Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Drejfus

Kot w Redzie porzucony, ale kalendarz z renty kupiony

Polecane posty

1 godzinę temu, Drejfus napisał:

Madzia nie rozumie nagonki na FEST Foody. Ona akurat powinna być ekspertem w kwestii zbiorowego, szybkiego jedzenia. Praktycznie zamieszkuje w pewniej popularnej sieci FestFoodów.

Jak zjesz raz na KILKA miesiecy coś z Maka, to przecież jest w porządku 😂 Raz na kilka miesięcy?😂😂😂

Nie pytajcie!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 4
  • Sad 1

Rudy Adam wrócił komentować wątek o Magdzie na forum Wanda. Jest to dla mnie fajne 😍

• Like 2
  • Thanks 2

10 minut temu, Gośc napisał:

Rudy Adam wrócił komentować wątek o Magdzie na forum Wanda. Jest to dla mnie fajne 😍

Co mówi?

25 minut temu, Bjutiguru napisał:

Co mówi?

"Jak napisze, że ja, to znowu będzie, że atencjusz. Może tak: od czasu do czasu oglądam jak nisko upadł kanał Magdy. Np te problemy zdrowotne jej mamy to dla mnie niestety coś, czego sie spodziewalem, ale już remont to jakiś żart. Ona naprawdę dostosowuje mieszkanie od lata ?"

"Ale hmm ja widziałem to mieszkanie, to nie jest penthouse tylko zwykłe jakieś 50 m lokum może więcej. To co Oni tam zaplanowali ?? W sumie to było by wygodnie gdyby Magda miała wjazd poprowadzony na balkon rampą na stałe. Mieszka na parterze, z balkonu mozna zrobic fajny przedpokój. Odpada to coś na klatce schodowej i miejsca więcej ?"

• Like 2
  • Thanks 2

3 godziny temu, Drejfus napisał:

Madzia nie rozumie nagonki na FEST Foody. Ona akurat powinna być ekspertem w kwestii zbiorowego, szybkiego jedzenia. Praktycznie zamieszkuje w pewniej popularnej sieci FestFoodów.

Magda powiedziała, zresztą chyba siedząc w Maku, że w 2025 roku będzie się JESZCZE ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ. Nie pytajcie.. 

• Like 1
  • Haha 5

Magda proszę Cię przestań pierdzielić o autobusach i pociągach bo nikogo nie obchodzi Twój rozkład jazdy!!! 

Nuda nuuuda! 

Znowu przesiedziany vlog i praktycznie 80% gadania o niczym. 

• Like 1
  • Thanks 1

7 godzin temu, Drejfus napisał:

NIE siej pomówien!!!! 

Mówiła, że je fastfood by robić testy! Tak się poświęca dla widzów nasza śliczna laleczka ❤️

• Haha 2

9 godzin temu, Pan_Czatowski napisał:

Te dodatkowe kilogramy to przez nas. 
Z XS do S przeskoczyła. To się nazywa poświęcenie. 

gąbki urosną jeszcze trochę i będzie wyglądać jak spinner 😎

Bapka wcale nie nagrywa nudnych filmów, musi tylko złamać algorytm juciuba.

Edytowano przez hier I come
  • Thanks 1
  • Haha 4

Dnia 5.01.2025 o 12:44, Evil Bitch napisał:

Magda powiedziała, zresztą chyba siedząc w Maku, że w 2025 roku będzie się JESZCZE ZDROWIEJ ODŻYWIAĆ. Nie pytajcie.. 

Nadmorskie fest foody upadną, i to nie będzie fajne

• Thanks 1
  • Haha 1

Jak powiedziała, tak zrobiła, dzisiaj wita nas z Pasibusa, już nie z Maka. 

Swoją drogą, skąd ta nagła zmiana narracji u Magdy? Nagle z osoby samowystarczalnej (czy tam samoobsługowej 😅), wymagającej jedynie niewielkiej pomocy, stała się osobą niezdolna do samodzielnej egzystencji, która nawet jedzenia do stołu sama sobie nie przyniesie, ba! Przyznała nawet, że sama się nie naje

Edytowano przez Evil Bitch
  • Thanks 1
  • Sad 1

53 minuty temu, Evil Bitch napisał:

Swoją drogą, skąd ta nagła zmiana narracji u Magdy? Nagle z osoby samowystarczalnej (czy tam samoobsługowej 😅), wymagającej jedynie niewielkiej pomocy, stała się osobą niezdolna do samodzielnej egzystencji, która nawet jedzenia do stołu sama sobie nie przyniesie, ba! Przyznała nawet, że sama się nie naje

Zmiana wynika oczywiście z możliwości uzyskania dodatkowej kasy od państwa. A co z pracą, jest zdolna, czy nie jest? Przecież pracuje całymi dniami, czyli chyba się nie kwalifikuje do zasiłku, jeśli dobrze rozumiem. Najbardziej zarobiona kobieta na Pomorzu chyba nie weźmie kasy, skoro tak świetnie rozwija swoją karierę na YT, a jak w tym roku rozgryzie algorytmy, to sama będzie kasę wypłacać.

• Like 2
  • Thanks 4

10 minut temu, Drejfus napisał:

Zmiana wynika oczywiście z możliwości uzyskania dodatkowej kasy od państwa. A co z pracą, jest zdolna, czy nie jest? Przecież pracuje całymi dniami, czyli chyba się nie kwalifikuje do zasiłku, jeśli dobrze rozumiem. Najbardziej zarobiona kobieta na Pomorzu chyba nie weźmie kasy, skoro tak świetnie rozwija swoją karierę na YT, a jak w tym roku rozgryzie algorytmy, to sama będzie kasę wypłacać.

Dokładnie, aktualnie narracja z zapracowanej bizneswomens goniacej swój ogon 24h/dobę, przed komisją ds zasiłków stała sie na tyle niesamodzielna, że musi mieć praktycznie osobe która ją nakarmi...:classic_blink::classic_huh:

• Like 1
  • Haha 2

Madzia, która mówi, że w nowym roku zamierza się zdrowo odżywiać i w tym momencie pokazuje kulki serowe i kurczaki z Pasibusa z majonezem - i bach, ponad 600 kcal wyłowionych z głębokiego tłuszczu polanych majonezem (ale łagodnym 😉, nie ma to jak dobrze zacząć nowy rok, postanowienia są najważniejsze! Brawo Madzia, oby tak samo poszło ci z innymi planami!

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1

37 minut temu, Mertyna napisał:

Madzia, która mówi, że w nowym roku zamierza się zdrowo odżywiać i w tym momencie pokazuje kulki serowe i kurczaki z Pasibusa z majonezem - i bach, ponad 600 kcal wyłowionych z głębokiego tłuszczu polanych majonezem (ale łagodnym 😉, nie ma to jak dobrze zacząć nowy rok, postanowienia są najważniejsze! Brawo Madzia, oby tak samo poszło ci z innymi planami!

Ta jej logika to już wychodzi słynnym pushapem na cycki. Zamierza odżywiać się zdrowo, czyli wnioskować można, że dotychczas tego nie robiła - jednocześnie ciągle pitoli o tym jak rzadko jada festfoody i słodyczy, i JEŚLI już to w zasadzie dla nas (dzięki Madzia, czarny hotdog na helołin forever in maj serduszko) żeby nakręcić te durnorolkę dla podstawówki. Przy okazji ma na sobie tiulową spódnice z rotacji ałtfitowej. Trzymajcie się czesc 

• Like 2
  • Haha 1

Ona jada w Fest Foodach tylko 5 dni w tygodniu i robi to dla nas, więc doceńmy. Słodycze i czipsy je tylko jak jest w cukierni, Żabce, albo dealzie, czyli co najmniej 4 razy w tygodniu. Jak jej w sobotę i w niedzielę nie wystawiają przed dom, to wtedy odżywia się zdrowo. Je śledzia z chlebem, albo makaron z parówkami. No co? Nie wygląda to źle 😉😉

• Like 3
  • Thanks 1

19 godzin temu, Evil Bitch napisał:

Skąd?Ano stąd, że chcę kasę za darmo dostać, a należy się tylko tym, którzy są niezdolni do samodzielnej egzystencji.

Tak coś mówiła, o ile się nie mylę.

Chyba większość OzN działających w sieci są samodzielni,aż do momentu jak trzeba postarać się o jakiś zasiłek 😁 Nic dziwnego,że Magda nie chce podjąć stałej pracy jak zgarnie nie zła sumkę z zasiłków - bardziej opłaca się jej poudawać zabieganą bizneswoman. 

• Like 1
  • Thanks 1

38 minut temu, ECh napisał:

Chyba większość OzN działających w sieci są samodzielni,aż do momentu jak trzeba postarać się o jakiś zasiłek 😁 Nic dziwnego,że Magda nie chce podjąć stałej pracy jak zgarnie nie zła sumkę z zasiłków - bardziej opłaca się jej poudawać zabieganą bizneswoman. 

A jutub to podobno jej praca, a pracującym OzN się należy ten kilkutysięczny zasiłek, o którym wspomniała na ostatnim wlogu?

Madzia czyli mówisz dziś, że syn męża Twojej siostry polubił Twoja  lampkę gwiazdkami?? W nocy sobie puszczacie? 

Ja gdybym była 36letnia kobieta.. W zasadzie przed 40tka to bym za nic nie chciała takiej lampki. Toż to dziecinne. Oddaj chlopcu❤️. Bądź dobra ciocia. 

• Like 3

Grunt, że cała rodzina i wszyscy znajomi Magdy wiedzą doskonale, jak bardzo nie lubi ona słodyczy i że praktycznie w ogóle ich nie jada, w związku z czym na urodziny nakupowali jej słodyczy w hurtowej wręcz ilości 🖤

• Thanks 1
  • Haha 3

9 godzin temu, Evil Bitch napisał:

Grunt, że cała rodzina i wszyscy znajomi Magdy wiedzą doskonale, jak bardzo nie lubi ona słodyczy i że praktycznie w ogóle ich nie jada, w związku z czym na urodziny nakupowali jej słodyczy w hurtowej wręcz ilości 🖤

Też na to zwróciłam uwagę 😊 Jak na osobę, która prawie w ogóle nie jada słodyczy dostała od osób, które ją bardzo dobrze znają dużo słodkości. 🤣 

• Haha 2

15 godzin temu, Bjutiguru napisał:

A jutub to podobno jej praca, a pracującym OzN się należy ten kilkutysięczny zasiłek, o którym wspomniała na ostatnim wlogu?

Nie wiem czy ona ma niezdolność do pracy... Wiem,że są sytuację,że do renty można dorabiac określoną kwotę.

12 godzin temu, tajemnicza brunetka napisał:

Madzia czyli mówisz dziś, że syn męża Twojej siostry polubił Twoja  lampkę gwiazdkami?? W nocy sobie puszczacie? 

Ja gdybym była 36letnia kobieta.. W zasadzie przed 40tka to bym za nic nie chciała takiej lampki. Toż to dziecinne. Oddaj chlopcu❤️. Bądź dobra ciocia. 

Bez przesady. To niekoniecznie jest lanpka dla dzieci. Można sobie posiedzieć wieczorem, poczytać książkę i włączyć nastrojową lampkę. 

10 godzin temu, Evil Bitch napisał:

To samo pomyślałam. Przecież 3/4 prezentów, to były słodycze. Zazwyczaj bliscy wiedzą, co lubisz, co mogą ci kupić i z czego się ucieszysz. 

• Like 1

9 minut temu, ECh napisał:

Nie wiem czy ona ma niezdolność do pracy... Wiem,że są sytuację,że do renty można dorabiac określoną kwotę.

Ponoć można pracować mając nawet całkowitą niezdolność, a Magda raczej taką ma, skoro "nagle" jest osobą niezdolna do samodzielnej egzystencji (to co dopiero do pracy..). Pewnie jakieś większe pieniądze z tego są, jeśli ktoś nie może pracować = sam się utrzymywać. Aż mi się przypomniało, jak kiedyś coś tam powiedziała w podcaście z Martyna, że za dużo dorobić nie może, bo by jej rentę zabrali, na co Martyna, że ona akurat renty nie pobiera, Magda była zdziwiona xd

• Haha 1

10 minut temu, Bjutiguru napisał:

To samo pomyślałam. Przecież 3/4 prezentów, to były słodycze. Zazwyczaj bliscy wiedzą, co lubisz, co mogą ci kupić i z czego się ucieszysz. 

Żeby nie było, ja też lubię dołożyć do prezentu coś słodkiego, no ale nie osobom, które wiem, że słodyczy nie lubią 😅 jak wiem, że ktoś lubi Chipsy, to dostanie Chipsy czy tam inne kwaśne żelki. Nikt by się nie śmiał, gdyby Magda na każdym kroku nie podkreślała, że praktycznie nie jada słodyczy i fastfoodów. Ja co 2 tygodnie jem pizzę i nie mam problemu powiedzieć, że jem ją regularnie i dosyć często. A Magda nagrywa co 2 dni, w każdym vlogu co najmniej jeden fastfood i coś słodkiego, ale ona je bardzo rzadko, praktycznie w ogóle. 

No chyba, że ona mówiąc "słodycze" ma na myśli cukierki lub czekoladę, a ciast i rurek z kremem w to nie wlicza..

Edytowano przez Evil Bitch
  • Like 2
  • Thanks 1

8 godzin temu, Evil Bitch napisał:

Ponoć można pracować mając nawet całkowitą niezdolność, a Magda raczej taką ma, skoro "nagle" jest osobą niezdolna do samodzielnej egzystencji (to co dopiero do pracy..). Pewnie jakieś większe pieniądze z tego są, jeśli ktoś nie może pracować = sam się utrzymywać. Aż mi się przypomniało, jak kiedyś coś tam powiedziała w podcaście z Martyna, że za dużo dorobić nie może, bo by jej rentę zabrali, na co Martyna, że ona akurat renty nie pobiera, Magda była zdziwiona xd

Martyna swoją rentę zawiesiła,bo tam są kryteria dochodowe, których nie można przekroczyć, bo przy przekroczeniu trzeba zwracać pieniądze - a ona wolała zawiesić i mieć spokój, tym bardziej że ona na prawdę pracowala. Mina wtedy Magdy bezcenna  😁😆

• Like 2

Magda nie rozumie fenomenu Vinted, woli kupić 50 poliestrowych szmat w Pepco niż coś dobrego jakościowo za cenę jednego  sweterka w renifery, ale jak wiemy, Madzia ma wyśmienity gust i kupę kasy. Co innego jej siostra, która z Vinted chętnie korzysta i sprzedaje co się da. No ale cóż, Magda jest wielką influ, ma kupę kasy z zasiłków, więc nie zniży się do kupowania z drugiej ręki, co innego Asia, skromna nauczycielka na obśmiewanym przez Magunie etacie (czyli barszczu), która ma tysiące innych zobowiązań finansowych i bogatą siostrę na utrzymaniu. Może ona wytłumaczy siostrze fenomen Vinted? 

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się