Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pochwa w pochwie 17.™2

Kolejność prac po zeskrobaniu ścian wewnętrznych

Polecane posty

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 17.™2 napisał:

Jak ktoś nagrał wszystko co mam do powiedzenia to czemu nie 

Czyli wszystko co masz do powiedzenia to hasła reklamowe kierowane do ludzi z IQ < 90 ? :classic_biggrin:

Przed chwilą, Bawidamek z Szczywilka napisał:

umówiłem się dziś z kumplem i żałuję

Odwołaj spotkanie.

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

Akurat naturalne brunetki lubię, ale co to ma wspólnego z kolorem ścian. Lubię też babki z rudymi włosami ale nie maluję ścian na miedziany :classic_biggrin:

Mam żółty samochód i dzięki temu, w tym smutnym kraju gdzie auta kupuje się białe, szare albo czarne nigdy nie muszę swojego szukać na parkingu :classic_cool:

Najbardziej mi się podoba beton ale to dużo materiału i kasy a już salon czarny 

Ja lubię minimalizm chłód ciepło to powinien dawać lachon a nie ściany 

21 minut temu, miramar napisał:

Turkus to też odważny kolor. Zależy jeszcze jak intensywny.

Zgadza się. Ale to była reakcja na pierwszy zbyt mdły kolor jasnożółty. Takie wahadło 😄

1 minutę temu, Pochwa w pochwie 17.™2 napisał:

Najbardziej mi się podoba beton ale to dużo materiału i kasy a już salon czarny 

Ja lubię minimalizm chłód ciepło to powinien dawać lachon a nie ściany 

To współczuję ja ci się beton podoba. Osobiście dla mnie to co dla ciebie jest poziomem milionerskim jak pokazujesz na tych filmach YT gdzie koleś siedzi przed dużym telewizorem to jest duży garaż albo magazyn do wynajęcia i z luksusem nie ma nic wspólnego. Mam też znajomych z kasa dużo większa ode mnie i żadne z nich by tak domu nie urządziło. Moi starzy pod względem posiadanego majątku spełniają twoje kryteria bycia milionerami i też nie mają domu urządzonego w ten sposób :classic_cool:

Uwielbiam minimalizm także ja bym sobie wszedł do apartamentu a tam wszystko beton i bardzo zimne małe ilości miejsc na rzeczy bo bym miał wszystko obcykane do 100 przedmiotów więc byłby 1 hak na klucze np lol

Kolory to kwestia gustu i indywidualnego ich odbioru. Wole akurat jasne pomieszczenia i nie zdecydowałabym się na ściany w intensywnych kolorach. Chyba, że jedną ale można tez kolor do pomieszczeń wprowadzić dodatkami. W salonie mam Beckersa  kolor "bannana"  przedpokój i schody na górę ma "angel wings"  też Beckersa sypialnie miałam malowaną tikkurilą z mieszalnika i beckers w użytkowaniu jest lepszy jakby co mogą z czystym sumieniem polecić.

19 minut temu, Siurentajski napisał:

Dokładnie tak. Jak malowałem chałupę to stwierdziłem, że zrobię sobie tak jak będę chciał, bo dom moich starych był zawsze bardzo zachowawczo pomalowany. Jedną z lepszych inwestycji wtedy jaką zrobiłem był tzw. sznurek malarski, bo można świetnie robić odcięcia. Nie mówię że nie mam bieli w domu, bo np. wszystkie sufity są białe, ale białe są raczej „detale niż całe ściany :classic_cool:

Co to jest sznurek malarski?

A jaką masz elewację domu? Bo ja w czasach gdy królują małe białe domki (i szare) ja sobie zrobiłam pastelową brzoskwinię.

To współczuję ja ci się beton podoba. Osobiście dla mnie to co dla ciebie jest poziomem milionerskim jak pokazujesz na tych filmach YT gdzie koleś siedzi przed dużym telewizorem to jest duży garaż albo magazyn do wynajęcia i z luksusem nie ma nic wspólnego. Mam też znajomych z kasa dużo większa ode mnie i żadne z nich by tak domu nie urządziło. Moi starzy pod względem posiadanego majątku spełniają twoje kryteria bycia milionerami i też nie mają domu urządzonego w ten sposób :classic_cool:

Gra Control po prostu 3dni zrobiłem 100% na orgazmie tam sam beton mogli tylko lachona zrobić brunette a nie rudego 

Przed chwilą, Pochwa w pochwie 17.™2 napisał:

Uwielbiam minimalizm także ja bym sobie wszedł do apartamentu a tam wszystko beton i bardzo zimne małe ilości miejsc na rzeczy bo bym miał wszystko obcykane do 100 przedmiotów więc byłby 1 hak na klucze np lol

No bo jesteś zjēbany, masz fobie, jesteś społecznie nieprzystosowany i nie umiesz nawiązywać relacji międzyludzkich stąd taki a nie inny wybór jeśli chodzi o dekorację pomieszczenia :classic_cool:

Te wnętrza które opisujesz to idealne odbicie twojego wnętrza :classic_cool:

14 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

mi się podobajo

ale kafelki czarne są straszne bo wszystko widać

Ciemna czekolada jest fajna. Mam tyle ścianek w kiblu, że zrobiłam wszystkie warianty mieszania podstawowych kafelków z dekorami, czekolada i krem 😁

2 minuty temu, Pokraka napisał:

Kolory to kwestia gustu i indywidualnego ich odbioru. Wole akurat jasne pomieszczenia i nie zdecydowałabym się na ściany w intensywnych kolorach. Chyba, że jedną ale można tez kolor do pomieszczeń wprowadzić dodatkami. W salonie mam Beckersa  kolor "bannana"  przedpokój i schody na górę ma "angel wings"  też Beckersa sypialnie miałam malowaną tikkurilą z mieszalnika i beckers w użytkowaniu jest lepszy jakby co mogą z czystym sumieniem polecić.

A u mnie matka całe życie biały dopiero jak darowizna mieszkania to nawet mi pomagala z czarnym 

Naprawdę można mieć dość po 33 latach w białych 

Ja mam wszystkie sciany na bialo a podlogi jasne drewno, a raczej imitacja drewna, ale ladna moim zdaniem.

No bo jesteś zjēbany, masz fobie, jesteś społecznie nieprzystosowany i nie umiesz nawiązywać relacji międzyludzkich stąd taki a nie inny wybór jeśli chodzi o dekorację pomieszczenia :classic_cool:

Te wnętrza które opisujesz to idealne odbicie twojego wnętrza :classic_cool:

A w architekturze był taki trend, który nazywał się betonowy brutalizm. Czyli marzenia o betonowym wnętrzu nie dotyczą tylko Leżaka.

15 minut temu, Kuui napisał:

Kolor biały powstaje z wymieszania wszystkich pozostałych kolorów, to białe przedmioty odbijają światło każdego koloru. Natomiast czarne przedmioty pochłaniają światło każdego koloru, niczego nie odbijając. Światło możemy porównać do fal morskich więc tak jak one, światło przenosi energię.

Podstawowa wiedza.

Tak, ale nie przy mieszaniu farb.

1 minutę temu, Caryca cukrowa napisał:

Co to jest sznurek malarski?

A jaką masz elewację domu? Bo ja w czasach gdy królują małe białe domki (i szare) ja sobie zrobiłam pastelową brzoskwinię.

Masz taki sznurek w obudowie z korbką do zwijania i w tej obudowie jest też pigment suchy. Na wciągniętym sznurku potrząsasz obudową żeby się ten pigment osadził na sznurku, sznurek rozciągasz z drugą osobą przy ścianie, i w okolicach środka pociągasz taki naciągnięty sznurek lekko od ściany i puszczasz szybko robiąc pstryk! i sznurek zostawia na ścianie cienką i idealnie prostą linię :classic_cool:

5 minut temu, Pokraka napisał:

Farby Beckersa są doskonałe. Farby niekapki. Nie trzeba nic zabezpieczać.

1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał:

Niczego sie nie boje, za malo swiatla do mnie wpada zeby miec czarne ściany.

U mnie w lato dużo ale teraz muszę 120w 

Przed chwilą, miramar napisał:

A w architekturze był taki trend, który nazywał się betonowy brutalizm. Czyli marzenia o betonowym wnętrzu nie dotyczą tylko Leżaka.

Wiem, ale to się tyczyło chyba raczej budynków użyteczności publicznej. Były wille w stylu brutalistycznym? Bo o ile to fajnie wygląda w albumach i na zdjęciach, i koncepcja stylu jest oczywista i zrozumiała, o tyle nie chciałbym żyć w wyłącznie brutalistycznym architektonicznie otoczeniu 

Ja lubię styl rustykalno-nowoczesny. Kolorowe ściany odpadają. Lubię wnętrza jasne, drewno, przytulne światło. 

Podoba mi się też styl industrialny, ale według mnie on pasuje tylko do prawdziwego miasta, zgodnie z nazwą ;) Zawsze mnie jarały wielkie mieszkania, przerobione z hali magazynowych itp ;D

Masz taki sznurek w obudowie z korbką do zwijania i w tej obudowie jest też pigment suchy. Na wciągniętym sznurku potrząsasz obudową żeby się ten pigment osadził na sznurku, sznurek rozciągasz z drugą osobą przy ścianie, i w okolicach środka pociągasz taki naciągnięty sznurek lekko od ściany i puszczasz szybko robiąc pstryk! i sznurek zostawia na ścianie cienką i idealnie prostą linię :classic_cool:

Ciekawy pomysł. Ale chyba trzeba mieć trochę wprawy, żeby czegoś takiego używać. Prostsze wydaje się stosowanie taśmy.

3 minuty temu, Siurentajski napisał:

Coś takiego!

Wiem, ale to się tyczyło chyba raczej budynków użyteczności publicznej. Były wille w stylu brutalistycznym? Bo o ile to fajnie wygląda w albumach i na zdjęciach, i koncepcja stylu jest oczywista i zrozumiała, o tyle nie chciałbym żyć w wyłącznie brutalistycznym architektonicznie otoczeniu 

Nie jestem pewna ale powstawały też domy w tym stylu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się