caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, tadek batyr napisał: ludzie kupia soda steam i wydymaja system szkoda ze to gporszej jakosci jest To izraelskie jest, dafi kupujcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin_jack_flash 4 Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, salix napisał: No u Niemców to sue przyjęło czasami widuje jak z wielkimi worami pełnymi butelek i puszek stoją przy tych automatach i to nie jacyś żule. tam na parkingu przyjezdzaja samochodami i grzebia w smieciach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, jumpin_jack_flash napisał: ciekawe gdzie te butelki pujda xD teraz moze byc tak ze ktos z was bedzie pil wode z butelki w ktorej kiedys byly moje szczyny, to ekologie zrobili, na pochybel !!!!! czlowieku przeciez to topia i robia z tego surowiec a nie myja i nalewaja nowe no chyba ze bedziesz sikal do szklanych to nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 198 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, jumpin_jack_flash napisał: ciekawe gdzie te butelki pujda xD teraz moze byc tak ze ktos z was bedzie pil wode z butelki w ktorej kiedys byly moje szczyny, to ekologie zrobili, na pochybel !!!!! Niektórzy będą je palić w zimie w piecu. A nie wiedzą, że taka butelka i stopiony plastik niszczą piec i trują ludzi. Zresztą ludzie palą smieciami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, tadek batyr napisał: przeciez to morawiecki podpisal wiec raczej jego pociotek jak juz Ale szczegółowe warunki tuskowcy ustalali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 1 Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, tadek batyr napisał: dokladnie tobie daja czekolade za krew a ten kto ja od ciebei pobierze sprzedaje szpitalom za kilakset zlotych jakos te punkty za darmo pozniej tej krwi szpitalom nie daja tylko sprzedaja Przypomnijmy, że tam płacą nawet za oddawanie spermy Ponoć są faceci, którzy z tego się utrzymują Kuuuhwa przecież to byłby raj dla leżaka XD Zarobiłby tam więcej niż allegro tutajXD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu swoja droga to nie robisz sobie reklamy skoro masz siurka ktory zmiesci sie do butelki przez ten otwor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBu 10 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Bo najlepsze są cudze wspomnienia Nie otwierajmy wora ze sŕako gdyż on nie ma dna. Film lgbt na tvn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 123 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, tadek batyr napisał: przeciez to morawiecki podpisal wiec raczej jego pociotek jak juz podatek cukrowy tez pis wprowadzil a co najlepsze podatek od tych napojow bez cukru jest wyzszy niz od tych z cukrem Nie wiem ale za PO nie robią dla ludzi tylko dla siebie. Jakby chcieli ekologię były butelki szklane zwrotne a plastik wycofali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, BabkaBożaBu napisał: Nie otwierajmy wora ze sŕako gdyż on nie ma dna. Film lgbt na tvn Bede robić h zara. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: i super po to też są podatki - zysk dla Państwa to jedno ale też 'działanie wychowawcze' jak kupisz sobie ekspres do napojów gazowanych albo będziesz zabierać ze sobą butelkę wielorazową czy kupować napoje w dużych butelkach - super - przecież to jest ekologiczne a co w tym ekologicznego ze zamiast dwoch butelek 1m5l kupisz 3l ? przeciez dwa razy wieksza butelka to dwa razy wiecje plastiku (nie licze nakretki) powiem ci ze nawet wiecej niz 2x wiecej bo musi byc nie tylko dwa razy wieksza ale i grubsza Edytowano 3 godziny temu przez tadek batyr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBu 10 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Bede robić h zara. Nie rozumie. Kredens trzymasz dziś za elzbiete Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: To izraelskie jest, dafi kupujcie. a co mi to przeszkadza ja nie antysemita do tego pasuja wszystkei akcesoria a te rozne podroby to pozniej klopot z czesciami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aphex_twin 77 Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Kiedyś ludzie się musieli wymieniać mailami co skutkowało nieproszonymi wbitkami Aaa słynne wbitki ale jak to wyglądało w praktyce? Hej co prawda nie ze mną chciałeś rozmawiać ale może chcesz zobaczyc moja zgrabna duupe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, BabkaBożaBu napisał: Nie rozumie. Kredens trzymasz dziś za elzbiete Heterozegz 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, tadek batyr napisał: a co mi to przeszkadza ja nie antysemita do tego pasuja wszystkei akcesoria a te rozne podroby to pozniej klopot z czesciami Podroby to są w mięsnym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBu 10 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał: Heterozegz To dyżury macie rozpisane na lodowce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Buuuu napisał: Przypomnijmy, że tam płacą nawet za oddawanie spermy Ponoć są faceci, którzy z tego się utrzymują Kuuuhwa przecież to byłby raj dla leżaka XD Zarobiłby tam więcej niż allegro tutajXD tak znam takiego ale mozesz raz na pol roku chyba i on jezdzil po calej europie i oddawal 8 razy w miesiacu ciekawe ile dzieci ma za to wiecej placili chyba niz za krew Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin_jack_flash 4 Napisano 3 godziny temu 11 minut temu, tadek batyr napisał: jakby to chodzilo o surowiec to by mozna stare butelki oddawac i dostawac po 50groszy a jakos nie mozna tak samo nie mozna pogniecionych bo to nie jest po to zeby surowiec odzyskac tylko zeby opodatkowac ludzi te butelki nie sa warte 50groszy i nikt ich nie chce tak naprawde przetwarzac bo wartosc tej butelki to kilka groszy no wlasnie to czemu za stare butelki nie dzadza 50 gorszy tylko 10 groszy? ten znaczek kaucja jest warty 40 groszy na wydrukowanie ?????? hahaha smiech na sali, zachecam wszystkich do szczania do butelek i oddawania im tego ze szczynami, niech traca te KUUUUUURWY 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, aphex_twin napisał: Aaa słynne wbitki ale jak to wyglądało w praktyce? Hej co prawda nie ze mną chciałeś rozmawiać ale może chcesz zobaczyc moja zgrabna duupe? Nie wiem, nie moje czasy. Śliwka opowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
caryca rzeczywistości tak 179 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, BabkaBożaBu napisał: To dyżury macie rozpisane na lodowce Hę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aphex_twin 77 Napisano 3 godziny temu (edytowany) 10 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: i super po to też są podatki - zysk dla Państwa to jedno ale też 'działanie wychowawcze' jak kupisz sobie ekspres do napojów gazowanych albo będziesz zabierać ze sobą butelkę wielorazową czy kupować napoje w dużych butelkach - super - przecież to jest ekologiczne Ja od dawna mam wielorazowa 0.5 czy trochę większa butelkę taka ‚na wynos’. Nie Lubie tych plastików kupować bo mi sie nje chce potem tego wynosić do śmietnika a masę miejsca w śmieciach zajmują mi te butle plastikowe. o wiele wygodniejsze nie muszę pamiętać żeby kupic sobie jakaś wodę na rower czy coś tylko leje i mam. A wodę filtruje britą a syfow w stylu cola nie pije wiec dla mnje ten provlem jest trochę zerowy. ok dziś sie napiłam coli (ze szkła) i widzicie efekty Edytowano 3 godziny temu przez aphex_twin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBu 10 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Hę? Dunno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 1 Napisano 3 godziny temu "W Niemczech, wynagrodzenie za oddanie nasienia jest legalne i standardowe w klinikach zajmujących się leczeniem niepłodności lub bankach nasienia. Zazwyczaj kwota, jaką można otrzymać za jednorazowe oddanie nasienia, wynosi 50-150 euro za jedno oddanie. W niektórych przypadkach, jeśli jesteś regularnym dawcą, ta kwota może się zwiększyć." Kurfa, dużo nawet XD Niezły biznes to mógłby być. Przeyepane, że u nas nie ma tylu udogodnień. Polska to bida z nędzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Buuuu napisał: "W Niemczech, wynagrodzenie za oddanie nasienia jest legalne i standardowe w klinikach zajmujących się leczeniem niepłodności lub bankach nasienia. Zazwyczaj kwota, jaką można otrzymać za jednorazowe oddanie nasienia, wynosi 50-150 euro za jedno oddanie. W niektórych przypadkach, jeśli jesteś regularnym dawcą, ta kwota może się zwiększyć." Kurfa, dużo nawet XD Niezły biznes to mógłby być. Przeyepane, że u nas nie ma tylu udogodnień. Polska to bida z nędzą. w pl tez placa widzisz zamiast siedziec na kafeterii to kasa lezy na ziemi wystarczy podniesc i pomyslec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 907 Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał: Hę? koleżanka się pyta czy heterozegz macie zaplanowany w kalendarzu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aphex_twin 77 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Buuuu napisał: "W Niemczech, wynagrodzenie za oddanie nasienia jest legalne i standardowe w klinikach zajmujących się leczeniem niepłodności lub bankach nasienia. Zazwyczaj kwota, jaką można otrzymać za jednorazowe oddanie nasienia, wynosi 50-150 euro za jedno oddanie. W niektórych przypadkach, jeśli jesteś regularnym dawcą, ta kwota może się zwiększyć." Kurfa, dużo nawet XD Niezły biznes to mógłby być. Przeyepane, że u nas nie ma tylu udogodnień. Polska to bida z nędzą. Podejrzewam ze za upośledzona spermę dostaje sie mniejsze wynagrodzenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tadek batyr 6 Napisano 3 godziny temu wspolczuje tym babom pozniej maja dziecko z genami bica albo lezaka kasa chyba zalezy np. od twojego wyksztalcenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożaBu 10 Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał: koleżanka się pyta czy heterozegz macie zaplanowany w kalendarzu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aphex_twin 77 Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, tadek batyr napisał: tak znam takiego ale mozesz raz na pol roku chyba i on jezdzil po calej europie i oddawal 8 razy w miesiacu ciekawe ile dzieci ma za to wiecej placili chyba niz za krew Jezu powiedz ze to nie ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach