Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gość
Dziekuje za wsparcie,teraz wiem ze lepiej dmuchac na zimne ;) Jesli chodzi o wyprawke to nie moglam sie powstrzymac i nakupilam troche rzeczy (ubranka,kosmetyki).

Gość Splot12
hej dziewczyny Mam mały problem a mianowicie chodzi o to , że w tym miesiącu spóźniła mi się @ o kilka dni i mój cykl trwał 37 dni zamiast 31 a wcześniej z chłopakiem współżyłam bez zabezpieczenia kilka razy czy istnieje szansa na ciążę dodam że dostałam 2 dni temu plamienia i nie wiem czy to @ czy nie co myślicie?

Gość gość
Plamienie moglo byc z roznych przyczyn np implantacja zarodka. test robilas?? Tutaj nikt wrozka nie jest

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, ja czuję ruchy ale słabiutko, 18t5d trzecia ciąża. Chodzę na NFZ i nie narzekam, na każdej wizycie mam USG:-) Jak się czujecie? Mi się popsuła cera, strasznie sucha:-( . Pogodę mamy paskudną dzisiaj i takie mnie smutki nachodzą, najgorsze że jak muszę leżeć to marzy mi się wyprawa do CH:-)

Gość gość1003 19t6d
Basiu, jestem od kilku dni tak przeziebiona, ze rozumiem Twoje smutki, bo u mnie to samo. Przychodza, odchodza, ciagle cos :(

Gość gość 20tc
P.Basiu fajnie Pani ma z tymi wizytami.Ja chodze prywatnie i nie mam Usg na kazdej :( Ostatnie usg mialam miesiac temu ale to na wlasna reke 4D chcialam bardzo poznac plec ;) A jesli chodzi o takie normalne to mialam narazie tylko 2

Gość gośćfff basia
gość 20tc Witam, mój lekarz sam lubi chyba robić USG:-) zawsze jest rozbawiony ******* maluszka, on witał na tym świecie dwójkę moich starszaków i jest naprawdę dobrym lekarzem, robi teraz dodatkowo specjalizacje z onkologii ginekologicznej i fajny facet z niego, co ciekawe mój gin nie prowadzi prywatnej praktyki, sam żartuje że z kontraktów z NFZ żyje jak pączek w maśle i nic więcej mu nie trzeba. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć że chodzę do lekarza z powołania.

Gość gośćfff basia
Ocenzurowano słowo Ru/cha/mi :-)

Gość gość 20tc
Ale super ;) Bardzo sie ciesze ze Pani trafila na takiego lekarza.Ja tez mam fajnego ,co prawda za 3 razem go znalazlam,caly czas mi jakies kawały opowiada na wizytach,sie wypytuje o wszystko i jest bardzo delikatny.Tylko chcialabym widziec moja dzidzie czesciej ;)

Gość gośćfff basia
Nie trzeba tak oficjalnie:-) proszę z imienia:-)

Gość gość1003 19t6d
Jak chodziłam prywatnie to mialam 3 razy usg w ciagu miesiaca, kazda wizyta z usg prawie 300 zł (usg dodatkowo płatne), wiec jak widac roznie bywa :) U lekarki w przychodni szpitalnej widze dzidzie na kazdej wizycie, na minutke, a druga niestety nie ma usg. Ale jakby liczyc wszystkie, nawet krotkie badania to widzialam Bąbelka z 10 razy juz :) A duzych usg miałam 3, w piatek 4, juz nie moge sie doczekac :)

Gość gośćfif
Czesc dziewczyny , Co u Was jak sie czujecie ? U mnie kiepsko coraz czesciej twardnieje mi brzuch na dole... czuje jakby lezal mi tam wielki slon.. juz zaczynam wariowac 6 czerwca bylam na wizycie i bylo ok ( nie mialam usg dopochwowego) sam brzuch i badanie na fotelu - przypominam :) Nie wiem co robic mam wizyte we wtorek... czy cEkac do wtorku czy szukac gdzoes lekarza i isc dzisiaj lub jutro :( nie daje mi to spokoju... dIewczyny tym ktorym skracala sie szyjka prosze opisXie jak to wygladalo u Was

Gość gość
1003 to dużo. U mnie wizyta prywatna z usg to 100zl. MM

Gość gość
Na szyjkę to leżenie,oszczedzanie się i magnez. Wizytę masz we wtorek, więc myślę że spróbuj poleżeć spokojnie i zazyc magneb6 i nospe. :-) MM

Gość gość1003 19t6d
U mnie szyjka teoretycznie jeszcze ok, ale skurcze bardzo mi dokuczaly i do usg mam zakladac, ze sie skraca, po 6 dniach duphastonu widze duza roznice, brzuch stawia sie rzadziej i odpuszcza szybciej. Nospe biore tylko wieczorem. Odpoczynek i duzo spokoju, ale moze jest tak jak u mnie, ze dopiero wizyta u gina pomogła... MM, duzo, znam innego, wizyta 100, usg 100, ale bylam raz i wyszlam zestresowana, a nie uspokojona i szczesliwa. Nie spotkalam w stolicy ginekologa ktory za 100 zł ma usg w cenie wizyty, a skad jestes? :)

Gość gość
W pierwszej ciazy to szyjke mialam 3cm w 36 tc na szczescie nie mialam z tym problemu w ogole

Gość gość
W Krakowie na wizytach prywatnych (bywałam u różnych) 100zl za usg z wizytą to jest sporo i raczej więcej nie biorą(oczywiście są wyjątki).usg połówkowe, 3d itd jest droższe, ale w osciennej miejscowości nawet za 70zl jest. Krótkie usg, owszem, ale jest i przez powłoki brzuszne i szyjka też zmierzona. MM

Gość gośćfff basia
To może ja z moją bardzo krótką szyjką po wiem, skurcze które miałam i mam pojawiały się za każdym razem przy wstawaniu, chodzeniu, siadaniu ogólnie w ruchu, około 20 razy na dzień, brzuch od góry do samego dołu robił się twardy jak kamień, dosłownie cały od żeber w dół. To doprowadziło do skracania szyjki, teraz przy suplementacji i leżeniu pojawiają się te skurcze 3-4 razy dziennie i brzuch robi się twardy głównie u dołu i tym wg, lekarza mam się nie przemować. Zauważyłam że gdy się denerwuje to wtedy skurcze są częściej. Nie martwcie się dziewczynki i oszczędzajcie się.

Gość gośćfif
Basiu a kiedy masz kontrole ? Moj brzuch twardnieje tylko na dole

Gość gość1003 19t6d
To jestem zaskoczona, MM, nie sądziłam, że to mogą być takie rozbieżności cenowe... Basiu, miałam dokładnie takie same skurcze, jak nie odpuszczało godzinę, to byłam już poważnie zaniepokojona. Teraz pojawiają sie, np. gdy zamykam okno (muszę stanąć na palcach, by dosięgnąć), gdy wychodzę z wanny, przy aktywności, ale są krótsze i mniej nasilone.

Gość gośćfif
Ja tez jestem z krakowa i nigdy nie placilam 100 zl za wizyte z usg a nie bylam tylko u jednego gin zawsze ponad 200 zl z usg

Gość gość
Fif, To jestem zaskoczona, szczerze. 150zl to płaciłam za badanie USG plus kolposkopia plus cytologia. A samo usg zawsze standardowo mam na wizycie. MM

Gość gośćfif
To super i ogolnie jestes zadowolona wszystko oki ? Ja mam zawsze usg dodatkowo platne :(

Gość karola0096
18t+1 cześć dziewczyny. wydaje mi się ze zaczynam coś powoli czuć. .. takie bardzo delikatne pukanie, w które muczę się dobrze wsłuchać. ale to jest dziwne ze na leżaco ich nie odczuwam ani po przyłożeniu ręki tez nic nie czuje. najczęściej odczuwam gdy siedze z podkurczonymi nogami do góry. wtedy jestem w stanie coś bardzo delikatnego wyczuć. .. czy myslicie ze to dziwne?

Gość gość
Karola na początku ruchy są naprawdę bardzo słabo wyczuwalne :-) fif, jestem zadowolona, wizyty trwają około pół godziny więc mam czas o wszystko zapytać. :-) MM

Gość gość1003 20t0d
Karola, moze masz tak lozysko, ze w takiej pozycji czujesz lepiej :) Nie wiem, strzelam, bo w pierwszej ciazy ciezko byc specem :) Moj Maluszek wczorajszy dzien spedził leniuc***ac, za to po 1 w nocy zachcialo mu sie boksowania i kopow, co trwało dobre pol godziny, "pobił" matke i poszedł spac :) Dzis mija mi rowno połowa ciązy!

Gość mamusia889
Heej kochane, jak jeszcze nie myślałyscie o szkole rodzenia albo macie ją gdzies daleko to polecam Prenalen, internetowy kurs ciążowy :) miałam taką sytuacje, że sama nie moglam chodzic, bo mialam ciaze zagrozona, wiec dokształcałam sie w domu wlasnie tam, wiec z czystym sumieniem moge polecic :)

Mamusia - dzięki za pomysł, w sumie nie skłaniałam się do zwykłej szkoły więc faktycznie jakis kurs moze nie byc glupi. zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża. Gość - mnie tez ostatnio mała skopała :(

Gość mamusia889
polecam serdecznie, szczególnie mamom w pierwszej ciąży :)