Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okropny, wieśniacki zwyczaj malowania cytatów na ścianach w domu

Polecane posty

Gość gość
A czy ocenianie mieszkań innych jak jest udekorowanenie nie jest przypadki wieśniackie? Przeciez w cywilizowanych krajach na poziomie nikogo nie interesuje co kto ma w domu.

Gość gość
swiece to ja lubie, w mysl dunskiej zasady hygge ;) ale proste zwykłe swieczki czy tea lights w szklanych pojemniczkach, nie jakies swieczniki udziwnione. nie wyobrazam sobie nie zapalic lampek + swiec do wieczornego seansu filmowego czy do kolacji z winem, to nadaje klimat i tworzy nastrój, potrzebny nam po całym dniu pracy i codziennej bieganiny.

Gość gość
Po polsku, czyli każde pomieszczenie w innym kolorze, wszystko co możliwe w kaflach, łazienka w kaflach rożnego koloru, najtańsze możliwe dodatki (patrz: paskudne plastikowe lampy z Ikea) i nieśmiertelne firanki fantazyjnie drapowane.

Gość gość
gość dziś Co złego jest w pomieszczeniach każdy w innym kolorze? U mnie w domu rodzinnym, ja mój brat i dwie siostry urządzaliśmy sobie swoje pokoje jak kto chciał. Ja miałam białe ściany, brat też, jedna siostra niebieskawe, druga beżowe. Rodzice w sypialni mieli beżowe.

Gość gość
dobra z polandami nie dyskutujemy! wy wiecie swoje a my swoje. Nie gadajcie z nami jeżeli nas nie rozumiecie, bo i tak się nie dogadamy. My sobie komentujemy wedle naszego gustu załóżcie sobie swój topik i tam sobie kadźcie i zachwalajcie swój "poland-cebuland-dizajn"

Gość gość
dobra z polandami nie dyskutujemy! xxx A Ty z jakiego kraju pochodzisz i gdzie się wychowałaś, jeśli można spytać?

Gość gość
My sobie komentujemy wedle naszego gustu załóżcie sobie swój topik i tam sobie kadźcie i zachwalajcie swój "poland-cebuland-dizajn" xxx Czyli jak ktoś ma inny gust to nie może komentować? To rzeczywiście wartościowa dyskusja ;-) można sobie tylko przytakiwać i śmiać się z tego samego co autorka. Bo jak nie to jest cebulakiem i polandem. Żałosne.

Gość gość
idź już spać dobra ciociu obrończyni cebuli! poland nie oznacza polskiej narodowości tylko obciachowy styl typowy dla większości Polaków, no niestety skądś to określenie się wzięło.

Gość gość
Faktycznie szkoda, że tematy się rozmywają przez te porąbane dobre ciocie "och jak można obgadywać czyjeś mieszkania, każdy ma inny gust, o gustach się nie dyskutuje pitu, pitu, pitu" Ja prdl :o

Gość gość
Już przyczłapały bezguścia wengowo-beżowe i się plują. Idźcie poupinać firaneczki w falbanki i odkurzcie styropianowe napisiki "home, love" to wam ciśnienie opadnie i lepiej się poczujecie hahahaha

Gość gość
gość dziś No skoro większość Polaków taki styl lubi to jest to styl polski. A mniejszość przedstawia styl "polandi" i jeszcze z jakiegoś niezrozumiałego powodu uważa się za lepszych od innych. To pewnie jakieś kompleksy. Może warto by było zasięgnąć porady specjalisty, który pomoże uporać się z tymi problemami psychicznymi?

Gość gość
gość dziś Faktycznie szkoda, że tematy się rozmywają przez te porąbane dobre ciocie "och jak można obgadywać czyjeś mieszkania, każdy ma inny gust, o gustach się nie dyskutuje pitu, pitu, pitu" Ja prdl pechowiec.gif xxx Pokaż swoje mieszkanie, to się pośmiejemy.

Gość gość
Już przyczłapały bezguścia wengowo-beżowe i się plują. Idźcie poupinać firaneczki w falbanki i odkurzcie styropianowe napisiki "home, love" to wam ciśnienie opadnie i lepiej się poczujecie hahahaha xxx Idź parkiecik wypoleruj, wytrzep poduchy i białe mebelki przetrzyj bo może poszarzały, to zrobi ci się lepiej może.

Gość gość
Cisza.... Dyskutantki trzepią poduchy ;-)

Gość gość
A teraz kurz z mebelków ścierają co by im się z szarościami dodatków nie zlały :-P

Gość gość
A teraz polerowanie jodełki :-)

Gość gość
A potem zapalą świeczki, naleją sobie kieliszek wina odpalą jakiegoś bloga i będą napawać się z wyższością widokiem aranżacji cudzych wnętrz. I będą sobie myśleć: jestem lepsza od tych wieśniaków bo mój gust jest najmojszy a wszyscy inni to cebulaki i polandia. Potem pogładzi mebelek jedna z drugą, poprawi poduszkę i z roztkliwi się nad swoim najpiękniejszym na świecie jodełkowatym parkietem.

Gość gość
Nie piszę się wieśniacki tylko wiejski.

Gość gość
Wieś śpiewa wieś tańczy max " w tym domu..." ja pierdolę, żenua

Gość gość
Hej lasie. Ja właśnie popijam wino z kryształowego kieliszka, parkiet już dawno sprzątnięty, kurze z białych mebelków jeszcze nie starte, świeczki się palą, poduchy w użyciu. A co u Was? Telewizorek 200 cali już w uzyciu? Piwko mężowie już otworzyli? Wenge odkurzone i koty z paneli posprzątane? Pamiętajcie o home i Love, bo tam też lubi zbierać się kurz! Jutro pewnie wstajecie skoro świt i odpalacie swoje ople, by pojechać do Biedry na zakupy? Moze wpadniecie do Pepco i wybierzecie sobie jakieś gustowne dodatki do domków? Byleby pasowały do pomarańczowych ścian:)Powodzenia!

Gość gość
gość dziś I co? Upajasz się swoją z******tością oglądając blogi wnętrzarskie?

Gość gość
W dupce mam blogi wnętrzarskie - upajam się zapachem świec, drewna i spokojem:)

Gość gość
14.36 ...co za syf ...skad takie się wyrwały .

Gość gość
Nie to ładne c***iękne a to co się komu podoba. ....mam znajoma szpan bo wybudowali nowy duży dom dwa kominki pokój z bilard em salon jadalnia łazienka dla dzieci osobno dla nich osobno pokój dla gości z osobna łazienka. .....meble oczywiście wszystko górna półka i powiem wam fajnie nie powiem ale jak dla mnie bez efektu WOW a mam znajomych mały odremontowany domek meble nie e najtańsze ale i nie drogie a w środku i na zewnątrz wymiata dodatki firany wszystko tak pięknie ze sobą współgra ......do wystroju trzeba mieć porostu odrobinę dobrego gustu a wtedy i napis prezentuje się pieknie

Gość gość
o maj God... Mi tez sie strasznie chce śmiac z tych napisow na scianach- zapewniam was ze wsrod moich licznych znajomych, zaden i zadna z wyzszym wyksztalceniem zdobytym na dobrej uczelni i nie za piniąchy, nie ma takiego wsiurowatego gustu. Te z tymi cytatami to zazwyczaj kariere pokonczyly w najlepszym razie na ogolniaku albo prywatnej gamoniówie gdzie za odpowiednią oplatą nawet małpa dostanie mgr. to kaze mi sądzić ze te cytaty to domena ludzi z nizin intelektualnych.

Gość gość
gość wczoraj Wieś śpiewa wieś tańczy max " w tym domu..." ja pie**olę, żenua No wlasnie o tym mowie - Autorka. Rzygać się chce. W tym domu (i tu same superlatywy). No wiadomo, trza wazelinę ładować i otoczke budować, przeciez nie napisza że w tym domu się klocimy, czepiamy i wyładowujemy frustracje z calego dnia" tylko ze sie kochamy, ch*oy wie co jeszcze, banały rodem z prowincjonalnego miasteczka

Gość gość
Ja nie rozumiem ludzi. To ze jest moda to nie znaczy ze ty musisz to robic. Nie podoba ci sie to nie rob a co cie interesuje co jak inni ludzie urzadzaja dom lub ubieraja sie?

Gość gość
I jak to nazwales dobra ciocia? Jesli chodzi o mnie ja mam poprostu takie podejscie do zycia. Nie wpieprzam sie komus z butami w zycie bo ja bardzo nielubie jak ktos wpieprza sie w moje.

Gość gość
Są ludzie mali, z kompleksami, którzy odczuwają potrzebę ponaśmiewania się z innych i przez to dowartościowują się. Normalny człowiek ma w d***e to czy ktoś ma w domu napisy na ścianach czy fantazyjnie upięte firany. Myślę, że bez sensu marnować czas i wchodzić z nimi w dyskusję. Niech się naśmiewają jeśli to im pomaga.

Gość gość
00:53 jestem położna środowiskowa i często bywam u różnych ludzi w domach i wierz mi ze gdybyś zobaczyła jak mieszkają nie którzy ludzie z naprawdę dobrym wykształceniem to mogłabyś doznać poważnego szoku. ....moja ciocia od zawsze uwielbiają stare gadżety typu żelazko z duszą stara maszyna kredensy itp.....i często ja wyśmiewano bo nie była bogata wiec każdy uważał ze jej nie stać a ona po prostu ma taki gust ,sami w tym czasie mieli prl-owskie meblscianki ostatnio byłam u córki jednej z tych co się śmiały. .....miała sporo rzeczy z których jej matka 20 lat temu tak się smiala