Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie żyje chłopczyk co zatrzasnął się w pralce:(:(:(

Polecane posty

Gość gośćesik
1.32 dzieci w tym wieku nie spuszcza się z oka ani na 5 minut !,za dzieci się odpowiada!

Gość gość
ość wczoraj A ja rodzicom nie współczuję bo wykazali się dużą nieodpowiedzialnością, wspolczuje tylko tej dziewczynce traumy do końca zycia Wzajemnie .

Gość gość
A mnie jest cholernie zal rodzicow. Sa sytuacje ktorych nikt nie przewidzi. Nikt nie jest cyborgiem i oko moze mu sie zamknac . Juz najwieksza kare za to ze byli zmaeczeni zaplacili. I tak czytajac niektore komentarze ,zycze tym osobom podobnej tragednii. Dobrze sie pieerdzieli w internetach a zycie swoje.

Gość gość
po prostu uwazam, ze spanie to nie jest przywilej czy fanaberia, ale pewna rzecz z najbardziej podstawowych, i potrzebnych dla organizmu. człowiek niewyspany z kolei ma zaburzone czynnosci poznawcze, i tez wtedy trudniej pilnowac dzieci, łatwiej o wypadek który mozna nawet co gorsza samemu spowodowac np. w skrajnym zmęczeniu upuscic dziecko, itp. nie rozumiem dlaczego ludzie wypisuja takie rzeczy, ze rodzice winni, bo raz ze za mało wiemy, dwa, tak, wygląda to tak, jakby chcieli znalezc kogos gorszego od siebie zeby poczuc sie lepiej. Wypadek był ekstremelnie dziwny i tego typu wypadek moze sie przydarzyc w kazdej rodzinie, nawet takiej co ma kompletna histerie na punkcie bezpieczeństwa

Gość gość
A ja napiszę tak: Ta rodzina już i tak do końca życia nie bedzie szczesliwa. Dziewczynka prawdopodobnie nie odniesie żadnego sukcesu w zyciu a nawet wręcz przeciwnie. Źle skońcZy. To z punktu widzenia psychologicZnego.

Gość gość
gośćesik dziś a jak ci sie kupe zachce i musisz na 5 min do klopa?

Gość gość
tez chcialam to nadmienic , jesli to siostra go zamknela i nie mogac otworzyc pralki ( moze nawet nie chciala otwierac) sklamala rodzicom ze nie wie gdzie maly jest , to ma juz zniszczone zycie a niech to wyplynie dzisiaj w dobie internetu np jak bedzie chodzila do liceum , niech sie dzieciaki dowiedza ze brata zabila , ma przechlapane nie wiemy jakie byly relacje miedzy dziecmi i rodzicami , moja mama bardzo kochala brata i absolutnie wszystko uchodzilo mu na sucho , kazde swinstwo jakie mi zrobil bylo machnieciem reki , bo on mlodszy , bo sie czepiam , bo mam nie przesadzac , bo nic sie nie stalo przecierz , wiec gdybysmy wtedy mieli automat to kto wie czy bym go nie zamknela 5 raczej nie wie jak dlugo mozna wytrzymac bez powietrza opcja nr dwa , bala sie budzic rodzicow opcja nr 3 raczej malo prawdopodobna , ze to rodzice go zamkneli

Gość gość
Ja znam przypadek gdzie starsza siostra chciała pomiziac się chłopakiem i wymyśliła że młodsza ma się schować będzie zabawa w chowanego i ta mała schowala się do pralki i potem z opowieści wiem że siostra jej nie szukała tylko jak mówiła ta młodsza co jakiś czas wolała "szukam". Młoda siedziała w pralce aż ojciec przyszedł z pracy, ojciec to mój kuzyn i pyta gdzie Laura tej starszej a tamta w popłochu bo zapomniała o siostrze, chłopak dawno poszedł ta siedziała zapewne z tel. Laura w pralce przymulila skulona i nic jej się stało bo pralka była otwarta ale miała biedna podbijają te kropki z pralki z bolały nozki bo skulona siedziała.

Gość gość
"po prostu uwazam, ze spanie to nie jest przywilej czy fanaberia, ale pewna rzecz z najbardziej podstawowych, i potrzebnych dla organizmu. " To co oni do cholery robią w nocy ? Od tego jest noc, żeby spać. Jedyne co by ich usprawiediwiało to gdyby oboje chodzili do pracy na nocki, ale to niemożliwe, bo z kim by wtedy dzieci zostawiali.

Gość gość
o prostu uwazam, ze spanie to nie jest przywilej czy fanaberia, ale pewna rzecz z najbardziej podstawowych, i potrzebnych dla organizmu. człowiek niewyspany z kolei ma zaburzone czynnosci poznawcze, i tez wtedy trudniej pilnowac dzieci, łatwiej o wypadek który mozna nawet co gorsza samemu spowodowac np. w skrajnym zmęczeniu upuscic dziecko, itp. nie rozumiem dlaczego ludzie wypisuja takie rzeczy, ze rodzice winni, bo raz ze za mało wiemy, dwa, tak, wygląda to tak, jakby chcieli znalezc kogos gorszego od siebie zeby poczuc sie lepiej. Wypadek był ekstremelnie dziwny i tego typu wypadek moze sie przydarzyc w kazdej rodzinie, nawet takiej co ma kompletna histerie na punkcie bezpieczeństwa x A ja uważam że od spania jest noc, a jak oboje rodzice z jakiegos powodu tak niesłuchanie zmęczeni po południu skonani padają oboje na pyski to niech zawołają sąsiadke zeby im dzieci popilnowała. Wy ludzie naprawdę jacys zryci jestescie. Zostawiłabys takie małe dzieci samopas w mieszkaniu i hulaj na miasto? Bo na jedno wychodzi.

Gość gość
Ten temat pokazał mi jakimi debilami są polscy rodzice. Trzasnąć sobie dwójeczkę dzieci z małą różnicą wieku bo to takie fajne i modne, ale żeby się nimi zajmowac to po co.Iść spać w ciągu dnia bo się przecież należy, a gówniarze niech sobie same radzą. Przecież 5-letnia dziewczynka to już prawie dorosła i odpowiedzialna kobieta, będzie robić dla 3-latka za matkę i ojca.Przecież rodzicom się należy sen. Nie dziwi mnie nic a nic że tyle jest wypadków wsrod dzieci.

Gość gość
Nawet jesli byli bardzo zmeczeni to i tak powinni byli sie rozdzielic, ze np. jedno pojdzie spac, a drugie popilnuje dzieci w tym czasie.

Gość gość
Poza tym jesli sami nie wyrabiaja z wychowaniem dzieci to trzeba zatrudnic opiekunke, w kazdym razie zasypianie i zostawianie dzieci samy sobie to nieodpowiedzialnosc

Gość gość
Oj tam czepiacie się...rodzicom zebrało się na figle i chcieli strzelić sobie kolejnego 500-plusiaka, wsadzili małego do pralki, siostrze kazali szukac a oni wesoło bara-bara. Każdemu się może zdarzyć

Gość gość
A jak nie, to i tak nie jest ich wina tylko tej krwiożerczej pięciolatki, w krajach islamskich takie za mąż wychodzą, a tej się brata moedować zachciało. Rodzicom przecież należy się sen, choćby spali 24/h dzien w dzien to im się przecież należy.

Gość gość
Dokładnie, jak nie wyrabiają z opieką to niech zatrudnią opiekunkę, w koncu pracują oboje to ich chyba stac? A jak nie pracują to czym oboje tacy zmęczeni że padają po południu na pyski i muszą iść spać?

Gość KasiaWaśniewska
podobnież podczas wirowania łeb dziecka obijał sie o bęben a wirowanie było ustawione na maksa i na 90stopni celsjusza x czyli można powiedzieć, że plan "został odbębniony perfekcyjnie" :classic_cool: x XD

Gość gość
W ogóle mi nie żal tych rodziców. Ta ich "drzemka" to też dyskusyjna sprawa, mogli tak powiedzieć a w rzeczywistosci moze faktycznie specjalnie naklonili dzieciaki do takiej zabawy zeby miec "chwile dla siebie", tyle razy tu na kafe czytalam ze seks przy dzieciach to norma :O jednego dzieciaka zamordowali drugiemu zniszczyli zycie :(

Gość gość
Ja nie wierzę w żadne zamknięcie małego przez siostrę. Myślę że oni wsadzili dziecko do pralki, a małej powiedzieli żeby się z nim bawiła w chowanego i go szukała, sami w tym czasie poszli do pokoju na seksy.

Gość gość
11.32 też mi to przeszło przez myśl. Ale wiadomo, nie wiemy jak było naprawdę, pozostawione bez nadzoru dzieci miewają różne pomysły a pięciolatka to przecież też małe dziecko

Gość gość
dziś sekcja to moze powiedza cos wiecej

Gość gość
Ale myślicie że jeśli rodzice go tam wsadzili to podadzą to do opinii publicznej? No nie wiem, przecież ludzie by ich zlinczowali.

Gość gość
A może to faktycznie była pralka ładowana od góry. Chłopiec wszedł, chciał zamknąć klapę, ta opadła, uderzyła go w głowę i on stracił przytomność? Bęben nie by zamknięty, tylko przymknięty i gdyby chłopiec był przytomny, to spokojnie by wyszedł.

Gość gość
dziś Kafe- kretynki i tyle w temacie. Na innych topikach radzą koniecznie robić sobie dwójkę dzieci żeby jedno nie bylo samotne i to koniecznie z małą różnicą wieku. Na drugim uważają że to zupełnie w porządku gdy rodzice zostawiają dwójkę maluszków zupełnie bez opieki ( bo pójście spac w ciągu dnia gdy dzieci nie śpią jest jednoznaczne z zostawieniem ich samych w domu). Nie powinnyście mieć nawet jednego dziecka. x Zgadzam się w stu procentach, kwintesencja kafe-madek!!!

Gość gość
a co było z matka Madzi?podali,ze ona zabiła wiec dlaczego mieliby nie podawac w innym przypadku?

Gość gość
nie sadze aby mały chłopiec wdrapał sie do pralki ładowanej od gory, zreszta klapa sie nie zamknie bez zamkniecia bebna, a trzeba to zrobic od zewntrz i miec sporo sily

Gość gość
Z mamą Madzi to była trochę inna sprawa, ona zrobiła sensację na całą Polskę i nie tylko, zainscenizowała porwanie przecież , grała zrozpaczoną matkę itd, ta sprawa była tak medialna i głośna i żyła nią cała Polska, że nie było możliwosci by nie podac faktów.Zresztą ona była psychopatką i zabiła dziecko z zimną krwią. Tu prawdopodobnie chodzi o idiotów którzy zabili dziecko niechcący.

Gość gość
12.36 ale na przykład ten ojciec który zapomniał o córce w aucie i zostawił ją na cały dzień żeby się niemal ugotowała żywcem też został podany do publicznej wiadomości, i słusznie. Im więcej nagłaśniania takich spraw tym większa szansa że ktoś się zastanowi zanim zrobi coś głupiego

Gość gość
No podali koniec końców że ojciec był zapracowany i zapomniał...ja bym chciała poznać prawdę, ale mogą powiedziec ze to był nieszczęśliwy wypadek i że rodzice będą skarżeni o nie dopilnowanie dzieckai tyle . A jesli faktycznie wsadzili tam chłopca a dziewczynce kazali go szukac a sami poszli się gzic, to wcale nie muszą tego ujawniac ,jeśli nie zrobili tego z premedytacją tylko z głupoty.

Gość gość
12 41 tylko , uwierz że niekiedy ten ojciec naprawdę mógł mieć tyle na łbie , właśnie przez takie osoby jak ty co tylko oceniają i podnoszą poprzeczkę , że szok i faktycznie mógł zapomnieć o dzieciaku :-( Wiem bo sama rodziłam i pracowałam , rodziłam i pracowałam dom , praca , dzieci i wszystko sama z mężem na zmianę , żeby nas nikt nie skrytykował , nie ocenił jak debile , roboty zapiertalaliśmy Aż pewnego dnia powiedziałam dość , i tak i tak na nas napiertalai , że karierowicze , po co nam dzieci ? I tak CZY SIK ŻLE BYŁO To walnęłam robotą mój M przeszedł na jeden etat i mamy w d***e , bierzemy 500 plus i wszystko co tylko możliwe dla rodziny wielodzietnej się należy I wali mnie co ludzie gadają i tak co bym nie zrobiła dla kogoś z boku to zawsze będzie c*****o :-p