Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostałam posądzona o pomowienia w sieci

Polecane posty

Gość gość
Ciekawe kto poniesie koszty sądowe ;)

Gość gość
Pomówienia w sieci to na porządku dziennym się odbywają jak sądzę to mało kto się przejmuje tymi bzdetami żeby pozwać o zniesławienie, bo o to chodzi w temacie musi być podstawa np jakbyś napisała , ze właściciel sklepu np Ola to gey lub chory na umyśle lub narkoman albo kogoś zwyzywała od kretynów np i byś musiała użyć danych osobowych jak imię czy firma czy jakiś nick z allegro tejże osoby albo pisała o czyichś prywatnych sprawach życiu osobistym też . Nie chrzańcie głupot takie akcje też są w realu i tu np laska co Małyszów heytowała miała sprawe

Gość gość
mowa o pannie aleksandrze :)

Gość gość
sprawy o zniesławienie to norma, moja sąsiadka była lekarka chora na jakąś psychiczną chorobę wciąż pozywa różne instytucje i mnóstwo listów z sądu dostaje,wszyscy ją omijają na osiedlu żeby jej nie podpaść :)

Gość gość
Nie przesadzajcie , o takie rzeczy nikt nikogo nie wzywa da sadu, bo kto zapłaci za potężne oplaty sądowe , sady nie maja nic do roboty tylko myslicie ze zajmuja sie waszymi IP ? Kpiny

Gość gość
może to jakieś prowo żeby te maniaczki które obgaduja każda vlogerke się przestraszyly i przestały gdakac :)

Gość gość
prowo to moze nie jest ale zawracanie glowy to napewno a na powaznie kazdy moze pozwac kazdego w pozwie cywilnym ustalenie ip to akurat pestka nie potrzeba wiele zachodu to wszystko zalezy od pozwu napewno nie mozna ot tak se napisac zeby cala polska czytala ze jan kowalski sklepikarz z miasta x to zlodziej to podlega karze

Gość gość
kto broi ten sie boi :)

Gość gość
Prowo jak nic. Bardzo ciężko coś udowodnić jeżeli ktoś pisze nie zalogowany. Druga sprawa na jakiej podstawie ktoś wyliczył straty finansowe?

Gość gość
nie wiem moze zarobek sie zmienil jak sie pojawily te posty o jakis procent nie znam sie

Gość gość
Sam moder widzi ip nie trzeba logowc

Gość gość
prowo 3/10

Gość gość
Kurde co za prowo ,zadne tam prowo ludzie,prosilam o porady i glownie tych co byli moze w podobnej sytucji . A propo dziewczyny od malyszow to nie ma co porownywac ja zamiescilam 7 postow nie nekalam 3 lata nikogo. To co jest przeciw mnie to ze nieprawde pisalam w sensie prywatne sprawy . zadna zbrodniarka nie jestem

Gość gość
koniecznie daj znać po rozprawie

Gość gość
To dopiero 14.02 jakbym miala pelnomocnika to bym w ogole nie musiala jechac ale to koszt dodatkowy,brat bedzie ze mna i mowi ze pouczenie bedzie bo to pierwszy raz jest taka sytuacja ja nigdy zadnych konfliktow nie mialam no i studiuje . dam znac po napewno 3majcie kciuki

Gość gość
A co z kasą dla tej Pani za odszkodowanie ?

Gość gość
Ta pani musi chyba wykazac ze poniosla strate najpierw a studentce raczej niewiele narzuca moze koszty sprawy sie okaze na moje oko raczej chodzi o znieslawienie ujawnienie faktow z zycia prywatnego tej osoby lub moze obrazona zostala a nie odszkodowanie zdaje sobie sprawe ze mloda dziewczyna nie ma kasy

Gość gość
A jak udowodnić ze poniosła stratę ?

Gość gość
W sieci jest pełno hejtu na lekarzy, weterynarzy, nawet prawników jest trochę, których nikt nie poleca, a tu jakaś wróżka się pluje? Dziwne jakieś i nauczka, żeby nie korzystać z takich usług, dzięki ☺ A tak z innej beczki, prawnik to kosztowna zabawa. Dlatego warto najpierw pomyśleć, zanim pójdiesz do biura podawczego w sądzie z jakąś głupotą ☺

Gość gość
Słuchajcie,miałem ciut podobną sytuację,co prawda w necie to ja nikogo nie wyzywam i daleki od tego jestem,ale w byłej pracy została mi skradziona kamera,która w szatni leżała w mojej szafce o co oskarżyłem jednego gościa i to się rozniosło po hali,była awantura ,ale wszyscy trzymali się tego,że miałęm rację bo koleś był wyjatkowo wredny, zdziwiłem się ,jak przyszło pisemko z sądu,koniec końcem wyszedłem obronną ręką,ale chodzi o to,że zależy na kogo trafiasz . Jest pełno heytu na lekarzy ,ale tu nie chodzi o opinie tylko wyzwiska z tego ,co autorka pisze i chodzi o nieprawdziwe informacje o tej babce na temat jej życia zależy co dziewczyna zamieściła, bo jak nazwała złodziejką np.wariatką czy psychopatką to jest to karalne bo sie to kieruje do calej polski ,ja w sądzie uslyszałem,ze moja plotka mogłą pójść po całym mieście,co ja uważam za nierealne . a co do kamery to leżała w szafce niezajmowanej przez nikogo nienaruszona na parterze zakładu po 4 dniach doszliśmy

Gość gość
Dokladnie zalezy na kogo trafisz jeden policjant wlepi mandat za przejscie na niedozwolonym albo sikanie w parku a inny tylko pouczy,stare czasy lo :)

Gość gość
to jest wlasnie nasze polskie prawo bandyci chodza po ulicach a za glupote mozesz miec sad na glowie norma w naszym kraju

Gość gość
pomowienie i zniewazenie to dwa rozne powody do odpowiedzialnosci karnej dwa rozne kodeksy zniewaga to publiczne obrazenie

Gość gość
Zwróćcie uwagę na osobę o nicku Kat0wice. Ciągle sie wymądrza i przeklina . To jest dopiero troll :)

Gość gość
Daj znac jak bedziesz juz po ciekawe jak sie to skonczy dla ciebie musisz wiedziec co gadac i zrobic dobre wrazenie najgorzej wyjsc w sadzie na wredna osobe ktora obraza ludzi i pisze klamstwa

Gość krolowaspa
Ha ha ,ale ona jest taką osobą właśnie ,skoro sama przyznaje,że obraża ludzi i to na forum publicznym,przecież to cała Polska i nie tylko czyta , sama przyznaje ,że pisała nieprawdę dla kaprysu, jakbym przeczytała w necie na swój temat nieprawdę np.że jestem psychiczna ,to też bym nie zostawiła tego bez echa i nad ta laską nie zamierzam się użalać. Ma za swoje. I wbrew opiniom niektórych osób sprawy o zniesławienie publiczne nie są wcale rzadkością.

Gość gość
A tobie nigdy sie nie zdarzylo czegos w zlosci powiedziec bo tak wlasnie bylo gdybym dluzej myslala to bym nie pisala zadnych postow bo i po co to nie znaczy ze jestem wredna zla i do niczego

Gość gość
Wkręcacie się ja małe dzieci. O ile sprawy z powództwa urzedowego(nawoływanie do nienawisci, oczerniane publcznych osób) jest ścigana, to o tyle z powództwa prywatnego to zupełnie inny temat. Jezeli było by to takie proste to kafe przestało by istnieć:-)