Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Maryyyś_/

Temat na czwartek

Polecane posty

1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Niejedna kobieta po 60 ma lepszą figurę, niż 30 letnia dziewczyna. Mogłabym nawet zrobić fotkę mojej sąsiadce jak się kąpią wszyscy w basenie.

Mogłabym też wstawić zdjęcie kilka lat starszej ode mnie szwagierki. Emerytki pracującej. Jest rozwódką z kolejnym konkubentem. Nie szuka ich dla kasy. Zwyczajnie lepiej się z nim czuje i ma seks.

Na temat menopauzy nie muszę pitolić, bo coś przeczytałam w necie.

Wstyd? Jaki? Przed kim? Czy ludzie mają wypisane na czole: bzykam się jeszcze? O tym się z obcymi nie rozmawia w kolejce po kartofle.

Chyba się zapędziłaś, niejedna? Może i nie jedna a 2 czy 3. Jednak to są wyjątki i ogólnie 60 nie wyglądają jak 30. Niestety widać, że nie są młode, co nie znaczy, że nie są piękne i zasługują na miłość i nie mogą uprawiać seksu.

Nie trzeba być młodym i pięknym by uprawiać seks i o tym trochę pisała Ewka, że w naszym kraju się trochę tego odmawia ludzim co nie są już piękni i młodzi.

• Like 1

3 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

No wlasnie czasem przejmuje i po 2 minutach odpadam, dlatego podziwiam kondycje fizyczna.

To musisz popracować nad kondycją 😜

2 minuty temu, przewr(l)otna napisał:

Na temat menopauzy nie muszę pitolić, bo coś przeczytałam w necie.

Wstyd? Jaki? Przed kim? Czy ludzie mają wypisane na czole: bzykam się jeszcze? O tym się z obcymi nie rozmawia w kolejce po kartofle. 

Większość ludzie nie potrafi spojrzeć na coś z innej, niż własna perspektywa i tak tworzą sobie teorie nie mające wiele wspólnego z realem. Albo trzymają się tego co gdzieś wyczytali. W rzeczywistości nie jest to żaden wstyd, co więcej, są tacy co o tym rozmawiają bez przeszkód, znajoma mojej mamy chociażby chwaliła sobie menopauzę, że nareszcie bez obaw przed dzidziusiem mogą z mężem wykorzystać swoje libido.

• Like 1

Przed chwilą, przewr(l)otna napisał:

I właśnie z tego powodu mają lepszą kondycję niż kura domowa 😜

Jakos nie widze tych wysportowanych emerytow na ulicach, to zdecydowana mniejszosc.

23 minuty temu, libedowsky napisał:

pisze tez ze tyra po to zeby miec jakis tam samochod ktory uznaje za luksusowy i wiele innych rzeczy z tego przebija obraz umeczonej niezadowolonej baby o januszu tez pisze jest bo jest nie ma tej ekscytacji co troglodytami kiedys z silki o ktorych nawalala codziennie 😄

zero radosci z zycia

Pisałam o typach jak miałam problemy związkowe żeby się poradzić bo byłam w długim związku wcześniej i wypadłam z obiegu. Teraz mam fajnego Janusza to nie mam problemów związkowych. Mogę ci codziennie pisać że jest zayebiście jak chcesz.

3 minuty temu, Pokraka napisał:

To musisz popracować nad kondycją 😜

To prawda niestety. Tylko ze checi brak.

4 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

No po cos, np. zeby miec fajny samochod albo wakacje. Albo zeby jej dzieciom niczego nie brakowalo.

O właśnie, mądrym ludziom nie trzeba lopatologicznie takich podstaw tłumaczyc. Plus żeby zarobić na wcześniejszą emeryturę i wysyłać libedowi fotki z wiecznych wakacji 😜

Menopauza, sprawa indywidualna, niestety w wiekszosci przypadkow raczej nie jest az taka przyjemna.

8 minut temu, Żaba Monìka napisał:

No po cos, np. zeby miec fajny samochod albo wakacje. Albo zeby jej dzieciom niczego nie brakowalo.

A od kogo tu widzisz radosc oprocz Sernika gdy akurat mu sie dwubiegunowka przelaczy na happy mode?

od ciebie czasmai widze radosc jak piszesz ze idziesz z kolezankami na impreze 😄 i od wielu ludzi, takich umeczonych to oprocz qwerty to jedynie lezaki i te z malymi jajami widze.

2 minuty temu, Pokraka napisał:

Chyba się zapędziłaś, niejedna? Może i nie jedna a 2 czy 3. Jednak to są wyjątki i ogólnie 60 nie wyglądają jak 30. Niestety widać, że nie są młode, co nie znaczy, że nie są piękne i zasługują na miłość i nie mogą uprawiać seksu.

Nie trzeba być młodym i pięknym by uprawiać seks i o tym trochę pisała Ewka, że w naszym kraju się trochę tego odmawia ludzim co nie są już piękni i młodzi.

Kto odmawia? Komu? Co wy pierniczycie? Komornik czy policja wam wbija do mieszkania z zakazem?

Nie przesadziłam z atrakcyjnością kobiet po 60 nic a nic. 

Mam przed oczami matkę, córki i wnuki w strojach kąpielowych. 

Twarz może zdradzić wiek każdego, ale figurę można wypracować systematycznymi  ćwiczeniami. 

Bardzo często jeżdżę autobusami, systematycznie kursuję między miastami ( tato, syn, rodzenstwo) i widzę kto mnie mija. 

1 minutę temu, Żaba Monìka napisał:

Właśnie jak z motywacją do ćwiczeń, kopa na rozpęd trzeba zapodać? 😜  Żartuję oczywiście warto dbać o kondycję dla siebie i swego komfortu życia.

Ja mam problem ciągle z dietą, ale ja mam niezdrowe podejście do jedzenia od zawsze 😏

10 minut temu, Pokraka napisał:

Chyba się zapędziłaś, niejedna? Może i nie jedna a 2 czy 3. Jednak to są wyjątki i ogólnie 60 nie wyglądają jak 30.

7 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Jakos nie widze tych wysportowanych emerytow na ulicach, to zdecydowana mniejszosc.

dobrze ze napisalyscie to wczensiej bo jakbym ja to napisal to by wszystkie baby na mnie napadly 😄

wowo czyli nie tylko ja widze ze czlowiek z wiekiem sie starzeje i nie przybywa mu sil witalnych 😄

7 minut temu, Żaba Monìka napisał:

moze wychodz czesciej do sklepu trafi sie jakis przystojniak to bedzie motywacja do cwiczen 😄

Przed chwilą, przewr(l)otna napisał:

Kto odmawia? Komu? Co wy pierniczycie? Komornik czy policja wam wbija do mieszkania z zakazem?

Nie przesadziłam z atrakcyjnością kobiet po 60 nic a nic. 

Mam przed oczami matkę, córki i wnuki w strojach kąpielowych. 

Twarz może zdradzić wiek każdego, ale figurę można wypracować systematycznymi  ćwiczeniami. 

Bardzo często jeżdżę autobusami, systematycznie kursuję między miastami ( tato, syn, rodzenstwo) i widzę kto mnie mija. 

Jak to kto?

Society.

To ja po innym chodzę świecie niz Ty, wysportowanych z super figurą 60 to widuję naprawdę mało.

9 minut temu, libedowsky napisał:

dobrze ze napisalyscie to wczensiej bo jakbym ja to napisal to by wszystkie baby na mnie napadly 😄

wowo czyli nie tylko ja widze ze czlowiek z wiekiem sie starzeje i nie przybywa mu sil witalnych 😄

Przewrotna lubi się chyba trochę samo oszukiwać. 😜

No wiadomo, że się nie modnieje, nie ładnieje i nie przybywa energii i sił witalnych. Nikt nie jest Benjaminem Buttonem 😜

Jestem jednak zdania, że w każdym wieku można żyć, korzystać z życia, cieszyć się itd.  

Edytowano przez Pokraka

2 minuty temu, libedowsky napisał:

moze wychodz czesciej do sklepu trafi sie jakis przystojniak to bedzie motywacja do cwiczen 😄

To by musial byc chyba jakis emeryt, bo faceci w moim wieku jak na razie to jeszcze daja rade kondycyjnie.

23 minuty temu, Hebee napisał:

Większość ludzie nie potrafi spojrzeć na coś z innej, niż własna perspektywa i tak tworzą sobie teorie nie mające wiele wspólnego z realem. Albo trzymają się tego co gdzieś wyczytali. W rzeczywistości nie jest to żaden wstyd, co więcej, są tacy co o tym rozmawiają bez przeszkód, znajoma mojej mamy chociażby chwaliła sobie menopauzę, że nareszcie bez obaw przed dzidziusiem mogą z mężem wykorzystać swoje libido.

Bo tak jest i moja wiedza na ten temat nie bierze się z tik toka. 

6 minut temu, Pokraka napisał:

wiekszosc ludzi lubi i dlatego np. 40 latkom wydaje sie ze starosc zaczyna sie od 50, 50 ze od 70 itd.

i dlatego na mnie zawsze wszyscy naskakuja jak pisze ze czlowiek sie starzeje i powoli rozpada 😄

Edytowano przez libedowsky

33 minuty temu, przewr(l)otna napisał:

Wstyd? Jaki? Przed kim?

To nie moja opinia. Myślę, że chodzi o wewnętrzne opory, spowodowane stereotypami społecznymi. 

Tez tak mysle, ale my wszyscy lubimy. 

Jestem jednak zdania, że w każdym wieku można żyć, korzystać z życia, cieszyć się itd.  

Mozna, a nawet powinno sie.

Edytowano przez Żaba Monìka

19 minut temu, libedowsky napisał:

od ciebie czasmai widze radosc jak piszesz ze idziesz z kolezankami na impreze 😄 i od wielu ludzi, takich umeczonych to oprocz qwerty to jedynie lezaki i te z malymi jajami widze.

Jak Ewka się chwali facetem to po niej jezdzisz. Ja się nie chwalę też źle. Już nie wiadomo o UJ ci chodzi 

13 minut temu, Pokraka napisał:

Jak to kto?

Society.

To ja po innym chodzę świecie niz Ty, wysportowanych z super figurą 60 to widuję naprawdę mało.

Są kobiety, które nie widziały siłowni i mają fajne figury. To zasługa genów. Najgorzej jest przytyć i zrzucać wagę bez odpowiednich ćwiczeń. Wiele 30 latek po porodzie przez to przechodzi i niestety efekt zwisającej skóry widać.

Oczywiście nie mam tu siebie na myśli. Mi się przytyło po 40 i jest jak jest. Nie będę się katować dietami, bo cycków szkoda 😜 i zmarszczki niestraszne przy pełnej buzi.

5 minut temu, libedowsky napisał:

wiekszosc ludzi lubi i dlatego np. 40 latkom wydaje sie ze starosc zaczyna sie od 50, 50 ze od 70 itd.

i dlatego na mnie zawsze wszyscy naskakuja jak pisze ze czlowiek sie starzeje i powoli rozpada 😄

Starość to pojęcie względne, mało precyzyjne i ja co do zasady nie zaprzeczam subiektywnym odczuciom ludzi. 😏

6 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Tez tak mysle, ale my wszyscy lubimy. 

Mozna, a nawet powinno sie.

Nie przeczę 😜

3 minuty temu, przewr(l)otna napisał:

Są kobiety, które nie widziały siłowni i mają fajne figury. To zasługa genów. Najgorzej jest przytyć i zrzucać wagę bez odpowiednich ćwiczeń. Wiele 30 latek po porodzie przez to przechodzi i niestety efekt zwisającej skóry widać.

Oczywiście nie mam tu siebie na myśli. Mi się przytyło po 40 i jest jak jest. Nie będę się katować dietami, bo cycków szkoda 😜 i zmarszczki niestraszne przy pełnej buzi.

Ale pewnie w wieku 30 lat mialy tez fajne figury i pewnie jeszcze lepsze niz teraz. Nie zatrzymasz procesow starzenia, skora wiotczeje i starzeje sie, miesnie zanikaja. 30 lat to duza roznica. I nie twoierdze, ze w tym wieku kobiety sa brzydkie, ale nie przesadzajmy. Poza tym malo ktora kobieta ma super figure w tym wieku, zwlaszcza jesli nie cwiczyla.

9 minut temu, przewr(l)otna napisał:

Bo tak jest i moja wiedza na ten temat nie bierze się z tik toka. 

Dlatego lubię obserwiwac i słuchać ludzi w realu, a nie gadające głowy w necie. Moja ciotka po 60ce wyszła drugi raz za mąż i zwiedza świat, na pożycie nie narzeka, facet też nie jest jakiś dziadek, powiedziałabym nawet że wygląda młodziej niż ona, przy czym ona to nie żadna foka. No ale niektórym młodszym się wydaje, że po menopauzie to pozostaje tylko wrzucic na siebie czador i ruszyć na pustelnię. 

6 minut temu, Caryca z czubrycą napisał:

Ten Śląsk to jakaś wspaniała kraina. U nas same grube baby.

A podobno baba śląska w barach szeroka, w dupie wąska 😄

6 minut temu, przewr(l)otna napisał:

Przewrotna ja to jestem za tym, żebyś czuła się ładniejsza od tych 30 latek a co.  😁

Są i 20 latki z ogromną nadwagą wiec ...

2 minuty temu, Hebee napisał:

Dlatego lubię obserwiwac i słuchać ludzi w realu, a nie gadające głowy w necie. Moja ciotka po 60ce wyszła drugi raz za mąż i zwiedza świat, na pożycie nie narzeka, facet też nie jest jakiś dziadek, powiedziałabym nawet że wygląda młodziej niż ona, przy czym ona to nie żadna foka. No ale niektórym młodszym się wydaje, że po menopauzie to pozostaje tylko wrzucic na siebie czador i ruszyć na pustelnię. 

Nikt nie pisze o wrzucaniu czadoru, bez przesady. Dzisiejsi 60-latkowie czesto wygladaja mlodziej niz kiedys i ciesza sie zyciem, zreszta slusznie. Tylko nie popadajmy w druga skrajnosc, ze wygladaja mlodziej od 30-latkow, albo ze menopauza to u wszystkich cud miod.

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się