Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaburzenia rozwojowe u 3,5 letniego dziecka. Proszę, pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość
Moja córka uwielbia dzieci, nowe miejsca, zmiany. Nie sądzę żeby te problemy z kupa wynikały z nerwów.

Gość gość
Czy dziecko ma celiakie? Zrób badania oat i csa . Wejdź na fb grupę autyzm leczenie biomedyczne, nawet jeśli dziecko nie ma autyzmu tam jest wiele mądrych mam które Ci pomogą jeśli Twoja córka ma takie zaburzenia. Ich wiedza jest pozwalająca. Dobry homeopata może też bardzo wiele zdzialac. Chore jelita to chory mózg, idz tym tropem.

Gość gość
Badania u gastroenterologa będziemy mieli na początku lipca.

Gość gość
Może ktos jeszcze wypowie się w temacie?

Gość gość
Kobieto, przecież Ci mówię że tu nic się nie dowiesz, idź na grupę fejsbuka, ta która Ci wskazałam. Zostaniesz zasypana informacjami.

Gość gość
Staram się wszędzie szukać jakichs przydatnych informacji

Gość gość
DOBRY homeopata może wiele zdziałać. Pomoże na problemy z jelitami, nam pomógł, mimo że w to nie wierzyłam. Polecam tez jak najszybciej metodę krakowską, ale też ważny jest dobry terapeuta, bo zdarzają się pomyłki.

Gość gość
A czy mógłbym mi ktoś polecić dobrego homeopate?

Gość gość
U neurologa już byliśmy i nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości

Gość gość
Szukasz i masz nadzieję, że okaże się, że powodem jest coś co można wyleczyć. Tabletkami, zabiegiem albo czymkolwiek i będzie zdrowe. Częsta przypadłość rodziców dzieci upośledzonych. Sorry, taka prawda. Szukaj, neurolog wykluczył, teraz jelita (może być celiakia, ale ona nie powoduje globalnego opóźnienia rozwoju). Pogódź się.

Gość gość
Mimo wszystko mam jeszcze nadzieję i walczę o przyszłość mojego dziecka!

Gość gość
Poza tym uposledzenie umyslowe u dzieci można stwierdzić dopiero po ukończeniu szóstego roku życia. Tak mi mówili psychologowie diagnozujacy córkę.

Gość gość
Tak, dobrze ci mówili, że dopiero w tym wieku można zdiagnozować upośledzenie umysłowe, bo dopiero wtedu mają narzędzia. Niemniej jednak dziecko nawet roczne, które ma opóźnienia w rozwoju i nikt z nimi nie pracuje może się uposledzac, co dopiero 3.5 letnie dziecko z globalnym opóźnieniem. Nie piszę absolutnie, ze twoje dziecko będzie upośledzone! Może tak być, to jest odpowiedz na twoje pytanie. Nikt inaczej ci nie napisze.

Gość gość
My z naszym dzieckiem stale pracujemy. Już od jakiegoś czasu jeżdżę z nią od terapeuty do terapeuty. W domy też z nią pracujemy.

Gość gość
I dobrze, pracuj, nie poddawaj się i walcz o dziecko. Tylko dzięki ciężkiej pracy będziesz mogła powiedzieć, że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy. Życzę wytrwałości, siły, miłości i wsparcia bliskich.

Gość gość
Wsparcia raczej nie mamy. Teściowa sama wymaga opieki :-( a moi rodzice mieszkają bardzo daleko :-( Jest cholernie ciężko.

Gość gość
Czasem odechciewa mi się żyć:-(

Gość gość
Może się myłe ale ja bym poszła w kierunku mutyzmu. W Warszawie z tego co wiem jest centrum leczenie mutyzmu i może warto tam spróbować. Czy córka miała badany słuch i wzrok ? Badania na pasożyty najlepiej w Feliksie albo u weterynarza. Zwykłe laboratorium nic nie widzi zazwyczaj. A badanie na tarczycę ???

Gość gość
Sluch w normie, u okulisty mielismy juz jeden termin. Corcia najprawdopodobniej będzie potrzebowala okulary, to sie okaze podczas kolejnej wizyty. Badań tarczycy nie miała.

Gość gość
Czy córka miała robione EEG ? Jeszcze cytat z innego formum o zawieszaniu się dziecka. Ja też byłam u neurologa z tym. Pani doktor prosiła aby w domu spróbować poswiecic w oczy latarka w momencie takiego zawieszenia i sprawdzić czy reagują oczy - jesli tak to raczej padaczki nie ma. Chodzi własnie o swiadomość

Gość gośćABC
Próbowałam też jeszcze raz laryngologa bo jest kilka rodzajów sluchu: ten zwykły uchem, słuch obwodowy gdzie droga między uchem a mózgiem może być uszkodzona i niedosłuch centralny czyli zaburzenie słuchu na poziomie samego mózgu. Warto też zrobić test uwagi słuchowej. Mój syn tak ma, że się przywiesza i nie dociera do niego co mówię, każe mu wtedy powtórzyć i wygląda tak jakby szukał tego w głowie, wybierał z innych usłyszanych dźwięków, powtarza i dopiero to dociera. Syn ma w tej chwili 8 lat i dość często zdarza mu się tak przywieszac. Słuch ma dobry tylko zaburzenia koncentracji. Niestety ma Pani bardzo ciężko. Cały czas trzeba intensywnie i na wysokich obrotach stymulować dziecko by nie było regresu. Trzeba pomyśleć nad odrzuceniem pracy, pomocy jakiejś fundacji. Czy robiła Pani dnia generyczne, czy któryś gen nie jest uszkodzony?

Gość gość
Z tym słuchem to bardzo możliwe. Skoro dziecko miało problem z uchem to może warto iść w tym kierunku. Moja koleżanka ma niedosłuch niestety po antybiotykach i wiem że w Kajetanach jest ośrodek leczenia słuchu. Poszukaj na ich stronie.

Gość gość
Myślę, że rzeczywiście jeszcze raz udamy się do dobrego laryngologa. Moja córka błyskawicznie potrafi naśladować różne rzeczy, ma bardzo dobra pamięć, ale jeżeli coś próbuje jej wytłumaczyć słownie to często jest to bezskuteczne.

Gość gość
Tym razem wybierzemy się jednak do innego lekarza niż ostatnio.