Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wola

Od lipca 500+ na pierwsze dziecko.Cieszycie się?

Polecane posty

Gość Goliat
2 minuty temu, Gość Mama2 napisał:

Ja się bardzo cieszę że będzie 500 plus na pierwsze dziecko, bo wreszcie będę mogła podjąć pracę na cały etat 🙂 póki co,cały czas pracuję na pół etatu bo gdybym przeszła na cały etat to bym straciła 500 plus na pierwsze dziecko a teraz już bez problemu będę mogła podjąć pracę na cały etat skoro dają 500 na pierwsze dziecko bez kryterium dochodowego🙂

Pewnie pracowałaś niby na pół etatu a robiłaś cały etat i resztę dostałaś pod stołem.

Gość gosc
13 minut temu, Gość Melka napisał:

Zmien pracę. 

Zmienimy wszyscy. Kto pójdzie uczyć dzieci?

18 minut temu, Gość Gosc napisał:

Od lat nauczyciele marudzą, ze mało zarabiają. Skoro chcecie zarabiać więcej to może idźcie na inny kierunek studiów proste. Tylko, ze nauczyciel ma 2 msc wolnego, chyba ze jest potrzebny w szkole to idzie i ma za to placone. 

Nie ja wymyśliłam taki system edukacji. Pójdę pracować w lipcu i sierpniu ale twoje dzieci też niech chodzą okrągły rok do szkoły. 

Naprawdę nie rozumiecie, że nie o to chodzi, żeby zmieniać pracę? Tylko o to, żeby każdy mógł żyć na przyzwoitym poziomie. I żeby nikt nie był okradany. Nie potrzebujemy rozdawnictwa, wypłacania świadczeń socjalnych. Tylko przedszkoli, służby zdrowia, dobrej infrastruktury. Wtedy nam wszystkim będzie lepiej. A nie niektórym.

Gość Gnid
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Nie ja wymyśliłam taki system edukacji. Pójdę pracować w lipcu i sierpniu ale twoje dzieci też niech chodzą okrągły rok do szkoły. 

Naprawdę nie rozumiecie, że nie o to chodzi, żeby zmieniać pracę? Tylko o to, żeby każdy mógł żyć na przyzwoitym poziomie. I żeby nikt nie był okradany. Nie potrzebujemy rozdawnictwa, wypłacania świadczeń socjalnych. Tylko przedszkoli, służby zdrowia, dobrej infrastruktury. Wtedy nam wszystkim będzie lepiej. A nie niektórym.

nie masz rodziny,nie masz dzieci więc nie tobie się wypowiadać o tym czego potrzebujemy a czego nie.

Gość gosc
4 minuty temu, Gość Gnid napisał:

nie masz rodziny,nie masz dzieci więc nie tobie się wypowiadać o tym czego potrzebujemy a czego nie.

Ale chcę mieć. Tylko za co? Jak? Poza tym nie tylko dzieciaci są w tym kraju. Kim wy jesteście że wokół was ma się wszystko kręcić?

Gość gosc
7 minut temu, Gość Gnid napisał:

Będę się wypowiadać, bo to są moje pieniądze. Zanim trafią do jednej czy drugiej mamy, której się nie opłaca pracować żeby nie stracić świadczeń na pierwsze dziecko, ja te pieniądze wypracuję. I wielu innych, uczciwych ludzi.

Gość All
32 minuty temu, Gość Tania napisał:

Teraz sobie kpisz. Bylam zmuszona wziac raz ten zasilek,bo maz byl po operacji przepukliny kręgoslupa a pracowal na czarno i nie mial kasy. 500 zl było na osobę kryterium dochodowe. 

Ale w jakim sensie sobię kpię?  Ja tylko pisze ile się dostaje z mopsu. 

Gość Gość

Co to za plota?Pewne to jest to, że jutro ostatnia niedziela miesiąca i sklepy będa otwarte.

Gość Lena
19 minut temu, Gość All napisał:

Ale w jakim sensie sobię kpię?  Ja tylko pisze ile się dostaje z mopsu. 

Skąd to wiesz?Korzystasz?bo ja znam pana który ma 61 lat do emerytury zostało mu 4 lata ,nigdzie nie może znaleźć pracy, nie ma renty i dostaje co miesiąc bony żywnościowe na 200 zł i to jest wszystko, żyje bez prądu i bez gazu.Chodzi się myć do sąsiada a załatwia do wychodku.

Gość gość

Ja nie rozumiem o co wszystkim chodzi ? 

Przed ostatnimi  wyborami jak PO bylo juz pewne ze nie wygrają nagle obiecali 500 zł na KAŻDE dziecko .  Zapewniali  ze jest tyle kasy , ze na pierwsze dziecko tez starczy 

Biedroń  tez obiecuje 500 + na pierwsze dziecko 

Teraz jak PIS chce wprowadzić 500 + na pierwsze dziecko to jest bleee? 

Bardzo dobrze robia . Wreszcie skończy sie kombinowanie , zaniżanie dochodów , praca na czarno i inne cuda wianki .  

Gość Przyszły stu

Super wiadomość i decyzja duzo osob mających jedno i dwoje dzieci ucieszy się 

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Przyszły stu napisał:

Super wiadomość i decyzja duzo osob mających jedno i dwoje dzieci ucieszy się 

Za to nie ucieszą się ci, którzy na to wszystko muszą zarobić. Nawet jak dostaniecie 500, to zabiorą wam 700. Po drodze musi być obsługa socjalu. Rzeczywiście oszczędność.

Gość gość

Pracuje od 15 lat u tak ciesze sie, ze będę miała 500 zł na pierwsze dziecko 

Gość All
13 minut temu, Gość Lena napisał:

Skąd to wiesz?Korzystasz?bo ja znam pana który ma 61 lat do emerytury zostało mu 4 lata ,nigdzie nie może znaleźć pracy, nie ma renty i dostaje co miesiąc bony żywnościowe na 200 zł i to jest wszystko, żyje bez prądu i bez gazu.Chodzi się myć do sąsiada a załatwia do wychodku.

Tak, korzystałam 2 lata temu przez 4 miesiące jak mąż nie mógł znaleźć pracy, jedynie prace na czarno znajdował. Dostaliśmy na 4 osoby niecałe 1000 zł miesięcznie zasiłku okresowego i jednorazową celówkę 200 zł. 

Gość Ann

Dla mnie to dobrze. Narazie pobieram na oboje dzieci ( mam dwójkę) ale od września idę do pracy i jak naprawdę to wejdzie w życie to nie będę musiała kombinować na ile etatu mogę iść, żeby nie przekroczyć progu, będę mogła iść na pełen etat i więcej zarobić. 

Gość gosc
18 minut temu, Gość gość napisał:

Pracuje od 15 lat u tak ciesze sie, ze będę miała 500 zł na pierwsze dziecko 

I to dodatkowe 500 zeżrą ci podwyżki wszystkiego. Tylko co mają zrobić ludzie, którym 500 nie dojdzie do domowego budżetu, a podwyżki już tak?

Gość gość

No własnie  dzięki temu skończy sie kombinowanie  . Znam kilka kobiet które pracują na pól etatu (nie nie dostają nic pod stołem bo chodzą na 4 godziny do pracy ) żeby  załapać  się na 500+ na pierwsze dziecko . 

Gość Kaqa

Najważniejsze żeby Koalicja Europejska nie wygrała PO SLD PSL  bo jak wrócą do władzy to wróci bieda ,brak pracy  i parady zboczkow

Gość Melka
2 godziny temu, Gość gosc napisał:

Droga nauczycielko tłumaczę Ci,ze jak wszyscy zmienicie pracę to dostaniecie to czego chcecie.

A jak ty jedna zmienisz to nie boj sie,bedzie komu uczyc dalej.

Gość Melka
58 minut temu, Gość All napisał:

Tak, korzystałam 2 lata temu przez 4 miesiące jak mąż nie mógł znaleźć pracy, jedynie prace na czarno znajdował. Dostaliśmy na 4 osoby niecałe 1000 zł miesięcznie zasiłku okresowego i jednorazową celówkę 200 zł. 

U nas nie ma zapomog. Teraz jest mlody wójt,woli za darmo zawieźć ludzi do roboty niz dac im zasiłek. Jak komus nalezy sie jednorazowka to wysyła na drogę. Tak mają samotni. Ci ktorzy np mają rodziny to załatwił pracę przy segregacji śmieci. Uwierzcie jak dużo osób teraz nagle nie potrzebuje zapomogi😂 chyba ze ktos jest chory powaznie to nie wysyłają nigdzie. Oni wiedzą komu dac a komu nie.

Gość Melka
45 minut temu, Gość gość napisał:

No własnie  dzięki temu skończy sie kombinowanie  . Znam kilka kobiet które pracują na pól etatu (nie nie dostają nic pod stołem bo chodzą na 4 godziny do pracy ) żeby  załapać  się na 500+ na pierwsze dziecko . 

A ja znam takie ktore robią na pół etatu dlatego ze nie było miejsca w przedszkolu a niania tez chce zarobic.

Gość Gość

Hmm. . Czy to znaczy, że patologia w końcu weźmie się do roboty? 

Gość gosc
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Hmm. . Czy to znaczy, że patologia w końcu weźmie się do roboty? 

nie, po prostu dostanie wiecej kasy

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

nie, po prostu dostanie wiecej kasy

No wlasnie... Po Co ma isc do roboty? Skoro dostanie nawet na 1 dziecko kasę? 

Gość Gość
11 minut temu, Gość Gosc napisał:

No wlasnie... Po Co ma isc do roboty? Skoro dostanie nawet na 1 dziecko kasę? 

Ale oni dostawali nawet na 1, bo nie pracowali.

Co niektóre mamuśki są dobrze per.d.l.i.e.te....  gorzej jak zabiorą 500+ to co taka matka wtedy zrobi odda dziecko ??? Bo przecież dla kasy to zrobila. SZOKKKKK

Gość Sylwia
7 godzin temu, Zoma napisał:

Znasz jakąś rodzinę gdzie oboje rodzice nie pracują?Ja nie znam. To muszą być baardzo skrajne przypadki.

My z mężem nie pracujemy i mamy dziecko i jakoś zyjemy

Gość gość

Tragednia. PiSdy rozperdolą ten kraj do reszty.

Gość gosc
5 minut temu, GośćAnia napisał:

Co niektóre mamuśki są dobrze per.d.l.i.e.te....  gorzej jak zabiorą 500+ to co taka matka wtedy zrobi odda dziecko ??? Bo przecież dla kasy to zrobila. SZOKKKKK

wystarczy ze dziecko przestanie sie uczyc a po rodzicach nie bedzie zbyt chetne do pracy - skonczy sie 500+ i zacznie minidramat bo zabraknie kasy

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Sylwia napisał:

chyba wegetujecie. co to dziecko od was dostanie?

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Sylwia napisał:

Żyjecie u teściowej na chacie za darmo i z mopsu. Gdyby nie to ciekawe czy byście tak żyli. Skoro byście nie mieli kasy. Za niedługo wam sie skończy sielanka. Patologia.