Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

mi dermatolog przepisał te pigułki na włosy ale nie wiem czy je brać...

Gość kicia1990
Chciałam sie dowiedzieć czy to możliwe żeby w pierwszym miesiacu brania Dianki nie miałabym miesiączki? Biore je już miesiąć i włąśnie mam ten wolny tydzień. Na ulotce pisze ze po 2/3 dniach od ost.tabletki wystepuje miesiaczka a ja już mam 5 dzień i nic! Nie wspólżyłam wieć w ciąży nie jestem. I czy mam zaczynać 2 opakowanie mimo ze nie dostane miesiączki albo jak dostane ja teraz lub z poczatkiem nowego opakowania(chodzi o ten 2)? Już w czwartek powinnam zacząć nowe opakowanie, także prosze o szybki odpis:) Z góry dziekuję:)

nie ma powodu do zmartwień.ja kończyłam zawsze opakowanie w czwartek, a miesiączkę dostawałam dopiero we wtorek.

Gość kicia1990
Dziekuję za pocieszenie:) Mam nadzieje że lada moment dostanę...Tak czytam te wypowiedzi na forum...pełno tu o skutkach ubocznych;/ Ja na razie takowych nie zauwazyłam, no moze czasem mam nabrzmiałe piersi i tyle. Bynajmniej na razie, bo jestem po pierwszym miesiacu brania Diany. I zaczełam sie bać tych tabletek...ginekolożka nie zrobiła mi żadnych badań hormonalnych :( Zrobiła usg, troszke wcisła mi paluszka ale to nie duzo bo jestem dziewicą i badała mnie przez odbyt. Poszłam do ginekologa bo chciałam antykoncepcje a zarazem lek na moje przetłuszczajace sie włosy, tradziku też troche mam i włosy nie tam gdzie trzeba:( Powiedziała mi o tych tabletkach ale że na razie ich brac nie musze ale ja powiedziałam ze chce i mi przepisała...Teraz już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam;/ Moja siostra też brała Diane...nie wiem przez jaki okres je brała w kazdym razie poźniej miała problemy z jajnikami, dokładnie nie wiem co jej było...BOJE SIE!

Gość kicia1990
Dodam ze jak zrobiła mi wymienione wyżej badania to pani ginekolog powiedziała ze"ginekologicznie wszystko jest dobrze":) Ale i tak sie boje! Musze z nia porozmawiac nastepnym razem jak do niej pojde a to już bedzie jakos teraz bo kazała mi przyjść jak mi sie skończą 2 opakowania Diany i powiedziałą ze jeszcze raz mi usg zrobi(zebym była z pełnym pecherzem bo wedy usg lepiej wychodzi bo wtedy nie miałam pełnego).

Gość Lilianna19
Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych a brałam je przez 4 m-ce, tylko teraz po ich odstawieniu dziwnie się czuję....

Gość bóle łydek
za kilka dni konczy mi sie pierwsze opakowanie- pierwsze a juz zdążyło przyozdobic" mi nogi na wakacje siecią popekanych naczynek, szczególnie rzucające sie w oczy u dołu nóg przy kostkach.

Gość kicia1990
Fju:) Wczoraj dostałam:)W dzień przed zaczęciem 2 opakowania:)Tak skąpo wczoraj krwawiłam a tak bardzo brzuch mnie bolał że w ciągu dnia dwie tabletki zażyłam na bóle...;/ Nigdy wcześniej aż tak bardzo nie bolał mnie brzuch i tam:( Wystarczała jedna tabletka i normalnie krwawiłam. Ale dzisiaj już krwawie normalnie i prawie wcale mnie nie boli:)

Dziewczyny, jestem okrutnie senna mam mdłości po diane 35 (wzesniej brałam yasminelle ale się szybko odwadniałam więc przeszłam na diane - zbijam testosteron). Czy tym z Was które tez miały tę okropną sennosc i mdłości przeszło po jakimś czasie? ja zaczełam dopiero opakowanie.

Gość kasiaaaaaaaaaa
a ja mam jeszcze pytanko po ilu tabletkach zauwazylyscie u siebie skutki uboczne ja dopiero wzielam cztery tabletki wspaniale sie czuje i mam nadzieje ze tak bedzie dalej :))))

Gość karinka83.
mi mdłosci nie przeszły, skutki uboczne pojawiły sie po tyg brania. Mdli mnie cały czas. NA poczatku miałam wzmozony apetyt ale przez tye mdłosci to mi sie teraz wszystkiego odechciewa.

Gość myszeczka1990
Ja diane biorę już pół roku i senna jak byłam od samego początku brania, tak nic mi nie przeszło. Często śpię przez dzień, nie mam już takich problemów z zasypianiem w nocy jak kiedyś. Teraz to ja nawet w szkole na lekcji zasypiam (znaczy nie teraz bo są wakacje ;) ale odkąd jestem na diane). Mówie poważnie. Potrafie zasnąć w szkole.

Gość kasiaaaaaaaaaa
ja juz bede brac piata tabletke i jedynym skutkiem jaki zauwazylam jest sennosc tez mam ochote na sen w srodku dnia jestem zmeczona praktycznie caly czas nie mam zadnych mdlosci moge nawet fajki palic a ostatnio pilam po nich piwo i nie dzialo mi sie nic moze dlatego ze moj organizm jest juz przyzwyczajony do brania antybiotykow i wogole do silnych lekow a jeszcze zauwazylam ze zaczeli mi wyskakiwac jakies pojedyncze nie duze syfki ale mam nadzieje ze to tylko na poczatku tak jest a poza tym wspaniale sie czuje i mam nadzieje ze tak bedzie do konca :)) pozdrowionka dla was laseczki zycze zdrowka

Gość dolarss
Sprzedam tabletki antykoncepcyjne i nie tylko! (1) -Yasminelle -Yasmin -Cilest -Mercilon -Jeanine -Femoden -Diane -35-Gravistat -Evra -Gravistat 150 -Harmonet -Logest -Loette -Marvelon -Microgynon 21 -Minesse -Minisiston -Minulet -Mirelle -Novynette -Regulon -Restovar -Rigevidon -Stediril 30 -Anteovin -Milvane -Tri-Minulet -Trinordiol 21 -TriNovum -Triquilar -Tri-Regol -Trisiston -Cerazette (2)-zastrzyk na trzy miesiące- Depo-Provera Medroxyprogesteronum 150mg/1 ml (3)-wkładka wewnątrzmaciczna Mirena- lewonorgestrelum (4)-krążki dopochwowe Nuvaring etynyloestradiolum + etonorgestrelum Gwarantuję oryginalny lek, oryginalne opakowania i dokładną instrukcję w języku polskim PACZKI WYSYŁAM NATYCHMIAST PRIORYTETEM. GWARANTUJĘ UCZCIWOŚC. Odbiór osobisty Wrocławiu / Olesnicy Lub expresowa wysyłka możliwość sprawdzenia paczki przed odbiorem. Kontakt:gg 1572522 dolarss@o2.pl Telefon 782549605 Chcesz za łatwić sprawe szybko,uczciwie i dyskretnie? Nie zwlekaj ! W razie pytan prosze dzwonic odpowiem na wszystkie pomoge sluze radą ! Daje 100 % pewnosci mozliwosc odbioru osobiscie ! Wszystkie tabletki anty można zalatwić.Przy 3 paczkach taniej !

Gość kasiaaaaaaaaaa
hej dziewczyny to znowu ja mam pytanko:) jesli u ktorejs z was wystapil wysyp jakis syfkow po diane to po jakim czasie zaczely zanikac i cera sie poprawila bo mnie wlasnie wysypalo i boje sie ze zamiast byc lepiej bedzie gorzej mam nadzieje ze do tego nie dojdzie i znikna wszystkie prosze o szybka odpowiedz :)

Gość Agasska
Witajcie :-) Mnie po pierwszym tygodniu brania Diany bardzo wysypało , dziś mam 18 dzień brania Diany a wogule nie znika i jest coraz gorzej ale zobaczymy co bedzie dalej . Pozdrawiam

Gość kasiaaaaaaaaaa
no ja tez poczekam jeszcze ale jesli nic sie nie zmieni odstawie to swinstwo chociaz oprocz tego wysypu i sennosci nie odczuwam innych skutkow wiec nie jest zle jednak wolalabym zeby mnie np piersi bolaly niz tak obsypalo tzn nie jest tak bardzo zle ale moze byc gorzej cera mi sie wogole nie poprawila dalej sie przetluszcza wlosy podobnie i nie widze nic pozytywnego narazie pozdrowionka i wytrwalosci :)

Gość Aska 21
Hejka ; ) Ja biorę aktualnie 7 opakowanie SYNDI-35 i muszz przyznac ze ostatnio zauwazyłam ze płaczę z byle powodu jakos ogulnie dziwnie sie czyję i nie wiem czy to cos ma z nimi wspulnego(tabletkami)ale nie o tym tu mowie...mam inny problem :((( Zaczelam jak juz wspomnialm 7 opakowanie SYNDI - 35 , niestety w pierwszym tygodniu nowego opawowania dnia 5 zapomnialam wziasc o 19.00 (mojej stalej porze tabletki :( )a w ten dzien rano odbylam stosunek a wieczorem jej nie wzielam.....no i dopiero na drugi dzien o mojej stalej porze czyli 19.00 dopiero sie skapnelam ze jej niestety nie wzielam...nie wiem jak to sie stalo ...jestem zalamana bo slyszalam ze w pierwszym tygodniu jak sie zapomni to jest ogromne zagrozenie ciąża...PRoszę pomuszcie mi bo ja juz warjuje nie wiem jak moglam zapomniec:(( nigdy wczesniej nie zapomnialam tylko cholera przy 7 opakowaniu... a zrobila, tak ze jak sie skapnelam ze zapomnialm poprostu wzielam to o 19.00 to wyszlo na to ze jednej nie wzielam..w pirwszy tygodniu..wescie mi pomuszcie jakos cos doradzic...CZEKAM NA JAKOS ODPOWIEDZ!z gory dziekuje!!!

Gość kasiaaaaaaaaaa
nie wiem jak moge ci pomoc ale te tabsy maja dlugie dzialanie ze po zaprzestaniu ich brania nie ma mozliwosci zajscia w ciaze nawet do dwoch trzech miesiecy wiec moim zdaniem nie masz sie czym martwic bo to byla tylko jedna tabletka ktorej nie wzielas .... powinno sie je brac w regularnych godzinach po to by organizm mogl sie przyzwyczaic do przyjmowania hormonow .......... moim zdaniem nie masz sie co przejmowac i najlepiej ustaw sobie przypomnienie w tel zeby nie zapominac tak jak ja to zrobilam :) czasami tez zapominalam ze mam je brac :) pozdrowionka dla Ciebie i naprawde nie masz sie czym zadreczac jesli masz jednak watpliwosci to zrob test ciazowy chociaz ja watpie w to bys byla w ciazy pozdrowionka :)

Gość Aska 21
Zrobiłam test ciazowy tak jak mi napisales byl negatywny ale moze to za wczesnie.... by to wykryc....Fajnie mi napisalas troszke mi ulzyło bo twoich słowach bo naprawde byłam zalamana tą sytuacja więc Troszke mnie podbudowałas...Dziękuje za POZDROWIENIA ja Tez Cie POZDRAWIAM!!!

Gość an88
czesc:) diane to juz drugie moje tabletki anty.wczesniej brałam novynette i byłam bardzo z nich zadowolona:)ambicja poszła jednak w gore chciałam cos na cere(choc i tak miałam niezla) i ginekolog przepiał mi diane.brałam przez tydzien i dwa razy wyladowałam na pogotowiu z potwornym bolem brzucha i silnymi wymiotami, a na pewno nie była to grypa zoładkowa. zaczynałam zle sie czuc w kilka godzin po wzieciu tabletki, meczyłam sie jakies 5 godzin a pozniej wszystko bylo ok.nigdy wiecej diane, bol brzucha był straszny i nie mam zamiaru powtorzyc tej przyjemnosci. diane mowie na zawsze do widzenia. pamietajcie jednak ze kazdy organizm reaguje inaczej, moja kolezanka była z niej bardzo zadowolona. pozdrawiam

Gość Dianka888
Witajcie :) Biorę już 9 (niestety) opakowanie Diany. Jdnak muszę przyznac, że pomaga. Myślę o tym, by przejśc na Cllest, ale boje się ze pryszcze wrócą. Naprawdę nie chcę znów leczyc trądziku. Teraz zajmuję się tymi nieszczęsnymi przebarwieniami. Czy ktoś używał maści skinoren a przebarwienia? Czy cilest też pomaga na trądzik?

Gość Olaaaaaaaaaa
Cześć dziewczyny!!!! :) Mam pytanie do Was.......... jeśli wpadła mi tabletka do umywalki i trochę się rozpuściła, czy jej skuteczność spada??? Muszę się zabezpieczać przez jakiś czas czy nie muszę? ????? I drugie pytanie jeśli zgubię tabletkę to co mam wtedy robić??????? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Gość myszeczka1990
Jak zaczęłam brać diane, to mi sie zaczęły robić takie zgrubiałe, bolesne pryszcze, ale po 3 opakowaniu wszystko zaczęło znikać, i te zgrubiałe i te normalne. Pojawiały sie jedynie drobne syfki przed okresem ;) Brałam diane ponad pół roku i teraz odstawiłam. Czekam na skutki uboczne ze strachem :(

Gość moja cwer

Gość kasiaaaaaaaaaa
hej myszeczka1990 ja tez sie obawiam tego co bedzie jak odstawie diane czy syfy powracaja czy nie i wogole jak sie bede czuc wiec jesli mozesz to pisz jakie skutki wystepuja u ciebie po odstawieniu diane z gory dziekuje pozdrowionka :)

Gość maduśka
ja brałam diane przz kilka lat z przerwami i za kazdym razem jak odtsawilam to przyszcze wracały dlatego brałam dalej, teraz od grudnia nie biore i znowu mamproblemy z cera tak wiec doóki brałam cera była super a jak odstawilam to znowu koszmar mam 28 lat i nei wiem z czego mi sie to bierze staram sie od 6 miesiecy o dziecko i tez sie nie udaje i moze to wpływ diany kiedyś polecałam diane ale teraz stanowczo odradzam

Gość Diane111111
Mi ginekolog przepisała Diane na trądzik i biore ją dopiero 2 tygodnie ale powiedziała że jak ją odstawie to potem będę musiała brać przez 3 miesiące jakieś słabsze hormony bo w przeciwnym wypadku trądzik wróci...Mam jeszcze pytanie czy przytyłyście po Diane i jeśli tak to ile i po jakim czasie?

Gość lilalia
moja ginekolog doradziła mi to samo, dlatego używam teraz plastry.

Gość Agasska
Witaj ;-) Ja wogule nie przytyłam Gdy zaczynałam brac to sie bardzo balam własnie o wage i jestem bardzo mile zaskoczona. Bo diane wogule nie chce mi sie jesc. Pozdrawiam