Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po wieczornym prysznicu wstajac rano

Polecane posty

Gość gość
Pomiędzy "nie śmierdzi" a "świeżo umyty" jest spora różnica. Dodam, że nie powinno się używac antyperspirant przed snem. Żeby sprawiać przykrość otoczeniu potrzeba pewnie kilka dni, ale też nikt wam nie powie, że cudownie pachniecie jak jesteście wczorajsze. Ciekawe też czy byście chciały kontaktów intymnych z facetem, który prysznic brał 2 dni temu, a dzisiaj się podmył..

Gość gość
Jak byłem mały to myto mnie raz na tydzień w niedzielę wieczorem. Teraz jak jestem dorosły to myje się co dwa dni chyba, że się spocę to częściej. Ja się mało pocę. Pewnie dlatego, że nie myłem się kilka razy na dzień. Jak ciało przyzwyczajone jest do częstego mycia to częściej będzie się pocić i śmierdzieć, więc nie oceniajcie wszystkich swoją miarą.

Gość gość
22.17 zapach potu zależy od diety więc zdecydowana większość ludzi nie może mieć neutralnego , bo przecież jedzą mięso

Gość gość
ja się myje kilka razy dziennie. w lato prysznic 3 razy dziennie , w zime 2 razy dziennie: rano i wieczorem . nie mam problemów z poceniem ale lubię czuć się świeżo. plus chusteczki nawilżające do otarcia

Jak czlowoek staje sie nastolatkiem to zaczyna sie pocic bardziej wuetrzeba sie myc co dziennie. Kto sie nie myje to go potem czuc i tyle.

Gość gość
Ja czesto nie myje sie przed spaniem tzn prysznica nie biore ale same nohi i pachy i twarz. Za to zeby zawsze myje chicby nie wiem jaka zmeczona byla to jakoscnie umiem zasnac z nieumytymi zebami. Rano prysznic .

Gość gość
Gosc 22:24 masz dzieci?

Gość gość
Nie no coś ty nie mozna uprawiać sportu ani brać prysznica dwa razy dziennie czy więcej kiedy ma się dzieci :-D

Gość gość
Jak tam poranne mycie?

Gość gość
Wieczorem prysznic czasem kapiel rano podmywam sie zawsze, wracam z pracy to samo podmywanie zmiana bielizny i ubrania.

Gość gość
Ja jeszcze nie myłam się, czekam na drzemkę córki i wtedy będzie mycie wszystkiego :)

Gość gość
myje, potem balsamuje się olejkiem tropikalnym bo pięknie pachnie :D

Gość gość
Ja jednej rzeczy nie rozumiem. Piszecie że rano się nie kapiecie bo przecież w nocy się z gownem nie bijecie. W takim razie w dzień już się bijecie z nim skoro się kapiecie wieczorem? :D

Gość gość
gość dziś to jeszcze sie dolacze i poprosze o opis, jak wyglada bicie sie z gownem? Moze oddac? :-D

Gość gość
Hahaha :D pewnie oddaje im skoro wieczorem muszą się kapać :D a w nocy gowno daje im spokój to są czyści :D

Gość gość
Ja rano tylko twarz, mycie zębów. Prysznic tylko wieczorem. Rano jeśli bym chciala prysznic musiałabym szczególnie w okresie jesienno zimowym wstac o 5 rano i napalić w piecu, żeby mieć ciepłą wodę. Wątpię, zeby którejś z was tez sie chciało.

Gość Evelson
Ja myje sie wieczorem,wlosy myje co dwa dni - nie przetluszczaja mi się. W okresie letnim czesto biore przysznic też rano gdy spoce sie w nocy bonjest np. upał i czuje sie nieswiezo. Nie mam problemu z nadmierna potliwoscia pach, szczerze to czasem po pracy smierdza mi stopy bo musze nosic kryte buty, wiec je myje odrazu po powrocie;) po dwojce zawsze wycieram sie mokrym papierem toaletowym a potem suchym dopiero. Wydaje mi sie ze moja higiena jest normalna, nie zwariowalam zeby co chwile sie myc po trzy razy dziennie. Przy sobie w torebce zawsze mam chusteczki np. Pampers gdyby wysilek np. W pracy byl intensywniejszy i poczulabym potrzebe odswiezenia sie. Bierzcie pod uwage ze kazdy organizm jest inny. Nasza potliwosc, zapach skory i potu jest inny. Mam nawet jedna znajoma ktorej pot autentycznie pachnie slodko i przyjemnie. Ale sorry jak przeczytalam wpisy ze ktos myje sie co kilka dni i w ogole nie dba o higiene miejsc intymnych to mnie wzdryglo.... musi walic jak z murzynskiej chaty po huraganie.....

Gość Evelson
Pozatym sorry... ale codzienna zmiana bielizny rano i wieczorem to dla mnie totalny mus. I wkladki higieniczne ktore wymieniam bedac w toalecie...stanik tez codzien czysty. codziennie mam tez swieze ciuchy na sobie, czasem spodnie nosze dwa dni jesli ich nie ubrudze.. sa ludzie ktorzy zasuwaja kilka dni w przepoconym tshircie... to czuc, czym by nie zapsikali. Kuzwa no autentycznie jestem uczulona na smrod ludzki. Jak czuje jakiegos niemilucha w sklepie czy gdzies to mam odruchy wymiotne.

Gość gość
Ja tez jestem jestem uczulona na to jeśli ktoś pachnie potem. Niestety mam z tym do czynienia na codzień. Pacuje na codzień z osobami niepełnosprawnymi. Codziennie trzeba cierpliwie tłumaczyć, ze muszą o siebie dbać. Jednak niestety to sa nawyki wyniesione z domu i na niektórych po prostu nie ma siły. Nie pomagają tez rozmowy z rodzicami, mimo iż to sa osoby pełnoletnie.

Gość gość
10:43 Miałam u siebie w pracy takiego jednego chłopca, który miał problem z higieną. On nawet potem starym nie pachniał...nie wiem co to było, ale kojarzyło mi się z menelem, fuj. I też rozmowy, były, rodzice etc. ale, nomen omen, g****o dawały :P YYY Autorko - ja pisałam tu wcześniej, że dostałam infekcji i, że idę do gina. Polecił mi zwykłe mydło glicerynowe bez dodatków, na czas infekcji wręcz nakazał odstawienie wszelkich intymnych żeli myjących itp.

Gość gość
Ja się myje wieczorem, jedynie pachy dodatkowo po południu podmywam w pracy. Włosy myje co 2-3 dzień. Majtki i skarpetki zmieniam codziennie. Jedynie stanik co kilka dni, bo mam tylko 2 - narazie mnie nie stać na więcej.

Gość gość
Tylko wieczorem. I nie rozumiem po co mialabym to robić jeszcze rano

Gość gość
Ja też muszę palic w piecu. Ale cipke i pachy podmywam albo w zimnej albo w garnku zagrzeje.

Gość gość
10:51 No u mnie zazwyczaj ten smród to zwyczajny pot. Myja się raz w tygodniu bo rodzice oszczędzają wodę. Ciuchy tez zmieniają do raz na tydzien. Latem to szczególnie męczące gdyż w pomieszczeniach jest cieplo, jest duza grupa ludzi to sie odczuwa. Naprawdę ciężko z tym walczyć.

Gość gość
Ja sie kąpie raz w tygodniu. Rano myję włosy, zęby, twarz, pachy, miejsca intymne. Wieczorem zęby, twarz, stopy. Nie mam absolutnie żadnych problemów ze skórą, żadnych podraznien, wyprysków. Nie śmierdze bo jak niby może smierdzieć ręka czy brzuch. Ostatnia cytologia wyszła mi 0 :) Niestety ale większosc osob dała sobie wmówic ze codzienne prysznice są konieczne. Tak sie kreci biznes kosmetyczny, trzeba kupowac wiecej zeli, szamponow, mydel, potem tą podraznioną skore nawilżac wiec sie kupuj****lsamy, kremy itd. Skóra sie wyjaławia, pochwa, potem trzeba leciec do apteki i znowu kase wywalac na jakies specyfiki. Kiedys alergikow trzeba było ze swiecą szukac a teraz co drugie dziecko do niczego.

Albo mozna przeoeac recznie nawet ten stanik co drugi dzien

Gość gość
Idzta myc ci/py.

Gość gość
Stanik za 10 zł. robi wiecej krzywdy niz pozytku niestety...

Gość gość
Włosy, zęby, twarz, pachy, stopy, miejsca intymne....serio lubicie się myć tak po kawałku?! Toż to szybciej wejść pod prysznic i zrobić to jak normalny biały człowiek a nie takie cudowanie...