Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Mi też się coś zacina wątek

Gość gość
1. Czasem post wskakuje po kilku godzinach/ następnego dnia. 2. Do wczoraj podawało się modele komórek w celu otrzymania dedykowanego etui z napisem Rossmann i naszym imieniem. Info w tej sprawie było 6/7 kwietnia.

Gość gość
Hej czy któraś się orientuję ile czasu czeka się na wypłatę pieniędzy z Warty?

Gość gość
Zależy za co. Za urodzenie dziecka miałam po 4 dniach (wniosek składany na stronie Warty), za pobyt w szpitalu prawie 5 tygodni (wniosek papierowy wędrujący przez centrale )

Gość gość
,,Zakazano u nas próśb grafikowych, czy to działanie odgorne?'' No właśnie, ktoś coś wie?

Gość gość
z tymi prośbami to żart? jak tego zabronią to trzeba będzie odmawiać przychodzenia inaczej niż w pierwszej wersji w grafiku w okresie świąt i kolorówki to akurat firma na tym gorzej wyjdzie niż pracownik

Gość gość
ja za urodzenie dziecka dostałam z Warty pieniążki po 4 dniach

Gość gość
Dzięki dziewczyny :) ja nadal czekam na kasę za urodzenie dziecka tylko ja przed porodem leżałam jeszcze 5 tygodni w szpitalu i papiery złożyłam 21 marca

Gość gość
Pracuję juz tyle lat w tym obozie pracy i zawsze były prosby grafikowe. Mozna by rzec, ze to tak na stale jest wpisane do Rossmanna. Nie wyobrazam sobie tego, mam zawsze cos do zalatwienia.

Gość gość
Kiero jest po to aby obserwować i wyciągać wnioski jak kto pracuje obiektywnie oceniać. Często pracuje po 9 godz i nie jestem mniej wydajna lubię tą pracę i pracę z klientem nie zawsze łatwym więc jeśli robi się co się lubi to jak można coś robić na odczep się. A za przeproszeniem inną koleżanka tylko na zapleczu siedzi na ploteczkach przez telefon a jak ma coś zrobić to z łaski i tylko patrzy na zegarek więc za co ma dostawać nadgodziny ...

Gość gość
Do 14.54 Tą koleżaneczką co siedzi na zapleczu i rozmawia przez telefon to chyba twoja kierowniczka. Pewno jeszcze napisz , że mozesz i 15 godz. pracowac i jestes najlepsza na swiecie. Oj, bardzo brzydko się tak chwalić i zarazem kłamac.

Gość gość
Moja kiero nie wychodzi z biura i zaplecza wogóle.non stop na ploteczkach na telefonie.nie zna wogóle asortymentu sklepu,nie frontuje,nie wywozi towaru,wogóle nie wie co sie dzieje na sklepie

Gość gość
Jak zainstalowac nowa aplikacje? Wzielam sciagnelam pokazuje mi ze jest zainstalowana ale nie wiem jak ja znalesc aby w nia wejsc? Ktos mial tez taki problem?

Gość gość
A ja sie zalogowac nie moge:-( odpowiednie haslo i login. A tu pisza ze niepoprawne haslo. Ma ktos moze meila zeby sie z nimi skontaktowac. Probuje zrobic reset hasla a tu pisza ze strona nie istnieje. Co jest??

Gość gość
To warta tez płaci za pobyt w szpitalu przed urodzeniem ? No mam leżę od niedzieli i nie wiem jak długo bo mam mieć cesarkę.

Gość gość
To nie żart kierowniczka stwierdziła że ma dość próśb i że już nie można ich mieć

Gość gość5
Na etui też ma być nazwisko?! Jak tak to przesadzili, kto bedzie z tym chodził?

Gość gość
Kierownicy siedza na zapleczu a zastepcy u Was jak tam? Pracuja czy tez zaplecze?

Gość gość
Skoro ma dość próśb . To wy miejcie dość zmian grafiku. Niech zgodnie z prawen wydrukuje na koniec miesiąca caly powiesi i stosujcie się do tej wersji i nie gódźcie na żadne zmiany bo też mozecie mieć dość. Wszystko dziala w dwie strony.

Gość gość
Czy pieniadze za urodzenie dziecka z warty dostaje sie tylko z warty? Czy jak ktos nie ma tego dodatkowego ubezpieczenia dostaje z rossmanna pieniadze?

Gość gość
Dokładnie. Tylko całą ekipą musicie działać. ..nikt nie może się wyłamać. Też nie tolerujcie żadnych zmian i jak przyjedzie regionalna ( bo zrobi się afera) to wytłumaczycie grzecznie o co chodzi.. wasza kiero nie umie współpracować z ludzmi

Gość gość
jasne wszystko działa w obie strony ,tylko jak nie zgodzisz sie inaczej przyjść do pracy to jesteś ta czarna owca.jazda potem po tobie kara oczywiści taka że same trugie zmiany najwięcej dostaw,wszędzie jest tak samo kierownictwo sie panoszy a raszta musi tyrać i jeszcze siedzieć cicho.u mnie na sklepie zawsze kier.robi grafik pod siebie i nic nie da sie z tym zrobic kr.podpisze karte sprawiadliwości nawet nie patrzy jak inni pracują i do widzenia.

Gość gość
A na zapleczu nie pracują? Rusz głową - kierownik to nie kasjer - inne zadania w pracy ma. A gdzie to próśb nie można grafikowych przedstawić? Jakie miasto albo sklep?

Gość gość
22:28 jak czytam takie wypowiedzi to żal mi Ciebie jako człowieka - ile w Tobie musi być goryczy i krzywdy, żeby inne osoby krzywdzić. To podłe... Może chociaż odwagi w sobie znajdziesz żeby się przedstawić? Anonimowo to prosto ludziom życie niszczyć.

Gość gość
Dziewczyny, co mówicie klientom przy kasie w związku w tą aplikacja?

Gość gość
Dziewczyny czy Rossmann przedłuza umowę jeśli kończy mi sie będąc w ciazy?

Gość gość
Hej co to za pomysł z tymi modelami telefonów?

Gość gość
odnośnie l4. To jest to kwota z 3 najlepszych( tych, w których najwięcej zarobiłyście) miesięcy z roku- dodają 3 największe wypłaty i dzielą przez 3, stąd wypłaty na l4 są wyższe. I nie wzięło się to z kosmosu tylko z prawa pracy w przypadku kiedy pracownik ma wypłaty nieregularne. Dziwi mnie, że takie pytania są na forum. Można zadzwonić do kadr i zapytać, jeżeli kierownik nie zna odpowiedzi. Jestem zastępcą i w naszym sklepie, każdy pracuje równo. I nie spędzamy czasu z ks na zapleczu przy ploteczkach, bo zwyczajnie nie mamy kiedy. Co do traktowania ludzi nierówno- jest zapis w którym napisane jest, że należy przydzielać godziny równo ale trzeba brać pod uwagę to, żeby było to jak najlepsze dla firmy- czyli pracownicy lepiej się starający, pracujący i chętni do pracy mają pierwszeństwo. I to nie jest przymus. Poza tym przy podpisywaniu umów np. na 1/2 czy na 3/4 etatu doskonale zdawałyśmy sobie sprawę (zaczynałam też jako kasjer), że zagwarantowane mam tylko minimum, reszta jest niepewna. Niestety pracujemy na wydajności i mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją tej zasady. I uwierzcie mi , że bardzo chętnie dopisuję godziny WSZYSTKIM bez wyjątku, a kiedy muszę jakąś obciąć 3 razy sprawdzam czy nie mam innego wyjścia. Gdyby ktoś miał jakieś " sensowne" pytania chętnie odpowiem. Jednak te o treści "kiedy wypłata" " specjalnie zrobili promocję 20 żebyśmy nie mogły skorzystać" albo "weekend bez kasy' skomentuję tylko-porażka. Dorośli ludzie powinni tak planować wydatki żeby starczyło od 10-10 a nie tydzień na bogato a potem byle dotrwać do kolejnej wypłaty. A i mam kredyt, mój mąż nie jest bogaty i zarabiam z 300zł więcej niż asystent. Więc kokosów też nie mam.

Gość gość1313
Grafik to jest najgorsza zmora tej pracy ;/ W ciągu tygodnia jest zmieniany 3-4 razy to jakaś paranoja. Nic nie można sobie zaplanować bo trzeba wcześniej przyjść lub dłużej zostać. Do tego kierowniczka nie pyta się czy " możesz " tylko pisze na grafiku " zmiany w grafiku ". Mam już tego serdecznie dość i mimo tego iż pracuje w firmie już bardzo długo myślę o zmianie pracy .