczynką a tymi, o których jest ten topik? " Dla niej nie ma różnicy. I to jest najlepsze/najgorsze. Właśnie takie osoby bronią pasożytów - takie, które nie odróżniają uczciwej sooby chcacej zarobić, od roszczeniowca wyciągającego łapę. A dlaczego to bardzo łatwo sobie odpowiedzieć.