Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

MARCÓWKI 2018

Polecane posty

Gość gość
No to mamy 3 wizyty lekarskie na 13ego. Niezly zbieg okolicznosci. Moze juz pozno ale zycze wszystkim marcowym brzuchatkom Milych Mikolajek :)

Gość gość Hana
Hej dziewczyny! :-) Kilka z nas ma dzisiaj wizyty u lekarza i licze na to , ze dacie znac po :-) Ja dzisiaj dodatkowo wyniki badan ktore troche mnie niepokoja, ale poczekam co powie moja Pani doktor. Do pozniej :-)

Gość gośćMarzec
Hej dziewczyny pochwalcie sie swoimi wizytami lekarskimi. U mnie dzidzius 24tc+6dni wazy 860gram!!!! Troche mnie to martwi -czy to nie za duzo? Sama lekarka sie zdziwila. A jak jest u Was? Ile waza Wasze dzidziusie i w jakim tyg jestescie?

Gość gośćMarzec
Czesc Hana co powiedzial lekarz? Mam nadz ze wszystko ok! Ja badania robie dopiero w piatek bo za tydzien tez mam wizyte.

Gość gość Hana
Hej. U mnie rowno 26 tydzien i dz8ecko wazy prawie kilogram. Moja pani doktor mowi ze przybiera na wadze odpowiednio. Wyniki mam w normie tylko cukier na granicy wiec juz slodyczy sobie jesc nie bede :-) A mialam zamiar dzis wsunac cos slodkiego :-) Pola ma dlugie nogi, jest bardzo skrecona i raczkami lapala za stopy :-) Kolejna wizyta za miesiac :]

Gość gość Hana
Ile wazycie? Ile przytylyscie do tej pory? Ja podobno "mocno nie rosne" , ale po zejsciu z wagi mam watpliwosci :-)

Gość gośćMarzec
Ja tez mam zakaz slodyczy i chleba. Przytylam juz 11kg przez co cisnienie mi troche podskoczylo i teraz musze o siebie bardziej dbac. Jesli w 26 tc dzidzia ma prawie kilo a jest miedzy nami 8 dni roznicy to mysle ze spoko i chyba nie mam sie czym martwic. Mam nadziejs ze u mnie cukier tez ok ale to sie okaze w piatek. Pola sliczne imie :)

Gość gość Hana
To nie poszalejemy z cukrem :-) U mnie cisnienie akurat jest zazwyczaj niskie. Spokojnie nie masz sie czym martwic. Waga dziecka jest ok. Masz juz wybrane imie? :-) Tezymam kciuki za Twoj piatkowy cukier :-)

Gość gośćMarzec
Czesc Hana. Nad imieniem caly czas debatujemy z mezem - zastanawiamy sie pomiedzy Antosiem a Jasiem. Z tym cukrem to ciezka sprawa bo uwielbiam ptasie mleczko i piernik. Trzeba bedzie sie troche wstrzymac ze wzgledu na dzidziusia :) chyba ciezko bedzie w swieta bez slodkiego. Zaczelas juz kompletowac wyprawke?

Gość gośćMarzec
Czesc Hana. Nad imieniem caly czas debatujemy z mezem - zastanawiamy sie pomiedzy Antosiem a Jasiem. Z tym cukrem to ciezka sprawa bo uwielbiam ptasie mleczko i piernik. Trzeba bedzie sie troche wstrzymac ze wzgledu na dzidziusia :) chyba ciezko bedzie w swieta bez slodkiego. Zaczelas juz kompletowac wyprawke?

Gość W marcu bedzie synek
Witajcie , w marcu urodzie swoje pierwsze dziecko . I problem mam taki ze strasznie się boję opieki nad nim tzn. że nie bede umiała co w miarę sprawnie ubrać , że będzie płakał , że nie bede radzić sobie z noszeniem , karmieniem .... strach mój jest na tyle duży że nie potrafię sie cieszyć z tej ciąży i cały jestem przygnebiona. =( Jak to z wami jest ? Czy też macie takie obawy czy tylko ja ? Dodatkowo naczytalam sie o jakiś depresjach okoloporodowych i już w ogóle się dobilam.

Gość gość Hana
Tez ladne imiona :-) Wlasnie mialam pytac Ciebie czy juz zaczelas ogarniac wyprawke :-) Ja niby juz mam kilka rzeczy ale tak konkretnie wezme sie za to w nowym roku. Nie chce wszystkiego na ostatnia chwile. Tez nie moge przezyc mysli ze swieta a ja nawet ciasta nie zjem :-) Kolezanko , wszystko przyjdzie z czasem. Strach ma wielkie oczy i z pewnoscia sobie ze wszystkim poradzisz. Zobaczysz jaka sile ma instynkt macierzynski. U mnie to druga ciaza i przy pierwszej tez mialam wiele obaw i panika brala gore. Przeciez tatus dziecka i rodzina tez napewno pomoga. Glowa do gory. I ciesz sie z malenstwa bo to ogromny cud i dar od Boga ! :) My tutaj tez zawsze sluzymy rozmowa i rada :-)

Gość gość mama 12
Dziękuję bardzo za wsparcie , ale mam wrażenie że ja już się gubię w tych swoich obawach...zaczyna mnie to odbijać.

gość mama 12 dziś Dziękuję bardzo za wsparcie , ale mam wrażenie że ja już się gubię w tych swoich obawach...zaczyna mnie to odbijać.

Gość Termin10
Hej. U mnie w marcu bedzie drugi kawaler :) roznica bedzie ok 20msc:) Obecnie bede umawuac 3bad prenatalne, bo moj gin usg nie robi. Wyniki krew, mocz ok :) pierwsza ciaze mialam zakonczona cc ze wzglefu na infekcje, teraz... Zobaczymy, licze na cc ale kto wie czy nie beda mnie zmuszac do sn, ktorego obawiam sie ze wzgledy na 1wsze cięcie... Do dzuewczyny ktora sie stresuje - nie martw sie, ogarniesz dzidziusia... U mnie mały byl bardzo placzliwy, krzykliwy, do tego mial kolki... A najgirszy dla mnie byl pobyt w szpitalu. Teraz bardziej niz porodu obawiam sie tego pobytu, bo najchetniek wyszlabym od razu z dzieckiem do domu... A depresje to mial ale maz:P ja bralam to na klate... Najwazniejsze to skupic sie na tym ze dziecko to największe szczescie i wierz mi, osoba ktora najbardziej bedziesz kochala na tym swiecie... Najwazniejsze zeby zdrowko dopisalo a cala reszte przezyjesz! Latwo nie bedzie ale da sie :)

Gość gość Hana
Czesc dziewczyny. Tu znowu cisza :( Jak sie macie? Ktory to u was tydzien? Jak samopoczucie i w ogole wsxystko :-)

Hej, u mnie samopoczucie bardzo złe, moje obawy tak mnie dobiły ze W ogóle już sie nie cieszę , nawet zaczęłam czarno widzieć przyszłość, przestraszylam sie i poszłam do psychiatry

Gość gość Hana
Jakie masz obawy? Moze bede mogla jakos pomoc rozmowa. Pisz smialo. Wsparcie to duzo.

Mam okropne lęki ze nie bede umiała opiekowac sie dzieckiem,ze bede go unikac. Jak widzę male dziecko to az mnie serce boli ze strachu byle by tylko go nie brać na ręce. Uwazam ze to nie jest normalne i juz nie potrafię sie cieszyć ze bede mama. Do tego doszedl lęk przed depresją.... za dużo internetu. I juz brak chęci do życia.

Gość gość Hana
No wlasnie moze to poczatki depresji? Dziecko to szczescie. Bedziesz kierowac sie instynktem i nie zrobisz mu krzywdy. Wspomnialas ze chodzisz do psychiatry. Co on mowi? W ktorym tygodniu jestes?

W 31 tc. Nie chodzę do psychiatry, bylam raz bo przestraszylam sie ze jestem smutna i czuje ciagly lęk. Nie stwierdzil on depresji . . . A bylam u niego 1,5 godziny to troszkę mnie ,,przemaglował,,

Gość Termin 10
Hejka. U mnie leci 34tc. Maly w tamtym tyg na prenatalnych w pon wazyl juz ok 2kg!!! Ciezko mi mega... Zgagi, bol spojenie, no i jeszxze dochodza hemoroidy... Ale czekam i ciesze sie ze juz koniec blisko, chociaz wiem ze życie bedzie znow wywrocone do gory nogami... I troche obawiam sie jak dam rade z dwojka z mala roznica ale... Kto jak nie ja!!!! Dziewczyno nie lam sie, nie zadreczaj, nie czytaj internetu, nie wiem czym Cie tam nastraszyli.... Kazde dziecko jest inne, kazda matka jest inna, znajdziecie wspolny rytm i system i bedzie super! Poczatek zawsze jest ciezki... Pewne rzeczy możesz z niewiedzy ribic zle ale.... Najwazniejsza milosc do malucha i zdrowie!!! Czego Ty sie obawiasz????

Gość gość Hana
Glowa do gory. Idz do psychologa. Takie stany sa niepokojace a ewentualna depresja jest niebezpieczna. Przestaw myslenie na pozytywne. Partner Cie nie wspiera? Bedzie dobrze, zobaczysz. Termin 10. Jaka jest roznica wieku? To duze malenstwo. U mnie w 30 tyg mala wazyla 1141 i niby moja gin mowi ze ladnie przybiera ale teraz juz sie zastanawiam :-) Tez mi ciezko i wszystko boli. Najgorzej kregoslup jak siedze czy leze , wstane i nie moge sie wyprostowac. Jak ulozone sa wasze malenstwa? Juz glowkowo?

Gość Termin10
Maly teraz ma 19msc. Odczekiwalam po cesarce i w roczek strzelilismy mu brata:))) u mnie maly lezy glowkowo ale ja licze na druga cc i za 2tyg juz na dobre zapadnie decyzja. Skoro gin mowil ze waga jest ok to napewno tak jest... Moj może po prostu bedzue duzy... Pierwszy mial ponad 3200g przy porodzie, teraz sie okaze. Ja po prostu jem jak wieprz, tyle ze jedynie 8.5kg na plusie i wszystko w brzuch idzie... No z tymi przyjemnosciami ciazowymi to jest srednio... Pierwsza ciazs znioslam lepiej, teraz nie jest juz tak fajnie... Chociaz i tamta nie byla jak z polskich serialików niestety...

Gość gość Hana
Moja pierwsza corka miala 3250 a teraz w brzuchu druga Zazdroszcze Ci tej cesarki ja sie meczylam dlugo i az sie boje ppmyslec o porodzie chociaz wiem juz jak to wyglada i co mnie czeka. Ppcieszam sie ze drugi moze byc lzejszy :-) Podobnie jak Ty w pietwszej cazy czulamm sie lepiej, tyle ze brzuch byl :-) Teraz jest gorzej, ale juz blizej jak dalej.

Gość Termin10
Hana to ile ma cora teraz. Hehe u nas bylo dokładnie 3260:) a wiesz cesarki to nie wiem czy jest co zazdroscic... U mnie wody zaczęły sie saczyc... Badali mnie jak krowe... Po czym z krwi wyszło ze mam infekcje i szybka cesarka bo zagrazalo zyciu dziecka... Teraz z wstępnej rozmowy mysle ze uda sie ze druga cc ale jak bedzie to nigdy nie wiadomo.... Pewnie ta drugq ciaza ciezsza bo juz sie człowiek nie polozy bo jedno biega no i wiek tez w przod, co tu kryc

Gość gość Hana
Juz 6 lat wiec spora roznica. A jak to wyglada z tym saczeniem sie wod? Ppdobno jak jest cesarka i potem w ktotkim odstepie czasu kolejna ciaza to cesarka wskazana tylko lekarze glosno o tym nie mowia. Jeden i drugi porod ma plusy i minusy, wiadomo. Duzo tez zalezy od lekarza. Masz racje, jak juz jest dziecko i ciaza kolejna to wiecej obowiazkow i mniej czasu. Chociaz ja pod wzgledem samopoczucia i objawow duzo gorzej znosze. W pierwszej nie mialam mdlosci a tutaj dosyc dlugo. Do tej pory mnie czasem nawiedzaja. Jeszcze zapytam w ktorej czesci brzucha odczuwasz ruchy?

Gość gość
Hej Dziewczyny myslalam ze ten watek juz wymarl.. U mnie tez 30tc -jutro mam wizyte u ginekologa to dowiem sie dokladnie ile maly wazy. W 29tc+6 mial ponad 1.4kg. U mnie jest problem ze skracajaca sie szyjka wiec nie wiem czy wytrwamy do konca terminu choc bardzo bym chciala. Maly bardzo mocno kopie i ciezko mi sie juz lezy. Nie wspominajac o grypie zoladkowej, ktora dopadla mnie w weekend - naszczescie szybko minela..w pierwszej ciazy pracowalam do konca 7 miesiaca a teraz to same hard cory. Tez mam coraz wiecej czarnych mysli typu ze nie bedzie dla nas miejsca w szpitalu albo ze bede musiala rodzic bez meza bo bedzie musial sie opiekowac starszym dzieckiem albo ze bede mega zmeczona po porodzie i nie bede mogla zajac sie dzieckiem. Takie obawy to chyba normalne co?

Gość gość Hana
Pewnie, ze normalne ! :-) Gdybys czasem slyszala moje mysli Kazda z nas przezywa na swoj sposob ale najwaxniejsze zeby porody byly szczesliwe i dzieciatka zdrowe i silne :-)