Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balleyage

pigułki Yasmin

Polecane posty

Gość ghamra
hej dziewczyny! ja właśnie dostałam receptę na Yasmin.Zapłaciłam 33zł:).oby było dobrze.Pozdrawiam

Gość Gosiek2602
No wlasnie,tez tak mysle,nie jest powiedziane ,ze piersi Ci sie powieksza. Mi np w ogole sie nie powiekszyly,a szkoda:( Biore Yasmin juz ponad rok i niestety wciaz maja ten sam rozmiar:(:P A co do ceny to w moim miescie najtansze sa za 33,52zl. a najdrozsze jakos za 44 zl:| Wiec roznica jest spora:D Warto rozejrzec sie po wszystkich aptekach w miescie i sprawdzic, w ktorej tabletki sa najtansze:)

Gość maraZZZ
wczoraj ok 22 dostalam okres a pierwsza tabletke wzielam dzisiaj o 7 rano wiec chyba zalapuje sie na pierwsza dobe prawda? napioswzcie co o tym myslicie? zaplacilam za tabletki 32 zl z groszami a jestem z lodzi i kupilam je w aptece "pod zlotym lwem" na ul. piotrkowskiej 307.

Gość Kinia pst
Na pewno nic sie nie stanie.Moja kolezanka tez dostala okres wieczorem a tabletke wziela nastepnego dnia i wszystko jest ok. Tylko,ze skoro tabletke wzielas o 7 rano to teraz juz codziennie bedziesz musiala brac o tej godz. Moze moglas wziac ja troche pozniej,bo jednak tak wczesna godzina nie jest zbyt wygodna. Przynajmniej dla mnie;) Ja biore zawsze o 19:P

Gość maraZZZ
dzieki;) juz sie wystraszylam;] a godzina to ie problem zazwyczaj zajecia zaczynaja sie od 8 a jak nie jestem na uczelni to pracuje tez od 8 wiec codziennie wstaje (niestety) o tak wczesnej porze. pozdrawiam:)

Gość Gosiek2602
Ja tez biore o 19:P Wole brac wieczorem,bo rano to roznie bywa , nie zawsze mialam do szkoly na 8 rano,a teraz jak wlasnie zdawalam mature to zamierzam porzadnie sie wysypiac:P I nie chcialoby mi sie budzic tak wczesnie:p Szczegolnie w wakacje;PAle wiadomo,ze kazdemu pasuje inna godz;)

Gość maraZZZ
kurde biore od 2 dni te tabletki i wiecie co? czuje sie troche dziwnie poza tym ze boli mnie brzuch(ale to nic dziwnego bo to jest standatrt przy okresie) raz rodze snieta i najchetniej lezalabym w lozku a innym razem nosi mnie i mam wielka ochote na sex (jak jeszcze nigdy...).Juz nie moge doczekac sie jak ten okres sie skonczy. Zgwalce chyba mojego faceta:D czy tylko na mnie dzialaja tak te tabletki?

Gość Gosiek2602
Chyba nie tylko:p Juz wczesniej pisalam na tym forum ,ze ja po Yasmin takze mam bardzi wysokie libido i wciaz mam ochote....;)

Gość maraZZZ
ale mnie po prostu nosi, jeszcze nigdy tak nie mialam(przynajmniej nie tak bardzo;p) jak sobie pomysle jak bedziemy szalec to az mi sie w glowie kreci, juz teraz rzucilabym sie na mojego misia:D ehhh...ten glupi okres...;/ byle do weekendu:D

Gość ester99
hej a urosl wam biust po yasminie? w jakim czasie?

Gość Oleńkaaaaaaaaaaaaaa
eeee.... no to jak się po Yasmin podnosi libido to spuerrrr:-). Bo zdażało się, że mi po niektórych tabletkach spadał do zera i się bardzo matrwiłam. Następnie się podnosił i znów spadał. No to się cieszę:-). Moja koleżanka mówiła mi, że jej dwie siostry biorą YASMIN i, że bardzo sobie zachwalają te tabletki. A ja tak się bałam zmian:-)..

Gość desire-22
szczerze mowiac ja zauwazylam ze piersi sie powiekszaja juz po kilku dniach;) kolezanka sie ze mnie smiala mowiac ze mi sie wydaje ale jak piersi wyplywaja mi z biustonosza ktory jeszcze pare dni wczesniej byl dobry to znaczy ze chyba urosly ;) najgorsze jest tylko to ze caly czas bola!:( biore tabletki juz 2 miesiace i piersi caly czas mnie bola....no i urosly prawie o rozmiar

Gość ester99
ooo to fajnie;) bo tak troche by sie przydalo;D

Gość Gosiek2602
Ale pamietaj,ze nie kazdemu po tym rosna.Ja biore Yasmin juz ponad rok,a niestety sie nie powiekszyly:/

Gość ester99
tak tylko ze yasmin zawiera estrogen czyli hormon odpowiedzialny za to ze rosnie biust, wiec jesli ktos ma maly biust to chyba sie powiekszy, a osoby z duzym biustem juz chyba nie maja na co liczyc. dobrze mysle? co wy o tym sadzicie?

Hello Dziewczynki !!! Apropo piersi, zaczynam dzis 7 opakowanie Yasmin i w przeciwienstwie do wiekszosci przypadkow moje piersi stały sie nieco mniejsze nie jest to znaczaca roznica ale jakby luzniej w dotychczasowych stanikach ;) mysle ze zwiazane to jest z tym ze ogolnie schudłam 7 kg odkad je biore to i piersi zjechaly troszke a bola mnie zawsze przed okresem czasem w polowie. Pozdrawiam

Gość Gosiek2602
Mi sie nie zmniejszyly , ale powiekszyc tez sie nie powiekszyly. A szkoda , bo moj biust jest raczej nieduzy:/:P Wiec nie ma takiej zaleznosci,ze jesli ktos ma maly biust to mu sie po Yasmin powiekszy a jak ktos ma duzy to juz nie:p Biore tabletki juz ponad rok , wiec jesli do tej pory nic sie nie zmienilo to pewnie juz sie nie zmieni:P

Gość tabletka
a co z wasza waga? ta sama co zawsze/w normie ? czy jednak sie zwiekszyla? ja jestem na cilescie ale dopiero zaczelam brac, i sie naczytalm sztrasznych rzecz, zreszta o yasminie tez,,,ze sie tyje. chcialm lekarza namwic na te tabletki, ale teraz jzu nei wiem sama;/

cheris a nie masz przy okazji bólów piersi jakiś jeszcze innych objawów? np pocenia się w nocy? bo ja tak miałam i musiałam zmienić tabletki na słabsze. Ale fakt biust był ciut większy i twardszy no i udało mi się zgubić stosując dietę 5 kilo i to utrzymać przez rok czasu przy microgynomie czuję się lepiej ale zaczęłam doierać masę, więc już samaa nie wiem:) 😘 cilest w porownaniu z yasmine jest o połowę tańszy, więc też zależy od zasobu kasy

Witam w Dzień Dziecka ;) Najlepszego wszystkim dzieciaczkom :) hjena----> Pisałam wczesniej ze bóle piersi mam przed okresem zawsze czasem w połowie cyklu, ale nie przeszkadza mi to bardzo bo bez tabletek zawsze je mialam, w nocy pocic sie nie poce, jedyne co zauwazyłam dretwienie rąk (minęło gdy zaczęłam brać Mg), wypadanie włosów (z tym nie mogę sobie niestety poradzić) no i może potrzebuję więcej wody bo częściej mnie suszy. Ogólnie czuję się rewelacyjnie pod kazdym względem, przedewszystkim schudłam, a brałam uwierz mi chyba wszystkie możliwe tabletki na polskim rynku (min.Microgynon) i zawsze miałam straszne mdłości jakies zawroty głowy czy tycie (drastyczne bym powiedziała). Yasmin naprawde bardzo mi podpasował i nie chciałabym rezygnować póki co na dzidziusia gotowa nie jestem. Pozdrówka gorące. Miłego dzionka!!!

Gość Sandra 1988
A co dziewczyny myslicie na temat raka i tabletek anykoncepcyjnych? Tzn mam na mysli to ,ze czesto jest to ze soba laczone. Mowi sie,ze na pwostanie raka piersi wplyw ma wlasnie zazywanie tabletek ,ze to one sie do tego przyczyniaja.. Myslicie ,ze to prawda? Chcialabym rozpoczac antykoncepcje hormonalna ale troche sie boje.. Ludzie strasza mnie,ze zachoruje na raka albo ,ze bede miala w przyszlosci problemy z zajsciem w ciaze lub tez urodze niepelnosprawne dzieci:| Myslicie,ze to mity czy cos w tym jest...?Prosze o odpowiedz

Gość desire-22
slyszalam o tym, ze jakas dziewczyna, ktora zazywala yasmin zmarla, ale po pierwsze wcale nie udowodniono, ze to z winy tych tabletek, to tak jakby powiedziec, ze moj dziadek zmarl na raka bo codziennie zazywal aspiryne;/ druga wersja tej historyjki jest taka, ze konkurecja puscila taka plotke bo yasmin sa obecnie jednymi z najczesciej przepisywanych srodkow antykoncepcyjnych. mnie lekarz powiedzial ze regularne zazywanie tabletek hormonalnych zmniejsza ryzyko zachorowan na raka szyjki macicy czy torbiel na jajniku (ktora wlasnie mialam i nie chce juz nigdy miec:/) poza tym medycyna pnie sie w gore;) tabletki sa coraz nowszej generacji po to wlasnie, zeby bylo jak najmniej skutkow ubocznych;) no i to chyba tyle mojego:P pozdrawiam:)

Gość paulapaula
wzielam tabletke 2 dnia okresu. jest napisane, zeby przez pierwszy tydzien dodatkowo sie zabezpieczac bo mozliwa jest ciaza. potem juz moge byc spokojna...? :(

Gość Gosiek2602
Na pewno. Wlasciwie mowi sie,ze juz od pierwszej tabletki jest sie zabezbieczonym. Ale jak ktos jest bardziej nieufny to moze odczekac tydzien lub nawet przez okres brania calego opakowania:D Zapewniam Cie,ze nie masz sie czym martwic:)

5 dni zabezpieczenia dodatkowego wystarczy lub nie sexić ;)

Gość PaulaPaula
"hjena" latwo mowic "nie sexic":) jak ja tu jade na tydzien z chlopem na wakacje, takie male wolne sobie robimy :) odczekam tydzien. gum nie znosze:) caluje kobitki!

Gość madziapoo
hej mam pytanie, biore yasmin od 9 dni codziennie tak chwile po 23 (nie co do minuty, waha sie w okolicach 30 min). czytalam ze wystepuje przy pierwszym opakowaniu plamienie, a u mnie nic. czytalam ze lepsza jest cera-tez nic. poprostu czuje sie tak jakbym nie brala tych tabletek... czy cos jest nie tak? moze nie dzialaja na mnie?

Gość madziapoo
aha, mam jeszcze jedno pytanie. wiecie moze czy mozna zazywac jednoczesnie z yasminem l-arginine?

a wzięłaś pod uwagę, ze organizm musi się najpierw dostosować do nowej rzezy a to trwa do 3 miesięcy. Zwłaszcza jak się bierze po raz pierwszy lub zmienia tabletki? a 9 dni to trochę za wcześnie na efekty

Gość Gosiek26
Nie kazdy musi miec plamienia. To jest skutek uboczny , wiec ciesz sie,ze go nie masz:) Ja biore Yasmin ponad rok i nadal czuje sie jakbym w ogole nie brala tabletek:p Ale wedlug mnie to bardzo dobrze , bo to znak,ze nie mam zadnych skutkow ubocznych:) Swietnie sie po nich czuje:) A co do godziny zazywania tabletki , to 30 minut nie robi roznicy:) Wazne ,zebys sie nie spoznila o 13 godz:P Nie martw sie , pozdrawiam:)