Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostałam posądzona o pomowienia w sieci

Polecane posty

Gość gość
Gdyby mnie ktoś obmawiał przez internet, To i ja bym nie podarowała i też bym zgłosiła i gdyby każdy tak podchodził do takich spraw, to by nie było tyle, Hejtu oni czują się bezkarni kiedy ofiara nic z tym nie robi i dlatego jestem za tym żeby zgłaszać zawsze ,Mnie osobiście to nie spotkało,Ale np w liceum często się to powtarzało ,Nie mówię że mi ale niektórzy byli tak traktowani.

Gość gość
ale jest roznica miedzy obmawianiem takim bezposrednim a takim w internecie gdzie cala polska ma dostep

Gość gość
Ej a ktory to watek ,daj link do tych wpisow:)

Gość gość
te wpisy zostaly usuniete w listopadzie zniknely

Gość wiem kim jestes
W końcu ktoś się dobrał ci do skóry i bardzo dobrze żmijo wiem kim jesteś i nie ściemniaj ,że tylko pare postów napisałaś bo przez dłuższy czas wypisywałaś bzdury takie , że głowa mała bezczelna małolata myślalała ,że w internecie to jej wolno wszystko to teraz śmiej sie tak samo głośno jak wtedy co pisałaś te pożal sie boże głupoty na temat osoby której nie znasz nawet może podać twoje dane personalne ? tak bybyło sprawiedliwie ale już niedługo dostaniesz nauczke na jaką zasłużyłaś

Gość gość
napewno nie wiesz kim ja jestem niby skad bys miala to wiedziec

Gość gość
Tak jest ,dobrze małej ! Tępić hejterke!!!!!

Gość gość
Zgadza się trzeba eliminować takie typy ze społeczeństwa mama nadzieje że spotka ciebie wysoka kara

Gość gość
Pomówienie czy zniesławienie?

Gość gość
Autorka wyrażnie pisze o pomówieniach ,były już takie tematy na forum gazeta pl.nawet kiedyś były zamieszczone przeprosiny w stosunku do wróżki x,co do tematu,osobiście uważam,że powinno się upubliczniać wizerunek hejtera,to jedyna słuszna kara,zapłaci z 2 -3 tys.na sprawie i nie odczuje winy,powinno się więc upublicznić dane personalne takiej osoby,co wy na to?

Gość obserwatorx
Generalnie hejtu na forach jest od ciula i trochę, w większości tych przypadków ofiary hejtu są nieświadome swej internetowej opinii ,zdarza się jednak ,jak w opisanym przypadku,że ofiara przystępuje do prawnych działań i takim osobom kibicuje,więcej odwagi do walki z hejterami!!!!!!

Gość gość
Pewnie jedno i drugie.

Gość gość
co niektorym warto wytlumaczyc ze jest roznica miedzy opinia ze powiedzmy niezadowolenie a inna sprawa jest nazywac kogos debilem np oszustem zlodziejem itd publicznie bo intermet to publiczne miejsce co niektorzy tez pewnie nie wiedza

Gość gość
Przeczytałem cały wątek razem z żoną ,4 lata temu przydarzyło nam się coś takiego,pewna pani opisała naszą działalność i nie muszę dodawać,że były to brednie i obrażliwe słowa do nas adresowane, my doskonale wiedzieliśmy,kto za tym stoi,skończyło się tak,że my zgodziliśmy się na przeprosiny i pani poniosłą koszta sprawy,nie było odszkodowania,bo odstąpiliśmy od niego ,ale ku przestrodze,są ludzie,którzy nie pozostają obojętni na pomówienia i obrażanie..

Gość gość
gość 18:11 a ile mogliście dostać maxymalnie odszkodowania? Jak duże były koszty sprawy ?

Gość gość
Koszty sprawy nieduże,nie było żadnych biegłych,pełnomocników itp,to była sprawa z powództwa cywilnego i odszkodowanie padła kwota 3 tys.dlatego, że wykazaliśmy możliwą stratę w takiej wysokości,jaką można było ponieść,przez te pomówienie ,tam byłą taka ocena ile osób weszło na stronę w tym czasie itp,ale w rzeczywistości nie było straty,to tylko było założenie,że tyle więcej mogliśmy zarobić,odstąpiliśmy od odszkodowania, były przeprosiny .

Gość gość
ja bym nie darowala odszkodowania

Gość gość
Jak ktoś fatyguje się zakładać sprawe o pomwoienia a potem odstepuje od odszkowdowania ,to troche to glupie uwazam.

Gość gość
A kto ciebie pozwal mozna wiedziec?

Gość gość
juz akurat bede mowic kto mnie pozwal mi wystarczy problemow do 14 lutego niedaleko bede miala niezle walentynki

Gość gość
no ciekawe co sąd postanowi, stresujesz się?

Gość gość
Autorko już się powtarzasz z tym, że będziesz miała niezłe walentynki w tej swojej prowokacji, poza tym piszesz też jako rzekomo inne osoby, widać to jak na dłoni.

Gość gość
Przecież to ona cię oszukała bo wróżba nie sprawdziła się.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego,jak oszukana wróżba,bo wróżba wcale nie musi się spełnić ,jeśli się nie spełniła to nie daje dziewczynie prawa do pomówień ,to jest już przestępstwem.

Gość gość
czepiasz sie i glupoty piszesz prowokacja co to niby ma znaczyc . i czy sie stresuje no pewnie ale juz mniej odpisalam na ten pozew za czyjas rada i moze nie bedzie tak zle i co z tego ze pisze o walentynkach moge sie powtarzac a ty gosciu jestes podejrzany cos

Gość gość
Gościu piszący,że prowokacja to jest,ma pewnie sam coś na sumieniu ,więc ma nadzieję,że to prowo :)

Gość gość
dzieki ale juz czytalam ten artykul i inne podobne :)

Gość gość
W zeszłym roku w pierwszej klasie LO jedna laska atakowała mnie na facebooku z lewego konta , też chłopak mnie namawiał na zgłoszenie tego i chyba się rozeszły te informacje bo ona przestała ,nie złapałam za ręke jej ale jestem pewna że dobrze typowałam ,laska wredna była że ho ho zazdrosna i w ogóle!

Gość gość
Między Bogiem a prawdą ,to jak czyta się na forach ezoterycznych niektóre wypowiedzi to trudno się dziwić ,że ta pani poszła z tym na policję.