Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
12:02 święte słowa. U mnie też dziewczyna pracowała tylko na gołe pół etatu przez rok, bo dziecko nie dostało się do przedszkola, a mąż też pracował. Była świetnym pracownikiem i jest dalej.

Gość gość
Liczba godzin nie jest wykładnikiem jakości pracy.

Gość gość
A czy ktoś kto pełni obowiązki z-cy kierownika, bo ona jest na macierzyńskim może z kiero pracować prawie cały czas razem na 1 zmianach i nie mieć dostaw?

Gość gość
Czy dzięki tej nowej aplikacji klienci mają takie same przywileje co my pracownicy?

Gość gość
Nie wiem jak wy, ale ja jak jest super wydajność i mam przez ostatni tydzień w miesiącu dołożone godziny na maksa wiem sama po sobie, że nie jestem wydajna

Gość gość
Bo to jest strasznie meczace, pracować po 10-11 godzin przez 4-5 dni

Gość gość
Dziewczyny czy w mBank macie już pieniążki?

Gość gość
Ja w mBanku jeszcze nie mam, zapewne wieczorem będą jak Ostatnio non stop tak przychodzą mi, ewentualnie po 15

Gość gość
Jeżeli chodzi o mobbing to absolutnie trzeba działać! Jestem kierownikiem. Zaczynałam od stanowiska kasjera. Miałam nad sobą różnych przełożonych. Nasza firma skutecznie przeciwdziała takim praktykom. W grupie jest duża siła. Jeżeli faktycznie jest tak jak piszesz to śmiało działajcie. I nie bójcie się walczyć o swoje. Najczęściej w takich sytuacjach jest powoływana komisja, która przyjedzie i będzie z każda z osobna rozmawiać. Mówcie wtedy prawdę jak jest. Wasza kierowniczka zostanie o tym poinformowana. Najprawdopodobniej dostanie szansę poprawy co równa się z dalszą współpracą z nią . Ale głowy w górę. Jeżeli sytuacja mobbingu będzie się powtarzać to zgłaszacie jeszcze raz. Nie jest to łatwy czas dla pracowników ale tak jak już pisałam w grupie jest siła:) najczęściej, jeżeli kierownik nie poprawi swojego zachowania- żegnają się z nią. Odwagi!

Gość gość
Gość 12:17 nie klienci mają tylko dostosowane promocje do siebie i nie mają 5% od zakupów, a ta nowa aplikacja wygląda dosłownie tak jak PRACUJE W ROSSMANNie

Gość gość
Najgorzej jak kr i ks to kumpele.

Gość gość
U mnie tak jest. KR (facet) przymyka oko na poczynania mojej atrakcyjnej KS

Gość gość
Dokładnie, przez wydajność raz pod koniec miesiąca godziny sa obcinane,a jak jest dobrze to nagle pracuje się po 10h przez kilka dni pod rząd i wtedy jest masakra, i dokładnie tak uważam,że ilość godzin nie jest wykladnikiem dobrego pracownika. Przy dodawaniu godzin gdy jest możliwość moim zdaniem w pierwszej kolejności powinni dostawać dobrzy pracownicy, tacy którzy dają coś więcej od siebie i przewidują co dobrze zrobić, gdy się skończyło zlecona pracę a nie dostało się kolejnych poleceń. Jak jest możliwość zawsze proszę o godziny bo chcę pracować i mieć czas by zrobić więcej. Niestety nie zawsze je dostaje, chociaż gdy kierownik dopisuje mi godziny to zawsze się zgadzam, kilka razy poszłam na rękę drugiej kasjerce i myślicie, że zrewanzowala się? Nie, bo zawsze coś ma... Zawsze jakieś wyjaśnienie,a jak powiedziałam basta to uznała że odda mi w najbliższym tygodniu pierwszą zmianę, no super łaska... Odda mi kiedy będzie chciała a nie wtedy, gdy będę potrzebować... Wracając do godzin to ta wspomniana kasjerka zawsze ma dopisywane godziny w pierwszej kolejności. Jest mi przykro i czuję się niedoceniona...

Gość gość
Kobitki jak jestem na l4 ciazowym to podpisuje rcp na koniec miesiaca? Dodam ze pol miesiaca ma mi wyplacic rossman reszte zus. Normalnie powinnam miec juz wyplate ale nic na koncie nie ma. Myslalam ze kase z rossa dzis dostane a tu taka sytuacja...

Gość gość
Ja jestem na l4 ciążowym i nic nie podpisywalan i mam normalnie dziś wypłatę

Gość gość
Na l4 ciążowym nie trzeba podpisywać rcpu. Niezależnie czy płaci rossmann czy zus dostaniesz za cały miesiąc wypłate od nas z firmy, a oni się potem z zusem rozliczają sami.

Gość gość
Ale my jako pracownicy mamy mieć tą aplikację pracuje w rossmannie czy ta co trzeba było teraz zainstalować?

Gość gość
Czy eurobank dostał przelew???

Gość gość
17:42 - sprawdź na rachunku swoim czy przelew dotarł :) no chyba, że tylko pytasz czy już Twoja kobieta dostała wypłatę bo Ci nie powiedziała - to wówczas się odczep od jej konta i jej wypłaty :P

Gość gość
jak jest z wypłata na l4 Ciaza , czy taka sama jak pracowałam czy większa . i o ile większa mniej więcej. ?

Gość gość
Ja jestem na l4 ciążowym już 3ci miesiąc płaci mi rossmann a nie ZUS i wypłatę mam o wiele większą 200 zł więcej dostaje

Gość gość
Do 11.12 i 11 16 A czy to jest dla Ciebie problem, ze się zapytałam na forum? Skoro mój kierownik przebywa na bardzo długim l4 i zastępuje go, to w czym problem abym pojechała za niego?

Gość gość5
A u mnie nic nie wiadomo o żadnym etui na telefony...

Gość gość
M T chłop rzucił i musi sobie jakoś ulżyć

Gość gość
Zakazano u nas próśb grafikowych, czy to działanie odgorne?

Gość gość
Czemu forum nie działa?

Gość gość
Ja mam wieksza o kilka stów

Gość gość
Zależy ta wypłata, ja poszłam na l4 przed podwyżkami i dostaje większa wypłatę niż bym pracowała. Ale kasa zależy od ilości dni w miesiącu. Nie wiem jak wyglada teraz po podwyżkach.

Gość gość
to wszystko zależy od twoich godzin i ile zarobiłaś w ostatnich 12 miesiącach, bo to średnia z nich.

Gość gość
Ja na l4 ciążowym ponad 100zł więcej miałam niż normalnie na 3/4 etatu