Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćPaulina

Wrześniówki 2017 cz.2

Polecane posty

Gość GośćPaulina
Osłonke na pierś znaczy się? Jak brzuszek boli to przyginaj nóżki żeby się wyprukał raz jedną raz drugą i czasem obie na raz. Tak jak byś chciała nóżkę do łokcia przygiąć. Ja czasem i z 50 albo więcej powtórzeń robię. I Bobotic chyba już ze dwa tygodnie stosujemy 6 kropli co 6 godzin i już widać że mniej go brzuszek męczy bo bez problemu często bączki puszcza. Martwi mnie tylko że jeszcze mu pępowina nie odpadła. A ma już ponad miesiąc.

U nas kikut pepowinowy odpadl w 6 dobie po porodzie- stosowaliamy pielegnacje na sucho czyli raz dziennie przecieralismy suchym gazikiem. Pepek pieknie zagojony.

Gość gość
Paulina mojemu synkowi pępek odpadł 2 tygodnie po porodzie. Ale tez długo nie chciał odpaść. Położna mi zaleciła przemywać poza octeniseptem także spirytusem rozcieńczonym w proporcji 2 do 1. Czyli 2 łyżki wody i 1 spirytusu. Nie bać się odginać kikuta, przemywać patyczkiem nasączonym w w/w. 2 dni i kikut odpadł. Pozdrawiam. O...

Gość GośćPaulina
No ja w ciągu dnia octenisept a wieczorem gencjaną na spirytusie smaruje i odginam żeby tam w środku porządnie nasmarować. No niewiem mam nadzieję że niedługo odpadnie. Pediatra powiedziała że grubą pępowine miał i może tak właśnie być ale nie sądziłam że aż tak długo. Mam nadzieję że w tym tyg położna przyjedzie to zobaczy co i jak.

Gość gość lili
Nie taka oslonke probiotyk niby też na bol brzuszka rozwój jelit. A z tym kikutem to długo się meczycie. Ja octeniseptem przy każdej zmianie pieluszki psykalam i po tygodniu odpadł. Ale czytałam ze moze długo nie odpadac. A co do szczepień to tak się naczytalam że nic dodatkowo nie biorę to co trzeba i tyle, chociaż i tak to dużo nerwów będzie mnie kosztowało.

Gość GośćPaulina
A bo mi tylko osłonki na piersi pokazało jak wpisałam w wyszukiwarke:) Ja szczepię tylko refundowanymi wolę tak niż wstrzykiwać w jedno miejsce pare szczepionek naraz. Jak szczepiłam starszaka jak był malutki to zawsze karmiąc i się szybko uspokajał . Już bym poszła spać ale młodszy śpi a starszak ani myśli chyba za długa drzemka była w dzień.

Gość gość lilo
Karmię przez nakładki to mogę mieć problem, bo się zsuwaja jak młody jest nerwowy

Gość Kuleczkaaaaaa
My już po szczepieniu pierwszym, jedno kłucie i rota, jakoś przeżyłam:-/ i tym.sposobem nie będę męczyć małej w 7 miesiącu, kłuciem:-) nie lubię szczepień, zawsze jakaś obawa:-(I te ceny, ale dla córci wszystko:-))) ja na twardy/bolacy brzuszek Dicoflor i espumisan i po bolu brzuszka:-)

Gość gośćgosc
... bo w jedno miejsce wiele chorób???? Co to za bzdura!!!??? Te refundowane to zło , krztusiec wielokomorkowy, kilka w kluc:(((( wcześniakom i dzieciakom z problemami daje się skojarzone darmowe:-) lub tak zwane lepiej oczyszczone więc coś w tym jest!!!!!.... więc lepiej nie oszczedzac:-((((

Gość gość
Dziewczyny nie wystaje wam taka jakby gula, guzek z pochwy. Bo ja chyba mogę zapomnieć o wspolzyciu. Ta gula zatyka wejście. Jestem załamana. Minęło 6 tygodni wizyta za dwa tyg. A wyczytałam ze to może być obniżoną ścianą pochwy, cytola, lub przepuklina pęcherza. Zalamka :( siedzę i płacze

Gość gość
Nie cytola tylko cystocele

Gość gość
Gościu ćwicz mięśnie Kegla, często. Ja miałam podobnie po porodzie. To było zalecenie lekarza.

Gość gość
I przeszło ci to? Bo ja nawet wspolzyc nie mogę, bo tak jakby ta kulka zamyka wejście.dramat :(

Gość gość
I w ogóle można ćwiczyć przy tym problemie? Bo chciałabym wrócić do figury zprzed ciąży. Najgorsze ze cały czas czuje jakbym miała coś między nogami :( wizytę mam za dwa tygodnie- dla mnie wieczność

Gość gość
Ja bym nie współżyła a ćwiczyła do wizyty mięśnie Kegla. Miałam podobnie, lekarz kazał się wstrzymać z seksem. Dopiero 2 miesiące po porodzie dał zielone światło. Teraz jestem 7,5 tyg po drugim porodzie, nie współżyje bo mam podobnie z ujściem pochwy. Jedynie trenuje mięśnie Kegla, czekam do środy do wizyty lekarskiej. Ola

Gość gość
Ja nawet nie wiem czy mój we mnie wejdzie a dwa mam blokadę ze bardziej to uszkodzi.

Gość goscEwa
Cześć dziewczyny! Czyżby nasze forum wymarlo ???? Pozdrawiamy Ewa

Gość Pazdziernik2016
Na to wyglada... Mialam nadzieje ze po porodach sie utrzyma ale chyba nic z tego :)

Gość goscEwa
Październik A jak Ci idzie z córeczką ? Wszystko dobrze? Ile już mała wazy ? Ewa

Gość Kuleczkaaaaaa
Hej dziewczyny. Jak tam Wasze dzieciaki ile ważą już?? Itp

Gość gośćankaas
Hej.. moja wazyla w 4 tyg 4500

Gość gość  ankass
Tu Ankass...Nie pisalam nic bo jakos mi wiadomosci wchodzic nie chciały ale tabelke z narodzinami uzupelnialam na biezaco:-)

Gość gość
Hej,moja mała w dniu szczepienia 8 tydzień ważyła 5 kg. Szczepienie dwa wkłucia w oba uda zniosła w miarę dobrze, trochę temperaturę miała podwyższoną wieczorem. Jesteśmy po chrzcinach. Mała jest na mleku Babilon pętli. Ma skończone 9 tygodni, uśmiecha się, rączki wkłada do buzi, ale główki jeszcze nie podnosi. Mama85

Gość Redsky
Hej my dzisiaj 8 tygodni mamy i jeszcze przed szczepieniem i przed chrzcinami co do wagi to 4 tyg temu bylo 4 kg ale myśle ze teraz jest ponad 5 bo to mały obżartuch ma śmieszne pucki ale juz podnosi głowę i zaczyna sie uśmiechać

Gość GośćPaulina
Mały w poniedziałek równo 7 tyg ważył 5520. Jest na piersi i czasem trochę NAN. Jest strasznym nerwuskiem:) kikut pępuszka odpadł nam dopiero dzień przed skończeniem 7 tyg. Ja mam zapalenie lewej piersi ale już przechodzi. Już dostałam pierwszej miesiączki a myślałam że jeszcze chociaż trochę będzie spokój z miesiączką. A jak u was z tym?

Gość Kuleczkaaaaaa
5/6tydzien moja mała wazyla 4475 w poniedziałek kończy dwa miesiące i myślę że waży już ponad 5kg bo udka ma takie fajne faldkowate;-) moja po szczepieniu 6w1 żadnych odczynow po szczepiennych na szczęście:-))) tyle sie nasluchalam o tych refundowanych , moja corka starsza byla szczepiona 5w1 tez super. Syn byl szczepiony tez innymi zalecenie od neurologa( bardziej oczyszczone czy coś takiego to bylo tyle lat temu że nie pamietam) takze Nie szczepilam refundowanymi:-((( moja tylko na cycu, czasem mam wrażenie że siedzi na nim cały czassss:-(( jak skończyła miesiąc zaczęła się uśmiechać świadomie, główke zaczela trzymac sztywno bardzo szybko, może dlatego że ja od razu po narodzinach trzymałam ja już w pionie:-)) nie lubię rozkow ! Jest kontaktowa. Jak leży na brzuszku próbuje się przerzucić na olecki ale z rączką nie wie co zrobic:-)) szybko się rozwija:-)) no i nie długo mamy szczepienie na pneumokoki te płatne, bo te darmowe to jakis zart:-(( pozdrawiam Was młode mamusie

Gość goscEwa
Nasza mała wazyla na 4 tydzień 4200g teraz ma 6 tygodni i ładnie rośnie! Karmimy cały czas a czasem dokarmiamy bebilonem pepti (wygląda na to że jest alergiczka) tylko bardzo nie chętnie to pije. My jeszcze nie szczepimy bo narazie córka ma katar i kaszel więc czekamy az wyzdrowieje. Co do miesiączki to ja jeszcze nie miałam ale brzuch coraz częściej pobolewa jak na okres. Ewa

Gość gość lili
O co chodzi z tymi refundowanymi? Bo mi właśnie je doradzono. Mój ma też 7 tyg, 5400g i tylko na piersi zywiony. Fajnie sobie gaworzy, główkę też mocno trzyma, wiadomo podtrzymuje ale silny chłopak z niego. Też od początku główkę mocno trzymał. Czemu dokarmiacie? Mało pokarmu czy jak?