Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
A z warty ile sie dostaje? Jest jakies minimum ile trzeba miec to ubezpieczenie zeby dostac pieniazki?

Gość gość
Tylko z warty

Gość gość
Ok.1500 ale jezeli nie jestes ubezpieczona a jestes w ciazy to i tak za pozno.Jest okres karencji

Gość gość
Do20:26 A jak liczysz np.niedziele jako dzien na rano czy tylko jako dzien do odbioru. Sklep jest czynny do 16.00

Gość gość
20:26 nie bądź taka mądra:)

Gość gość
Do 7:44 1430zl z Warty przy startej polisie za 28zł/mies.

Gość gość
8:58 - odpowiada na pytania i wątpliwości; rzeczowo i grzecznie a Twój komentarz taki nie jest. Ktoś jest miły to uderzerzyć najłatwiej, co?

Gość gość
A możecie mi powiedzieć? Byłam ubezpieczona od listopada, potem bylo przedłużanie i w tym wniosku tam mam wpisane,że za marzec potraca mi z wypłaty składkę. Od końca lutego jestem na l4 ciążowym. Czy również dostanę pieniądze za urodzenie dziecka?

Gość gość
Dostaniesz - zakres ubezpieczenia i czas powstania zdarzenia objętego ubezpieczeniem się liczy :)

Gość gość
Ja mam pytanie odnośnie wydajność. Jak rozumiem to jest wyliczanie po to by nie było płacone za nadgodziny gdy nie ma takiej potrzeby np.mały ruch, bo to strata pieniędzy dla firmy. U nas sytuacja wygląda tak...leci wydajność dość sporo, tniemy godziny i to nie wiele zmienia więc dzwonimy do regionalnej, ona decyduje by chętna osobę oddelegowac do pracy w sklepie kontenerowym, lub gdzieś tam dalej od nas.Jest osoba chętna i jedzie. Dostaje zwrot za bilet, opłacony hotel plus dietę, zyskuje sporo nadgodzin ( a do etatu brakowało jej 30h) dostaje premie 200 zl za tydzień pracy na innym sklepie. Mam pytanie :to gdzie ta oszczędność?? Przecież dużo mniej kosztów poniesie firma gdy zostawi pracownika w jego sklepie, bo zapłaci tylko za te 30h. I u nas jest tak ciągle, wiecznie ktoś gdzieś odsyłamy a to są same koszta dla firmy. My tego nie rozumiemy.

Gość gość
- wydajność w sklepie jest utrzymana; - inny sklep ma pracownika (którego nie był w stanie pozyskać w inny [np. tańszy] sposób; - pracownik ma godziny dopracowania (nie nadgodziny) - koszty pracy zespołu na umowę o pracę są wyższe niż koszty, o których piszesz ze względów podatkowych (ZUS nie jest wliczany w koszty a VAT już tak);

Gość gość
10:12 ty też nie bądź taka mądra. Wasze bulwersy mnie bawią:D

Gość gość
Dziewczyny, czy Wasze oszczędności w aplikacji naliczane są prawidłowo? U mnie jest coś nie tak bo mam jakieś 50zł ZA DUŻO. Pojęcia nie mam co zrobić w takiej sytuacji.

Gość gość
Oddac firmie razem z nawiązką

Gość gośćfffffffkai
Dzoewczyny a co z ngrodami za power pakiet....i najwieksza sprzedaza...u nas juz nie ma..wiec co jest w zamian?kierowniczka nie wie...na bank nie ma juz na juz nagrod bo nie ma jak opodatkowac..wiec co jest?

Gość gość
Konkursów power pakiet nie ma nigdzie, a czy będą kiedyś tego jeszcze w tej chwili nie wiadomo

Gość gość
Co to sa na pasku z wyplaty " Świad. Rzecz-Limit " 29 zl ?

Gość gośćfffffahhaha
Co do pawer pakietow...czyli nie ma co sie wysilac na przykasowke...bez sensu...

Gość gość
Nagród za PP nie ma bo nasze kochane Państwo stwierdziło ze na na grodach się wzbogacamy. wiec nie odprowadzmy podatku. Nasi teraz kombinują jak to przywrócić zgodnie z prawem.

Gość gość
sprzedawanie przykasówki ma sens, ponieważ przez to podnosimy obrót a co za tym idzie- mamy godziny. Niektórzy wolą obrażać zamiast dopytywać i być mądrzejszymi. Najlepiej odpowiadać agresją,.. i nie jestem zbulwersowana tylko raczej smutna tego typu zachowaniem dorosłych ludzi. Odnośnie warty. Jest to kwota ok 1400-1500zł (przy ubezpieczeniu 28zł). Ale najdokładniejsze informacje, oraz to czy Ci przysługuje otrzymasz dzwoniąc na ich infolinię. Jest tam potrzebny tylko indywidualny nr polisy, który otrzymasz w kadrach. Odnośnie delegacji na inny sklep. Zasada jest taka, że pracujemy na wydajności. Możemy nie zrobić obrotu ale wydajność- rzecz święta. Tak więc sklepy "pożyczają" sobie pracowników. Pamiętajmy o tym, że są to pracownicy wykwalifikowani więc inny sklep nie traci czasu na szkolenia. My nie musimy obcinać godzin, pracownik może sobie dopracować godziny plus dostać premię. Zwróć uwagę, że w momencie kiedy masz zbyt mały obrót i nie wyrabiasz wydajności to oznacza, że jest za dużo pracujących. Więc chyba lepiej "wysłać" kogoś na inny sklep w momencie "kryzysu" niż na bezrobocie. Temat przedłużenia umowy- to zależy od Twojego kierownika sklepu i kierownika regionalnego. Sprawa indywidualna. Niestety dowiesz się o tym dopiero w dniu zakończenia starej umowy.

Gość gość
Czy mógłby ktoś podać numer do kadr? I wtedy proszę o przelaczenie do kadr z naszego sklepu tak?

Gość gość
A kierownik Twojego sklepu nie może Ci podać numeru do waszej kadrowej?

Gość gość
Niestety nie, gdyż jestem na l4 ciążowym i nie ruszam się z domu.

Gość gość
Mam problem.z aplikacja. Zarejestrowałam się w klubie rossmann ale jako zwykły klient , nie pracownik. Jak mogę to zmienić?

Gość gość
Odinstaluj i zainstaluj aplikację ponownie z loginem i hasłem jak do Pracuje w Rossmanie

Gość gość
A numeru do swojego sklepu nie masz?Dziwne chyba Cie tam nie lubią...Pewnie cos zwinela i jej wstyt zadzwonic i zapytac o nr.kadrowej

Gość gość
Rozwalasz mnie jestes na l4 ciazowym i nie ruszasz sie z domu.A co to numeru do kierowniczki albo sklepu nie masz.To jaka z Ciebie pracownica.Jak nie masz do sklepu to na necie znajdziesz.

Gość gość
Tylko że ja nie miałam konta na pracuje w rossmanie bo nie mogłam się tam zarejestrować(jakieś problemy z e-mailem)

Gość gość
Dlaczego facet od dostaw musi być minimum 4 h ? Co za ... wpadł na to w centrali ? To nam będą obcinane godziny bo facet od dostaw musi przyjść ?!!

Gość gość
Rossmann inwestuje w etui do telefonów i będziemy chodzić z etui z logo aplikacji Rossmann- żałosne .Ciekawe kto to etui założy ?