Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość EwelinaEwelina
Klara. Nasz gosc ma racje. Walcz do konca I sie nie poddawaj !

Gość Justyna010102
Coś w tym może byc. Warto próbowac wszystkiego. Co prawda, ja nigdy nie słyszałam o czymś taki ale widać ze gość jest w temacie. Porozmawiaj o tym z lekarzem.

Gość gość
Aaa to troll musi podpowiadac??!! Lekarze konowaly tego nie wiedzą?! :/

Gość Justyna010102
Jaka jest nasza służba zdrowia to nietrzeba chyba mówić :-( Niestety to przykre ale prawdziwe.

Gość gość
Widzę ze przestałam być trollem a zaczęłam być gościem no nie wierze po prostu hahaha ale jak ktos znowu napisze coś głupiego w stylu ciąży i karmienia albo wiary w cod po mimo spadającej bety to znowu będę bezpośrednia :D sorry ale taka już jestem realistyczna skoro widzę szanse to pomagam jak mogę ale nie słodzę bez sensu Klara pamiętaj nie jestem lekarzem skonsultuj to zreszta bez recepty heparyny i tak nie dostaniesz. Za ile te wyniki? Bo nie wiem czy bez ,,podstaw" lekarz może ci przepisać heparyne.

Gość gość
Mi się wydaje że mamy podobną wiedzę bo ja dziś rano o tym lekarzowi mówiłam. Mówiłam o badaniach na trombofilie na wyniki których czekam. O heparynie. Powiedzieli że biorę acard i to powinno wystarczyć. A heparyny mi nie dadzą bo nie ma do tego podstawy. Identyczna sytuację miałam rok temu. W 7 tyg serduszko Przestało w końcu bic. Mowil i mi że to przypadek. Jak widać jednak nie skoro tak się dzieje po raz kolejny. Klara

Gość EwelinaEwelina
Nosz kur... to lepiej patrzec jak zarodek umiera a kobieta popada w depresje...

Gość gość
To co to za lekarz który nadal nie widzi podstaw po mimo ze sytuacja się powtarza. Akard? Mnustwo kobiet bierze w ciąży. Uwierz ze przy trombofilii to nie wystarczy. Może lekarz zobaczy potrzebę jak stracisz kolejna ciąże? Słuchaj twoja sprawa u znajomej lekarz obudził się dopiero przy czwartej ciazy. Jak chcesz twoje zdrowie twoje dziecko. Ale uważam ze konsultacja z innym lekarzem dla porównania byłaby wskazana. A co ci teraz lekarza zalecił? Czekać tylko czy coś zadziała?

Gość gość
Ewelina najwyraźniej Klara ślepo ufa lekarzowi wiec sorry ale jak się coś stanie to sama będzie sobie winna

Gość EwelinaEwelina
Jak porzadnie dasz w lape to I sie wiedza w nich znajdzie.... mowie ci kobieto dzialaj bo inaczej beda lzy. Co to za szpital...

Gość gość
Poszłam do innego lekarza i nawet innego szpitala niż w poprzedniej ciazy z nadzieja ze będzie inne podejście. Guzik!!! Nie wiem już gdzie mam iść i co kurde zrobić. Przecież nie ukradne im tych zastrzyków. Każa czekać dalej na rozwój sytuacji. Nie ma w moich okolicach lekarza normalnego. Klara

Gość EwelinaEwelina
Klara a kiedy bedziesz miala wyniki? Bo z tego co pamietam robilas 16 wrzesnia tak? To juz zaraz miesiac bedzie

Gość gość
Wyniki za 4-6 tygodni miały być. Dzwoniłam tam dziś. Mają dać znać dziś na jakim.etapie moje wyniki. Klara

Gość gość
Skoro poprzednia ciąża zakończyła się w 7 tyg to zdajesz sobie sprawę z tego ze masz tylko pare dni żeby działać? Daj w łapę! Tu troll poprzednie dłuższe wpisy to tez ja

Gość EwelinaEwelina
Ja przed chwila mialam pierwsze usg. Wyszlam rozczarowana bo myslalam ze zobacze cos wiecej oprocz pecherzyka. Takze ciesze sie w 50%. Chociaz nie jest to pozamaciczna. Ale teraz bede myslec czy nie pusty i czy serduszko bedzie bilo... Lekarz powiedzial ze 5t3d

Gość Justyna010102
Ewelina ja też miałam USG w 5w2d i też widziałam tylko pęcherzyk, ale już z zarodkiem. Dziś wieczorem mam wizytę, ale to już 7w2d. Czasem warto z USG czekać dłużej bo tylko niepotrzebnie się stresujemy. Ja miałam zamiar czekać z pierwszym USG do 8 tygodnia ale strasznie bolał mnie jajnik i plecy, więc lekarz chciał wykluczyć pozamaciczną ;-)

Gość lenka0311
Ewelina a kiedy następna wizyta? Lekarz cos więcej mówił?

Gość gość
Było ciałko żółte?

Gość EwelinaEwelina
Nic mi nie powiedzial. Sprzetem tez nie mogl sie pochwalic. Widac ze stary, poza tym obraz na takim malutkim monitorku kineskopowym. Powiedzial zeby sie cieszyc. Teraz bede zalamana. Za tydzien ide prywatnie

Gość EwelinaEwelina
Zrobilam zdjecie jak zatrzymal obraz. To tyle chociaz pamiatke bede miala

Gość lenka0311
To nie ciekawie . o ciałko żółtym tez nic nie mówił? Zlecił jakies badania ? Morfologia mocz itd?

Gość EwelinaEwelina
Nic. Kazal przyjsc za 2 tygodnie zeby znowu zrobic usg. I przyniesc karte ciazy zeby nie wykonywac niepotrzebnych badan. Rozumiecie to?

Gość lenka0311
Jak to przynieść karte ciąży? A masz juz założona ? No ja jakos nie moge zrozumieć. Albo coś przeoczylam. Co to za lekarz?

Gość EwelinaEwelina
Juz tlumacze. Pamietacie jak pisalam o tym gonekologu w moim miescie co tak lubi kobiety naciagac? U niego bardzo latwo sie dostac. Nie trzeba sie rejestrowac kilka dni wczesniej. Po prostu bierze jak tylko przyjdziesz. Pomyslalam ze chcialabym zobaczyc juz co tam sie dzieje, poza tym chcialam zejsc na l4 bo moja praca troche na to nie pozwala. Zrobil mi usg. Nic nie powiedzial, tylko ze jest ok, ze za 2 tygodnie powtorzymy. Jak juz wspomnialam sprzet stary. Powiedzial zeby przyniesc stara karte ciazy. Z pierwszej ciazy, zeby nie wykonywac zbednych badan. Ale jakich juz nie zapytalam. I tak u niego nie bede prowadzic ciąży. Wiecej mnie nie zobaczy

Gość Justyna010102
Mój to chociaż dał mi wydruk zdjęcia... Jednak każdy lekarz inny, ale mam wrażenie że dla większości z nich nasze ciąże to tylko "kolejne pacjentki" i nie patrzą na to co ktos przeżywa :-(

Gość lenka0311
Nie no jestem w szoku po prostu. To ze nie widać na usg tetna. Okej . moze tak być ale z ta karta . nie wiem czy się śmiać czy płakać. Ja na następna wizyte czyli za tydZień musze zrobić morfologia, mocz, glukoze i WR. Resztę badan zleci mi wlasnie na tej wizycie.

Gość Justyna010102
Kartę ciąży z poprzedniej ciąży? Moje zawsze zostawłay w szpitalu. Nie mam ani jednej. Ja mam tylko grupę krwi w oryginale donieść jeśli mam, bo to sie raczej nie zmienia. Ale wszystkie badania zawsze robię na nowo.

Gość EwelinaEwelina
Ja mam. To swiadczy o tym ze jest nieprofesjonalny. Lekarz na NFZ. I tak przy porodzie kaza miec oryginal grupy krwi z labolatorium. A nie tylko wpis w nowej karcie ciazy. Cialko zolte jest. To taka biala plamka w pecherzyku tak? Sprawdzalam w Google.

Gość lenka0311
Ja tez mam zdjęcie A był to dopiero 4tydz 5 dz. Zdjecie slabiutkie wyszło ale mówil ze niezbite dowod na to ze byłam i ze jest . Doktor zna moja historie bo to trzecia ciaza prowadzona u niego. Pierwsza uratował. W drugiej nie było szans co prawda . a w sierpniu tego roku robił mi laparoskopie. Wiec zna mnie od środka :) . Ewelina i co z l4? Dostałaś?

Gość EwelinaEwelina
Tak mam l4. Ale zaswiadczenia o ciazy nie mam. Ani karty zalozonej ale to chyba za wczesnie.