Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Meza nie obchodza domowe obowiazki

Polecane posty

Gość gość
Oczywiście że dużo facetów chce ślubu. Ale ty ich faktycznie nie znasz bo to dorośli, normslani faceci, a nie mentalnosc gimbazy z jak twojego otoczenia. U ciebie tylko patolka i sebixy

Gość gość
Kobiety są winne temu, że wiążą się z takimi facetami. Przecież kobieta nie może być bezdzietną starą panną, bo to obciach. Trzeba wziąć sobie pierwszego lepszego faceta, który będzie chciał się związać i zapłodnić. A refleksja przychodzi dopiero po fakcie. I to nie zaraz po ślubie, nie po pierwszym dziecku. Tylko dopiero, kiedy kobieta zrealizuje swój cel posiadania zadowalającej jej ilości dzieci.

Gość gość
gość dziś Debilu, faceci też chcą dzieci, myślisz że dziecko to twór i pragnienie kobiety i jej własność a facet to tylko dostarcza sperme? Wyjdź że szkoły gowniarzu, dorosniesz zrozumiesz xxx Niektórzy chcą dzieci, ale nie zarzynać sie dla nich jakby były najwyższą wartością takim oczkiem w głowie jak dla kobiet. Jeszcze raz apeluje: wyloguj się do życia :)

Gość gość
gość dziś Oczywiście że dużo facetów chce ślubu. Ale ty ich faktycznie nie znasz bo to dorośli, normslani faceci, a nie mentalnosc gimbazy z jak twojego otoczenia. U ciebie tylko patolka i sebixy xxx Spoko. Tylko jak same piszecie 90% do niczego się nie nadaje :-D A Wy głupie i tak dajecie im się zapładniać.

Gość gość
gość dziś A ja powtórzę że obracasz się wśród debili. znajdź sobie norlamych ludzi bo obracasz się w jakiej głębokiej patologii i myslisz że to prawdziwy obraz świata i że wszyscy są tak p******i.

Gość gość
gość dziś Jakbyś miał rozumek większy od orzeszka to byś wiedział ze to co piszą w necie to w 90 % narzekanie bo jak ktoś ma dobrze to jaki chuj ma pisać o tym? Jak ma dobrze to ma dobrze i jest szczęśliwy, jak ma źle to próbuje to zmienić i właśnie tam wstają takie wątki. Ale tys za głupi żeby rozumieć takie mechanizmy.

Gość gość
Autorko takiego faceta ciezko zmienic

Gość gość
gość dziś gość dziś Jakbyś miał rozumek większy od orzeszka to byś wiedział ze to co piszą w necie to w 90 % narzekanie bo jak ktoś ma dobrze to jaki ch*j ma pisać o tym? Jak ma dobrze to ma dobrze i jest szczęśliwy, jak ma źle to próbuje to zmienić i właśnie tam wstają takie wątki. Ale tys za głupi żeby rozumieć takie mechanizmy. xxx No nie wiem kto tu ma rozumek mniejszy od orzeszka. To dokładnie w tym wątku jest napisane, że 90% polskich "mężczyzn" nie interesuje się obowiązkami domowymi. No niech to będzie 50%. To jaką idiotką trzeba być, żeby zakładać z takim rodzinę? I ja doskonale rozumiem te mechanizmy. Kobieta nie chce być starą panną, ma instynkt rozrodczy więc bierze co jest. nie myśli specjalnie i się nie zastanawia. Jej celem jest po prostu mąż i dzieci. Dopiero jak biologiczne potrzeby są zaspokojone to zaczyna myśleć głową. Tylko wtedy to jest już trochę za późno.

Gość gość
dziś to głupia jesteś bo bez intercyzy połowę wypracowanego majątku z czasu małżeństwa będzie twoje a jeszcze masz 500-1000+ za dzieci

Gość gość
nie interesuje się obowiązkami domowymi, to są jakieś obowiązki domowe? :0

Gość gość
Ja samice powiem tak, nakupicie sobie jakiś dywanów firanek szklanek a później trzeba koło tego chodzić. Ja nie mam żadnych obowiązków domowych, zauwaze kurzu za dużo to wytre stolik ale nazwać to obowiązek?

Gość gość
Przeczytajcie książkę o sprzątaniu tej japonki sprząta się raz w życiu a później odkłada na miejsce. Wystarczy opakowanie po delicjach do filmu od razu wyrzucic to ci się nie uzbiera pół pokoju śmieci.

Autorko,powiedz mężowi że jeżeli nie będzie ci pomagał w obowiązkach domowych to zwalniasz się z pracy ,bo ty pracujesz jakby na dwóch etatach a on tylko na jednym .Mój mąż też nic w domu nie robi ale ja nie wymagam tego ponieważ on pracuje,a ja zajmuje się domem i dziećmi i wierz mi-to lepsze niż praca zawodowa. Jak pracowałam schudłam do 49 kg .Było mi bardzo ciężko ogarniać dom, dzieci i jeszcze być efektywną w pracy.Dlatego zwolniłam sie.,teściowa jak przychodzi to mi dogaduje że "olałam pracę".

Gość gość
Bo facet do ślubu pójdzie z tą jedyną, a do łóżka z każdą.

Gość gość
Zoma dziś To odpowiedz jej zgodnie z prawda, ze to jej syn pierwszy olał swoje obowiązki wobec żony, dzieci i domu, więc skoro chciał mieć tradycyjny podział ról w rodzinie, ze to naturalną konsekwencją jego olania tychże obowiązków było twoje olanie obowiązku pracy zawodowej. Wszak tradycyjna rodzina gdzie żona musi wszystko w domu robić i przy dzieciach to taka, gdzie mąż musi na to wszystko zarobić jeśli oczekuje podania pod nos i wyręczenie go z jego części obowiązków. On ma etat i ty masz etat, a wcześniej jej synuś miał etat a ty dwa, a, że to była jego inicjatywa i chęć stworzenia modelu tradycyjnego to ty się tylko dostosowałaś :), gdyby nie chciał takiego modelu rodziny to po waszej pracy robiłby w domy równo z tobą. Proste. Wybrał to drugie, no to dostał co chciał :) I tak mów jej to w kółko.

Gość gość
No nie wiem kto tu ma rozumek mniejszy od orzeszka. To dokładnie w tym wątku jest napisane, że 90% polskich "mężczyzn" nie interesuje się obowiązkami domowymi. X Idioto niesmowity :D na forum to sobie mozna wszystko napisać. Ale tylko debil przeczyta i powie że to fakt.

Gość gość
Posprzątać raz w życiu i potem odlkaldac na miejsce X Hahah hahaha :D ale się usmiałam. Bo sprzątanie to tylko wyrzucanie śmieci, rzeczywiscie :D a podłoga się sama myje, kibel dezynfekuje, ciuchy piora i prasują, kurz znika. Bo to przecież nie jest sprzątanie. Absolutnie.

Gość gość
gość dziś Fajnie tak sobie zacytować jeden kawałek tekstu udając, że nie ma reszty i od idiotów kogoś nawyzywać?

Gość gość
Ja nie wiem, ale wręcz u mężczyzn w moim pokoleniu zauważyłam przesadną tendencje do dbania siebie, tzw. sportowy tryb życia nie pali, pije mało albo w ogóle, narkotykom nie, ale za to siedziałby 24h na siłowni. Później on po rozstaniu sobie również podsumuje: mniej gęb do wyżywienia, nie musze dokładać się do fryzjerki, kosmetyczki, do ciucha dla baby i w ostatecznym rozrachunku te 300-400 zł mu się jak najbardziej kalkuluje. Tylko czy takich rozbitych rodzin pragniecie dla swoich dzieci? xxxxxx a myslisz ze dziecko sie przy tatusiu który siedzi 24 h na siłowni i zajmuje tylko dbaniem o siebie w ogóle się zorientuje, że ojciec już z nim nie mieszka?

Gość gość
do 15:19 To usłyszy od teściowej, że jest niezaradna, kiedyś kobiety dawały radę a tyle udogodnień nie było, same problemy z nią i na koniec wyrazi zdziwienie, że jej synuś z taką wytzrymuje. Co wy teściówek nie znacie?

Gość gość
gość dziś A co mnie reszta obchodzi. Odnoszę się do jednego zdania, a idiota jesteś bo myślisz że to co piszą randomowe osoby na forum o statystyce to na pewno prawda, wierzysz jak dziecko. Chociaż nie, bo już nawet dzieci uczą żeby nie traktować internetu jako źródła. Do tego masz jakieś swoje glupkowate i prostackie wyobrażenie o świecie i arogancko nie przyjmujesz do wiadomości ze to wcale nie musi być prawda i że jest wielu normalnych ludzi, tylko ty ich po prostu nie znasz. Więc tak, to wszytko składa się na obraz życiowego idioty.

Gość gość
do 16:02 Chodziło mi o koszty życia w wymiarze materialnym - że wypłata nie jest przepalana, przepijana (karnet na siłownie to koszt tygodniowej paczki fajek), wychodzi taniej po prostu w tym pokoleniu. Jak żona odejdzie na wynajem z dziećmi, gdy on ma mieszkanie własnościowe przedślubne to i tak ona jest finansowo w d..pie. A on sobie podsumuje: mniej gęb do wyżywienia, żonie nie muszę się dokładać do życia i na jej rozrywki, zabiegi i gitareczka. 300-400 zł alimentów i wsio.

Gość gość
o jeden taki się wqrwił, rzucił robotę, pojechał sobie do Niemiec (nie na robotę, ale na wycieczkę z północy na południe) ją zostawił z dwulatkiem na wychowawczym i dopiero po miesiącu do niej coś dotarło w jakiej jest czarnej d...pie. Mieszkanie przedślubne na niego, więcej zarabiał etc. a on sobie przypomniał, że jak za czasów kawalerskich poradzi sobie w każdych okolicznościach - xxxxx bo trafił na jakąś idiotkę, do mnie już by nie miał powrotu, wróciłabym do rodziców i do pracy, a facet niech s********la. A i fakt ze przestał sie dzieckiem interesować tylko wyjechał za granicę wystarczy to ograniczenia praw rodzicielskich.

Gość gość
gość dziś Dyskusja z kimś tak głupim, kto nie potrafi przeczytać do końca czyjejś wypowiedzi i wyciąga zbyt daleko idące wnioski tylko z pierwszej części jest bez sensu. Bez odbioru.

Gość gość
Durniu, twoje 3 poprzednie posty świadczą o czymś innym więc kto tu jest debilem

Gość gość
16.09 wiesz, facet z takim podejściem do dzieci to g..., naprawdę nie ma co smiecia w domu trzymać. Wobec kobiety może sie nie czuć zobowiązany, ale wobec dzieci powinien, bo sa też jego.

Gość gość
do 16:09 Raczej na typową, niezaradną życiową Polkę, którą uświadomił, że nie powinna za bardzo fikać ;)

Gość gość
do 16:09 Raczej na typową, niezaradną życiową Polkę, którą uświadomił, że nie powinna za bardzo fikać oczko.gif xxxxx sam taka wybrał, wziął za żonę i do tego zapłodnił. Kto tu jest idiotą?

Gość gość
I według typowego użytkownika kafe to ta "niezaradna" Polka się sama zaplodnila i dziecko to tylko jej zmartwienie i obowiązek

Gość gość
gość dziś do 16:09 Raczej na typową, niezaradną życiową Polkę, którą uświadomił, że nie powinna za bardzo fikać oczko.gif xxxxx sam taka wybrał, wziął za żonę i do tego zapłodnił. Kto tu jest idiotą? xxx Ona oczywiście, bo wyżej fikała niż mogła sobie na to pozwolić. :)