Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochaa

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT????

Polecane posty

Gość gość Sylwia
ooo, dodało mój post! od dłuższego czasu nic co napisałam się nie pojawiał. zaczęłam drugi cykl z CLO, 1 tabletka od 5 do 9 dc, dziś jest 8 dc. w przyszły poniedziałek - 27 - w 14 dc - mam monitoring. Mąż od dwóch tygodni jest na poligonie, ale na szczęście wraca idealnie, w piątek. :)

Gość gość paula
Cześć Dziewczyny, może głupie pytanie ale co mowiłyście w pracy, jak bralyscie wolne na hsg czy inne badania? ja nie bardzo chcę wtajemniczać mojego pracodawcę w to co robię, a badanie drożności chyba jest dośc oczywiste ;)

Gość kkk2891
byłam u gin, powiedział ze jeszcze z taka sytuacja sie nie spotkał. zeby zrobic usg to za wczesnie. moze to byc ciaza pozamaciczna. poczekac i sprawdzic bete, a jak nie dostane okresu to za tydzien sie pokazac. dzis jeszcze zrobiłam badanie w innym laboratorium zeby miec jakies porownanie.

Gość Xxxxaga
Gość Sylwia to ja dziś mam monitoring i to 11 dc żeby zobaczyć czy są pecherzyki i powie mi kiedy staranka a ty mowisz ze 27 masz 14 dc i staranka zaczynasz od tego piątku tak ? Dobrze rozumiem ?

Gość Gość Kasiur88
Dziewczyny jestem po monitoringu :-)pęcherzyki pękły od piątku luteina i oby @nie przyszła po odstawieniu :-)

Gość Xxxxaga
Gość kasiur88 a który dziś masz dc ? Luteina czy duphaston to podobny lek tak ? Od którego dnia cyklu bierzesz luteinę ? Ona tez ma pomoc zagnieżdżeniu sie zarodka dobrze myśle gdyby ciaza była ?

Gość Gość Kasiur88
Tak to to samo. Dziś 15dc luteina od 18.

Gość gość Sylwia
Xxxxaga moja gin zasugerowała, żeby próbę starań podjąć w 12dc (sobota) jednorazowo, żeby nie wyeksploatować nasienia. w poniedziałek monitoring i dokładna instrukcja. ;) Gość Kasiur88 trzymam mocno kciuki. :) kkk2891 mam nadzieję, że ten cykl okaże się dla Ciebie szczęśliwy. :)

Gość Xxxxaga
Gość kasiur88 a przez ile dni masz ja brać ? Ja kiedyś duphastan 10 dni po jednej a od tego cyklu z clo nie mówił już mi o braniu tego leku a moze tez powinnam żeby pomoc naturze tym lekiem muszę dziś z lekarzem pogadać Gość Sylwia ale to tylko w jeden dzień masz działać w sobotę czy od 12 dc codziennie ?

Gość Xxxxaga
Gosc Sylwia już wszystko rozumiem od soboty po jednym razie staranka masz i w poniedziałek monitoring czy pękł pecherzyk itd prawda? ... a ja jeszcze mam monitoring dziś przed staraniami i za tydz czy pękł tak to u mnie wyglada ale w tym cyklu mniej odczuwam jajniki i martwię sie ze nic tam nie ma i do 17 w stresie jestem

Gość Gość Kasiur88
Xxxxaga ja mam brać przez 10 dni 3x1 pod język :-) ufam mojej gin w 100% dwa lata temu miałam kłopoty... miesiączkę przez 20dni poszłam na ambrazje i na wynikach hist-pato wyszedł mi Wynik Cin3.kazdy doktor do którego mnie wysyłała w celu dodiagnozowania mówił że to rak i że muszę mieć wszystko wycięte!! Miałam niecałe 27lat już byłam tak zrezygnowana że na wizycie poprosiłam o skierowanie na operację. Gin się nie poddała dostałam ostatnie skierowanie do por gin.onkolog. I okazało się że nic nie ma wszystko w jak najlepszym porządku a tam na wynikach po prostu wkradł się błąd który mógł być fatalny w skutkach :-/ u mnie wyniki i badania teraz są idealne jedynie mogę mieć problem z zajściem dlatego że miałam strasznie dużo zabiegów ginekologicznych w tamtym czasie

Gość gość Sylwia
Xxxxaga u mnie owulacja zazwyczaj jest między 14 a 16 dc. 12 dc mamy się przytulać zapobiegawczo jakby owulacja miała przyjść wcześniej. 14 dc mam monitoring sprawdzający czy są pęcherzyki. :) od 14 dc zaczynamy intensywne staranka. :)

Gość Xxxxaga
Gość kasiur88 to naprawdę możesz wierzyć w swoją gin po tym co piszesz lekarz który walczy a są tacy którzy tylko kasa i pacjent na bok .Ja tez właśnie zapytam o luteinę czy nie mam brać bo moze warto ale wiadomo to lekarz i mi tak głupio mowić ale z drugiej strony moze to pomoże

Gość Xxxxaga
Gość Sylwia jak to mówią 3 dni przed i 3 dni po dobrze sie starać a ja w tamtym cyklu musiałam mieć owu miedzy 15-18 dc ponieważ 19 już usg mówiło ze pękły a starania były od 12 dc do 17 dc i niestety nie nic wiec Sama myśle kiedy tu działać żeby dobrze było

Gość gość_ruda
Gość Paula ja w pracy nic nie mówię. Jak chcę wyjść w czasie dnia to po prostu mówię że idę do lekarza. Jak u Ciebie ktoś się bardzo upierdliwy to powiedz cokolwiek i potem trzymaj się tej wersji np że masz problem z tarczyca, cokolwiek, ale nikt nie musi wiedzieć że starasz się o dziecko, bo będą się potem dopytywac i Cię denerwować.

Gość gość Sylwia
Gość Paula ja powiedziałam wprost, najpierw chciałam kombinować, coś wymyślać, nawet miałam ułożony scenariusz, ale jak tylko zaczęłam rozmowę to powiedziałam prawdę. nie żałuję. jak tylko potrzebuję dostaję wolne bez zbędnych pytań czy jakiekolwiek tłumaczenia się. wszystko zależy od tego jakie ma się relacje z pracodawcą. ja nie mogę na szczęście narzekać. :)

Gość gość_ruda
Gość Sylwia masz rację to wszystko jest zależne jakiego ma się pracodawcę. Mnie na szczęście nikt nie pyta się po co wychodzę, a mogę wyjść wtedy kiedy tylko potrzebuję. Ale czasami lepiej powiedzieć, aby ktoś mógł nas zrozumieć.

Gość bransoletka32
kkk2891 nie dostałam nic na pęknięcie,a byłam u 2 ginekologów:( Wczoraj gin kazał mi zjawić się na kolejnym monitoringu - niestety pęcherzyk ma już prawie 3 cm i nadal trwa... Już 2 lekarz mówi o klinice a ja się waham... kkk2891 jak porównanie wyników?

Gość Xxxxaga
Dziewczyny wróciłam od lekarza i tym razem prawy jajnik dwa pecherzyki jeden dominujący 20 mm i staranka jutro i w czwartek wiec zobaczymy co z tego będzie

Gość Xxxxaga
Dziewczyny wróciłam od lekarza i tym razem w prawym jajniku pecherzyki dwa z czego jeden dominujący i ma 20 mm wiec lekarz mowi ze gotowy i staranka dziś i jutro a w week to już dla przyjemności

Gość Xxxaga
Dziewczyny wróciłam od lekarza i tym razem prawy jajnik i dwa pecherzyki z czego jeden dominujący 20 mm staranka jutro i w czwartek ale nic jyz mnie nie cieszy skoro tamten Msc nie udało sie to i w ten tez tak będzie wiec nic nowego ...

Gość Bransoletka32
Nie ma mojej wiadomości...

Gość gość
Znowu posty znikaja

Gość Gość gosc
!!!gdzie są posty

Gość gość izka
do dziewczyn które brały clo w pierwszym cyklu od 5-9dc ,gin przepisała mi dawkę 1 tabletka clo raz dziennie- czy to nie zamała dawka? jaką wy miałyście na początku ?

Gość gość Sylwia
gość izka teraz jestem na drugim cyklu z CLO, poprzedni jak i ten mam brać 1 tabletkę od 5-9 dc. są lekarze, którzy na początek zalecają pół tabletki, więc Twoja dawka jest jak najbardziej normalna. :)

Gość Gość Kasiur88
Gość izka ja miałam Clo też po jednej tabletce z tym że od 3dc :-) teraz czekam co z tego wyjdzie jak nic to znowu powtórka od 3dc

Gość gość izka
my staraliśmy się rok i nic, teraz mam clo ,cykle mam 28 dniowe , czy monitoring usg jest owobiązkowy przy braniu tego leku ? jak u was dziewczyny

Gość gość izka
macie jakieś nudności, bóle przy tym clo? ja na drugą faze mam luteinę od 18dc bo mam niski progesteron

Gość gość izka
na monitoring czy pekł pęcherzyk to kiedy wy chodzicie? jestem w trakcie przeprowadzki do innego miasta będę musiała gin zmienić i oczywiście gabinet z dobrym usg- wiec myślicie że którego dnia cyklu na temn monitoring? to mój będzie pierwszy cykl z monitoringiem