Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2018

Polecane posty

Gość gośćhanna_magdalena
Wlasnie sie dowiedziałam, po 13.30 wychodzimy do domku, ze mna wszystko ok z maluszkiem takze. Jestem bardzo szczesliwa, ze wszystko dobrze sie skonczylo:-)

Gość gość Hana
Hanna Magdalena super :-) Mama Trójki popieram Twoja wypowiedź. Każda z nas jest inna. Tym bardziej na koniec ciąży kaszel może przyczynić się do skurczy macicy, tym samym wywołać poród. Poza tym lekarz chyba nie wymyślił sobie tego wiec wie co mówi. Marzec, mi według wielkości dziecka też przesunął się teraz termin na 30 marca. Pocieszam się tylko tym że szyjki brak i może będzie wcześniej. Tak jak mówi moja gin że nie daje gwarancji że donosze do 21 marca (termin z miesiączki ) Jeszcze się okaże, że Ty pierwsza się rozpakujesz :-) Powiedzcie mi co to są te przepływy i profil?

Gość gość
Jestem lutowa mamą i powiem wam że tydzień przed planowaną cesarką dostałam kaszlu ,kaszlałam również na stole operacyjnym podczas cięcia ,bałam że mi skalpelem przetną więcej niż trzeba Masakra z tym kaszlem, teraz jestem 2 tygodnie po cięciu i nadal kaszlę, brzuch to mnie tak strasznie bolał po cesarce jak kaszlałam- myślałam że umrę z bólu. Zoma

Gość gośćhanna_magdalena
Przeplywy to tzw usg dopplera- sprawdzaja czy krew w najwiekszych naczyniach dobrze plynie i pepowne wtedy tez czy lozysko jest wydolne a profil to.nie wiem

Gość gośćMarzec
Hana Magdalena ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku i ze wypuszcza Was do domu ☺ Hana nie mam pojecia o jaki profil chodzi. Profil czego? Jeszcze raz w temacie kaszlu. Przypadek kazdej z nas jest inny, jestesmy po roznych przejsciach i z rozna historia ciazy wiec lekarze tez patrza na nas indywidualnie. Tak jak napisalam wczesniej mij lekarz powiedzial ze kaszel szarpie macice i moze doprowadzic do skracania sie szyjki i przedwczesnego porodu -z tym ze to bylo w 26tc teraz na koncowce sprawa moze wygladac inaczej. Lutowa mamo dziekujemy za komentarz. Nie chcialam o tym wspominac aby nikogo nie przestraszyc ale kaszel podczas i po cc musi niezle dac w kosc. Tak wiec lepiej dmuchac na zimne i wyleczyc to paskudztwo poki jeszcze mamy czas do porodu.

Gość gość Hana
No właśnie nie mam pojęcia jaki profil :-) Nie dopytalam bo temat zaraz się zmienił. A później już wyleciało mi z głowy. U mnie kaszel już nie ma co skracac bo szyjki już nie mam :-) Ewentualnie może wywołać skurcze :-)

Gość mamatrójki
gość Hana z tym profilem może chodzio to, że lekarz oglada główkę dziecka bokiem czyli z profilu i stwierdza czy nie jest płaski,co sugerowałoby np zespół Downa bo wtedy nosek jest płaski.

Gość gośćMarzec
Dziewczyny ja dzisiaj znowu nie moglam powtrzymac sie od sprzatania. Kregoslup mnie strasznie teraz boli. Mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam dzidziusiowi. Poprostu to sprzatanie jest silnieksze ode mnie. Jakbym mogla to bym sprzatala caly czas ale robie sobie przerwy i staram sie odpoczywac. Skonczylam wlasnie zmywac gary po obiedzie i odpoczywam. Wam tez chce sie tak sprzatac? W pierwszej ciazy mialam podobnie ale chyba nie az tak

Gość mamatrójki
gosc Marzec a nie myslalas o tym zeby udac sie z tym do psychiatry? to sprzatanie nie jest normalne

Gość mamatrójki
parszywy podszyw :)

Gość gośćMarzec
Juz bylam ale jak widac za duzo nie pomogl hehe

Gość mamatrójki
Hej dziewczyny. Jak dziś się czujecie? Miałam w nocy mega skurcze łydek i teraz ledwo chodzę jakbym miała zakwasy. Okropne. Jakoś od rana mnie mdli. Mam nadzieję, że nie zaczyna się jeszcze oczyszczanie przed porodem. W pierwszej ciąży wymiotowałam, ale juz na porodówce, a w drugiej miałam biegunkę kilka dni przed. Nazbierało mi sie dużo prasowania i muszę to ogarnąć.

Gość gość Hana
Też mam skurcze nóg a nawet szyi. Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego oczyszczania ani wymiotów. Teraz tylko co jakiś czas zaboli brzuch. Sterta prasowania też na mnie czeka. I Marzec chyba mnie zaraził sprzątaniem :-) A w planach mam jeszcze mycie okien :-) Mam wrażenie że brzuch mi się podniósł do góry zamiast obniżać. Mama Trójki na kiedy masz termin? Ciężko mi wszystko zapamiętać. Pamiętam tylko kiedy ma Marzec :-)

Gość mamatrójki
gość Hana wg miesiączki na 21, a według usg na 31, ale jeżeli nie urodzę do 26 to mam stawić się w szpitalu.

Gość gość Hana
To identycznie jak u mnie :-) Miesiączka 21 a usg 30 :-) Ciekawe która pierwsza. Mi o szpitalu nic nie mówiła moja gin. . Szpital i wywolywanie porodu u Ciebie?

Gość gośćMarzec
Hej Dziewczyny ja naszczecie w tej ciazy skurczy lydek nie mam bo bralam bardzo duzo magnezu ale pamietam do dzis ten bol z pierwszej ciazy. W nocy mnie te skurcze budzily i byly mega bolesne. Mnie meczy tylko zgaga wiec podjadam dynie i mam nadzieje ze przejdzie. Poki co mam wszystko poprane i poprasowane ale czekam na kuriera z paczka w ktorej bedzie kolejna partia ubranek wiec weekend zapowiada sie roboczy bo bedzie prasowanie. Dzisiaj ogarnelam komode z bielizna w sypialni a na jutro zostawilam komode z ubraniami syna bo z czesci rzeczy powyrastal i musze tam zajrzec. Parcie na sprzatanie mam spore ale kregoslup mi nie wyrabia wiec na dzisiaj koniec☺

Gość mamatrójki
gość Hana nie wiem czy wywoływanie. Powiedział, że chce mnie wtedy zbadać bo będzie miał dyżur, a poza tym mój mały jest duży bo waży 3600 więc może bedzie chcial przyspieszyć. Mam nadzieje, że obejdzie sie bez cesarki. Ja juz prasowanie zaliczyłam, teraz pizze piekę :D czuję że nogi wchodzą mi w tyłek.

Gość gość Hana
Kurcze, ja zrozumiałam że chcą Cię położyć na oddział i już wywoływać :-) Ja 15 też mam się stawić do szpitala na ktg i wizytę bo wtedy jest tam moja gin. Też dziś ogarniam komody z ubraniami i już mi się odechciewa :-)

Gość gośćMarzec
MamaTrojki byc moze ze juz Cie wtedy zostawia jesli dzidzia jest duza. Oby tylko bylo miejsce w szpitalu. Ja tez robilam domowa pizze w weekend. Idealne danie na zimowe dni ☺ Hana pomysl sobie ze po porodzie bedziesz miala wszystko poukladane i nie bedziesz musiala sie tym przejmowac a milo Ci bedzie patrzec na takie czyste szuflady/szadki i komody. No nie wiem moze tylko ja tak mam ale to mnie motywuje do dzialania i dalszego sprzatania ☺ Z tego co widze to dziewczyny ktore maja juz dzidziusie nie udzielaja sie dzisiaj na forum. Szkoda bo chetnie bym poczytala o tym jak sie sprawuja Wasze maluszki.

Gość mamatrójki
Pewnie nie mają czasu na kafe :) z takim maleństwem chce sie przebywać każda chwilę. No i jeśli jest karmione piersią to w kółko na niej wisi. Powiem Wam, ze to karmienie spędza mi sen z powiek.Nie lubię tego, jestem wtedy uwiązana, nie wiem czy dziecko jest najedzone i tylko stres. Niby to moje trzecie dziecko, ale nie umiem się tego nauczyć. Ja już szafy z ubraniami mam poukładane, co zbędne wyrzucone. W sumie to zostaje mycie okien, łazienki i kuchni. Same grube sprawy :)

Gość gość Hana
Tez się tym motywuje. Chcę żeby wszystko było wysprzatane i poukladane jak dzidzius wróci do domu. Chociaż końca nie widać. Jeszcze dużo mi zostalo. Myślałam że dziś zrobię więcej ale ruszam się jak słoń przez co wolniej mi szło. Jutro muszę nadrobić. Teraz musiałam się chwilę położyć bo brzuch mi stwardnial i nogi bolą. Nasze mamusie cieszą się dziećmi ale w wolnej chwili coś nam napisza :-) I znowu mi mokro. Już zaczynam sobie wkręcac.

Gość Termin10
My od wtorku w domu:) wszystko super. Starszak szczesliwy, nie zazdrosny itp:) Nie mam na nic czasu ale trzymam za Was kciuki!!! Szczesliwych rozwiazan dziewczyny :*

Gość gość Hana
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! :-) Czekalysmy na jakis wpis od Ciebie. Niech się zdrowo chowają. U nas zazdrość już jest. Aż się boję pomyśleć co będzie później. Zaglądaj do nas w wolnej chwili. Ucałuj dzieciaczki i trzymajcie się :-)

Gość gość
Dziewczyny zapraszam do mnie na aukcje. Mam do sprzedania sporo ubranek w atrakcyjnych cenach. Ceny są sporo niższe niż rynkowe, ale w razie czego możemy się dogadać. Ubranka są nowe, zostały jedynie wyprane. Rozmiary od 50 do 74. Ubranka są pogrupowane w zestawy, ale proszę się tym nie sugerować, mogę sprzedać również na sztuki to co kogoś zainteresuje, w razie czego zmienię aukcję. Im więcej rzeczy by zostałoby kupionych tym niższą cenę jestem w stanie zaproponować. Sprzedaję też m. in. kocyki, butelkę, pozytywkę a' la Szumiś itd. Zapraszam :) https://allegro.pl/uzytkownik/zulti?order=m

Gość gośćMarzec
Dzieki Termin10! Ale Ty masz dobrze. Jestescie juz w komplecie w domku. Jaksie czujesz po cc? Czy blizna daje sie we znaki? Mnie wczoraj wieczorem takie lekkie skurcze lapaly ale w nocy przeszly. Dodatkowo zaczelam sie strasznie pocic. Wy tez tak macie? Wszystkiego Najlepszego Dziewczyny z okazji Dnia Kobiet ☺

Gość gość
10:42 kobieto nikt ci nie kupi tych ubranek, za duzo je wycenilas. to po pierwsze, a po drugie nikt nie potrzebuje calego zestawu, wybralby sobie moze jedno lub dwa ubranka. sorry, ale placic 179zł za uzywane czy tam tylko wyprane ciuszki, to jakis odpal.

Gość gośćMarzec
Gosc 10:42 cenami powalasz

Gość gość
10:42 dziewczyny mają rację. Co ty myślisz, że ktoś Ci to kupi? W takiej cenie jakbym miała kupować to poszłabym do sklepu i wybrała wśród tysiąca innych pierdół. Niektórym się wydaje, że zarobią miliony bo coś jest dla dzieci..

Gość gość Hana
Serio takie ceny zawalila? :-) Ja się też poce I znowu mam te straszne sny. Boję się już spać :) Ja dziś latam jak nakręcona i sprzątam. Boję się , że nie zdążę ze wszystkim tak jakbym chciała :-) Czy wam też ciężko oddychać momentami? Nie wiem czy to normalne czy się martwić.

Gość gośćMarzec
Hana ja tez mam problem z oddychaniem. Czasami to sie boje ze sie udusze. Dzieciaczki musza nas niezle przyciskac. Ja dzisiaj mam takie lekkie skurcze ale moze mi sie to wydaje. Sama juz nie wiem