Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
czy ktos mi pomoze nie moge zalogowac sie w aplikacji pracuje w rossmannie wyskakuje nie jestes pracownikiem jak to uruchomic,pomocy

Gość gość
Poczekajcie trochę, miałam tak samo, a następnego dnia już mogłam się zalogować

Gość gość
jestem na macierzynskim to mozliwe ze dlatego nie moge tego uruchomic??

Gość gość
Dziewczyny z wysokich obrotów nie porównujcie swoich sklepów do niskoobrotowych. Absolutnie się nie zgadzam ,że na tych sklepach jest mniej pracy. Ja pracuje w sklepie o niskich obrotach ale przez miesiąc byłam na sklepie wysokoobrotowym. Praca nieporównywalna! 2 osoby na zmianie , brak ochrony rano,PVM-y pakiet i do tego dostawa decentralna a Ty nie wiesz czy stać na kolorówce bo tam akurat kilku klientów czy pilnować przodu. Każdy coś od Ciebie chce a nie ma nikogo po za Tobą i kasjerką... Nasz sklep jest olbrzymi. W ciągu 1 zmiany 8h robię prawie 10000 kroków (zrobiłam pomiar

Gość gość
Panie szanowny zydzie rossmann każe pan swoim pracownikom pracować z niedziele,proszę to przemyśleć albowiem nawet hitlerowcy w obozach koncentracyjnych doszli do wniosku ze niedziela jest dniem wolnym od pracy i takie sa fakty bo czytam książki na ten temat.

Gość gość
Amen.

Gość gość
Kazdy chciałby miec caly etat, ale wtedy pracowaloby mniej osób.

Gość gość
Hej dziewczyny, jestem na l4 ciążowym. Pierwsza wypłata jest z zakładu pracy, a kolejna już przez zus tak?? Czy wtedy też jest wypłata 10 każdego miesiąca?

Gość gość
na l4 caly czas placi ci rossmann ja tak mam i 10 kazdego miesiaca

Gość gość
Czy lekarze dsja bez problemu l4 ciazowe? Co im mowicie o pracy w ross i przede wszystkim odktorego miesiaca poszlyscie na zwolnienie?

Gość gość
Zależy od lekarza, ja dostałam l4 odrazu czyli jakos w 5 lub 6 tygodniu. Nie chciałam ryzykować utraty ciąży przez ciągły stres, dźwiganie itp. A za l4 i macierzyński bedzie płacił Ci rossmann.

Gość gość
Ja też dostałam od razu l4, bez problemu.

Gość gość
Do gość dziś Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co napisałeś. Szkoda tylko, a może i na całe szczęście (by nie dostać zawału) nie zrobiłeś wyliczenia na przykładzie 13,40 brutto. Smutne jest, że firm a nie traktuje wszystkich równo. Cały etat to tylko kierownik ma w naszym mieście. Co do premii masz rację, to średnia z naszych pensji, na które nie mamy wpływu (godziny, cięcia) i jeden dostaje 300 zl, inny 500 :(. Czasem nie ma się najniższej krajowej w m-cu, ale taka polityka firmy. Możemy tylko tutaj ponarzekać i się wspierać. Czy w niedzielę palmową macie normalnie otwarte, czy krócej?

Gość gość
Normalnie. Nawet w sobote wielkanocna do 16.00...... a co ich obchodzą nasze święta. Nie obchodza ich w Boze Narodzenie gdzie orzed wigilia mialam nocke albo siedzialam po zamknieciu bo cholota nie chciala wyjsc...;(

Gość gość
Też uważam że osoby z dłuższym stażem powinny mieć cały etat. Ja za rok 10 lat a umowa 3/4 a na godzinę tyle co nowe osoby..U serio raz zapieprzac za 2100 a raz za 1600. Nie jest fair.

Gość gość
Powinien byc dodatek za staz albo chociaz ta 1zl roznicy w stawce miedzy nowymi

Gość gość
To wblidlu jest za staz i caly etat a u nas dziadostwo z tym 3/4 i jeszcze z ta sama stawka dyskryminacja staryxh pracownikow

Gość gość
Oni chcą oszczędzać na nas - starych lojalnych pracownikach i dlatego nigdy się tu nic nie zmieni, taka polityka firmy.

Gość gość
fajnie byłoby gdyby osoby z np. 5-cio letnim stażem były doceniane - wynagradzane za wytrwałość i lojalność... to fakt. Mnie cieszyłby nawet dodatek nawet 100 zł do pensji ... Nowe osoby- nie dość że muszą się dużo nauczyć, spowalniają pracę a często jeszcze dużo wymagają od pracodawcy a same niewiele wnoszą... często nauczenie dzień dobry do klienta (mam taki przypadek) zajmuje 1,5 tygodnia..:( są ludzie i ludzie... ale starzy, dobrzy pracownicy powinni być bardziej doceniani..

Gość gość
Nie wiem co by musialo sie stać zeby zaczęło dziać sie cos pozytywnego w tej firmie:( eh szkoda ze wszyscy pracownicy wrzucani sa do jednego worka

Gość gość
Mam pytanie do osób które wróciły do pracy po urlopie macierzyńskim. W maju macierzyński mi się kończy, wracam po zaległym wypoczynkowym w lipcu, ale póki co na moje miejsce została przyjęta nowa osoba a wiem że są braki w personelu na innym sklepie w mieście, czy KR może mnie rzucić na inny sklep czy muszę się wrócić na ten sam???

Gość gość
Czy Wy nie macie na tym macierzyńskim co robic skoro co drugi post to jest o macierzyńskim? -.-

Gość gość
Dziewczyny, szkolenia dla zastępców kierowników w jednym regionie odbywają się w tym samym terminie? Czy to jest przemieszane i jedzie się z ludźmi z innych regionów/miast?

Gość gość
U mnie na sklepie wiecej do powiedzenia ma nowy pracownik niz taki z 10 letnim stazem.taka polityka firmy

Gość gość
Do 00;16 a co problem Masz jakiś? Nie podoba sie coś to won raszplo

Gość gość
Według firmy powinnyśmy się cieszyć z premii jubileuszowej, oto nasza nagroda za lata lojalności...

Gość gość
do gość dziś Co masz na myśli pisząc, że jedzie się z innymi ludźmi z innych miast? U nas byli szkoleni z-cy, jak i od nas "wychodzili" z-cy, zawsze było to tak, że ta jedna osoba jechała na inny sklep w regionie sama i była tam sama, jak i do nas przyjechała jedna osoba jednorazowo. Co do czasu, to zależy od zapotrzebowania, to nie jest tak, że firma czeka np. pół roku i hurtem szkoli dany region. Ktoś (z-ca) się konkretnie rozchoruje/zaciąży/ odejdzie, to potrzebny i przyjmowany jest z-ca i od razu na szkoleniem, czy to osoba z zewnątrz, czy od nas. Podobnie przy otwieraniu nowego sklepu (bo przecież nowe sklepy otwierają się co chwilę, nie szkoli się z-cy pół roku przed otwarciem z grupą innych :D)

Gość gość
Jak u Was akcja dziecko??

Gość gość
Po macierzyńskim mogą Cie dać tam gdzie jest wolne miejsce. Chyba, ze masz fajna ks to odeśle zastępstwo na tamten sklep a Ty wrócisz na macierzysty. Mi moja powiedziała, ze jak będę wracać z macierzyńskiego to mam pierwszeństwo powrotu a któregoś z kasjerów odeśle na inny sklep. Ale ja nie chce wracać na swój sklep wiec u mnie problemu nie ma.