Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość cyferka123
To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania :( generalnie jak się skupić, to mam parę objawów. Bardzo nerwowa się zrobiłam, mojemu się dostaje :D I mogłabym spać całe dnie i noce :/ A czasem się budzę o 4 rano wyspana i lezę i nie wiem co ze sobą zrobić xD Na szczęście pół godziny później przychodzi senność, najgorzej w pracy tak wysiedzieć 8 godzin :/ Podbrzusze mnie czasem pobolewa, wcześniej prawie codziennie, teraz sporadycznie. I mam dużo śluzu, jak tylko poczuję, że coś poleciało, lecę sprawdzać czy to nie krew xD Ale nie mam mdłości, wymiotów, wrażliwości na zapachy i bolesnych piersi, co najwyżej lekko nabrzmiałe. A mi też ktoś mówił, że wymioty mdłości świadczą o tym, że ciąża się dobrze rozwija :(

Gość EwelinaEwelina
Ja w pierwszej nie mialam zadych wymiotow. Co najwyzej mdlosci. Chodzacy nerw ze mnie byl, spalam calymi dniami. Ile bym dala zeby teraz tak pospac :) Jutro ide po L4, bylam na urlopie, schodze teraz szczegolnie ze wzgledu ze pracuje fizycznie. Troche trzeba sie nanosic. Zrobi mi pewie USG. Oby bylo ok...

Gość gość
Widzę ze Klarę wszyscy olali tylko Troll coś napisał. I kto tu jest trollem?

Gość EwelinaEwelina
Gosc, nie posiadam tak szerokiej wiedzy. Niestety. Nadal czekam na wiadomosci od Klary. Jak od reszty forumowiczow. Nikt sie od nikogo nie odwraca.

Gość gość
To chociaż nie nazywajcie ludzi w ten sposób bo jak widać te Trolle wiedza więcej od was. A moim skromnym zdaniem wydaje się ze może mieć racje. Nie wiem jak wcześniej bo nie czytałam całego wątku. Ale z doświadczenia wiem ze jeden post który się nie spodoba to zaraz staraczki i ciężarne nazywają trollami.

Gość cyferka123
No ja sobie popracuję pewnie tak do połowy 8 miesiąca :) A w którym jesteś tygodniu? To będzie pierwsze ciąża?

Gość EwelinaEwelina
Druga. Jestem w 5 t 3 d Wy wyzywaliscise nas od p**d, a wy sie obrazacie za okreslenie "trolle"? Blagam...

Gość gość
To moja ciąża jest niewiele starsza od Twojej :) U mnie równo 6 tygodni dzisiaj, a na usg byłam w 5t5d i serduszko już biło <3 <3 <3

Gość gość
Mam wrażenie ze myślicie ze pod nazwa gość pisze tylko jedna osoba

Gość EwelinaEwelina
Mam nadzieje ze I ja uslysze jutro. :)

Gość gość
Miałam robione usg już cztery razy od pozytywnego testu. Wydaje mi się żeby była ciąża pozamaciczna lub bliźniacza to ktoś by wypatrzył. Klara

Gość lenka0311
Klara tez mi sie tak wydaje. A co lekarze mowia na ta cala sytuacje ? Daja jakaś nadzieje ?

Gość gość
Klara niekoniecznie. Bo jeśli rozwój zatrzymał się zaraz po zagnieżdżeniu to nawet super sprzęt jej nie zobaczy. A dziwne ze beta rośnie bo powinna już spadać jakbyś miała poronic. W każdym razie to tez jest jakaś opcja. No chyba ze kolejne usg pokaże obumarcie no to już trudno

Gość gość
Pierwsze przyrosty mialamiałam o 200% i 300% nawet Się śmiałam ze bliźniaki. No nic nie wymyślę, mogę tylko czekać do jutra. Klara

Gość cyferka123
Klara co będzie jutro? W każdym razie trzymam kciuki :*

Gość gość
Witam Was wszystkie. Dziś rano zrobiłam test wyszły 2 kreski. Mam nadzieję że to ciąża. Pozdrawiam

Gość Justyna010102
Witam, u mnie był ciężki weekend. Ale już dochodzę do siebie :-) Widzę że dużo mnie omineło... Troszkę mnie dziwi podejście niektórych osób. Skoro ciąża była wyczekiwana i upragniona, to nie ma się co dziwić że ktoś się cieszy. Ja pierwszą ciąże poroniłam, ale w kolejnych dwóch też cieszyłam się już od samego początku. I może troszkę się bałam, ale nie zakładałam z góry że poronię i nic z tego nie będzie. Może nie potrafię być taką pesymistką. A może powinnam całą ciąże nikomu nic nie mówić bo może dziecko sie martwe urodzić albo nie wiadomo co jeszcze... Klara, czekam z niecierpliwością na informację i trzymam mocno kciuki. Gość 20:34 witam i trzymam kciuki żeby to była ciąża :-)

Gość gość
Gość 20.34 ciąża to jest na pewno skoro test pokazał. Tylko czy będzie to zdrowa ciąża.

Gość gość
Beta z 6500 na 7100 po 24 h Usg jeszcze nie robili. Klara

Gość Justyna010102
Klara, to chyba dobrze :-) Najważniejsze że nie spada. Moja też słabo rosła w każdej jednej ciąży ale podobno taki mój urok ... Trzymam kciuki. Daj znać po USG

Gość gość
Klara jesteś ciekawym przypadkiem ci powiem

Gość Justyna010102
A ja myslę, że Klara jest dowodem na to że beta nie zawsze musi rosnąc zgodnie z książkowymi regułami. Natura potrafi czasem nas zaskakiwać, dlatego nadzieję trzeba mieć do końca...

Gość gość
Nadzieje może i tak ale nie wmawiać ze będzie wszystko dobrze bo są jednak duże szanse ze dobrze nie będzie powiedziałabym nawet ze 40 na tak a 60 na nie

Gość Justyna010102
To nie chodzi o wmawianie, że będzie dobrze ale właśnie o dawanie nadzieji ... Pozytywne myślenie napewno bardziej pomoże niż ciągłe dołowanie ... Mamy się wspierać i dzielić spostrzeżeniami a nie atakować się nawzajem :-) I tyle w temacie!!!

Gość gość
Miałam usg i lekarz widzi tętno ale ostatnio było lepiej widoczne. Nie wiedzą co ze mną zrobić. Klara

Gość gość
To ze ktoś napisze ze według niego szanse nikłe to nie jest to atak

Gość Justyna010102
Klara, trzymam kciuki żeby skończyło się dobrze... Może dzidzia jest faktycznie słabiutka, ale to jeszcze nie jest przesądzone. Odpczywaj i daj znać co dalej będzie

Gość Lisssaa
Klara informuj Nas, ciągle o Was myślę! Co oznacza fakt, że tętno było lepiej widoczne? Skoro jest widoczne to jest?! Hmm

Gość EwelinaEwelina
Klara trzymaj sie, duzo kobiet nie bada bety co 24 h. Wiekszosc zbada 2-3 razy I odpuszcza. A nie wie jak dalej ona rosnie. To tylko naraza kobiety na stres. Moze Justyna ma racje, taka twoja natura. Trzymam kciuki, czekam na informacje

Gość gość
A czy mówił ci coś o spłaszczonym pęcherzyku? Jeśli na usg lekarz zaobserwuje ze pęcherzyk się płaszczy pomimo tętna to dochodzi do poronienia. Puki tętno jest widoczne nie godz się na żadna ingerencje. Słuchaj jeśli podejrzewasz trombofilie to może to być przyczyna. Przy trombofili zarodek wyglada ładnie a organizm go nie chce i usiłuje wydalić. Kurczę ja bym chyba zaryzykowała i wzięła heparynę. Zaszkodzić tym nie zaszkodzisz a może uda się uratować. Bo tu ewidentnie widać ze ta ciąża chce żyć a coś jej przeszkadza. Gdyby to był wadliwy zarodek już byś dawno poroniła. A skoro obraz się pogarsza to masz na to ostatnie dni. Zapytaj lekarza o to co ci napisałam. Koleżanka 3 razy miała tak jak ty. Do 9 tyg zawsze było już po ptakach az za 4 razem wzięła heparynę i obecnie już jest po porodzie. Dodam ze pierwsze dziecko bez problemów trombofilia aktywowała się dopiero przy kolejnej ciąży. Lekarzem nie jestem ale to co ci napisałam to fakt skonsultuj to. Troll