Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Minnie Moskowitz

Tutaj będzie panowała miłość i pojednanie.

Polecane posty

1 minutę temu, jumpin_jack_flash napisał:

bedziecie miec lasy zajeeebane smieciami kuuurwy jeeebane

Pięknie się odpalasz... Wiem co jest wywalane do lasu, bo jeżdżę i widzę. 

10 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Wystarczy, że raz płacimy za odbiór sortowanych śmieci. Skoro będzie mniej towaru dla śmieciarzy, to wzrośnie znowu stawka za wywóz. To jest dymanie ludzi a nie ekologia.

No wzrośnie bo i twoja pensja rośnie. 

10 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Wystarczy, że raz płacimy za odbiór sortowanych śmieci. Skoro będzie mniej towaru dla śmieciarzy, to wzrośnie znowu stawka za wywóz. To jest dymanie ludzi a nie ekologia.

A teraz pomyśl kto jeszcze zyska, gdy wyrzucimy te butelki czy puszki do śmieci.

Kaucja jest z automatu doliczana przy zakupie.

10 minut temu, jumpin_jack_flash napisał:

podnosza ci cene o 50 groszy zebys musial ze smieciami biegac do sklepu zeby to odzyskac, wykonujesz wtedy prace smieciarza co by to zabral ci z kosza, wysypiska co by to przetrzymalo i sortownika co by to oddzielil od innych smieci i dal do recyklingu.

zamiast zostawic ceny jak byly i dac te 50 groszy od wykonanej pracy to oni cie karaja za to ze tej pracy nie wykonasz, na pochybel im mnie stac stracic te 50 groszy, serio bede te smieci wypieerdalac do lasow i mam nadzieje ze wielu ludzi tak bedzie robic, bedziesz isc po lesie grzybow szukac pod puszkami hahahaha. jeszcze zalecam zgniatac, juz sie nie nadaja do zwrotu a dodatkowo ciac na kilka kawalkow i rozrzucanie doookola zeby szukanie sprzatanie tego bylo utrudnione.

Thx za wyjaśnienie. Bardziej chodziło mi o to, że większość traktuje to jak jakiś święty nakaz, a przecież nadal będzie można wrzucać je do mieszanych chociażby. Nie trzeba kombinowac w lesie 😄 

4 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Dotarcie cywilizacji i rozwoju. To zawsze jest bolesne dla konserwatystów.

Typowa Warszawka z drugim garażem na sortownie albo trzema automatami wokół chaty. Takie maszyny spełniałyby swoją rolę gdyby były dodatkiem dla żuli zbierających po parkach śmieci.

• Thanks 1

2 minuty temu, 250GodzinTak napisał:

Pięknie się odpalasz... Wiem co jest wywalane do lasu, bo jeżdżę i widzę. 

to bedzie jeszcze wiecej, duzo ludzi juz zapowiada to , czytam rozne stronki

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

No wzrośnie bo i twoja pensja rośnie. 

Wzrośnie jako rekompensata za brak surowca. Czemu wy lemingi zawsze musicie wchodzić z entuzjazmem we wszystkie gówna?

2 minuty temu, Buuuu napisał:

Thx za wyjaśnienie. Bardziej chodziło mi o to, że większość traktuje to jak jakiś święty nakaz, a przecież nadal będzie można wrzucać je do mieszanych chociażby. Nie trzeba kombinowac w lesie 😄 

ale to bedzie strata 50 groszy dla mnie na puszce, a jak ja mam miec strate to oni tez nie wysylaja ludzi do sprzatania lasow, zeby zobaczyli ze ten pomysl im sie nie spina. 

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

Typowa Warszawka z drugim garażem na sortownie albo trzema automatami wokół chaty. Takie maszyny spełniałyby swoją rolę gdyby były dodatkiem dla żuli zbierających po parkach śmieci.

Typowy warzecha co utyskiwał gdy zakazywali trzymania psów na łańcuchach, kazali jeździć na światłach w dzień albo wprowadzali elektryfikację. 

1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Wzrośnie jako rekompensata za brak surowca. Czemu wy lemingi zawsze musicie wchodzić z entuzjazmem we wszystkie gówna?

Nie we wszystkie. Ale czepianie się recyklingu to już naciągane bajki kryptośmieciarzy.

Edytowano przez Śliwka w Polonezie

1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Takie maszyny spełniałyby swoją rolę gdyby były dodatkiem dla żuli zbierających po parkach śmieci.

szkoda, że butelka musi być w idealnym stanie żeby maszyna mogła ją przyjąć

do tej pory żule zbierały aluminiowe puszki i sprzedawały do skupu złomu

teraz to musi być bez zagnieceń ą i ę

4 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

No. Dlatego od 2004 dalej palimy kaloszami, jeżdżą dalej diesle Ikarusy, śmieci wywalamy jak leci a miasta wyglądają jak betonowe pustynie. 

To wystarczy zejść z ceny opału i posadzić drzewka, lol

3 minuty temu, Buuuu napisał:

Ale jesteś wtedy stratny 50 gr albo złotówkę. Ja do tej pory kupowałam zgrzewki Żywca po niecałe dwa litry. Nie zamierzam biegać po mieście z worem butelek, przechodzę na pięciolitrówki i przelewam do mniejszej.

18 minut temu, jumpin_jack_flash napisał:

czytam rozne stronki, ostatnie ostoje normalnosci i tam wielu ludzi juz zapowiada ze butelkomaty maja od dawna i jest to piec xD 

to jedyny plus tych oplat ze dekle nie beda spalac 50groszy/sztuka a teraz pala 😄

Przed chwilą, Buuuu napisał:

To wystarczy zejść z ceny opału i posadzić drzewka, lol

Jak dla mnie możesz być fanem roku 2004, co kto lubi. Świat na szczęście idzie do przodu.

Typowy warzecha co utyskiwał gdy zakazywali trzymania psów na łańcuchach, kazali jeździć na światłach w dzień albo wprowadzali elektryfikację. 

Tak, należy trzymać psy na łańcuchu. Nie chcę codziennie wzywać policji do kundli rzucających się na moje łydki.

10 minut temu, jumpin_jack_flash napisał:

a jak bedzie zakaz alko w calym kraju po 22 to wypieeerdole szybe w sklepie wejde wezne se 8 piw i zostawie na ladzie 50 zl, zaplacilem? zaplacilem. zadna kooorwa nie bedzie mi mowic czy moge pic czy nie

dokladnie a wlasciciel sklepu powinien moc prawo zastrzelic wlamywacza i wtedy bedzie selekcja naturalna menele szybko wygina

Nie we wszystkie. Ale czepianie się recyklingu to już naciągane bajki kryptośmieciarzy.

niech mi placa za ten recykling, zamiast dodawac 50 groszy do ceny i zebym je odzyskal jak odniose to niech nic nie dolicza do ceny a daja 25 groszy jak odniose. za wykonana prace. za sam ten fakt wole jechac daleko do lasu i to wypieerdolic do lasu niech potem kogos zatrudnia do sprzatania i niech straca, niz zebym za darmo dla nich robil jako smieciarz, na pochybel systemowi !!!!!!

3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Nie we wszystkie. Ale czepianie się recyklingu to już naciągane bajki kruptośmieciarzy.

Recykling to my uprawiamy w Polsce wszyscy od czasu obowiązkowych umów śmieciowych podpisywanych z gminą gdzie wywóz zmieszanych jest 2x droższy.

3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Ale jesteś wtedy stratny 50 gr albo złotówkę. Ja do tej pory kupowałam zgrzewki Żywca po niecałe dwa litry. Nie zamierzam biegać po mieście z worem butelek, przechodzę na pięciolitrówki i przelewam do mniejszej.

No i ludzie tak właśnie będą robić 👍

8 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

no teraz beda zbierac puszki z kodami przeciez

zuli to powino sie w siatke lapac i do kamieniolomu zeby nalog leczyli ciezka praca i tych od snusów tez 

5 minut temu, WychodzeNaChwile napisał:

szkoda, że butelka musi być w idealnym stanie żeby maszyna mogła ją przyjąć

do tej pory żule zbierały aluminiowe puszki i sprzedawały do skupu złomu

teraz to musi być bez zagnieceń ą i ę

I jeszcze pewnie umyte. W przeciwnym razie podpowiedziałabym koledze z tematu jak się pozbywać szczyn z tira.

1 godzinę temu, Minnie Moskowitz napisał:

Załóżmy więc wszyscy białe szaty i śpiewajmy gospel. 

Skończyły się buteleczki mszalne.

7 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

jakiego surowca przeciez odzysk butelek jesty niepplacalny coca cola juz 30 lat temu prtzeprowadzial badania i to wie dlatego producenci nigdy tego nie zbierali i nie chca zbierac bo to sie nie oplaca taniej nowa butelke kupic niz ze starej odzyskiwac suroweic

5 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

ja tez, ustronianka 3,01 litra, na pochybel systemowi

Przed chwilą, tadek batyr napisał:

jakiego surowca przeciez odzysk butelek jesty niepplacalny coca cola juz 30 lat temu prtzeprowadzial badania i to wie dlatego producenci nigdy tego nie zbierali i nie chca zbierac bo to sie nie oplaca taniej nowa butelke kupic niz ze starej odzyskiwac suroweic

To się przerabia na inne rzeczy, chociażby polary.

Pewnie wiele sklepów pójdzie w ślady Kauflanda

Edytowano przez Buuuu

6 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Tak, należy trzymać psy na łańcuchu. Nie chcę codziennie wzywać policji do kundli rzucających się na moje łydki.

jak ktos nie ma warunkow to po co mu pies ? nie ma ogrodzenia to kara 3 miesiace odsiadki i to szybko wyedukuje rolnikow ktorzy maja szczekajacy alarm 

• Like 1

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

To się przerabia na inne rzeczy, chociażby polary.

Ulubiony ubiór libusia

• Haha 1

2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

I jeszcze pewnie umyte. W przeciwnym razie podpowiedziałabym koledze z tematu jak się pozbywać szczyn z tira.

Przecież ten system działa od lat. No u nas to wielka nowość i leci pełno strasznych rewelacji szeptanych. Ale w praktyce się nie poparzysz.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się