Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WkurzonaSara

Brat płaci naszej mamie za opiekę nad dziećmi, konfliktowa sytuacja

Polecane posty

Gość gość
20:31 babcia nie wybierała dzieci, tylko poleciała na kasę :)

Gość gość
@15:31 Pięknie, Bratowa w miejsce matki zatrudni panie z Ukrainy, matka autorki straci źródło zarobkowania do marnej emerytury, ale każda z nich będzie mieć babcie do dyspozycji "po równo". Ale spiertolone myślenie, typowo komusze - po każdemu chvjowo.

Gość gość
babcia nie wybierała dzieci córki czy syna, tylko wybrała KASĘ :)

Gość gość
20:08 dokładnie. Za 3-4 godziny to nawet okna wyszoruje z dzieckiem na ręku. Albo babcia klon, albo dzieci mają opcje wlacz- wyłącz. 20:31 ooo dzieci córki i dzieci bratowej. To mąż bratowej ożenił się z babą mającą już dzieci? No wniosłaś coś nowego do wątku.

Gość gość
Zaraz się okaże że dzieci po synowej to nie rodzina!!!

Gość gość
dziś Dziwi cię to,bo mnie niestety już nie,ty wiesz że dzieci córki to zawsze są wnuki ale synowej niekoniecznie.Kiedyś moja tesciowa powiedziaa tak w obecności drugiej synowej.Ona mi to powtórzyła i ja byłam na nią wściekła,jak tak mogła.Po wielu latach czytając kafeterię,rózne,rózne... doszłam do wniosku że miała rację:) ty wiesz ilu chłopów wychowuje dzieci kochanków i o tym nie wie.Babcie kochają te dzieci ale przecież to nie wnuki,czyli nie rodzina. Nie ma się o co obrażać,świat zszedł na psy.

Gość gość
gość wczoraj Jak się nie umie czytać ze zrozumieniem to zawsze się coś wymyśli:):):) Babcia wpadła jak śliwka w kompot bo wychowała cwaniaczków,tak się dzieje jak mąz umiera i matka zostaje sama.Wtedy dzieci/hieny pokazują rogi bo brakło chłopa/ojca który by im przegarbował skórę.Gdyby żył to żonusia synusia by zap***akała przy garach i dziecku,bo teśc pokazałby jej miejsce w szeregu.

Gość gość
08:44 Teść mógłby jej skoczyć... Wynajęliby kogoś do pomocy i tyle :) Matka wcale nie musi sprzątać i gotować jeśli ma od tego ludzi. Z tego co piszecie widać że to dla was jakiś kosmos :D

Gość gość
To ona teściowi mogłaby skoczyć,bo nie udałoby jej się zrobić z matki pomocy,tak własnie musiałaby wynając i słono zapłacić za każdą czynność.

Gość gość
Kosmos to dla niektórych obowiązki,dom/mąż/dzieci a zatrudnianie do nich własnych matek to bezczelność i brak szacunku.

Gość gość
To może mi odpowiesz, a czemu ma to robić ktoś a nie ona? bo dlatego że facet tyra na pieniądze a ona je wydaje lekką ręką ,siedzi i pierdzi w stołek podczas gdy inni za nią spełniają jej obowiązki. A kim ona szczególnym jest i za kogo się ma?

Gość gość
Naucz się liczyć na siebie, nie mowie tego złośliwie, ja jakis czas temu myślałam podobnie jak Ty. Jestem w drugiej ciąży, nie mogłam chodzic a musiałam isc sama pieszo z dzieckiem chorym do lekarza pomimo ze teście na emeryturze a ojciec miał druga zmianę. Od ciotki usłyszałam ze co ja chce od innych, to nasza sprawa i mamy sobie sami radzić. I tak zrobilam. Jak gdzies musze jechać a maz w pracy to płace za taksówkę i nikogo nie prosze, udzielam korepetycji z angielskiego i w tym czasie opłacam opiekunkę dla dziecka, pomimo ze teście bądź moi rodzice maja wolne. Co wiecej przychodzą sobie odwiedzać wnuka w czas kiedy jest opiekunka której ja musze płacić. Ale nic nie mowie.. Żyje sie lżej nie potrzebując niczyjej łaski.

Gość gość
Nawet ten oszołom Dyzio jest lepszy niż ta wasza dyskusja...

Gość gość
09:37 Nie każdy facet jest robotnikiem żeby "tyrał".... Za pracę umysłową w it masz lekką ręką 10 koła. Dlaczego ma być kimś szczególnym? Dla mnie to nic dziwnego, że mąż chce jej ulżyć żeby miała czas dla siebie a nie była non stop uwiązana z dziećmi. Widocznie są kochającym się małżeństwem i tyle. Nie wiem co was tak dziwi ta płatna pomoc, przecież to standardowe usługi.

Gość gość
09:43 Wreszcie jedna normalna na forum :)

Gość niesforny dyziu 23cm
Dyzio już nie może czytać waszych kłótni. Ktłótnie szkodzą riki tiki. aby was pogodzić zapraszam do wzięcia udziału w konkursie. Ogłaszam konkurs plastyczny na wesołą impresję na temat:" Dyzio i jego ptak:. Do wygrania są wyjątkowe zdjęcia Dyzinego Ptaszka w aranżacji nawiązującej do serialu "Wspaniałe Stulejki". Prosimy o nadsyłanie swoich prac na adres dyzioijegioptakko nkurs@wp.pl Jednocześnie zastrzxegam, że w konkursie mogą brać udział tylko panie o jędrnym biuście- te z obwisłymi cyckami niech nawet nie sięgają po pędzel, Dyzio i tak ich nie riki tiki.

Gość gość
9/37 Mnie to też nie dziwi ale dziwią mnie prostackie zachowania dorosłych dzieci,powtórzę,mama może pomóc w szczególnych sytuacjach,choroba,lekarz ale nie dlatego że synowa ma mieć odskocznię na siłownię,fryzjer ,kawka z koleżanką etc w godz dopołudniowych.Niech to robi codziennie ale niech to będzie kiedy mężuś wróci z pracy i poczuje że ma dzieci i żonę która nie bardzo rozumie na czym polega macierzyństwo,a standartową usługę niech synowa załatwi ze swoją mamą

Gość gość
UUUUffff przebrnęłam przez cały wątek i nie rozumiem jednego: autorka pisze że od kiedy mama pracuje u brata (4 miesiące) to pierwszy raz poprosiła o drobną w sumie przysługę. Natomiast w komentarzach jadą po niej, że chce mieć darmową służącą. Coś to nie halo troszeczkę nie sądzicie? Raz na 4 miesiące to jest 3x do roku jakaś sytuacja awaryjna. Matka powinna wtedy pomóc bez dwóch zdań. Uważam że ona i ta cała bratowa postąpiły bardzo nieelegancko odmawiając.

Gość gość
09:54 A dlaczego mama coś może albo nie może? Tak ustalili, jej to pasuje, nie rozumiem waszych problemów. OK, córka jest biedniejsza nie stać jej na płatną pomoc, a brat wynajmując matkę jej bezpłatną pomoc zakosił, ale może to ją nauczy żeby z góry nie zakładać że ktoś coś powinien bo to czy tamto.

Gość gość
standartową usługę niech synowa załatwi ze swoją mamą xx pewnie by tak wolała bo bliższa ciału koszula i lepiej jak rodzona matka się kręci po domu a nie fałszywa teściowa :) ale z tego co tu autorka pisała to matka synowej nie żyje...

Gość gość
Gdyby żył to żonusia synusia by zap***akała przy garach i dziecku,bo teśc pokazałby jej miejsce w szeregu. xx haha, tesciu by wolał żeby zapitallała przy garach i przy nim :) bo jak to tak, ma w domu kuchte to niech siedzi w domu, a nie chodzi do syna gotować, skandal!!

Gość gość
Babcia wpadła jak śliwka w kompot bo wychowała cwaniaczków,tak się dzieje jak mąz umiera i matka zostaje sama.Wtedy dzieci/hieny pokazują rogi bo brakło chłopa/ojca który by im przegarbował skórę.Gdyby żył to żonusia synusia by zap***akała przy garach i dziecku,bo teśc pokazałby jej miejsce w szeregu. xx przecież teść nie umarł tylko sie rozwiódł w tesciową po 10l latach bo nie mógł wytrzymac z babiszonem

Gość gość
Co wiecej przychodzą sobie odwiedzać wnuka w czas kiedy jest opiekunka której ja musze płacić. xx po prostu sa bezczelni i wstydu nie mają, opiekunka powinna ich nie wpuszczać, po co mają jej przeszkadzać w wykonywaniu obowiazków służbowych, ta kobieta jest w pracy a oni jej zawracają gitare, bezczelność!!!!

Gość gość
teśc pokazałby jej miejsce w szeregu. xx swojej babie i synowi chyba, bo od synowej wara staremu zgredowi :)

Gość gość
Tu ,ta z tymi ostatnimi wpisami siedzi już dwa dni z przerwami na siku i napiernicza, bo widać że ją teściowie olali sikiem prostym i zieje z nienawiści do tych co mają inne pojęcie w temacie Skończcie kretynki ten durny temat bo kupy d....py się to nie trzyma,robicie z siebie idiotki a autorka ma was głeboko w d.....

Gość gość
Gość 10;04 nie rozumiesz tego co mam na myśli. Przychodzą, odwiedzają a ja mam to gdzies to w ten czas jest opiekunka której ja płace i niczym sie nie martwię, prowadzę lekcje, dzieckiem zajmuje sie ona i mam spokojna głowę zr nir musze ich o nic prosicX