Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VIOLAA

Ciągłe Starania 2019

Polecane posty

Gość VIOLAA

Pocieszyć może tylko myśl przekazana od koleżanki dziś w pracy. Jest w 14tc, a ciążę odkryła 3tyg temu. Jak? Miała normalny okres, nie jakieś tam plamienie, tylko normalna żywa krew. Wczoraj była u lekarza żeby potwierdzić a on do niej ze to juz 14tydzien, ona myślała że Max 10, przez ten okres. W życiu do głowy by jej nie przyszło po okresie robić test, tym bardziej normalnym 6 dniowym. Uprzedzam pytanie- z dzidzia jest wszystko ok, gdyby wiedziała wcześniej pewnie poleciałaby do szpitala z racji tego krwawienia. Jej to dopiero cialo psikusa zrobiło hehe 

Gość VIOLAA

Pocieszyć może tylko myśl przekazana od koleżanki dziś w pracy. Jest w 14tc, a ciążę odkryła 3tyg temu. Jak? Miała normalny okres, nie jakieś tam plamienie, tylko normalna żywa krew. Wczoraj była u lekarza żeby potwierdzić a on do niej ze to juz 14tydzien, ona myślała że Max 10, przez ten okres. W życiu do głowy by jej nie przyszło po okresie robić test, tym bardziej normalnym 6 dniowym. Uprzedzam pytanie- z dzidzia jest wszystko ok, gdyby wiedziała wcześniej pewnie poleciałaby do szpitala z racji tego krwawienia. Jej to dopiero cialo psikusa zrobiło hehe 

Gość Niespodzianka

Viola wszystkie nas pociesza :) kochana jesteś .

Ja cały czas czuje jakbym za chwile mogła dostać mega duży okres . Jakby mi się wszystko opuszczało niżej . 

Głupie uczucie . 

Pamietam pierwsza ciąża to zajęło nam 3 msc , druga od razu i teraz zobaczymy. 

Mowie sobie cały czas , że teraz to ostatni dzwonek dla mnie na 3 dziecko , żebym później mogła jeszcze z mężem poszaleć :) 

moje dziewczyny już są samodzielne. Dużo rzeczy ogarniają same :) taki maluch to rewolucja . 

5/9 moje urodziny , może będzie ta niespodzianka :) 

Gość Revi
40 minut temu, Gość Niespodzianka napisał:

Viola wszystkie nas pociesza 🙂 kochana jesteś .

Ja cały czas czuje jakbym za chwile mogła dostać mega duży okres . Jakby mi się wszystko opuszczało niżej . 

Głupie uczucie . 

Ja też mam takie uczucie i boje się ,że lada moment zaleje mnie potok.

Cytat

Viola niezwykła historia. komu by do głowy przyszło robić testy jak@ przychodzi normalnie🙂

Gość VIOLAA

Górą nasze urojone ciąże 😂 po moim histerycznym wybuchu płaczu mąż obiecał że sam pójdzie na badania zaraz po nowym roku o ile do tego czasu nie wyjdzie. Powiedział że wyrzuci wszystkie testy i ograniczy mi dostęp do internetu. Taki śmieszek 🤭 

Gość Niespodzianka
50 minut temu, Gość Revi napisał:

Ja też mam takie uczucie i boje się ,że lada moment zaleje mnie potok.

Viola niezwykła historia. komu by do głowy przyszło robić testy jak@ przychodzi normalnie🙂

Pracowałam chwile z dziewczyna która miała spirale i zaszła w ciąże .

O fakcie dowiedziała się będąc w 6 msc !!!! 

Nie wiem jak ona mogła tego nie czuć ale dziewczyna wtedy była bardzo otyła 

Gość Karolina

Hej. Czytam i nie mogę uwierzyć że takie cuda się zdarzają. Przykro mi że przyszła @ do was ja czekam ale dziś mam wrażenie że będzie normalnie jak w zegarku. Nadzieja umiera ostatnia ale ja już nie mam na co liczyć. Organizm mi daje znaki że już jest za rogiem. Nie potrafie tego uczucia opisac ale raczej się nie mylę. Przykro mi bardzo 

Gość Niespodzianka

Ale jestem zła na siebie , miałam w domu  ten test o czułości 10 i zrobiłam go teraz . Oczywiście 1 kreska . Wiem , że jeszcze nic straconego bo zrobiłam go zdecydowanie za wcześnie i w dodatku w ciągu dnia ( miesiączka około 11/9 zreszta to pierwszy cykl po odstawieniu wiec nawet nie wiem ) 

ja czuje nadal rozpieranie w brzuchu i moje piersi robią się pełne i wrażliwe . 

Czuje się tak jakby okres miał nadejść lada moment . 

Dobrze , że wykorzystałam wszystkie testy jakie mam w domy to nie będzie mnie kusiło 

A jak u was dziewczyny ? 

Gość karda

u mnie od 31.08 wychodziły pozytywne testy (zrobilam wczesnie bo szykowała sie impreza) spodziewany okres 08.09. Dzisiaj zrobilam digital test i wyszło mi 2-3 tydzień... Chciałabym sie cieszyc, ale z tyłu głowy gdzies mam, ze tak wczesnie robiłam testy(mimo ze wyszły pozytywne wszystkie) ze jednak jeszcze ten okres moze byc w niedziele :((

Gość Badania

Zrobić badania tsh,przeciwciała anty tpo,estradiol,prolaktyna,lh,fsh.

Nie patrzeć na ginekologa bo oni te inne badania mają gdzieś. Jak dasz mu wyniki badań to sie zdziwi że znasz się w temacie i nie będzie mógł zdzierać kasy i zacznie leczyć.

Gość Niespodzianka
7 minut temu, Gość karda napisał:

u mnie od 31.08 wychodziły pozytywne testy (zrobilam wczesnie bo szykowała sie impreza) spodziewany okres 08.09. Dzisiaj zrobilam digital test i wyszło mi 2-3 tydzień... Chciałabym sie cieszyc, ale z tyłu głowy gdzies mam, ze tak wczesnie robiłam testy(mimo ze wyszły pozytywne wszystkie) ze jednak jeszcze ten okres moze byc w niedziele :((

Gratulacje :) ja zrobiłam zdecydowanie za szybko test . Zakładając ze cykle powrócą takie jak były przed braniem tabletek to miałam je 30-31 czyli @powinnam mieć około 13, 14/9 ale licząc 28 dni to 11/9 

nic pozostaje mi tylko czekać przynajmniej do poniedziałku 

Gość Karolina

Niespodzianka masz jeszcze czas więc zawsze jest nadzieja bardzo trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieję że chociaż jakaś z nas będzie szczęśliwa po tym cyklu. 

Karda jak wychodzi pozytywny a nie jesteś pewna czy możesz uwierzyc to może idź na test z krwi.. 

Gość Niespodzianka
17 minut temu, Gość Karolina napisał:

Niespodzianka masz jeszcze czas więc zawsze jest nadzieja bardzo trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieję że chociaż jakaś z nas będzie szczęśliwa po tym cyklu. 

Karda jak wychodzi pozytywny a nie jesteś pewna czy możesz uwierzyc to może idź na test z krwi.. 

Wiem , że mam jeszcze czas i się nie poddaje :) 

wam wszystkim też życzę tych upragnionych 2 kresek na teście . 

Mam nadzieje , że za chwile będziemy mogły pogadać o dolegliwościach ciążowych :) 

18 minut temu, Gość Karolina napisał:

Niestety nie mieszkam w PL wiec beta odpada 😞

Gość Niespodzianka
23 minuty temu, Ananka123 napisał:

Niestety nie mieszkam w PL wiec beta odpada 😞

Gdzie mieszkasz Ananka123? 

Bo ja tez daleko od Polski , mieszkam w Norwegii

5 minut temu, Gość Niespodzianka napisał:

Gdzie mieszkasz Ananka123? 

Bo ja tez daleko od Polski , mieszkam w Norwegii

W szkocji. Tutaj troche inaczej patrza na ciazy.. niestety

Gość Niespodzianka
4 minuty temu, Ananka123 napisał:

W szkocji. Tutaj troche inaczej patrza na ciazy.. niestety

W Norwegii jest to samo . 

Drugą córkę rodziłam w Norwegii i wspominam poród cudownie ( rodziłam naturalnie ) położne miłe , cierpliwe . Złego słowa nie mogę powiedzieć 

7 minut temu, Gość Niespodzianka napisał:

W Norwegii jest to samo . 

Drugą córkę rodziłam w Norwegii i wspominam poród cudownie ( rodziłam naturalnie ) położne miłe , cierpliwe . Złego słowa nie mogę powiedzieć 

Pierwaza wizyta tutaj u lekarza jest w 12 tygodniu...... bo uwazaja ze jak zdrowe dziecko to da rade, a jak cos bd nie tak to selekcja naturalna

Gość Niespodzianka
14 minut temu, Ananka123 napisał:

Pierwaza wizyta tutaj u lekarza jest w 12 tygodniu...... bo uwazaja ze jak zdrowe dziecko to da rade, a jak cos bd nie tak to selekcja naturalna

W Norwegii też zakładają kartę ciąży od 12 tc . 

Chyba, że jest ktoś z problemami to jest pod szczególnym nadzorem . 

Ja byłam bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży i porodu w Norwegii . 

Gość VIOLAA
4 godziny temu, Ananka123 napisał:

Potwierdzam. Sama mieszkam w Anglii. W sumie mogę o coś zapytać? Mąż wyraża chęć badań, masz pojęcie gdzie musimy się udać? Do GP czy od razu do sexual clinic? 

2 godziny temu, Gość VIOLAA napisał:

Potwierdzam. Sama mieszkam w Anglii. W sumie mogę o coś zapytać? Mąż wyraża chęć badań, masz pojęcie gdzie musimy się udać? Do GP czy od razu do sexual clinic? 

Slyszalam tylko od znajomej ze jak idzisz do gp i mowisz ze starasz sir 2 lata i nie wychodzi to oni Cie wysylaja na badania tylkobkoniecznie musisz powiedziec ze nie palicie. Znajoma ktora starala sir 5 lat i jej tu pomogli i ma dzircko, a w polsce robili badania i niby ok ok a tu im cos powychodzilo

Gość Karolina

Cześć dziewczyny, widzę że nastroje kiepskie. Wybił czwartek i u mnie cisza zero @ zawsze przychodzila nad ranem ale czekam co przyniesie dzień. 

Gość Niespodzianka

Cześć dziewczyny , ja czekam z testowaniem żeby się znów nie rozczarować zbyt wczesnym testem . Moje wszelkie objawy ustąpiły oprócz piersi które  są bardzo wrażliwe i pełniejsze. Ale tak też mam przed @

a jak u Was ? Ktos testuje ?  

Gość VIOLAA

Hejo. U mnie @ pełną parą i umieram. Postanowiliśmy z mężem że ten cykl próbujemy metoda co dwa dni. Jak nie wyjdzie wtedy spróbuję zioła pić, a później badania

Gość Karolina

Niespodzianka ja mocno trzymam kciuki za twoje testowanie. U mnie nadal cisza i wielkie oczekiwanie na @. Nie boli mnie brzuch więc nie wiem co to oznacza za to wczoraj miałam bóle może nie mocne ale były i co chwilę latałam sprawdzać czy już jest. 

Violaa może coś jednak było, że taka ostrą masz @? 

Gość Niespodzianka
1 godzinę temu, Gość Karolina napisał:

Niespodzianka ja mocno trzymam kciuki za twoje testowanie. U mnie nadal cisza i wielkie oczekiwanie na @. Nie boli mnie brzuch więc nie wiem co to oznacza za to wczoraj miałam bóle może nie mocne ale były i co chwilę latałam sprawdzać czy już jest. 

Violaa może coś jednak było, że taka ostrą masz @? 

To może czas na testowanie ? :) 

jutro mamy z mężem 11 rocznice ślubu wiec byłby super prezent :) 

Gość Karolina

Niespodzianka ja nie mam sensu testować bo skoro beta w pon w szpitalu wyszła <2.0 to raczej nie mam na co liczyć no chyba, że mega mi się przesuneła owulacja i doszło później do zapłodnienia. Tym razem czekam na @ ale jak do soboty nie dostane to zrobię test a potem do lekarza. Nie mam złudzeń to chyba był by Cud nad Wisłą.

Mam nadzieję że u Ciebie będzie na rocznicę pozytywnie:-)

Gość Revi
5 godzin temu, Gość Niespodzianka napisał:

a jak u Was ? Ktos testuje ?  

Ja już nie muszę testować bo @ przyszła niczym lawina . Ale wam dziewczynki życzę dwóch kreseczek .

Od środy zaczynam nową pracę i z robieniem bobo muszę się wstrzymać eh    :-(chodź chęć posiadania drugiej dzidzi jest ogromna 

Gość Niespodzianka
15 minut temu, Gość Revi napisał:

Ja już nie muszę testować bo @ przyszła niczym lawina . Ale wam dziewczynki życzę dwóch kreseczek .

Od środy zaczynam nową pracę i z robieniem bobo muszę się wstrzymać eh    :-(chodź chęć posiadania drugiej dzidzi jest ogromna 

Przykro mi :( 

jestem osobą bardzo niecierpliwą i trudno jest mi się nie nakręcać . 

Czekam do tego 11 jak na szpilkach 

Gość Karolina

Dziewczyny czy któraś z Was umie dokładnie obliczać dni płodne itd. Skoro ostatnia @ miałam 11 sierpnia cykl wg poprzedniego wychodził 26 dni to kiedy były dni płodne a kiedy powinnam dostać @ we wrześniu bo teraz szukałam kalendarza w necie i trafiłam na inną stronę i pokazał coś innego. Chyba wariuje, a @ nadal brak.