Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Opóźnienie dostawy liczą normalnie do wypłaty jak i czynności jak i szkolenia czy spotkania sklepowe tyle że nie liczy się to do wydajności. Ale opóźnienie jest wtedy kiedy dostawa ma byc według planu np. na 20 a spóźnia się i jest np. o 22 i wtedy 2h liczą się jako opóźnienie. Ale skoro przychodzicie wcześniej to powinnyście logować się na czynności. Bo to nie dostawa się opóźnia tylko wy jesteście za wcześnie.

Gość gość
hej, czy ktoras z Was moze wie jak teraz sprawdzic (w nowej aplikacji) ile mam odlozonych pieniazkow na karcie?

Gość gość
Wiedzialam ze u niektorych wywola oburzenie sprawa z wydawaniem godzin najlepszym pracownikom, ale w moim odczuciu negatywnie odzywaja sie te osoby ktore pracuja wlasnie po najnizszej linii oporu. Jak wspomnialam, chodzilo o zostawanie raz na ruski rok a nie notorycznie,bo nie i juz a nie ze ktos ma plany- to szanuje i rozumiem. Chodzi o pracownika ktory mimo ze wymagam od niego tej samej pracy co od innych,w ogole sie nie stara. Nie chodzi o podlizywanie i ze ktos ma nie miec własnego zdania- ja tez je mam i go nie ukrywam, tylko o zaangazowanie i wyrazanie checi do dodatkowych godzin i jakosc pracy, nie tylko jak patrze ale w calkoksztalcie. Przeciez efekty pracy widac. Widze ze niektorzy uwazaja ze dobry pracownik ma dostawac tyle samo godzin co ten ktoremu sie nie chce? Tylko zauwazcie ze jak taka osoba chce godziny i je dostanie to jeczy ze jest ciagle w pracy ( wow, musi te godziny wyrobic), ze jest w pracy od rana az 9 godzin! To po co mam je wydac takiej osobie? Nie lepiej dac godziny takiemu co chce pracowac? Co jest zaangazowany i chętnie wypracuje te kilka godzin wiecej? Czemu mam go nie docenic godzinami? Dac je leniowi a tej pracowitej mam odebrac? Wiedzialam ze takie podejscie poprą pracowite osoby a lenie sie odezwa z oburzeniem. Ja funkcjonowalam w swoim sklepie jako kasjer, potem asystent i zastepca na tej samej zasadzie i nikt sie nie burzyl ze trzeba sie postarac aby dostac wiecej godzin. Przeciez swoje 3/4 wg. Umowy bylo zapewnione. Nie wchodzilam w tylek ale dawalam cos z siebie i mialam godziny dodatkowe i lepsza pensje. Nie lamie tym przepisow. Miedzy innymi w ten sposob mozna docenić tych lepszych a slabszych zmotywowac do lepszej pracy. Uprzedzam oburzenie, jest na to naprawde duzo innych metod motywacyjnych a to jest jedynie forma docenienia tych zaangazowanych. Atmosfera jest ok, pracujemy w swobodzie bycia soba i bycia otwartym. Pomijajac ja zasuwam z towarem, robie layouty, porzadki, myje toalete, odkurzam i zmywam podlogi,myje polki i robie najciezsze dzialy i nie wyobrazam sobie innego podejscia wiec nie porownujcie wszystkich do swojego podworka bo tak byc nie musi. Slabsi pracownicy pomalu robia sie tymi lepszymi, zaczynaja sie starac bo daje im przyklad a nie tylko wymagam, dodatkowo chca wiecej godzin wiec wiaze sie to z wiekszym zaangazowaniem i coraz lepsza jakoscia pracy. Wiec chyba dziala?

Gość gość
I są pieniążki na koncie już :-* pozdrawiam wszystkich czekających jak ja. Kasa wychodzi z kadr pokolei od każdej kadrowej, więc różnica w czasie może być do 2 godzin tak mi w kadrach powiedziały:-*

Gość gość
Do 22:14 czyżby zachód polski?

Gość gość
sprawdzić stan pieniędzy można sprawdzić tak samo jak w tamtej rozwijasz menu w lewym górnym rogu klikasz na swoje dane, zjeżdżasz na sam dół strony klikasz "pracuję w rossmannie" i pokazuje ci stan gotówki

Gość gość
9:29 dokłADNIE

Gość gość
karta rossnę dla rodziców do lat 3 lub kobiet w ciąży, rabat na te artykuły

Gość gość
odnosnie aplikacji, tez mam problem ze sprawdzeniem stanu zebranych pieniedzy, wchodze w menu tak jak w starej aplikacji i wogole nie mam opcji "pracuje w rossmannie"

Gość gość
opcja pracuję w rossmannie jest na samym dole, trzeba przesunąć suwakiem na dół

Gość gość
U nas jest aktualnie super kierowniczka. (w odniesieniu do posta gość dziś ). Tak samo haruje dzień, czy nocka. Tak samo zmiana promocji do nocy- północy, czy 2. tak samo myje toaletę, sklep, robi layouty. Uprzedza, gdy komuś ma zmienić weekend. Szanuję ją i chyba wszyscy, nie ma terroru, za to jest przepływ informacji. Klub rossmann wisi na socjalu, każdy czyta ci nie pyta, jak tu, kiedy aplikację odinstalować (jest wyraźnie podane, że PO 10-tym kwietnia). Podobnie sprawa telefonów (kierowniczka dala nam znać, że te informacje potrzebne są pod dedykowane etui na kom dla pracowników), rozbawiły mnie teorie spiskowe, że firma zbiera dane, jak często z aplikacji korzystamy. Dziewczyny, przecież przy rejestracji podajemy tam swoje dane, nr kadrowy, a zbierając rabat firma widzi, kto jak często/ za ile korzysta i naprawdę nie trzeba im do tego naszego nr telefonu :). Cieszmy się z tego, że możemy pracować w przyjaznej atmosferze, a te, którym nie jest to dane - róbcie wszystko, by to zmienić (zmiana sklepu, info do KR).

Gość gość
do 10;21 Własnie problem polega na tym ze wogole nie mam opcji "pracuje w rossmanie" . zjezdzam na dol i jest tylko "wyloguj sie" :( w starej apl. bez problemu moglam sprawdzic stan konta a w tej nie.

Gość gość
A jaki system?

Gość gość
Ja też zachód Polski i też jest masakra. Jestem kasjerka od niedawna w tym sklepie i odkąd się zatrudniłam zmieniło się 7 osób. Wszyscy zwalniają się przez kiero. Słyszałam że dziewczyny zgłaszały to wyżej, ale wszystko zamiatane pod dywan.

Gość gość
Do zastępcy,widzę że woda sodowa uderzyła do głowy!!!

Gość gość
11:12 dokladnie. Nigdy zastępcy nie jeździli więc nie wiem skąd ten pomysł?

Gość gość
..A nie wiecie jak jest z mobbingiem? Podchodzą do tego poważnie czy też wszystko ignoruja? Bo poważnie zastanawiamy się na sklepie, żeby zgłosić to, bo wyzwiska, poniżanie przy klientach mamy już dosyć tego... A KR nie reaguje i uważa, że przesądzamy a to już trwa kilka lat...

Gość gość
Czy z tą nową aplikacja klienci mają takie same przywileje jak my pracownicy?

Gość gość
Źle się dzieje w niektórych sklepach i najgorsze, że centrala tego nie widzi...

Gość gość
też Wam się zacina forum>>>

Gość gość
U mnie w sklepie jest super i kiero i z-ca i cała załoga, ale mam koleżankę w innym sklepie, która też strasznie narzeka na atmosferę u nich... Ciągłe kłótnie, donoszenie, wyręczanie się pracownikami niższym stopniem, dziewczyny się zwalniają, albo w ciążę zachodzą te co planowały dzieci, bo pracować się tam podobno nie da.

Gość gość
A z-ca powinien moim zdaniem zastępować zawsze kiero, nawet na takich wyjazdach jeśli jest na l-4 czy nie może, ale pewnie chodzi o to, że za dużo by widziała....

Gość gość
Mi też się zacina, nie widzę swojej wypowiedzi sprzed chwili

Gość gość
Ciekawe czy o tym samym sklepie wiemy i piszemy, bo podobno cały region wie co się tam dzieje...

Gość gość
Do 9:12 Ale dlaczego uwazasz, ze jak ktos nie chce wiecej godzin to jest złym pracownikiem. Jestem kierownikiem i tak głupio myslisz. Może ktos ma małe dziecko i chce ten czas spedzic w domu, może ma chora mame i musi jej pomagac, moze nie chce bo nie i juz, ale za to dobrze pracuje, pomaga klientom, dokladnie robi swoja robote za tą mała ilosc godz. U mnie sa dziewczyny , ktore maja duzo godz. i to one ze zmeczenia odbebniaja byle jak swoja robote. Naprawde. Bo musza wytrzymac jakos te 10 godz.w pracy i sa spowolnione, zmeczone. Naprawde nie ta miara trzeba mierzyc pracownika czy dobry czy zly bo chce wicej godz lub nie chce. Jedna z dziewczyn , ktora bierze duzo godz. pyta sie co chwila o towar bo nie umie doradzic klientowi, albo jak sobie przeklnie to słyszy ja cały sklep i obciach niesamowity mamy wszystkie, najlepiej lubi siedziec na kasie bo nie musi biegac i wykladac towaru, chodzi na zwolnienia, nie wpadnie aby donies reklamowki, rolki na kase, i wiele innych. I to jest dobry pracownik tylko dlatego bo ma duzo godz.?

Gość gość
Heh... Szkoda mi was, bo tak rano pracujecie jak inni i szacunek się należy każdemu. Dziewczyny walczcie o swoje.

Gość gość
Centrala powinna wybrać cały zespół, a nie jedną kierowniczkę