Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WkurzonaSara

Brat płaci naszej mamie za opiekę nad dziećmi, konfliktowa sytuacja

Polecane posty

Gość gość
Ja już tu pisałam, ze skoro ta mama zajmuje sie dziećmi w czasie, gdy synowa wychodzi z domu tylko dla relaksu, z koleżankami na kawkę, czy do kosmetyczki, czy na basen badz inne, to ta pensja sie należy jak psu zupa. W życiu bym nie chodziła za darmo pilnować wnuków, wiedząc, ze w tym czasie synowa lata sobie po miescie i sie relaksuje:O

Gość gość
Dobrze, to niechże jej nie płacą a na miejsce matki zatrudnią opiekunkę. Matka niech idzie do jakiegoś janusza biznesu, który ją wyciśnie niczym cytrynę do wylewu. Opcjonalnie zdechnie z głodu, a co jakiś niedzisiejszy kodeks wiecznych malkontentów z finansową gołą d...pą najistotniejszy. Przynajmniej układ "matka służąca bratowej za hajs" zostanie rozbity. Chore.

Gość gość
Najgorsze jest to, że autorka pewnie będzie truć, drążyć temat, wiercić go w brzuchu najbliższym aż dopnie swego i dla świętego spokoju obie strony zrezygnują z tego układu. Ciekawe czy autorka wówczas przejmie bezinteresownie opiekę finansową nad matką skoro sami nie śmierdzą groszem a mąż musi drżeć o kontarhentów w jakiś niezbyt inspirującym biznesiku.

Gość gość
biedaczki zazdroszczą jak zwykle

Gość gość
No tak, bo w dobrym tonie jest zaprzęgnąć matkę do pomocy za free. Przecież zajmowanie się wnukami kilka godzin dziennie, to z samej zasady jest przyjemność. 19:49 to ty autorko?

Gość gość
20:25 oczywiście, że tak. Osoby pokroju autorki, a jak widać pełno takich, robią sobie że swoich matek darmowe służące. Osobiście wolę być płatną służącą.

Gość gość
20:35 matka pójdzie jepać do autorki bez wynagrodzenia. Za 3 miesiące autorka będzie potrzebować opiekunki do roczniaka, a na żłobek pewnie jej też nie stać.

Gość gość
Juz wiadomo czemu brat placi matce. Za darmo bratowej byloby glupio chodzić po kosmetyczkach i basenach a tak płacą i.larwa jest usprawiedliwiona

Gość gość
Ile lat ma dziecko brata?

Gość gość
Mam 36 lat i dwóch synów i gdym kiedyś znalazła się w podobnej sytuacji że jakaś tam chce odpoczywać moim kosztem na dodatek nie pracując to gdyby mi syn coś takiego zaproponowa to by wypadł z wielkim hukiem i zero kontaktu.Mogę pomóc ale na pewno nie będe robić czegoś czego inny pomiot nie chce , uważa że jak ma pieniądze to może mnie lekceważyć. Bratowa autorki to musi by straszny kmiot i z pewnościa z wiochy,bo te przeflancowane są najgorsze.Z biedy wyjdzie a pozniej udaje hrabiankę. Autorko nie szukaj tu wsparcia,bo tutaj siedzą podobne do twojej bratowej,gdyby mogły to by skórę zdarły z teściowj jednocześnie obrabiając jej tyłek.

Gość gość
Nie masz twarzy tą bądz służbą za pieniądze u własnych dzieci,kto ci broni.Zauważ że nie wszyscy są aż tak prości by się dać poniżać.

Gość gość
Ciekawe kto będzie dogladal mamy gdy juz będzie w takim wieku,ze będzie potrzebowała pomocy. .i czy zawoła kasę za opiekę. Kasę za zrobienie zakupów, przygotowanie posiłku, umycie i zmiane pieluchy. . Strasznych czasow doczekaliśmy. Współczuję autorce. Smutne to.

Gość gość
Zazdrość, zazdrość, zazdrość was zżera, bo wam nikt nie pomaga a waszych mężów nie stać na pomoc. Idę o zakład, że każda z was chciałaby mieć kogoś do pomocy i jednocześnie nie musieć pracować na etacie. Zresztą tego czy ona nie pracuje zawodowo to nie wiemy. Może wykonuje pracę w domu na zlecenie, ale autorka nam się już tym nie pochwaliła, bo by gorzej wypadła. Poza tym to są tylko 3-4 godziny a nie cały dzień. Pozostałe 20 jest w domu. I nie wydaje mi się że ona codziennie chodzi do kosmetyczki. Równie dobrze może robić zakupy w supersamie. A nawet jeśli to jak te 3 godziny sobie odpocznie od dzieci to tylko z korzyścią dla nich. Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Ale dla was to jest powód by wyzywać ją od leni, kmiotów, przybłęd itd. Powinna prać, sprzątać, gotować, tyrać od rana do wieczora bo w domu to nie ma przerwy zawsze coś jest do zrobienia zwłaszcza przy małych dzieciach. A jakby przyszła na forum to jeszcze byście jej dokopały, że kura domowa co nie ma nic w głowie i się nie rozwija tylko se bachorów narobiła. Kobita ma fajnego męża i fajne życie, o którym możecie jak widać tylko pomarzyć.

Gość gość
dziś No fajne ma życie,tylko " pozazdrościć" tylko wyjaśnih czemu akurat służacą jest teciowa a nie jej matka??? Tak,to jest leń śmierdzący,bo można poprosić o dorazną pomoc,w zamian też pomóc ale z matki robić kuchtę dlatego że chce się odpocząc? a pytała tesciowa jak rozkladała się jej synowi kto ją będzie wyręczał bo lubi luzik? dla mnie twoja wypowiedz to totalne ZERO

Gość gość
22:27 brak argumentów więc najlepiej kojarzyć z zazdrością,tak się mają ci którzy myślą tym co mają między nogami.

Gość gość
Mi placi facet za to ze siedze z dzieckiem w domu. Glupia nie jestem o kase sie nie bede prosic. A jak mu nie pasi to niech zostanie z dzieckiem a ja wracam do pracy

Gość gość
gość dziś No fakt,męża było stać tylko na matkę za marne grosze,bo niani trzeba by było zasolić sumkę że żonusię by skręcało, obca osoba za każdy ruch ręką wołałaby dododatkowej zapłaty a mamusia wszystko załatwi i kurz synowej z pod tyła wytrze,żyć nie umierać. To co zarobi u synusia to wyda na wnusia.

Gość gość
[22:40 a to jego kawalerskie? a jesli was obojga to łaskę mu robisz,chyba na mózg ci wali?

Gość gość
"No fajne ma życie,tylko " pozazdrościć" tylko wyjaśnih czemu akurat służacą jest teciowa a nie jej matka???" Bo może mieszka daleko, bo może nie żyje albo jej stan zdrowia na takie coś by nie pozwolił? Ale z tego co czytałam to tej matki autorki nikt siłą nie zmusił do tej "niewolniczej" pracy. Nawet pytała się autorki co o tym sądzi i pomimo jej sprzeciwu teściowa i tak się na takie coś zdecydowała. Poza tym zapominacie o jednym. To jest matka swojego syna. Czemu zakładacie że tylko matka córki może zajmować się jej dziećmi? X "Tak,to jest leń śmierdzący,bo można poprosić o dorazną pomoc,w zamian też pomóc ale z matki robić kuchtę dlatego że chce się odpocząc?" Doraźną pomoc czyli za darmo na zawołanie? :) i to jest niby lepszy układ dla tej kobiety? :) Myślę, że uczciwiej jest wprost zaproponować taki układ niż żerować na starszej kobiecie za darmochę. X " a pytała tesciowa jak rozkladała się jej synowi kto ją będzie wyręczał bo lubi luzik? dla mnie twoja wypowiedz to totalne ZERO" Ten tekst to jest dopiero niski poziom. Pozwolę sobie to pytanie pozostawić bez odpowiedzi.

Gość gość
dziś A to ty wiesz ile jej płaci, że pracuje za marne grosze? A może właśnie płaci jej dużo, dużo więcej niż zwykłej pomocy by zapłacił?

Gość gość
wyjaśnih czemu akurat służacą jest teciowa a nie jej matka??? x moze jej matka jeszcze pracuje zawodowo bo jest wykształcona i ma super pracę? a teściowa zwykły robol albo garkotług spiepszyła na wcześniejszą emeryturę najszybciej jak się dało np 15 lat temu i teraz ma 65 lat i kiepską emeryturę więc chce dorobić :)

Gość gość
dziś Oj ty głupia pi..do

Gość gość
wyjaśnih czemu akurat służacą jest teciowa a nie jej matka??? x moze jej matka jeszcze pracuje zawodowo bo jest wykształcona i ma super pracę? a teściowa zwykły robol albo garkotług spiepszyła na wcześniejszą emeryturę najszybciej jak się dało np 15 lat temu i teraz ma 65 lat i kiepską emeryturę więc chce dorobić :) xx o ja znam taką sytuację, moja znajoma ma matke rocznik 53 i teściową równiez rocznik 53, matka dr hab, jeszcze pracuje na uczelni, lata na jakieś wykłady do Holandii, etc a teściowa... no cóż, od 14 lat nie pracuje, pracowała w zakładzie za komuny na taśmie, a połowę przesiedziała na wiecznym wychowawczym, a jak weszliśmy do UE to zaraz spierdzieliła na pomostówkę a teraz płacze że ma niska emeryturę 1000 zł, ale nie myśli, zeby dorobić, całymi dniami się opiepsza przed tv i dodam, ze mąż znajomej a syn tej leniwej teściowej jest informatykiem (matka nie pozwoliła mu studiować dziennie, tylko go wykopała do pracy a studiować musiał zaocznie) a moja koleżanka weterynarzem. I nawet myślała, czy sie nie zlitować nad ta teściową i nie dać jej zarobić, ale suma sumarum stwierdziła, zę to taki lewus że nawet dziecka nie przypilnuje nie mówiąc o nauczeniu czegokolwiek a ugotować to tylko 2 zupy potrafi i jeszcze przesoli :)

Gość gość
dziś Oj ty głupia pi..do xx potrafisz uzasadnić czy tylko bluzgać?

Gość gość
dziś Z ciebie to dopiero uczona,pod górkę do szkoły się szło:), nauczyć się tumanie ortografii ha ha ha ha

Gość gość
dziś Z ciebie to dopiero uczona,pod górkę do szkoły się szłousmiech.gif , nauczyć się tumanie ortografii ha ha ha ha xx to są celowe literówki w strategicznych miejscach żeby nie zakropkowało, szmmato :)

Gość gość
Ty celowe:):):) jesteś MATOŁ!!!!!

Gość gość
23:08 a ty matolica :)

Gość gość
Garkotług ??? pisze się garkotłuk ośle!!! i nie żadna literowka

Gość gość
CIEMNIAK.pisze o dr.a sama ledwo zawodówka