Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gochaa

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT????

Polecane posty

Gość gość izka
do sylwia a w drugim cyklu clo masz dawkę zwiekszona? chodzisz na monitoring?

Gość gość aaaa
Do gość izka , ja brałam 6 miesięcy. Ostatni cykl 3 tabletki dziennie. A ciąży brak.

Gość Gość Kasiur88
Ja miałam monitoring w 11dc czy są pęcherzyki potem w 15 czy pękły i też mam od 18dc luteine przepisana :-) trzymam mocno kciuki za wszystkie strączkowe

Gość Xxxxaga
gość izka to mój drugi cykl od 5-9 dc a monitoring pierwszy ok 11-12 dc czy są pecherzyki i jakie No i info kiedy staranka a kolejny monitoring ok 14 dc czy pękł a pozniej to jyz oczekiwanie na test lub @ dawka ta sama po jednej tabletce

Gość gość Sylwia
gość izka w pierwszym cyklu monitoring miałam 14 dnia i teraz tak samo. dawkę mam taką jak w pierwszym bo miałam dwa dominujące pęcherzyki i nie ma podstaw by zwiększać dawkę.

Gość gość izka
do sylwii i kasiur88 a cykle macie 28 dniowe?

Gość gość_ruda
Gość Izka dawka musi być dobrana do pacjentki. Jeżeli byłby podany w za dużej dawce i bez monitoringu byłby lekiem bardzo niebezpiecznym. Ja przy pierwszym cyklu też brałam 1 tabletkę i nic się nie zadziałało, dopiero w drugim jak brałam 2 tabletki to pęcherzyki zaczęły rosnąć. Ale są dziewczyny, którym wystarczyło pół tabletki.

Gość gość izka
ja pół roku walczyłam z cienkim endometrium miałam tylko 3mmm,wogóle zaczynam tracić nadzieję że się uda , a to moje pierwsze dziecko by było i tym bardziej ze zaraz będę miała 30 tkę

Gość gość Sylwia
gość izka my z mężem staramy się ponad półtorej roku, zazwyczaj cykl trwał u mnie 28 dni, ale jak zaczęliśmy starania to rożnie, waha się od 28 do 32 dni.

Gość Gość Kasiur88
U mnie cykl się waha między 28-30 zresztą długi czas brałam luteine na regulację cyklu bo wcześniej miałam 35-40dniowe

Gość gość izka
sylwia, kasiu88, ruda a mogę zapytać czy to starania o pierwsza czy kolejna ciaze?

Gość gość Sylwia
w moim przypadku o pierwszą. mam 29 lat. :)

Gość Gość Kasiur88
U mnie 2 już mam synka 5 letniego :-) przy którym nie miałam żadnych problemów z zajściem

Gość gość izka
ja tez mam 29, fajnie że trafiłam na to forum

Gość Xxxxaga
To forum to najlepsze co moze być i szczerze można sobie pogadać jak i sie zwierzyć ja za to mam 33 lata i starania o pierwsze dziecko

Gość gość izka
u mnie dziś 2dc, więc zaczynam przygodę z clo ale mam mieszane uczucia, ale potem bym załowała ze nie spróbowaliśmy ,ale nie robie sobie dużych nadziei wiem że los i tak zadecyduje bez pytania nas o zgode i napisze swój scenariusz...

Gość Xxxxaga
Gość izka a dlaczego masz mieszane uczucia ? Nie jestes przekonana do tego leku ? Rozumiem ze bierzesz clo od 5-9 dc tak ?

Gość Gość Kasiur88
Też mam 29 :-) izka nadzieja umiera ostatnia :-) mam koleżankę która 7 lat się starała jej lekarz cały czas przepisywal leki które nie działały :-( miała badania badania i jeszcze raz badania aż w końcu zmieniła lekarza przepisał jej Clo i w 2cyklu zaszła :-)

Gość gość izka
tak będę brała go od 5 do 9dc ,a mam mieszane uczucie po lekturze skutków ubocznych na ulotce ,ale widzę że sporo osób bierze clo i nić złego się po nim nie dzieje

Gość gość izka
do xxxaga tak dopiero zaczne za trzy dni brac clo to mój pierwszy cykl z tym lekiem

Gość gość Sylwia
ja z mężem bardzo duże nadzieje pokładam w CLO, miałam problem z owulacją, a tu po pierwszym cyklu już się pojawiła i to bardzo odczuwalna, efektu co prawda w postaci ciąży nie było, ale jest owulacja, a to też już coś. jesteśmy przebadani na wylot, wszystkie wyniki są w porządku, więc wierzymy, że z pomocą CLO zostaniemy upragnionymi rodzicami. :) szczerze powiem, że się strasznie niecierpliwiłam podczas całej tej diagnozy, systematycznie czytałam różne fora na których dziewczyny się chwaliły, jak dzięki CLO zostawały mamami, jedne już po pierwszym cyklu, kolejne po 3, 6, a jeszcze inne jak w cyklu po zakończeniu kuracji. nie mogłam po prostu się doczekać kiedy i ja dostanę ten lek, ale moja pani doktor chciała sprawdzić wszystko po kolei dokładnie, mając nadzieję, że nie będzie on nam potrzebny. jednak jest - więc póki co nasza przygoda z CLO trwa, oby z upragnionym efektem :)

Gość gość_ruda
Ja w tym roku kończę 34 lata i to starania o pierwsze dziecko. Ja niestety nie mogę powiedzieć o długości cykli gdyż jezeli nie wezmę duphaston to w ogóle nie mam okresu. Przez wiele lat bralam antykoncepcję. My zdecydowalismy sie na dziecko i przestalam brać antykoncepcję w sierpniu 2015 r. Niestety najpierw lekarz kazał odczekać 3 miesiące, potem okazało się że mam za wysokie tsh, potem nic nie wychodziło i poszłam do innego lekarza, który monitorowal mi cykl i stwierdził że nie mam owulacji (już wcześniej miałam stwierdzone pco). Clo daj mi dopiero w lipcu 2016 i wtedy byla za mała dawka i nic się nie zadziałało. Drugi cykl w sierpniu i tu zaczęły rosnąć, ale akurat na moja owulacje przypadł jego urlop i bylam na monitoringu dopiero po i tylko stwierdził że chyba była bo nie ma torbieli. We wrześniu miałam problemy z kręgosłupem i byłam na silnych lekach, więc lekarz odradzil clo. W październiku trzeci cykl z clo i tu przy dokladnym monitoringu okazało się że moje pęcherzyki nie pękają i lekarz dał mi zastrzyk z pregnyl ale to już bylo trochę za późno gdyż pęcherzyk miał już ponad 3 cm. Powiedział że przy następnym cyklu dostanę zastrzyk w 16 dc. Niestety właśnie zaczęłam czwarty cykl bez clo, gdyż w między czasie mój partner zrobił badania i wyszły średnio i teraz on właśnie konczy kurację i za ok dwa tygodnie będzie robił badania. Mam nadzieję że kolejny moj cykl będzie już z clo i zacznę znowu walczyć. Te przerwy bardziej mnie stresują niż jak nie zachodze w ciążę. No i tak wygląda to u mnie.

Gość kkk2891
mam juz wynik hcg ktory robiłam dzis. hcg wynosi 140.6.s koczył o ponad 130 %. juz sama nie wiem co o tym myslec. zostaj***adac wzrost i w nastepnym, tyg. usg , bo jest podejrzenie ciazy pozamacicznej.

Gość Gość Kasiur88
Kkk2891 trzymam mocno kciuki żeby okazało się że to fasolka i że jest na dobrym miejscu :-) ja z synem miałam tak że testy negatywne beta nie rosła prawidłowo a mam zdrowego 5latka nawet wiedząc już na 100% że jestem w ciąży test mi wyszedł negatywny :-)

Gość Xxxxaga
Gość ruda nie przejmuj sie ja 33 i tez walczę o pierwsze i tez mam niedoczynnosc tarczycy wiec podobnie i u mnie

Gość Xxxxaga
Gość ruda urwało mi wiadomość No wiec ponoć clo podnosi tsh i mój wynik to 2.30 mam niedoczynnosc a ty tez czy nadczynność ? Jaki masz teraz wynik ?

Gość gość_ruda
Xxxaga ja mialam ok 1 ale na miesiąc przerwalam bo od tego stresu kołacze mi serce i aby wykluczyć że to od tego leku. Ostatnie wyniki mialam ponad 3. Teraz wróciłam do leku i na początku marca zrobię powtórne, ale mam dobrze dopasowaną dawkę, więc powinno wrócić do ok 1. O to się teraz nie stresuje, tylko o badania mojego partnera.

Gość Gość Kasiur88
Mam głupie pytanie... Powiedzcie mi co ile się przytulacie?? Mój Malz to chciałby codziennie a ja mam obawy czy to czasem źle na niego nie wpłynie

Gość gość
Co ile się przytulacie ? Przytulać można się cały dzień. Ile Ty masz lat ? Starasz się o dziecko a nie potrafisz zadać pytania ile razy uprawianie sex ?

Gość Gość Dorota
Witam obserwuje od dłuższego czasu i postanowiłam napisać. Jestem w 3cyklu z Clo. Moja gin mówi że mamy się z partnerem PRZYTULAĆ kiedy tylko będziemy mieli ochotę nic na siłę :-) Do gościa a co w tym złego że ktoś napisał o przytulaniu??