Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Ja to się obawiam , że w tych etui to mogą zamontować podsłuchy i GPS, aby nas inwigilować. Ja to wyrzucę te etui. Nie wyobrażam sobie , że wyciągam`w autobusie a tam niektorzy widza , że rossmann i Malwina Cipina. Nawet sprzedac sie nie da bo jest "grawerka'

Gość gość
Ktoś wytłumaczy mi i co chodzi z dopłatą do wakacji?

Gość gość
No niech nikt nie p******i ze za rossmanoowską pensje da się wyżyć cały miesiąc!!!!!chyba ze wam mamusia płaci rachunki!!!!

Gość gość
A skąd Wy macie info że będzie tam imię i nazwisko oraz logo firmy? Nam KR mówiła że to będzie etui tylko z naszym imieniem i nic więcej tam nie będzie.

Gość gość
A ja już mam 89zl uzbierane na aplikacji

Gość gość
dostanę etui a za chwilę zamienię model telefonu i po co mi takie etui... wolałabym np. smycz do kluczy

Gość gość
Ja pracowałam w Rossie na zachodzie polski. Na szczęście mam już inną normalną pracę, normalną atmosferę i nikt na mnie nie krzyczy przy klientach, nie wylicza czasu w toalecie i nie wygania mnie z socjala po 3 minutach przerwy. Wiem,że są różne kierowniczki, ale moja była wybitnie wredna i gnębi wszystkich którzy nie grają tak jak ona chce i niedaj Bóg zwrócą uwagę. Pani E. Pani czas się kończy w Rossmannie...

Gość gość
witam mam pytanie czy orientuje sie ktos czy beda wchodzily w ta promocje od jutra odzywki do rzes long 4 lashes??dzieki za odp

Gość gość
long lash będą wchodzić w promocji, są nawet dodatkowe woblery

Gość gość
Dziewczyny jak organizujecie promocje? Kiedy bierzecie sie za standy i polki? Umowmy sie ze nie da sie zrobic tego w tak krotkim czasie jaki jest przeznaczony. Czesto robimy promocje nawet do 13 dnia nastepnego. Jestesmy sklepem niskoobrotowym i nie jesteśmy we cztery tylko we dwie i to jest jakas masakra co 10 dni. Te paski na polkach to psychol wymyslil, ile jest z tym pracy i zestawiania. Stare zdjac, nowe zalozyc. Porażka gdy mamy ich okolo 20. Standy szykujemy na zapleczu a stare rozbieramy i zostawiamy po jednej sztuce. Czesto nowe polki zakladamy wczesniej z odwróconym paskiem. To takie nasze pomysly . Plakaty, impuls robimy rano. Dowieszamy promocje. Zanim ja sie nabije jest juz prawie poludnie. Pozniej check lista na 6 stron. Nakladki nowosc. Uzupelnienie nowych itd. No ja cala zmiane biegam. Zdjecie starej promo zaraz po zamknieciu, czasem jak nikogo nie ma trzeba leciec tyly zdejmować. Ile godzin najlepiej poswiecic na promocje? Mi sie zdaje ze za malo mamy przeznaczone, dwie osoby sa dwie godziny, czasem dwie i pol. Samo wieszanie cenek zajmuje dosc duzo ale i tak szybciej dzieki danom na cenkach. Starych nie da sie zdjac sprawnie bo wyrywa sie je z cenkami regularnymi i trzeba wolniej. Ja nie wiem co nam jeszcze dodadza. Coraz więcej dodatkowych elementow promocji. Generalnie powinno byc tak ze mamy tyle godzin ze wszystko robi sie po zamknieciu i do otwarcia masz wszystko sprawdzone i wykonane. Jesli sa to dwie osoby to mozna robic to cala noc.

Gość gość
U nas są nocki promocyjne i robimy większość na nocce(2osoby).przed nocką w ciągu dnia mamy zrobione nowe stojaki i gondole i tyle.reszte robi nocka i zesrac się trzeba zeby się wyrobić.masakra!!!co za debil wymyślił te balkoniki,przeciez klient j tak nie widzi ceny na tym!!

Gość gość
Czyli nocka oprocz dostawy jeszcze robi promo u Was? Kurde no, nie jestem jakas lewa, naprawdę zapieprzam na tej promocji ale ile tego jest to jest jakas porazka. Cala promocje powinno sie szykowac przez 8 godzin kazda po zamknieciu. A co ja zrobie w te dwie godziny? Jeszcze zamknac, rozliczyc i unyc podloge i odpada Ci prawie godzina. Jak tyle wymagają to cala promo nie powinna liczyć sie do wydajności i ja naprawde moglabym miec nocke i zrobic wszystkie elementy. Jeszcze jak przyjdziesz sprawdzić taka promocje to idioci daja pvm, dodatkowe bvm,ostatnio 100cen na dowidzenia, milion pism i caly kalendarz na czerwono i ktos to tez musi obrobic. Ja nie wiem czemu tak to wyglada. I tak co 10 dni az sie niedobrze robi. Ludzie chodza od rana a Ty jeszcze wieszasz cenki, jakies durne cenki na farmacji obcinasz i musisz wszystko nabic i dodrukowac. Jakby nas bylo 5 na 6.30 to spokojnie mialybysmy co robic w pocie czola. A we dwie to sie zachetac idzie. Samo wieszanie cenek jest najlatwiejsze w tym wszystkim a te wszystkie durne woblerki, polki i wisiadelka denerwuja tylko klientów i nas przy okazji.

Gość gość
Czy wasze kierowniczki też kumulują sobie wolne? Moja zrobiła sobie wolne 29 kwietnia sobotę, niedziela 30 kwietna mamy zamknięte, 1 maja wolne, 2 maja też wystawiła sobie odbiór i do pracy aż 4 mają. No szok ta kumulacja wolnego aż wali po oczach, całe 5 dni. Wiem ze czyta to forum, więc mam nadzieję że odniesie to do siebie - my pracownicy widzimy takie sytuacje i to jest nie ok w stosunku do zespołu.

Gość gość
Bardzo współczuję wszystkim paniom (panom też) którzy będą pracować przy organizacji promocji i obsłudze. Byłam raz - koszmar! Ludzie z obłędem w oczach. Wytrwałości i kulturalnych klientów życzę

Gość gość
Dziewczyny powiedzcie mi proszę w jakich miesiącach są wypłacane premie inwentaryzacyjne?

Gość gość
Premia inwentaryzacyjna jest wyplacana: Marzec, lipiec i grudzień.

Gość gość
Tak naprawdę to ktoś powinien pomyśleć o dobrych " starych " pracownikach i wynagrodzić całym etatem a realia takie ze coraz częściej się pozbywają i zatrudniają młode bez zapału i chęci do pracy nie mówiąc już i uczeniu się nowych rzeczy denso po pół roku to dla lalek czarna magia. ...Czy ktoś dostał paczki z testerów na Święta?

Gość gość
Witam, zastanawiam sie nad praca w rossmanie. Czy ktoras z Was orietuje sie czy w Warszawie ktorys sklep ma zapotrzebowanie na z-ce,bo na takie stanowisko chcialabym aplikowac. Mam znajoma w tej firmie i słyszałam,ze wszystko zależy od kierownika sklepu.

Gość gość
U nas niestety testerów na święta nie było. ...

Gość gość
Bo na rozmowie kierowniczka mówiła mi, że premia inwenteryzacyjna jest wypłacana co kwartał....rok ma 4kwartały a nie 3

Gość gość
Jesli po takim czasie nie umieja poslugiwac sie denso to czemu im tego nie pokazałaś? Przeciez uczac czegos pracownika odciazasz siebie dzieki temu ze on wiecej potrafi. Jesli nie uczymy pracownikow to potem nie badzmy zdziwieni ze jesteśmy obciazone wszystkim naraz. Ja dolaczylam do nowego zespolu, wszystkie kobitki nowe i uczace sie oprocz kierownictwa. Umieja robic wszystko, nabic dziury, zrobic zamowienia internetowe, drukowac pvmy, otworzyc kalendarz i czytac pisma. Poświęciliśmy im czas i to wszystko. Nie oczekuj ze beda umiec cokolwiek jesli nie zostanie im to pokazane. Na tym polega bycie dobrym menadzerem o ile nim jesteś, pozatym zawsze warto byc kolezenskim i pomocnym a nie potem narzekac ze wszystko jest na Twojej glowie. Ja pracownikom nawet nowszym daje trudne layouty i nie ogladam sie na doswiadczenie, co najwyzej pomagam i zerkam jak idzie. Potem jak zrobia taki layout sa z siebie zadowolone a ja mam wykonana prace co nie znaczy ze sie wyreczam. Ale ucze umiejetnosci.

Gość gość
Kumulowanie przez kierowniczki wolnego to norma. Na złość innym pracownicom i blokowanie ich w weekendy, wakacje, ferie itp.. U mnie nawet kiero kazała swojej niby zastępcy przydupasowi brać wolne w ferie i kłamać,że w góry wyjeżdża, żeby dziewczyna która ma dzieci wolnego nie dostała.

Gość gość
Do wyżej. U nas też kiero kombinuje jak się da, żeby w najgorsze dni nie pracować. Szkoda że nasz szanowny kierowniczej regionalny tego nie widzi.

Gość gość
do dziś - bardzo mądrze napisane. Warto pokazywać wszystko kasjerom/ nowym, gdyż procentuje to na pracę całego sklepu. Nie na darmo mówi się, że kasjer w Rossmannie potrafi tyle samo, co z-ca kierownika w np. kauflandzie, coś w tym jest. Nowa osoba, która nauczy się drukowania faktur, drukowania layoutów, cenek będzie dla wszystkich ( i dla siebie) pożytkiem, a nie obciążeniem. Denso dla osoby początkującej to kosmos, pamiętam, gdy pierwszy raz dostałam do ręki, nam się może wydawać, że to pikuś i nowa ma szybko umieć, ale pokazujmy, nawet kilka razy, bo po pól roku nie umieć nie oznacza, że jest się głupią lalą, tylko, że ktoś jej nie wytłumaczył/ nie dawał zbyt często do ręki. Jak tam u was dziewczyny dzisiaj, co robicie, gdy klientki same odsuwają szuflady? Miałyście tłum przed otwarciem?

Gość gość
To nasza kierowniczka jest lepsza bo uwaga....wszystkie jesteśmy 2 maja w pracy bo wtedy robi zebranie!!!! I to nie jest pierwszy raz ze w długi weekend organizuje zebranie. Brawa dla niej :)

Gość gość
grzecznie mówimy żeby same nie otwierały szuflad a do pomocy prosiły pracowników

Gość gośćhshshhhjjs
To jest wyreczanie sie kasjerem i tyle...wasza robota Wam za to placa..a nie nam..jeszcze zeby sie oplacalo uczyc..a tubasystent ma 2zl bruuto od kasjera wiecej...a w papierach asystent co to jest? Zeby w papieracj jakis kierownik zmiany a tu asystent...w cv bez uzyteczne...

Gość gość
Dziewczyny pomimo że lada moment urodzi mi się dziecko , byłam dziś we dwóch Rossmannach w moim mieście. To co dzieje się na promocji kolorowki przechodzi ludzkie pojęcie. Wszystkie szafy oblężone , przy kasach kolejki na pół sklepu. Najgorsze było to że dziewczyny z rannych zmian były tylko we 2 na sklepie. Jedna stała przy szafach a druga na kasie. Widać że godziny sa cięte i brak obsługi. W tych dniach życzę Wam dużo wytrwałości i cierpliwości....ehh...anielskiej cierpliwości. Powodzenia ;)

Gość gość
KTO MA UKŁADY TEGO NIE OBOWIĄZUJĄ ŻADNE ZASADY!

Gość gość
Nasza dziś też zamiast pomóc w dzień takiej dużej promo to oczywiście ma odbiór bo jakby mogło być inaczej. A mam lot po tylkavh cieknie