Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna Tęcza

Wielkie gesty i romantyzm

Polecane posty

Ale w rzeczywistości nie marudzę 😉

Chciałabym w to wierzyć :D

Bądź taki jak w realu w takim razie, kto wie, może ktoś się stąd Tobie nawinie? 😏

Bądź taki jak w realu w takim razie, kto wie, może ktoś się stąd Tobie nawinie? 😏

Onkosfera już mi wczoraj to pisała, nie pierwszy raz zresztą. Musiałbym nowe konto założyć, bo widząc moje wypowiedzi z tego, jesteście z automatu uprzedzone 😉 Zresztą raczej nie sądzę, by kafe było odpowiednim miejscem do szukania partnerki, zwłaszcza, że wątpię, by znalazła się tutaj jakakolwiek kobieta z moich okolic, w moim przedziale wiekowym i zainteresowana mną (i która nie uciekłaby na mój widok 😄)

Onkosfera już mi wczoraj to pisała, nie pierwszy raz zresztą. Musiałbym nowe konto założyć, bo widząc moje wypowiedzi z tego, jesteście z automatu uprzedzone 😉 Zresztą raczej nie sądzę, by kafe było odpowiednim miejscem do szukania partnerki, zwłaszcza, że wątpię, by znalazła się tutaj jakakolwiek kobieta z moich okolic, w moim przedziale wiekowym i zainteresowana mną (i która nie uciekłaby na mój widok 😄)

No skoro ona pisała, a ja to przez przypadek powtorzyłam, to może to jest dobra rada,co? 😏 Od kafe możesz zacząć rozmawiać, nikt nie każe się żenić z kafeteriankami ;)

Gość drugaszansa

liczą się codzienne, drobne rzeczy. pamięć o kimś, poświęcony czas. kwiaty i kolacje to dodatki, mile ale jednak dodatki. kochajaca kobieta wiele wytrzyma i wybaczy, będzie zyc nadzieja ale w końcu kropla przeleje czarę goryczy. tylko Bóg kocha nas pomimo wszystko. mnie bardzo pomogła modlitwa, odkąd się modlę do Matki Bożej inaczej patrzę na wiele spraw. zdrowa miłość to dawanie i branie, jeśli jest inaczej to nie milosc tylko jakaś obsesja.

No skoro ona pisała, a ja to przez przypadek powtorzyłam, to może to jest dobra rada,co? 😏 Od kafe możesz zacząć rozmawiać, nikt nie każe się żenić z kafeteriankami 😉

A kto tu mówi o żeniaczce? Oczywiście, można zacząć rozmawiać, ale wciąż - osoba musiałaby być z moich okolic, żeby można się było spotkać też w realu.

Tyle że nie chce mi się kolejnego konta zakładać... 😐

A kto tu mówi o żeniaczce? Oczywiście, można zacząć rozmawiać, ale wciąż - osoba musiałaby być z moich okolic, żeby można się było spotkać też w realu.

Tyle że nie chce mi się kolejnego konta zakładać... 😐

To gdzie Ty mieszkasz że obawiasz się że może być nie z Twoich okolic? ;) 

Znane czy mniej znane miasto? ;)

niemęskim frajerem zaczynasz sie robić kiedy w ten spsob marudzisz 😉

Daleko szukać przykładów nie trzeba. Dlaczego gdy mężczyzna zauważy skutki czyjegoś postępowania nazywane jest to marudzeniem? Dlaczego mężczyzna nie może powiedzieć, że mu źle, że jest ofiarą? Może ale potem spotyka go ostracyzm społeczny. Nazywanie niemęskim, ciotą a jednocześnie oczekuje się otwartego i mówiącego o swoich uczuciach ale oczywiście tylko tych, które podobają się kobietom. Powinno się skończyć z tym niesprawiedliwym zwyczajem robienia z mężczyzn maszyn bez uczuć i kwestionowania ich człowieczeństwa.

To gdzie Ty mieszkasz że obawiasz się że może być nie z Twoich okolic? 😉

Znane czy mniej znane miasto? 😉

Niby znane i w rejonie, gdzie ludzi powinno być sporo, ale jakoś rzadko widuję w internecie osoby z regionu...

Daleko szukać przykładów nie trzeba. Dlaczego gdy mężczyzna zauważy skutki czyjegoś postępowania nazywane jest to marudzeniem? Dlaczego mężczyzna nie może powiedzieć, że mu źle, że jest ofiarą? Może dlatego, że potem spotyka go ostracyzm społeczny. Nazywanie niemęskim, ciotą a jednocześnie oczekuje się otwartego i mówiącego o swoich uczuciach ale oczywiście tylko tych, które podobają się kobietom. Powinno się skończyć z tym niesprawiedliwym zwyczajem robienia z mężczyzn maszyn bez uczuć i kwestionowania ich człowieczeństwa.

Tylko że on non stop marudzi i powtarza bzdury. A nie raz na jakis czas. Zmienił swoje życie? Nie, marudzi i nic z tym nie robi. Opisz go na braciasamcy to zobaczysz jak go zrabią - i to mężczyzni!  Skutki? W jakim wy otoczeniu sie musicie obracać że np taki obraz wasz nie ma kobiety czy przyjaciół? W piwnicy siedzicie, a na kafe piszecie, że wam sie nie udaje bo kobiety to, kobiety tamto?  A jeśli już mówimy o skutkach, to to są skutki po waszych zachowaniach...ile razy było że mężczyzna zdradził? Poszedł do innej? Wymagania z kosmosu z wyglądu co do kobiet, gdzie o ile schudnąć coś tam można, farbnąć sie, ale rysów twarzy czy innych mankamentów - nie. Nikt na takie kobiety nie zwraca uwagi, niech sobie radzi. I nikt na takiego nie powie że ma wymagania z dvpy. Kobieta wystarczy że napisze że nie chce niskiego to wy piszecie coś w stylu : "no co za k..a,zostaniesz starą panną". Większość kobiet owszem stało się zimnymi - odrzucają kto im sie nie podoba, bawią się, bo to samo robicie, kobiety też w końcu musza powiedziec "stop". Ile można znosić wasze chamskie i prostackie zachowania? Wiesz ile porządnych jest w moim otoczeniu? Mały %. I gwoli ścisłości - mężczyzna moze powiedzieć że jest mu źle, że tyle zła go spotkało, ale k..a jak taki tylko marudzi co chwilę w postach a nic a nic nie zmienia, mało tego, ma mało samokrytyki...nie, w ogóle jej nie ma, tylko nagina na kobiety. Żaden nie powiedział stop, ale tylko napisać że on ,,marudzi" to ci sie nóż w kieszeni otwiera i strzelasz do mnie..😑 Poza tym, tyle razy tutaj pisze mizo - normalnie ten sam styl pisania co taki obraz wasz, każda strona ma coś do przeciwnej strony i głównie mizo jest krytykowana...TO jest nie fair,a Ty mi masz zamiar mówić o sprawiedliwości i niesprawiedliwości? 

Daleko szukać przykładów nie trzeba. Dlaczego gdy mężczyzna zauważy skutki czyjegoś postępowania nazywane jest to marudzeniem? Dlaczego mężczyzna nie może powiedzieć, że mu źle, że jest ofiarą? Może dlatego, że potem spotyka go ostracyzm społeczny. Nazywanie niemęskim, ciotą a jednocześnie oczekuje się otwartego i mówiącego o swoich uczuciach ale oczywiście tylko tych, które podobają się kobietom. Powinno się skończyć z tym niesprawiedliwym zwyczajem robienia z mężczyzn maszyn bez uczuć i kwestionowania ich człowieczeństwa.

Poza tym, sprawiedliwości stała się zadość. Odczuwacie wszystko,co kobiety zawsze odczuwały i wam źle? co my mamy niby powiedzieć, jak my w tym piekiełku trwamy od zawsze? I to przez was, przykro mi że ci dobrzy obrywają, ale musicie nauczyć się czegoś poprzez praktykę, bo do was mówieniem nic nie dociera. I niektorzy sie czegoś uczą i szanują relacje damsko męskie a niektorzy zaczynaja nienawidzić kobiet, no ale zapytaj grubszą kobietę czy brzydszą czy fajnie się dostawało kosze - bo podeszła do mężczyzny. Większość z was to tylko seks, seks i seks i jej walory ciała... Wy delikatności i miłości musicie sie nauczyć bo gdzies mylicie pojęcia. 

Zmienił swoje życie? Nie, marudzi i nic z tym nie robi.

Zmieniam cały czas.

A jeśli już mówimy o skutkach, to to są skutki po waszych zachowaniach...ile razy było że mężczyzna zdradził? Poszedł do innej? Wymagania z kosmosu z wyglądu co do kobiet, gdzie o ile schudnąć coś tam można, farbnąć sie, ale rysów twarzy czy innych mankamentów - nie. Nikt na takie kobiety nie zwraca uwagi, niech sobie radzi.

Naszych? Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek się tak zachował.

Wiesz ile porządnych jest w moim otoczeniu? Mały %.

To zmień otoczenie.

I gwoli ścisłości - mężczyzna moze powiedzieć że jest mu źle, że tyle zła go spotkało

Bzdura. Facet, który zwierza się kobiecie ze swoich problemów, od razu jest uznawany przez nią za niemęskiego.

ale k..a jak taki tylko marudzi co chwilę w postach a nic a nic nie zmienia, mało tego, ma mało samokrytyki...nie, w ogóle jej nie ma, tylko nagina na kobiety.

Jak wyżej, cały czas pracuję nad sobą, ale to niczego nie zmienia.

zapytaj grubszą kobietę czy brzydszą czy fajnie się dostawało kosze - bo podeszła do mężczyzny.

Jak podeszła do przystojniaka, to nic dziwnego. Powinna szukać na swoim poziomie, tak jak ja to robię.

Wy delikatności i miłości musicie sie nauczyć bo gdzies mylicie pojęcia. 

Delikatności i miłości powinny się uczyć przede wszystkim feministki i ich zwolenniczki.

Tylko że on non stop marudzi i powtarza bzdury. A nie raz na jakis czas. Zmienił swoje życie? Nie, marudzi i nic z tym nie robi. Opisz go na braciasamcy to zobaczysz jak go zrabią - i to mężczyzni!  Skutki? W jakim wy otoczeniu sie musicie obracać że np taki obraz wasz nie ma kobiety czy przyjaciół? W piwnicy siedzicie, a na kafe piszecie, że wam sie nie udaje bo kobiety to, kobiety tamto?  A jeśli już mówimy o skutkach, to to są skutki po waszych zachowaniach...ile razy było że mężczyzna zdradził? Poszedł do innej? Wymagania z kosmosu z wyglądu co do kobiet, gdzie o ile schudnąć coś tam można, farbnąć sie, ale rysów twarzy czy innych mankamentów - nie. Nikt na takie kobiety nie zwraca uwagi, niech sobie radzi. I nikt na takiego nie powie że ma wymagania z dvpy. Kobieta wystarczy że napisze że nie chce niskiego to wy piszecie coś w stylu : "no co za k..a,zostaniesz starą panną". Większość kobiet owszem stało się zimnymi - odrzucają kto im sie nie podoba, bawią się, bo to samo robicie, kobiety też w końcu musza powiedziec "stop". Ile można znosić wasze chamskie i prostackie zachowania? Wiesz ile porządnych jest w moim otoczeniu? Mały %. I gwoli ścisłości - mężczyzna moze powiedzieć że jest mu źle, że tyle zła go spotkało, ale k..a jak taki tylko marudzi co chwilę w postach a nic a nic nie zmienia, mało tego, ma mało samokrytyki...nie, w ogóle jej nie ma, tylko nagina na kobiety. Żaden nie powiedział stop, ale tylko napisać że on ,,marudzi" to ci sie nóż w kieszeni otwiera i strzelasz do mnie..😑 Poza tym, tyle razy tutaj pisze mizo - normalnie ten sam styl pisania co taki obraz wasz, każda strona ma coś do przeciwnej strony i głównie mizo jest krytykowana...TO jest nie fair,a Ty mi masz zamiar mówić o sprawiedliwości i niesprawiedliwości? 

Niepozwalając wypowiedzieć się mężczyźnie o tym , że mu źle w życiu odstraszasz innych mężczyzn, którzy będą jeszcze bardziej zamknięci w sobie a nawet będą się radykalizowali w stosunku do kobiet. Co do chamstwa czy złych zachowań to mężczyźni są ciągle o to posądzani mimo, że duża część z tego to fałszywe oskarżenia kobiet, za które nie spotyka je żadna konsekwencja. Co do samego stosowania przemocy to kobiety tak samo procentowo stosują przemoc wobec mężczyzn co odwrotnie. Niepotrafisz dostrzec zła we własnej płci oczerniając innych tylko na postawie płci innej niż twoja. Ja potrawię i widzę ile zła zła wyrządzają mężczyźni ale widzę też czyny niektórych kobiet. Jednak w przeciwieństwie do Ciebie nie będę rzucał oskarżeń na wszystkie kobiety tylko dlatego, że są kobietami czy dlatego, że mają inne poglądy niż ja.

Zmieniam cały czas.

Naszych? Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek się tak zachował.

To zmień otoczenie.

Bzdura. Facet, który zwierza się kobiecie ze swoich problemów, od razu jest uznawany przez nią za niemęskiego.

Jak wyżej, cały czas pracuję nad sobą, ale to niczego nie zmienia.

I znów te same śpiewki...nie zmieniasz. Nie masz kobiety, nie masz przyjaciół ale pitolisz w kółko że to kobiet wina. Też walnij gł/upotę i napisz że to że nie masz kolegów do piwa to tez nasza wina. Nie masz w sobie żadnej determinacji,tylko zwalasz winę na innych. Nic dziwnego że kolegow nie masz, ci z daleka gdyby ciebie tak lubili spotykaliby sie z toba czesciej, a przynajmniej robiliby wszystko. Wiec skoncz.

Nie, jakoś potrafię wysłuchać swojego. Jest człowiekiem, czuje, nie jest przeciez ze stali. Ale ty mu do pięt nie dorastasz. Mu się plyta nie zacina. A ty powtarzasz wszystko i to na kobiety ciagle. A poza tym wiekszosc z was woli od mlodosci udawac maczo i r0chaczy. A to ze ty nie umiales rozwijac kontaktow miedzyludzkich to piszesz zawsze "bzdura" i "nie" ale twoje doswiadczenie jest ZEROWE. Wiec wybacz, ale uja sie znasz.

Najwyrazniej robisz to zle.

I niektorzy sie czegoś uczą i szanują relacje damsko męskie a niektorzy zaczynaja nienawidzić kobiet

I jakoś dziwnym trafem to tym mizoginom łatwiej wejść w związek.

Większość z was to tylko seks, seks i seks i jej walory ciała...

xD

ci z daleka gdyby ciebie tak lubili spotykaliby sie z toba czesciej, a przynajmniej robiliby wszystko.

No i robią, ale obowiązki edukacyjne powodują, że nie ma możliwości codziennego spotykania się.

Nie, jakoś potrafię wysłuchać swojego. Jest człowiekiem, czuje, nie jest przeciez ze stali.

To jesteś wyjątkiem i dobrze to o tobie świadczy.

Mu się plyta nie zacina.

Bo ma dziewczynę.

A poza tym wiekszosc z was woli od mlodosci udawac maczo i r0chaczy.

Nigdy nie udawałem i nie mam zamiaru.

Niepozwalając wypowiedzieć się mężczyźnie o tym , że mu źle w życiu odstraszasz innych mężczyzn, którzy będą jeszcze bardziej zamknięci w sobie a nawet będą się radykalizowali w stosunku do kobiet. Co do chamstwa czy złych zachowań to mężczyźni są ciągle o to posądzani mimo, że duża część z tego to fałszywe oskarżenia kobiet, za które nie spotyka je żadna konsekwencja. Co do samego stosowania przemocy to kobiety tak samo procentowo stosują przemoc wobec mężczyzn co odwrotnie. Niepotrafisz dostrzec zła we własnej płci oczerniając innych tylko na postawie płci innej niż twoja. Ja potrawię i widzę ile zła zła wyrządzają mężczyźni ale widzę też czyny niektórych kobiet. Jednak w przeciwieństwie do Ciebie nie będę rzucał oskarżeń na wszystkie kobiety tylko dlatego, że są kobietami czy dlatego, że mają inne poglądy niż ja.

Ale on non stop sie wypowiada 😏 Caly czas od wielu wielu miesiecy jak nie lat! Tylko w kolko sie wypowiada :) Mowie napisz o nim na braciasamcy to zobaczysz jak go zjada :) Co innego wypowiadanie sie ze mu zle i proba zmieniania tego a co innego jak mu sie plyta tnie i nic z tym nie robi, oprocz tego ze szuka kolejnego watku na na.p.i.e.rdalanie na kobiety...on w tych watkach chce pokazac ze kobiety to zlo i wgl jakie te kobiety nie sa kochajace, to dobrze nie? Nie masz zastrzezen nie? On wtedy odstrasza kobiety i idealnie podsuwa kolejny zly obraz mezczyzn.

I nie nie, to nie tak ze nie dostrzegam zla w kobietach, jakbys czytal a nie wybieral co ci sie podoba bys wiedzial ze niedawno pisalam o tym ze nie podobalo mi sie jak kobiety sie zachowuja ale wiesz co?:) Ja sie ku.rwa im nie dziwie. Szach-mat. Macie za swoje. Boli? ;) A bedzie jeszcze bardziej, jak sie nie ogarniecie. Tyle mam do powiedzenia. 

Bo ma dziewczynę.

Nigdy nie udawałem i nie mam zamiaru.

A czemu ma? No pomyśl 😏 Za chwilę napitolisz że pewnie model z okladki,inaczj go nie kocham nie? :) Tak jak to zwykle piszesz :) Masz krzywy obraz postrzegania kobiet i to jest zle i to jest twoj blad za ktory placisz non stop. A to ze bedziesz pisac w kolko to samo nic nie zmieni w twoim zyciu, no bo co?

A czemu ma? No pomyśl 😏

Bo trafił na fajną dziewczynę, dla której wygląd nie jest najważniejszy? 😉 Bo miał szansę pokazać swoje zalety i dzięki temu zakochałaś się w nim, gdy go bliżej poznałaś?

Za chwilę napitolisz że pewnie model z okladki,inaczj go nie kocham nie? 🙂

Nie. Ty akurat nie, ale zrozum, że ty nie jesteś większością.

Masz krzywy obraz postrzegania kobiet

Skądś się ten obraz wziął, prawda?

to jest twoj blad za ktory placisz non stop.

Nie. Gdybym pisał o kobietach w samych superlatywach, to niczego by to w moim życiu nie zmieniło. Byłbym tak samo samotny jak jestem teraz.

Ale on non stop sie wypowiada 😏 Caly czas od wielu wielu miesiecy jak nie lat! Tylko w kolko sie wypowiada 🙂 Mowie napisz o nim na braciasamcy to zobaczysz jak go zjada 🙂 Co innego wypowiadanie sie ze mu zle i proba zmieniania tego a co innego jak mu sie plyta tnie i nic z tym nie robi, oprocz tego ze szuka kolejnego watku na na.p.i.e.rdalanie na kobiety...on w tych watkach chce pokazac ze kobiety to zlo i wgl jakie te kobiety nie sa kochajace, to dobrze nie? Nie masz zastrzezen nie? On wtedy odstrasza kobiety i idealnie podsuwa kolejny zly obraz mezczyzn.

I nie nie, to nie tak ze nie dostrzegam zla w kobietach, jakbys czytal a nie wybieral co ci sie podoba bys wiedzial ze niedawno pisalam o tym ze nie podobalo mi sie jak kobiety sie zachowuja ale wiesz co?:) Ja sie ku.rwa im nie dziwie. Szach-mat. Macie za swoje. Boli? 😉 A bedzie jeszcze bardziej, jak sie nie ogarniecie. Tyle mam do powiedzenia.

Żółć i nienawiść Cię zalewa. Jest w Tobie ogrom nienawiśc być może spowodowane bólem i traumą spowodowaną w przeszłości. Piszesz, że nie dziwisz się kobietom, że. Wyrządzają krzywdę mężczyznom a nie pomyślałaś o tym, że ci mężczyźni, którzy wcześniej skrzywdzili byli jeszcze wcześniej skrzywdzeni? Bycie skrzywdzonym to nie powód by krzywdzić innych. To jedynie wymówka dla słabych ludzi. Nienawiść jest zaraźliwa jak dżuma.

Co innego wypowiadanie sie ze mu zle i proba zmieniania tego

Zmieniam cały czas, ale co z tego, skoro i tak nie mam możliwości porozmawiania z jakąś kobietą?

on w tych watkach chce pokazac ze kobiety to zlo i wgl jakie te kobiety nie sa kochajace, to dobrze nie? Nie masz zastrzezen nie? On wtedy odstrasza kobiety i idealnie podsuwa kolejny zly obraz mezczyzn.

Nie. Chcę pokazać, że kobiety nie są wcale idealne, jak to opisują na forum, a mężczyźni nie są tacy źli.

Bo trafił na fajną dziewczynę, dla której wygląd nie jest najważniejszy? 😉 Bo miał szansę pokazać swoje zalety i dzięki temu zakochałaś się w nim, gdy go bliżej poznałaś?

Jest MĘŻCZYZNĄ. Więc masz jakąś tam szansę poznać tą dla której też wygląd nie jest ważny. Dużo kobiet patrzących tylko na MODELI nie ma tak naprawdę dużo. Na świecie jest sporo kobiet, szukaj dalej, ale musisz sam przyznać że to co piszesz nagina rzeczywistość. I przeginasz.

Żółć i nienawiść Cię zalewa. Jest w Tobie ogrom nienawiśc być może spowodowane bólem i traumą spowodowaną w przeszłości. Piszesz, że nie dziwisz się kobietom, że. Wyrządzają krzywdę mężczyznom a nie pomyślałaś o tym, że ci mężczyźni, którzy wcześniej skrzywdzili byli jeszcze wcześniej skrzywdzeni? Bycie skrzywdzonym to nie powód by krzywdzić innych. To jedynie wymówka dla słabych ludzi. Nienawiść jest zaraźliwa jak dżuma.

No jasne, kobieta napisze prawde to zlosc i nienawisc sie wylewa,oczywiscie ze tak ;) Tylko to mogl napisac "facet" ;) taki jak ty.  Nie dziwie sie, bo tyle zostalo zranionych ze jak zostaly zimnymi .su/kami to nagle otrzasacie sie i macie zdziwienie czemu tak jest ;) I piszecie na forach jakke to kobiety sa :) Jesli taki obraz wasz pisze prawde, to jest ofiara,owszem i mu wspolczuje, ale nie on mial dostac za to. Przeciez one robia to samo co wy - to napisalam, i zapytalam czy boli, o co ci chodzi? W psychologa sie bawisz? To nie ze mna. Gdybym byla skrzywdzona i nienawidzila najprawdopodobniej bylabym jedna z tych kobiet co chca robic facetom pieklo :) Ja tylko patrze na to przedstawienie i tyle ;) Kubel zimnej wody wam sie nalezy i wlasnie go dostajecie :) 

Jest MĘŻCZYZNĄ.

Ja też, no i?

Więc masz jakąś tam szansę poznać tą dla której też wygląd nie jest ważny.

Ty już jesteś zajęta, więc coraz mniejszą 😉

Dużo kobiet patrzących tylko na MODELI nie ma tak naprawdę dużo.

To widocznie mam "szczęście" do spotykania takich.

Na świecie jest sporo kobiet, szukaj dalej

No szukam, ale co mogę więcej zrobić, skoro jestem ignorowany, gdy zagadam?

ale musisz sam przyznać że to co piszesz nagina rzeczywistość. I przeginasz.

Moja rzeczywistość właśnie tak wygląda. Nie jesteś mną, więc nie wiesz, co przeżywam. Może w skali światowej te zjawiska nie występują tak często i pod tym względem wyolbrzymiam, ale ja się z tym spotykam na co dzień.

No jasne, kobieta napisze prawde to zlosc i nienawisc sie wylewa,oczywiscie ze tak 😉 Tylko to mogl napisac "facet" 😉 taki jak ty.  Nie dziwie sie, bo tyle zostalo zranionych ze jak zostaly zimnymi ...mi to nagle otrzasacie sie i macie zdziwienie czemu tak jest 😉 Przeciez one robia to samo co wy

Ogólnie masz rację, tylko właśnie w tym tkwi problem - kobiety robią to samo, ale nie w stosunku do tych, którzy je krzywdzili, a w stosunku do tych, którzy dobrze je traktują.