Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pamelka 75

CHCE MIEC MNIEJSZE PIERSI!

Polecane posty

Tak, Groszko, ewidentnie masz źle dobrany rozmiar. Przy źle dobranym rozmiarze piersi będą wyglądały jak jeden wał przeciwpowodziowy i będą się wydawały o WIELE większe, niż są w istocie. Jeśli jesteś taka szczupła, jak mówisz, to powinnaś nosić pewnie staniki o obwodzie pod biustem 65, a możliwe, że i 60. A takich staników Triumph nie produkuje. Zmierz się centymetrem BARDZO ciasno pod biustem, przy wydmuchanym z płuc całym powietrzu (żeby było jak najciaśniej) i zmierz się dość luźno w biuście, tzn. bez ściskania się. Podaj mi te wymiary, może być mailowo, a spróbujemy określić, jaki rozmiar stanika powinnaś nosić. Odpowiedzi na pytanie bolerkowe się nie spodziewaj ;-) A co do piegów - możesz zawsze w lecie poopalać się przez częściowo zatkane sitko, żeby było nierówno, a nie w równą krateczkę ;-) Buziaki!

Gość Groszka
Mam dość patrzenia na te cholerne dziewczyny z małymi piersiami... Czasami mam wrażenie że jutro obudze sie inna...ale przecież zawsze budze sie taka sama:(

Groszka - zamiast jęczeć, kup sobie chociaż JEDEN dobrze dobrany stanik. A potem się zastanawiaj, co dalej. Hm?

Gość Groszka
Co znaczy dobry?? Kupiłam w piątek w rozmiarze 70 D... i w sumie bez różnicy:/. Wywalam za każdym razem kupe kasy a nigdy nie ma takiego efektu jak bym chciała bo poprostu moje piersi są takie jakie są...

Gość Groszka
A dalej to gram w lotka i licze na szczęśliwy traf, jeśli do 20 roku życia nie wygram to daje sobie spokój i zaczynam szukać bogatego męża bo za nim skońćze studia i zaczne dobrze zarabiać to oszaleje!!!!!!!

Gość Groszka
A wogóle to od trzech dni mam takiego doła że szok...znacie jakieś techniki ralaksacyjne, podnoszące na duche, wreszcie dowartościowujące? Nie wiem czy dobrze napisałam "dowartościowują", no ale wiecie o co chodzi:P

Gość Groszka
"dowartościowujące" *

Groszko, nie wiem, co znaczy \"dobry\". Być może dla Ciebie \"dobry\" oznaczałby stanik w rozmiarze 60G na przykład. Skąd mam wiedzieć, jaki byłby \"dobry\", skoro nawet nie znam Twoich obecnych wymiarów?! A jeśli istotnie nosisz stanik z miseczką D przy obwodzie 70, to to NIE JEST duży biust. Popatrz, jak wygląda dziewczyna, która nosi 65D, czyli w staniku, który jest co prawda trochę mniejszy od 70D, ale nie przesadnie (po lewej w staniku push-up 75A, po prawej w staniku 65D, miękkim, bez wkładek i gąbek): http://img89.imageshack.us/img89/6613/przesiadkagp1.jpg Jak jeszcze raz od kogoś usłyszę, że D to jest duża miseczka, to zabiję śmiechem.

Gość DORIS72
UFFFF!!!! Moje pierwsze biustonosze w wieku 12-13 lat to było 55-60 D. Generalnie rozmiary tego typu nie były dostępne w żadnych polskich sklepach. Czasem na specjalne zamówienie(jeśli się miało dojście)to spod lady w PEWEX-ie. Nie mówcie , więc proszę o problemach z zakupem bielizny. Teraz noszę 75G i poza tym, że czasem trzeba się trochę naprzymierzać to obecnie mamy bieliźniany raj . I żeczywiście 70D to nie jest duży biust. Pozdrawiam D.

Gość Groszka
Fakt duży to pojęcie względne...ale chodzi o to kto z czym sie dobrze czuje... :/

Gość Groszka
Bardzo sie ciesze że dla kogoś to żaden problem i zazdroszcze:/

Gość Groszka
W takim razie to cale mierzenie to nic nie warte i związek miseczki z różnica między obwodami też....Bo wg tego ja kwalifikuje sie gora na D a ne pewno moje piersi nie wydaja sie takie male...w takim razie ja powinnam mieć E albo nawet wiecej://////.

Być może po prostu nosisz jednak źle dobrane staniki. Jeśli wypuścisz z płuc całe powietrze i do tego mocno ściśniesz się miarą krawiecką, i wyjdzie Ci np. 71 cm, to będzie znaczyło, że powinnaś nosić staniki o rozmiarze albo 65, albo 60. Następnie w biuście mierzysz się nie cudując z oddychaniem, na normalnej klatce piersiowej, przy czym miara nie może ściskać biustu W OGÓLE. A potem odejmujesz NIE różnicę zmierzonych obwodów, tylko dla stanika 65 miseczkę obliczasz tak, że odejmujesz: obwód w biuście minus 65 = x cm, a różnica obwodów (czyli miseczka) dla stanika w rozmiarze 60 to: zmierzony obwód minus 60 = y cm. Jasną sprawa jest, że miseczki dla obwodu 65 oraz 60 będą RÓŻNE. Bierzesz sobie tę tabelę: http://bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia Jeśli w biuście masz np. 90 cm, to odpowiednio powinnaś mierzyć staniki w rozmiarach albo 65R-65F (30E - 30F), albo w rozmiarach 60FF - 60G (28FF - 28G). Ot - cała filozofia.

Gość Groszka
Tak więc zawsze chciałam być posiadaczką rozmiaru 60 FF:/ To ekstremalne piersi wręcz...beznadzieja.

Gość Groszka2
CZemu to wszytsko takie beznadziejne jest... Dlaczego jedna ma A a druga ma G, nie mogły by mieć po C? Ten świat jest dla mnie.:/

Gość Groszka
A nie wiem skąd mi ta dwójka wyskoczyła przy nicku, chodzi o mnie nie o jakąś inną groszke...

Gość Groszka
70 D najwyraźniej rzeczywiście nie jest duże...ale ja nie mam 70 D...://////////////////////////////////////////////////////////////:///////////////////////////////////////////:///////////////////////////////////////////////////////////////

Gość srednie chyba
Ja mam 75C/D i wydawało mi się, że mam duże...to był dla mnie nawet pewien problem, ale teraz się z tego wyleczyłam dzięki przyjacielowi, który nie szczędził komplementów na ten temat:) Facetom podoba sie duży biust i to mnie cieszy mimo pewnych problemów z nim związanych. Pozdrawiam

Gość Groszka
70 D duży...teraz mnie tez śmieszy

Gość Groszka
JEst mi bardziej przykro niż było...

Aha - i jeszcze jedno. Staniki 75D są dla dziewczyn, które mają pod biustem na ścisk jakieś 80 cm, a w biuście luźno mierzone jakieś 94 cm. Czyli trzeba być tęższą osobą z niewielkim biustem, żeby takie staniki były na kogoś dobre. Stanik 70D ma miseczkę o dwa numery MNIEJSZĄ od stanika 60F. To NIE jest pomyłka. Popatrzcie tutaj: http://stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html Ta dziewczyna nosi staniki przeważnie w rozmiarach 70 pod biustem - a nie powiecie mi, że jest mega szczupła, jest po prostu normalna, może leciuteńko przy kości. Ja wiem też, że jeśli coś ma więcej, niż trzy linijki, to nie chce się współczesnej młodzieży czytać, ale akurat ten ostatni tekst przeczytać warto - niczego się nigdy nie dowiecie, jeśli nie będziecie czytać, i to ze zrozumieniem!

Gość Groszka
Dobrze więc to kwestia stanika... jutro odwiedze będąc na zakupach sklep z bielizną;D Ale przeciez stanik sie ściąga a wtedy co? :/

A jak się ściąga dobrze dobrany stanik, to jest co pokazać - piękny biust! Jak się nosi źle dobrany stanik, to istotnie może być masakra :P Na szczęście dobrze dobrane biustonosze powodują, że nawet zepsuty biust się naprawia :) Zwłaszcza, jak się do tego dołoży masaże i ćwiczenia.

Gość Groszka
A czy DD jest dużo mniejszy od F? jakoś nie moge znaleść 65 F...jest więcej 65 DD

Gość Groszka
Hm...chyba troche, no między jest jeszcze E:/

Gość Groszka
To bezsensu...mam już dość wydawania tyle kasy na bielizne a za kazdym razem jest to samo. Te staniki sa okropnie drogie.

F różni się od DD tyle, ile się C różni od A http://allegro.pl/item298098355_ballet_lingerie_65f_65f_klasa_i_czar_.html Tutaj masz 65F z Balletu. Nie kupuj przypadkiem Triumpha, bo on ma inną rozmiarówkę. Ale nie mów, że wszystko jest potwornie drogie :/ Owszem, dobre staniki SĄ drogie, ale warte swojej ceny. Jak się zna swój rozmiar, to można jeszcze próbować na e-bayu

Gość miska662
ja tez mam taki problem mam duze piersi i one mi sie wcale nie podobaja :/ chciala bym miec zdecydowanie mniejsze, i teraz zaczelam sie odchudzac i mam nadzieje ze jak spadnie mi troch brzuszek ( choc nie jest on wcale taki duzy ) to i piersi po prostu czekam na to