Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

A jednak zima! Zrobilam test z kolezanka i choc ona na niektore pytania (mialam problemy z okresleniem swojej cery) odpowiedziala inaczej niz ja to wyszlo nam to samo co nie. Bylo troche smiechu bo ja ze znastwem okreslilam, ze ona to napewno Zima (wedlug mnie nadawala by sie bardzo do bajki o krolewnie Sniezce) ale stwierdzilysmy, ze robimy i dla niej. I tak to dowiedzialysmy sie, ze jest Latem :-D

Hej Ewulku, mieszkasz niedaleko mnie! Nawet szukamy tam mieszkania dla naszej babci! :) :D Mam nadzieje, ze zagoscisz tutaj na dluzej! :D

czesc wszystkie dziewczyny... serdecznie pozdrawiam i znikam=brykam do pracy... wstawiam teraz doniczki z bratkami do tunelu, obsypujac je dokladnie torfem. W ten sposob beda zimowaly, tunel bedzie otwarty,tylko w razie okropnych mrozow sie go zamknie. Obrywam tez paczki kwiatowe, jest ich od 2 do nawet 5 na krzaczku, ale nie moge pozwolic kwitnac im w zimie... Wieczorem byl mroz -3 st, ale rano jest juz +3.. i dobrze.. Papappaaa...

do Marzenusia:) dzieki ze zareagowalas:) jesli czas tylko pozwoli bede tu bywac:) pozdrowionka :) milego dnia:)pa

do Marzenusia:) dzieki ze zareagowalas:) jesli czas tylko pozwoli bede tu bywac:) pozdrowionka :) milego dnia:)pa

Hej 🖐️ Ja znowu na wylocie! Mam mnostwo pracy iraganiana jestem jak dawno nie bylam! Pozdrawiam wszystkich 🖐️

Gość maszmi
Halo, tu Düsseldorf!Kopa lat poza krajem. Pozdrawiam wszystkich M.

Hejka!! Padam jak slonik takam zmeczona. Przyszlam wam wszytkim powiedziec czesc i dobrej nocy zyczyc :) Ale widze ze od niedzieli to wszyscy tak zabiegani, ze malo kto tu zaglada. Witam tych co sie pojawili pierwszy raz. Ewulek 🖐️ Maszmi 🖐️ I Faranci 🖐️, ktora sie pojawila po dlugiej przerwie jak widze bo nie zman :) Naneczka super ze bylo super :) W Czeskim Filmie prawnika nie bedzie ale mam nadzieje, ze tez bedzie sympatycznie :D Jay faktycznie, przypomnialo mi sie teraz, ze cos o tym czytalam :) Gdzies to juz pisalas :D To pogadamy kiedys moze o tym :) Kokus 🖐️, Gadzinka 🖐️, Marzenusia 🖐️, Amber 🖐️, Margolcia 🖐️, Zaczaruj Mnie 🖐️, Bagatelka 🖐️ i wszytkim tym ktorzy sie nie ujawniaja w ostatnich dniach a czytaja 🖐️ 🖐️ 🖐️ :D Zmykam, papaty!!

No to i ja sie dolacze do Was... :-) Amberangelic, czesc i dziekuje za zaproszenie. :-) Widze, ze jestes z IL. To daleko stad. Dlugo juz tam mieszkasz? No i z rodzina, czy bez? Pozdrawiam, pa pa. :-)

Ewulek mam nadzieje, ze znajdziesz troche czasu na to forum. Jest bardzo sympatycznie. Poznalam tutaj super ludzi nie tylko wirtualnie ale i w rzeczywiscosci i czesto sie spotykamy (Piwonia czesciej-super babka i Barb-super babka 🌼 ) ;) . Buziaki ludziska! :D

I zapomnialam dopisac ze spotkalam sie jeszcze z Jay (na wakacjach bylam w jej stanie) i z Funkia i z Dark Elfem. :D

Marzenusia> zpaomnialas dodac, ze ja super babka;-) az sie zdenerwowalam, ze mnie pominelas hihihi a tak powaznie, masz ochote na pogaduchy? skoncyzlam prace, jade do domu.. witam wszystkich nowiutenkich i blyszczacych;-).. mam nadzieje, ze zostaniecie na dluzej

no i dolecialam juz spowrotem do domciu :D jestem straszliwie zmeczona ale musze posiedziec jeszcze ze dwie godzinki co by nadrobic czas :) szkoda bylo wracac ale niestety praca wzywa a poza tym za 2 tygonie ponownie mam podroz tym razem w cieple kraje :) pozdrawiam i obiecuje ze sie szybko odezwe i zdiecia pokaze :D

JoAska , Marzenusia, Jay...czesc:) tak jak juz pisalam bede tu bywac o ile czas pozwoli....ciesze sie ze jest takie miejsce jak to...wiem cos o znajomosciach i przyjazniach z internetu....poniewaz mam taka przyjaciolke w Calgary:)) poznalysmy sie ponad 4 lata temu i raz w roku (niestety) urzadzamy sobie spotkania kilkudniowe:)) moze kiedys bedzie okazja spotkac sie i z Wami :))pozdrawiam serdecznie:)

Dziekuje bardzo za zdjecia , ale mialam ogladania!!! :-) Kokus zaczne od Ciebie bo bardzo wielkie wrazenie na mnie wywarly Twoje zdjecia !!! Ale zmiana, zupelnie inaczej wygladasz ! No i przystojny z Ciebie facet, z wasem tez nie bylo zle ale wtedy jakbym Cie miala okreslic to pierwsze slowo by bylo \"sympatyczny\" a dopiero drugie \"przystojny\" ..teraz pierwsze slowa: przystojny i bardzo sympatyczny. Eh! co tam juz pewnie sie niezle nasluchales superlatyw wiec po co mam sie powtarzac. Trzymaj tak !!!! :-) Akara, fajne Twoje fotki, swietnie musialas sie bawic! Czy to Twoja sypialnia ? przypuszczam ze tak skoro i kotek tam sie pojawil na zdjeciach. Tez kiedys mialam sypialnie w takich kolorkach. Piwonia, jak zwykle piekne artystyczne zdjecia. Fajna masz fryzure, ciekawe te pasemka Od razu widac artystyczna dusze ! Teraz mnie tez zaczyna ciagnac do Polski a juz nie bylam przez 5 lat, no ale praca nie pozwala...:-( Naneczko, swietnie sie baw a mieszkanko napewno bedzie swietne, wyglada ciekawie z zewnatrz. Funkia trzymaj sie !, mam nadzieje ze grypie sie nie dalas. U nas w Calgary cieplutko, snieg sie juz dawno stopil tyle ze prawie kazdy chory z tych skokow temperatur. Jestem ciekawa czy u Was tez tak media zastraszaja jesli chodzi o epidemie grypy? Pozdrawiam wszystkie nowe osoby i mam nadzieje ze juz z nami zostaniecie. Zawsze weselej jak jest nas wiecej.

Ewulek :-) przegapilam Twoj wpis...witaj ! A te spotkania z kolezanka z Calgary urzadzacie w Calgary? Moze nastepnym razem odwiedzisz i mnie? Ja tez tutaj mieszkam i wciaz upatruje kogos na forum kto tez by mieszkal w Calgary ale jakos nie ma :-( :-( :-(

Dobry wieczor - badz tez dzien dobry - wszystkim! Ostatnio rzadko to bywam bo nie tylko jestem zaganiana, ale to grypisko mnie wciaz sciga. Jeszcze sie nie poddalam i nie zamierzam! Chociaz korci mnie zeby troche poudawac i polezec w lozeczku z jakas mila lektura dzionek albo dwa ;) Piwonia - piekne zdjecia, dziekuje! Gdzie wybieracie sie w cieple kraje? My tez cos planujemy tylko nie mozemy sie zdecydowac czy z potomstwem czy bez? Z jednej strony marzy mi sie chocby jeden dzien powaznego lenistwa, ale z drugiej nie moge zyc bez tych lobuzow :D :D :D Jak juz jestes, to trzeba zorganizowac jakies przedswiateczne spotkanie babeczek z IL, hi hi hi. Calkiem spora grupka nas tu jest: Ty, Marzenusia, Barb, Amberangelic, Dark Elf i Ewulek dolaczyl. Elf kiedy sie do Chicago wybierasz? Naneczka - to chyba cos powaznego sie szykuje z panem Michaelem? Powodzenia :D ! Bagatelka - te mini-lody tez znam. Sa wysmienite i dlatego omijam je z daleka :D :D :D Babcia meza kiedys poczestowala mnie takimi mrozonymi mini-serniczkami w czekoladzie firmy Sara Lee - tez niebywale grzeszne. Troche mi przypominaja te lodziki Dove... Ja sie wlasciwie nie odchudzam, ale nie mam nic przeciwko zgubieniu kilku ostatnich funtow pozostalych po Malenstwie... wiec ostatnio slodycze w odstawce - ale do Swiat tylko :D :D :D Amber - jak gotowanie w stylu plaz poludniowych? Z jakiej ksiazki korzystasz? Bo ja nawet nie wiem czy jest jedna wersja, czy moze wiecej, tej diety. Ostatnio czytalam na temat zywienia sie surowa zywnoscia wegetarianska (raw/living foods). Interesujaca teoria, ale chyba nie dla mnie bo przygotowanie wiekszosci potraw jest bardzo pracochlonne. Gadzina - Twoj Groszek to chyba juz tuz, tuz? Czy bardzo juz sie niecierpliwisz? Te ostatnie tygodnie sa takie ekscytujace, chociaz troche meczace :D Marzenusia 🌻 Jay 🌻 JoAska 🌻 Akara 🌻 Margot 🌻 Kokus 🌻 Izza 🌻 Barb 🌻 Zaczaruj mnie 🌻 K-11 🌻 Ewulek, Alicja 125, maszmi witajcie! 🖐️ Alicja - bardzo romantyczna historia!!! Ja tez mam malenstwa - moj Starszak wlasnie skonczyl 4, a Malenstwo 1 roczek :)

K-11 Grypie sie nie daje na razie, ale ona za mna nieustannie chodzi. Ostatnio staram sie spac po 10 godzin i pije herbatki jak Smok Wawelski! Niestety, nie przyjade do Twojego miasta z mezem bo zupelnie nie ma jak i byloby strasznie krotko :( :( :( Ale pocieszam sie ze moze zaplanujemy jakies narty w te zime. Poza tym pisze dlugiego maila do Ciebie, ale to jeszcze potrwa bo wczesnie chodze spac przez te wirusy.

k-11:)) witaj:)) te spotkania sa u mnie ale moze kiedys ja znow sie do Kanady pofatyguje:)) porozmawiam z moja przyjaciolka i namowie ja na odwiedziny na forum:) a moze uda sie jakos wam skontaktowac bo milo jest miec bratnia dusze....a tylko zaluje ze mieszkamy tak daleko od siebie i z roznych wzgledow nie udaje nam sie czesciej spotykac...ale na szczescie istnieje telefony:)) pozdrawiam serdecznie:))

Funkia witaj:)) ja nie mam nic przeciwko spotkaniu...milo jest tu klikac ale \"pogaduchy \"w rzeczywistosci zapewne bylyby milsze:)) jesli Drogie Panie beda organizowaly spotkanko to uprzejmie prosze jakis odzew:) pozdrowionka:)) ...aha nie daj sie grypce:)) polecam herbatke z kwiatu lipy z miodkiem albo grzanca z winka:)) napewno podziala:))

ambrzer> zapomnialam Ci powiedziec, ze kura w pistacjach stala sie pzrebojem kuchennym.. nie wiem jak smakuje ( jestem wegetarianka), za to maz wcianla az mu sie uszy trzesly hehe, zrobilam sobei gazpacho za to i mniamusne jest.. na razie wyprobowuje przepisy, troche mnie te sniadanie w fazie 1 odrzucaja, bo ja wstaje wczesnie, widze tlyko na 1 oko;-) na dodatek nie znosze zapachow z samego rana i nie dam rady przelknac egg substitute z samego rana funkia> cieple kraje.. hmm marza mi sie, ale na razie sie marza hihih, moze sie kiedys rozmarza;-) na razie jednak cieplosci mam duzo pod nosem;-) wciaz sie kuruje, juz zapowiedzialam mezowi, ze to on bedzie gotowal obiad na Thanksgiving, ja bede spac 3 dni hihih

🌻 Gadzina 🌻, pytalam czy tam zagladalas? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=680132&start=1440 Zgrane towarzystwo, super piszace dziewczyny, w terminie podobnym do twojego, troszke odeszlo, troszke weszlo nowych, ale temat prezny i na dodatek jedna z dziewczyn ma to juz za soba. Zagladam tam bo mam dwie kolezanki, a tam moge sie dowiedziec co u nich. Myslalam, ze cie zainteresuje. ********************************************************aby bylo widoczne******* Alicja, meza poznalam tutaj. jest tu rowniez moj ojciec i brat. Funkia, South Beach Diet, Dr. Agatson, jest bardzo duzo przepisow i na razie szykuje menu wedlug nich. Skorzystalam juz tez z dwoch przepisow z ksiazki kucharskiej. Jestem za spotkaniem. W ogole myslalam co z sylwestrem. Ja co roku mam problem bo wszyscy znajomi, ktorzy w lato bija sie w piersi, ze na pewno ida na bal w okolicy listopada zaczynaja krecic nosami i co roku przezywam horror. Ja nie chodze na dyskoteki wiec uwazam, ze raz w roku warto spedzic ten dzien inaczej. Myslalam, ze moze wspolnie cos bysmy zaplanowaly - oszczedzilo by mi to nerwow :-D Jay, a nie mowilam? Ta kura jest po prostu taka, ze czlowiek jedzac delektuje sie i dziwi jak to malo potrzeba aby zrobic cos tak pysznego!!! Gazpacho uwielbia moj maz. Sniadania jajkowe robilam pierwsze dni a potem jakos przestalam, tak samo sok pomidorowy nie jest mi do szczescia potrzebny na codzien. Rano kawa i ewentualnie jogurt czy paleczka mozzareli czyli cos na ekspresowo. NICK...............MIEJSCE...................ROCZNIK......ILE ZAGRANICA ************************************************************************************* GODA................Litwa..........................1960.........od urodzenia KOKUS...............Tarnobrzeg, PL...............1963........czas wakacji K-11.................* Kanada *......................1969...............14 lat FUNKIA..............okolice Chicago, IL...........1970..................15 BAGATELKA..........Duluth, Minnesota, USA......1972...............15\'3\'\' MASHA..........Austria.............................1972...............3 lata NIKA_AU.............Sydney........................1973..............16 lat AMBERANGELIC......okolice Chicago, IL..........1974.................7.7 *ZACZARUJ MNIE*....Westfield, NJ.................1974................2.5 JAY...................Charleston, SC..................1975.................2 NANECZKA .......Niemcy, Monachium, Bawaria...1975................5lat PIWONIA.............Okolice Chicago, IL...........1977.................11 CAFEE...............Szwecja, Sztokholm............1977..........10 m-ce DARK ELF............Springfield,IL..................1977....2 lata z hakiem IZZA........Lutsen i Grand Marais/MN......... 1978......18+7=25 m-ce JOASKA.................Francja.......................1979..........pol roku BARB.................okolice Chicago................1979...........3 lata AKARA.................Amsterdam....................1980........1rok10m-cy MARGOT...............Francja......................1980.....2 lata z hakiem MAYENKA.............Toronto, Can................1981....................1,3 MARZENUSIA.........Okolice Chicago, IL........1984.................1,6 WARIATKAZWARIOWANA....Luxemburg.........1984...........od 09.2003 BASTA........Bradenton, FL............................?.................3 m-c KLARYSA......Bruksela................................?...................? *************************************************************************************

Funkia! Ja mam trzy w tym jedna przeczytana cala i z niej korzystam, druga (wyprobowalam dwa przepisy)i trzecia przejrzalam. 1. THE SOUTH BEACH DIET Arthur Agatston, M.D. The delicious, Doctor-Designed, Foolproof Plan for Fast and Healthy Weight Loss /duza prostokatna ksiazka, zielona blyszczaca okladka. Zasady, menu na poszczegolne dni w fazach, przepisy na wszystko. 2. THE SOUTH BEACH DIET COOKBOOK Arthur Agatston, M.D. /szersza troche niz zielona, tym razem w blyszczacej pomaranczowej okladce, pieknie wydana ksiazka kucharska, szczegolowe przepisy wraz z podanymi wielkosciami protein, weglowodanow itd, ilustracje, podane do ktorej fazy mozna stosowac, na ile osob gotowac, ksiazka podzielona na dzialy typu sniadanie, zupy, obiady, przekaski; jest kilka stron z poradami takze 3. THE SOUTH BEACH DIET Arthur Agatston, M.D. GOOD FATS GOOD CARBS GUIDE The Comlete and Easy Reference for All Your Favorite Foods /malutke zielone 140 stronicowe kieszonkowe prawie wydanie, okladka jasnozielona (miniaturka glownej ksiazki czyli numeru 1) Alfabetyczny spis wszelkiego jedzenia, podane rady typu czy wolno, czy nigdy, czy czasem po to siegac. Takze w gramach ile poszczegolne rzeczy maja weglowodamow, cukrow, tluszczu. Na poczatek polecam 1. Jest tam wszystko co potrzeba. Genialna I-A z kafeterianowego tematu \"dieta plaz poludnia diet south beach\" zalozyla specjalna strone: http://southbeach.zapto.org To dopiero poczatek ale juz wyglada imponujaco Jest takze strona amerykanska, bardo rozwienieta ale by dotrzec to wielu rzeczy trzeba uiscic roczna oplate, nie skorzystalam z tego bo radze sobie sama: http://www.southbeachdiet.com/ Jak cie interesuje to mozesz zajrzec do mojego linku w stopce, na ostatnich stronach pisze o tym. Jest jeszcze bardzo dlugi specjalny link na kafeterii: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=794326&start=0 objetosc moze wystraszyc ale ostatnie kilka stron to nowe dziewczyny i duzo wyjasnienia wiec moze zacznij od tych kilku od konca. 🌻 *jak Gadzina teraz nie zauwazy to w poprzednim wpisie... :-( Bo zawsze mozna pomyslec ze ktos nie zainteresowany a ty nie wiesz i powtarzasz sie i powtarzasz... 🌻

To i ja jestem za spotkaniem! :D :D :D Funkia i Jay, kurujcie sie! Nie poddawac sie! Jay, alez przepraszam Cie. ;) Pisalam na gg. :D Chyba dolacze do tych dietujacych SBD! :D ;) :p Ewulek, liczymy ze i Ty sie pojawisz na spotkaniu jakby co! :D Kokus jak leci? Gadzinka jak kruszynka? Amber dzieki Tobie marzy mi sie zgrabny brzusio, ladna pupa i piekne nogi! ;) Tylko czy ja dam rade? :o Piwonia nie dzwonilas wczoraj wiec i ja nie dzwonilam, nie chcialam cie maltretowac po podrozy! :) K-11 mnie tez ciagnie do Polski, chociaz nie widzialam rodziny dopiero albo az poltora roku. :( Funka dobry pomysl. A na wyciczke hmm chyba najlepiej bez dzieci. ;) Mozecie odpoczac i wyleniuchowac sie za wszystkie czasy! Margot, Elf, Izza, Joaska, Barb, Zaczaruj Mnie, Ewulek, Bagatelka, i wszyscy inni...🌼 ❤️

Marzenusia! Dasz rade! To nie jest jedna z tych idiotycznych stresujacych krotkotrwalych diet. To sposob na zycie! I zycze sobie abym sie tego trzymala bo od dawna nie bylam taka zadowolona ze swej figory! Moj maz tez z radoscia siega po spodnie w, ktorych nei mogl sie dopiac 20 dni temu i upchnal je na dno szafy.

Hej! :) Piwonia, dziekuje za zdjecia. Mnie najbardziej podobaja sie czarno-biale :) :) Funkia, rzeczywiscie koncowka jest dosc szczegolna, to jest po prostu jedno wielkie czekanie :) Do tego fantazjowanie na temat przyszlosci (tej najblizszej, ale nie tylko)... fantazjowanie tez szczegolne, bo przeciez tyle jeszcze niewiadomych... :) Marzenusia, dziekuje, Maluch ma sie swietnie i ma charakterek !!! To smieszne obserwowac, jak zywo reaguje na na nasze zaczepki :) Jezeli zaczepki mu sie nie podobaja to potrafi dac temu wyraz ! :) Amber, owszem, zagladam tam bardzo czesto :) Witam nowe twarze (hi, hi) i w ogole pozdrowienia dla wszystkich. Pa.

no i padlam na pysk nie wytrzymujac nawet do 9pm, za to dzisiaj juz od 6am jestem jak zywa na nogach i rozpakowuje reszte manatkow :D kot mi asystuje nie wspomne jak bardzo sie tulil cala noc steskniony za mna :D dostalam bardzo duzo pieknej bizuterii w prezentach, jejku teraz koniecznie musimy sie pospotykac abym miala okazje to na siebie zalozyc ;) to kiedy dziewczyny ??? chcecie jakos przed moim wyjazdem czy moze w grudniu jak juz wroce ?? :) ja nastepna podroz mam 27 listopada, jade na jakis tydzien na Dominikane, dokladnie nie wiem na jak dlugo bo to meza robota :D kurde jestem jakas taka rozbita po tej Polsce, musze wpasc w trans na nowo i zaczac egzystowac ponownie ;) Marzenusia padlam na pysk i nie dzwonilam ale za pare godzin jak bede pewna ze juz jestes na nogach to tyrkne do Ciebie i sie umowimy :) pozdrawiam wszystkich !!!

Hej Wam :D Zaraz sie zabieram za czytanie moich zaleglosci! A poki co - pozdrawiam serdecznie cala polonijna brac :D