Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balleyage

pigułki Yasmin

Polecane posty

Gość Gosiek2602
Jesli dostaniesz okres to powinnas wziac tabletke z miejsca oznaczonego napisem PT:) Mysle,ze tak naprawde nie robi to wiekszej bo to sa tabletki jednofazowe, czyli maja taka sama ilosc i te same hormony w kazdej tabletce. Ale tak ,zeby Ci sie nie mylilo bierz po kolei , jesli dostaniesz okres w piatek to wez z miejsca PT, abys zawsze widziala ,ze danego dnia wzielas tabletke,ze zadnej nie przeoczylas:) Pozdrawiam

Gość maraZZZ
wczoraj bylam u lekarza i przepisal mi yasmin.Niestety nie moge teraz przez kilka dni wyjsc z domu.Kiedy recepta traci waznosc?

Gość desire-22
lepiej zapytac w aptece, mnie kobieta powiedziala, ze to zalezy od tabletek i na antykoncepcje recepta jest wazna nawet do pol roku ;)

na tabletki główna jest ważna 30 dni ale można brać je na odpis co miesięczny , jezeli macie wypisane kilka opakowań(żeby nie płacić od razu dużej kwoty) ja już wypadłam z yasmin bo były za mocne

Gość maraZZZ
to znaczy? co sie dzialo ze je odstawilas?

mocno cycki bolały przed okresem 1,5 tygodnia poza tym często w nocy miałam napady pocenia sie, nieraz się przebierałam po 2-3 razy poza tym było ok.

Gość maraZZZ
ja zaczynam je brac od konca maja ale sporo juz sie naczytalam na temat tych tabletek i powiem szczerze ze troche sie boje. Zaryzykuje jednak bo przeciez to ze tylu dziewczynom cos po nich bylo wcale nie oznacza ze i u mnie sie one nie przyjma. Przeciez kazdy organizm reaguje inaczej- jest to sprawa indywidualna.

Gość maraZZZ
napisz jeszce jak dlugo bralas te tabletki? lekarka mi powiedziala ze przez pierwsze 3 miesiace moze sie cos dziac ale nie przejmowac sie tym bo to zupelnie normalna reakcja organizmu.

ja brałam ponad rok ale zdecydowałam sie jednak na ich zmianę właśnie z tych względów o których wcześniej pisałam.

Gość desire-22
ja biore 2 miesiac, przesunelam godzine brania na 22 i czuje sie swietnie:) przesypiam moment wchlaniania tabletki i radzilabym tak wlasnie robic;) a jedyne co mi jest to strasznie mnie bola piersi, juz drugi miesiac....ale sa coraz wieksze wiec z tego sie akurat ciesze:P po 3 opakowaniu ide do lekarza wiec jak nie minie ten bol zobaczymy co dalej;) tez najpierw czytalam forum i bylam przerazona ale postanowilam zaryzykowac i jak narazie to sie oplacilo:) pozdrawiam

Gość Realia
dziewczyny a czy której z Was zatrzymał sie okres jak zaczeła przyjmowac pierwsza tabletke pierwszego dnia cyklu?

Gość maraZZZ
no wlasnie mnie tez to Ciekawi czy jak zaczne brac w pierwszysm dniu cyklu to czy przestane krwawic na czas brania tabletek?

Gość maraZZZ
Realia a Tobie sie zatrzymal ?

Gość Realia
jescze rano myslałam,ze mi sie kompletnie zatrzymał, teraz widze ,ze troche leci.... ale to i tak strasznie malo w porównaniu z moim normalnym okresem. wczoraj wzięłam I tabletke I dnia cyklu jak tylko mi sie zaczął okres( to był poczatek, taka brazowa wydzielina) i poszłam spać, bo bylo pozno. Dzis rano prawie nic nie bylo, tylko sluz z krwią, teraz dopiero cos " sie ruszyło"...

Gość maraZZZ
kurde... czy to dobrze czy zle? z jednej strony dobrze parawda,ale z drugiej hmm... sama nie wiem.Jak zaczne brac to napisze co dzialo sie u mnie. A masz jakies skutki uboczne,cos Cie boli czy wszystko w normie?

Gość malpka008
hejj a ja jestem ciekawa jak wyglada sprawa yasminu i biustu. laski czy powiekszyl wam sie biust od niego? jak bardzo? w jakim czasie? bo ja mam zaczac brac yasmin juz niedlugo i sie naczytalam troche ze rosnie biust. powiedzcie cos wiecej o tym;]

Gość Realia
okres juz mi sie "rozkrecił" leci juz prwie tak zwykle. Nie wiem czym bylo spowodowane to straszne spowolnienie, moze tak po prostu na mnie zadziala ta pierwsza tabletka... Nic mnie nie boli ( prócz brzucha ,ze wzgledu na okres) ,a takto nie odczuwam zadnych dolegliwosci. po tabletce nic mnie nie mdliło itd.

Gość Realia
mi lekarz powiedział ,ze urosnie mi po tym biust, ale jak bedzie naprawde, to sie okaze

Gość malpka008
wiecie ja mam taka sytuacje. mam siostre 2 lata starsza. gdy miala 16 lat ciagle miala taki biust jak w wieku 12, nic jej nie urosl i miala z tego powodu straszne kompleksy. mama zabrala ja do lekarza a ten cos jej przepisal, po czym urosl jej normalnie biust i teraz naprawde nie ma sie czego wstydzic. dzis to ja mam 16 lat i taka sama sytuacje. kiedys w szafce siostry znalazlam opakowanie po pigulkach yasmin poszukalam w internecie i okazalo sie ze zawieraja estrogen. estrogen odpowiada m.in. za ''wzrost'' biustu a jesli organizm nie produkuje wystarczajacej ilosci tego hormonu to mozna a nawet wskazane jest brac tabletki hormonalne. stad wywnioskowalam ze moja siostra miala przepisany wlasnie yasmin. czy myslicie ze mi tez pomoze skoro mam taką sytuacje? :)

Gość Gosiek2602
Trudno powiedziec, mi po Yasmin niestety biust sie nie powiekszyl:( Do cycatych nie naleze,wiec nie pogniewalabym sie jakby piersi urosly mi np o 2 rozmiary:D Ale niestety nic sie nie zmienilo,a biore je juz ponad rok:P

Gość mala0987

Gość mala0987
a czy jest tu ktos z lodzi? jesli tak to napiszcie mniej wiecej jaka jest cena tych tabletek? lekarka przepisala mi je niedawno i podobno najtansze sa w aptece \"pod zlotym lwem\" na piotrkowskiej 307. Ale moze gdzies znalazlyscie tansze.

Gość ooooooooooooo
hej mam pytanie czy moge zaczac brac tabletki w 2 dzien okresu, nie pierwszy??? bo juz mam okres a tabletek jeszcze nie

Gość mala0987
ojej nie jestem pewna na 100% ale chyba nie.dla pewnosci poczekaj do nastepnego okresu albo zapytaj sie lekaza.

Gość olga111111
hej wlasnie przeczytalam wpis o yasminie dotyczacy biustu. po jakim czasie widac efekty? jak bardzo biust rosnie?;P

no mi powiększył się o rozmiar:). Ale po microgynonie miałam tak samo.

Gość Oleńkaaaaaaaaaa
Tabletki antykoncepcyjne powinno się zacząć brać pierwszego dnia cykly lub 5 dnia jeśli miesiączka się już rozpoczęła, oczywiśćie gdy bierze się je po raz pierwszy. Za 4 dni zaczynam pierwsze opakowanie z Yasmin.. Wcześniej brałam dość dużo tabletek: marcilon, rigevidon, regulon, novynette, jednak po żadnych nie czułam się dobrze. statnio lekarz mi przpisał własnie Yasmin i troszke mnie przeraziła cena, bo do tej pory najdroższe tabletki jakie brałam kosztowały 35 złotych, a Yasmin kosztuje aż 45 złotych w mojej aptece... Ale jeżeli mam się dobrze po nich czuć to nie szkoda mi pieniędzy.. Obawiam się tylko tego wzrostu persi, ponieważ mam niseczke B i jestem strasznie zadowolona ze swoich piersi. Jednak jeżeli sie powiększą to mogą stracić ładny kształt.. Mam nadzieję, że wszystko będzie w pożądku:-). Pozdrawiam!!

Gość desire-22
Oleńkaaaaaaa wcale nie jest powiedziane ze piersi urosna;) jezeli nie urosly po innych tabletkach to po tych tez nie powinny;) ja mialam male 70B a teraz sa odrobine wieksze i bardziej jedrne:) ale zmiana nie jest bardzo widoczna. powinnas tez poszukac jakiejs tanszej apteki, ja w Krakowie place 35 zl ;) ale naszukalam sie troche;p pozdrawiam:)