Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobieta z ktora sie spotykam ma tatuaz o nie

Polecane posty

Gość gość
Co za upierdliwy ćwok. Człowieku ludzie tyją z różnych powodów. Mają depresję, choroby, brak wiedzy na temat diety, i wiele innych. Ale nikt nie tuczy się specjalnie, chyba że ty masz coś z mózgiem albo jesteś koszmarnie ograniczony.

Gość gość
Głupie pytanie, wszystko co się dzieje coś znaczy. Znajdź chwilkę i zastanów się nad swoim życiem, moż wtedy zrozumiesz?

Gość gość
Jakoś nie tyli przed wymyśleniem fastfoodów. Jak jesz ponad miarę, pijesz czy palisz to robisz to świadomie wiedząc, że to niszczy twoje ciało. Tatuaże to przy tym nieszkodliwe ozdoby. Więc ten kto o tym pisał miał rację. Pytanie o znaczenie tatuaży było odnośnie postu dodanego o 17:21

Gość gość
Schudnąć można, zmienić swoje nawyki. Tatuaż zostaje, mimo że po iluś latach możesz go nie chcieć. A czy jest nieszkodliwy to poszukaj informacji na ten temat. Ile koszmarnych komplikacji może się pojawić ze skórą i ogólnym zdrowiem człowieka jeśli nie jesteś ignorantem.

Gość gość
Jeśli nie jesteś ignorantem to idziesz do dobrego studia i dbasz o tatuaż. Za każdym razem jak pojawiają się komplikacje to okazuje się, ze ktoś chciał "oszczędzić" albo nie dbał. Możesz zmienić swoje nawyki, ale uszkodzony organizm już nigdy nie wróci do pierwotnego stanu. Najgorsze co się może stać z tatuażem to tyle, że się może znudzić. Nie wpływa to na funkcjonalność Twojego ciała i jak nie jest się rozhisteryzowaną nastolatką to nie będzie się tego przeżywać.

Gość gość
ruuucham dźwi :-)

Gość gość
Idąc dalej za tymi przykładami...co z ludźmi którzy uważają upijanie się na imprezach za normalne (a nie udawajcie, że są mniejszością bo niestety nie sa)? Czy oni szanują swoje ciała? Co z palaczami? Zo z ludźmi którzy łykają chemię żeby zrzucić kilogramy złapane na objadaniu się tłustym jedzeniem i cukrem?

Gość gość
18:03 gratuluje, dźwi sa tatuowane :D

Gość gość
Widać że masz ograniczona wiedzę o komplikacjach po tatuażu. Dziwne, że to lekceważysz. Internet od tej wiedzy ugina się Google nie boli. Zapłaciłeś za tatuaż znając tylko zalety? Hahaha to jest ta świadoma decyzja?

Gość gość
Myślę, że mam wiedzę dużo większą od Twojej, a tatuuję się od lat. Oczywiście mogłabyś opisać któreś ryzyko ale pewnie jak w innym temacie powiesz tylko, ze jest ich dużo, pobluzgasz i uciekniesz założyć taką samą prowokację za dwa dni :D

Gość gość
18.12... Nie wiem co Ty czytalas ale zaden profesionalny tatuazysta nie pozwoli sobie na to by jego klient mial komplikacje.Sa odpowiednie tusze do tych spraw itd.Ale Ty pewnie wiesz lepiej bo orzeczytalas jakis artykul ze tatuaz szkodzi :D a ja przeczytakem artykul ze herbata z cytryna wywoluje raka :o i co teraz?mam jej nie pic bo komus cos tam gdzies orzyszlo cos na mysl i powiedzial ze tak jest a z racji swojego stopnia naukowego juz kazdy ma mu wierzyc? Co do otylosci wiem wystarczajaco duzo o tym.Byc moze wiecej niz Ty :p Jednak napewno gufno wiesz o tatuazach jak i o ludziach ktorzy to robią :p niestety...ale ograniczone myslenie to masz Ty! Tym sie wlasnie ono przejawia :p Chcecie napietnowac ludzi ktorzy sa wytatowani tak jak pietnowano czarownice kiedys.A wiekszosc z tych kobiet byla normalna osoba ktora delikatnie odbiegala od regul i schematow spoleczenstwa.Wiec sama widzisz w jak gkebokim sredniowieczu jeszcze prowadzisz swoje zycie :D

Gość gość
18:07 " Zo z ludźmi którzy łykają chemię ". To zależy, niektórzy " łykają" chemie z powodów nowotworowych. Mój przyjaciel nie miał cukrzycy ani nadwagi, zdrowa dieta, alkohol okazjonalnie, dużo ruchu, diagnoza rak. Wyrok. Pali, od czasu wyroku, nawet lekarze nie oponują. Robi też wiele innych niezdrowych rzeczy, żyje ;) Tatuaże? On mówi, że kolorowe obrazki są w każdej głowie, ale jeśli ktoś musi je umieszczać na skórze, to tylko jego osobista sprawa.

Gość gość
18.39... Tez znam osobe ktora prowadzila zdrowy tryb zycia i ja zdiagnozowali.Bardzo bliska osobe.Ale jest szansa wyleczenia ;) Ja zawsze powtarzalem...kto pije i pali ten nie ma robali :p :D

Gość gość
gość dziś - mowa była o tabletkach na odchudzanie co wynikało z kontekstu :P chemioterapi nie dają po to żeby schudnąć.

Gość gość
też mi się to powiedzonko przypomniało, ale nie chciałam cytować żeby nikogo nie urazić :) Zdrowia dla kolegi, mam nadzieję, że się wygrzebie

Gość gość
15.20 po czym oceniamy jak nie po wygĺądzie ? Każdy ma swoje kryteria estetyki, jak widzę kobiete z tautażem to mam 100% pewności że nie jest w moich klimatach i nie mam ochoty na znajomość- odrzuca mnie.

Gość gość
zależy co oceniasz po tym wyglądzie

Gość gość
Masz jakąś obsesję z tym porównywaniem do alkoholików, ćpunów, chorobliwie otyłych i innych? Rozumiem, że to cię usprawiedliwia. Tyle lat tatuowania i tak mało wiesz. Pewnie dlatego tyle lat to robisz. To może tak na szybko parę skutków ubocznych o których przez tyle lat nie wiedziałeś. Zbliznowacenia skóry, zgrubienia, rak ponieważ w farbie wykryto substancje rakotworcze, metale ciężkie i inne które rozchodzą się po całym organiżmie. Można nabawić się grzybicy, żółtaczki, HIV, zanik mięśni pod tatuażem, wstrząs anafilaktyczny, zapalenia ropne, zapalenie wsierdzia zewnętrznej części serca, wirusy zapalenia wątroby typu C i B, posocznica. W razie wystąpienia komplikacji żadna z obecnych metod nie usuwa całkowicie barwnika ze skóry, niestety. Wirus HCV czas inkubacji od 5 do 35 lat od zakażenia. Wirus hbv tak samo rakotworczy jak tytoń przyczynia się do pierwotnego raka wątroby, rozwija się bezobjawowo, wielokolorowa paleta pigmentów w węzłach chłonnych, zaburzenia funkcja lifmy, otwory naczyniowe sklejine od wewnątrz. Dalej martwica, nadmierna pigmentacja, sarkoizoda, guzki w płucach może to pojawić się znacznie później, pseudochloniak może spowodować patologiczne zmiany nawet po 32 latach od zrobienia tatuażu. Rak płuc, rak jelit, białaczka, bomba tyka bo całe życie narażony jesteś na działanie toksycznych chemikaliów. Jeśli zdecydujesz się usunąć tatuaż laserem, pigment podgrzewany jest do, 800 stopni co może zmieniać proporcje składników pigmentu jak ołów i rtęć. Cząsteczki tworzą wtedy nowe związki chemiczne o całkiem innej charakterystyce. Cząsteczki rozbijane laserem na mniejsze rozchodzą się po całym organiźmie wciskanie do głębszych warstw skóry. Pozostałe transportowane przez układ krwionośny do wątroby, nerek. Zdarza się że zaychają układ limfatyczny ale nie jest to jeszcze do końca przebadane. Tyle lat się tym zajmujesz i masz taką mierną wiedzę że mnie pytasz? . Mi zajęło kilkadziesiąt min żeby znaleźć informacje ogólnodostępne w Internecie dla przykładu. Przemyśł sobie parę spraw chłopaku. Bo można bardzo cierpieć jeśli nie podejmiesz świadomej decyzji. Nawet nastolatki karmione są papką, że to fajne nic ci nie będzie. Ale co ciebie to obchodzi no nie?

Gość gość
gość dziś - ktoś dobre dał porównanie to dodałam swoje 3 grosze. Wszystkie potencjalne "ryzyka" załatwia higiena i wybór dobrego studia. Rtęci w tuszu nie ma, a ołowiu nie dodaje się do produktów które nie są z Chin (składniki dostępne na każdej butelce!)...pomaga też, znowu, pójście do dobrego studia. Tak myślałam, że z jakims idiotyzmem wyskoczysz. W dobrym studiu masz takie same szanse na HIV i żółtaczkę jak u dobrego dentysty :) I nie wiem jak musieliby ci skórę zaorać żeby tusz, który utrzymuje się w płynnej konsystencji w skórze, mialby doprowadzić do zaniku mięśnia pod nią, może mnie oświecisz? :D

Gość gość
Choroby biorą się z tego co sobie w życiu sami serwujemy, im mniej bezsensownego wtłaczania chemii do organizmu tym lepiej, prawda ? Tatuowanie skóry ma niezaprzeczalnie skutki uboczne i o tym bylo w poście wyżej. Fluidy, kremy, lakiery utwardzane, farby do włosów........... Chcecie w przyszłości cierpieć, to niestety będziecie.

Gość gość
i jeszcze mi możesz podać badania udowadniające, że jakikolwiek składnik tuszu do tatuowania produkowanego według Europejskich standardów jest rakotwórczy bo za cholerę znaleźć nie mogę :) No i módl się, żebyś nigdy transfuzji krwi nie potrzebowała bo możesz dostać moją z tymi wszystkimi wymyślonymi przez ciebie chorobami :D

Gość gość
Nie wiem do kogo skierowana ta perora? Do Autora? ;)

Gość gość
Jasne masz sterylną sale operacyjną. Wiesz co ty jesteś zwyczajnie głupi. Mam ci linkować tą wiedzę i dokładne naukowe opracowania tylko dlatego że jesteś ignorantem i leniem? Salon to izolatka? Człowieku objawy mogą nastąpić za rok za pięć czy 15 lat. I nawet nie da się do końca usunąć przyczyny więc nie uciekniesz. A do tej pory będziesz szczerzył bezmyślnie kły jak to jest fajnie. Może przyjść taki dzień, że na fejsie będziesz błagał ludzi o pomoc finansową na leczenie. Myślisz że dobry salon zatrzyma reakcje twojego organizmu po latach, heh skład pigmentu... Poczytaj o tym a nie ty nie lubisz wiedzieć więcej.

Gość gość
ty chyba sama nie wiesz już z kim rozmawiasz, ja nawet nie jestem facetem. Tak, dobry salon jest tak sterylny jak gabinet dentystyczny. Nawet czasem bardziej bo nawet nie siadasz tyłkiem bezpośrednio na krześle.

Gość gość
20.04 ty to i o gabinetach dentystycznych i leczeniu kanałowym mogłabyś poczytać, bo jak widać, wiedze masz zerową

Gość gość
Jak rozwalą mi się zęby to poczytam, póki co chodzę tylko na kontrole raz na rok. Najwyraźniej nawet zęby mam lepsze od Ciebie pomimo całej chemii w moim ciele :) Naprawdę, jak ktoś chodzi do doberych tatuażystów (i dentystów!) to nie musi się bać zakażenia.

Gość gość
I tak nikomu nie pomożesz kiedy będzie trzeba transfuzji krwi. Kiedy zrobiłeś tatuaż nawet nie pomożesz własnemu dziecku kiedy będzie miało wypadek. Bo trzeba czekać 6 mieś a na szpik 12 mies od zrobienia tatu. Zdąży umrzeć jeśli ktoś inny nie odda. Ty będziesz stał z boku i się głupio gapił myśląc o kremiku na swój wzorek. Niektorzy ludzie są koszmarnie żałośni i bez wyobraźni.

Gość gość
Regularnie oddaję krew i nikt nawet o tatuaże nie pyta :)

Gość gość
Zanik mięśni pod tatuażem z powodu uszkodzenia nerwów. Jest ta wiedza każdy normalny człowiek bez problemu znajdzie. Rakotworcze substancje w pigmentach tak samo. Jest tego pełno wystarczy ruszyć dupę i znajdziesz opracowania, badania. Ale tobie zależy na tym żeby ludzie byli głupi tak samo jak ty.

Gość gość
dobrze zrobiony tatuaż nawet nie dosięga nerwów :) Oj głupia jesteś