Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Minnie Moskowitz

Tutaj będzie panowała miłość i pojednanie.

Polecane posty

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

Przecież ten system działa od lat. No u nas to wielka nowość i leci pełno strasznych rewelacji szeptanych. Ale w praktyce się nie poparzysz.

W Niemczech chyba od lat 

1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Przecież ten system działa od lat. No u nas to wielka nowość i leci pełno strasznych rewelacji szeptanych. Ale w praktyce się nie poparzysz.

Będę bojkotować. Analizy wskazują, że to pomysł guano warty.

• Thanks 1

4 minuty temu, tadek batyr napisał:

jakiego surowca przeciez odzysk butelek jesty niepplacalny coca cola juz 30 lat temu prtzeprowadzial badania i to wie dlatego producenci nigdy tego nie zbierali i nie chca zbierac bo to sie nie oplaca taniej nowa butelke kupic niz ze starej odzyskiwac suroweic

To po co to?

2 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

To się przerabia na inne rzeczy, chociażby polary.

nie na nic sie nie przerabia bo sie nie oplaca na tym zarabiaja ekoterrorysci tylko co zbieraja bo firmy im placa zeby nie placic haraczu tego surowca nikt nie chce tak naprawde 

4 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

I jeszcze pewnie umyte. W przeciwnym razie podpowiedziałabym koledze z tematu jak się pozbywać szczyn z tira.

dobry pomysl, bede wrzucal butelki ze szczynami, oooooo kuuuurwaaaaa !!!!! ze sam na to nie wpadlem/ przecierz to tylko skanuje kod kreskowy a nie ma wagi zeby sprawdzic czy jest butelka pusta/..

zachecam kazdego szczac do butelek. w ten sposob nie bede stratny 50 gr na butelce i na paliwie na dojazd do lasu. a puszki bede szczal do nich i zaklejal tasma izolacyjna, NA POCHYBEL SYSTEMOWI !!

• Haha 1

1 minutę temu, aphex_twin napisał:

W Niemczech chyba od lat 

Tak i nie widziałam żadnych dramatów przy automatach, wręcz działało to całkiem sprawnie. No ale to poyebani Niemcy, nie to co geniusze rozwoju znad Wisły.

19 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

No. Dlatego od 2004 dalej palimy kaloszami, jeżdżą dalej diesle Ikarusy, śmieci wywalamy jak leci a miasta wyglądają jak betonowe pustynie. 

Nie mam nic przeciw ekologii, sęk w tym, że zabieraja się od tego od du... strony ostatnimi czasy, co pomysły to głupsze, więcej zachodu niż to warte i tyle/

jprdl caryca ale teraz wymyslilas, jprdl..... tak wlasnie bede robic, bede szczat do puszek i je zaklejac, szczac do butelek i ja nakrecac i bede je jako przykladnny obywatel odnosil w celo odzyskania kaucji. w ten sposob przysluze sie spoleczenstwu CHARYTATYWNIE

1 minutę temu, tadek batyr napisał:

nie na nic sie nie przerabia bo sie nie oplaca na tym zarabiaja ekoterrorysci tylko co zbieraja bo firmy im placa zeby nie placic haraczu tego surowca nikt nie chce tak naprawde 

To że coś robią, to nie znaczy że jest opłacalne. Piramida układów ideologiczno-biznesowych. Ja to bym te butelki do spalarni wysyłała.

1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Myślałam, że napalona 😅

Tez 😀

1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Będę bojkotować. Analizy wskazują, że to pomysł guano warty.

Po wojnie pojedyncze jednostki bojkotowały też słupy energetyczne. Teraz macie lepiej bo pośrednio dzięki tym słupom łączy was internet i możecie się poczuć większą grupą 🙂

• Haha 1

2 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

Tak i nie widziałam żadnych dramatów przy automatach, wręcz działało to całkiem sprawnie. No ale to poyebani Niemcy, nie to co geniusze rozwoju znad Wisły.

Niemcy i ich Ordnung 😍. A nie mazowiecki syf 🤣

3 minuty temu, Buuuu napisał:

To po co to?

bo sa normy na odzysk a urzedasy w pl nie wiedza jak tego dokonac to najprosciej wprowadzic podatek to moze beda oddawac

3 minuty temu, Śliwka w Polonezie napisał:

tam jest troche inaczej oni nie placa za butelki tylko dostaja bon za zwrot u nas musisz zaplacic kare ktora odzyskasz jak oddasz. tam nie ma kar a jak oddasz to ci placa

Przed chwilą, Śliwka w Polonezie napisał:

Po wojnie pojedyncze jednostki bojkotowały też słupy energetyczne. Teraz macie lepiej bo pośrednio dzięki tym słupom łączy was internet i możecie się poczuć większą grupą 🙂

Cieszę się, że ty możesz się poczuć światła jak latarnia elektryczna. A zdrowy rozsądek i ekonomia niech się idą kochać.

6 minut temu, aphex_twin napisał:

W Niemczech chyba od lat 

no ja zawsze myslalem ze jak sie tam oddaje to sie zarabia na tym ze sie smieci nie wyrzyca, a teraz wiem o co chodzi,

1 minutę temu, tadek batyr napisał:

bo sa normy na odzysk a urzedasy w pl nie wiedza jak tego dokonac to najprosciej wprowadzic podatek to moze beda oddawac

Najprościej ludzi zachęca się nagradzaniem, ale nie takim, ze najpierw coś zabierasz a potem dajesz 

2 minuty temu, tadek batyr napisał:

tam jest troche inaczej oni nie placa za butelki tylko dostaja bon za zwrot u nas musisz zaplacic kare ktora odzyskasz jak oddasz. tam nie ma kar a jak oddasz to ci placa

No i w takim systemie to wszyscy by byli zachwyceni. Nawet ja bym wrzuciła żeby mieć na gumę do żucia 😄

Dziewczyna Leżaka twierdzi inaczej.

W Niemczech zwrot plastikowych butelek odbywa się w ramach systemu kaucyjnego "Pfand" (kaucja), który działa od 2003 roku. Kupując napoje w plastikowych butelkach, płaci się dodatkowo kaucję, a po ich zwróceniu w automacie w sklepie, otrzymuje się zwrot pieniędzy w formie bonu lub gotówki.

1 minutę temu, aphex_twin napisał:

Niemcy i ich Ordnung 😍. A nie mazowiecki syf 🤣

No u Niemców to sue przyjęło czasami widuje jak z wielkimi worami pełnymi butelek i puszek stoją przy tych automatach i to nie jacyś żule.😄

5 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

To że coś robią, to nie znaczy że jest opłacalne. Piramida układów ideologiczno-biznesowych. Ja to bym te butelki do spalarni wysyłała.

ja bede naszczane wrzucac do kalcjomatow, dzieki za pomysl

No i tak powinno być u nas + za np. oddawanie krwi też mają tam nieźle płacone. A u nas bida jak zawsze i szukanie frajerów.

3 minuty temu, Buuuu napisał:

Najprościej ludzi zachęca się nagradzaniem, ale nie takim, ze najpierw coś zabierasz a potem dajesz 

no o tym pisze u nas wprowadzili pdoatek ktory ci oddadza jak butelka bedzie niepogieta z etykieta i maszyna sprawna a gdzie indziej placa ci za butelke jak oddasz

9 minut temu, jumpin_jack_flash napisał:

jprdl caryca ale teraz wymyslilas, jprdl..... tak wlasnie bede robic, bede szczat do puszek i je zaklejac, szczac do butelek i ja nakrecac i bede je jako przykladnny obywatel odnosil w celo odzyskania kaucji. w ten sposob przysluze sie spoleczenstwu CHARYTATYWNIE

Leczysz się psychiatrycznie? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się