Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcy

poród w Anglii

Polecane posty

Gość nikalo
ja malej dam za tydzien jak skonczy 4miesiace baby rice i marchewke jabłko,starszej dawalam jak miala 4miesiace juz mleko w woreczku ale to bylo w Polsce. Ale nam dawali tez od 4miesiaca i jakos żyjemy,a moja starsza do dzisiaj pije mleko litrami musze jej ucinać bo potrafi dziennie 1,5l wypić uwielbia mleko pozdrawiam w pon lece z malenstwem na tydzien do Polszy zobaczymy jak bedzie podczas lotu sie zachowywac hihi pozdrawiam

Gość zaneta2400
Nikalo ja leciałam do Anglii jak Dawidek miał 4 miesiące przeleciał superancko nie płakał było super tylko dawaj pić mlemle albo cherbatki co kolwiek by się uszka nie zatykały i powinno być ok

sylwocha, ja caly czas karmie piersia. dopoki nie oduczysz nocnego jedzenia to bedziesz sie meczyc. dziecko powyzej pol roku nie musi juz tyle jesc w nocy. nikalo czemu jestes taka opryskliwa? zazdroscisz, ze moge karmic piersia a ty nie? o to chodzi? wybacz, ale twoje zachowanie ejst conajmniej nie na miejscu. zaneta wcale sie nie nasmiewam z karmienia butelka, tylko pokarm mamy jest dla dziecka najlepszy i tego nie zmienisz.

Gość nikalo
najpierw sprawdz co znaczy opryskliwość a potem się wypowiadaj nie zazdroszcze że karmisz piersią ja też karmiłam a teraz daję butelkę i dziecko jest szczęsliwe nie mniej niż twoje /a propo moje dziecko nie płacze w ogóle tylko się śmieje/a nie zawsze mleko matki jest takie zdrowe a swoje infantylne wypowiedzi zachowaj dla siebie jesteś młoda i niedoświadczona więc nie udzielaj rad kobitom ,które przechodzą macierzyństwo nie po raz pierwszy i które wiedzą co dla ich dziecka jest najlepsze a jak chcesz się obnosić z twoim karmieniem piersią co stało sie twoją obsesją to proszę bardzo....ale zaczynam wątpić w to ,bo w sumie tego nie widzimy....a Ty zachowujesz się jakbys miała kompleks w tym temacie

Gość nikalo
Żaneta ja mam nadzieję że będzie ok,w końcu latałam co miesiąc z małą w brzuchu do Polski to się przyzwyczaiła hihi Chociaż jak mój mąż się z nią bawi i podnosi w górę to jest ok ale jak ,,leci,, w dół to się mała boi -chyba nie lubi lądowań dzięki za redę a propos ale nie ma ograniczeń do ilości mleka czy herbatki w podręcznym dla niemowlaka?

Gość nikalo
znowu ja...hihi zapomnialam juustina jak twoj mąż?zna się na budowlance?może mogłabym Tobie pomóc ,napisz na mój meil nikalo@wp.pl ,,,i w jakiej dzielnicy mieszkasz pozdrawiam

ale się dziś rozpisałyście :) u nas nadal zęby na pierwszym planie wczoraj byłyśmy w baby clinik mała waży 6.96 :) niby ładnie jak na swój wiek,ale się troszkę martwię bo w 3 tygodnie spadła z 75 centyla na 50 :O pytałam czy może zacząć jej już wprowadzać solid ale HV stwierdziła żeby lepiej zaczekać do 6 miesiąca,sama nie wiem narazie ją jeszcze poobserwuję jak za tydzień pójdę i nic nie przybierze to chyba wprowadzę już coś Hania wyrosła już ze swojej kołyski :) kupiliśmy łóżeczko i pomimo obaw śpi w nim ślicznie jak na dużą :) dziewczynkę przystało zaczęłam jej urządzać pokoik i pewnie gdzieś za tydzień w nim już wyląduje :) a jeśli chodzi o cystę na jajniku to też kiedyś miałam lekarz odstawił mi tabsy i na kontroli za 6 miesięcy nie było po niej już śladu,a moja koleżanka która urodziła mniej więcej w tym samym czasie i karmi tylko piersią była ostatnio w pl u gina i też jej powiedział,że ma cysty na jajnikach,ale żeby się tym nie przejmować na razie bo to pewnie wynik zbliżającej się owulacji i że to częste zjawisko u matek karmicielek i ma się zgłosić na kontrolę za 6 miesięcy normalnie epopeję napisałam :)

Gość dorota76
Nikalo a czym lecicsz w poniedzialek bo ja tez lece hihi easyyet z luton Zanetka ja uzywam oillatum do kapieli i po kapieli krem taki w wielkim pudelku w superdragu mozna kupic AQUEOUS CREAM FIRMY RUSCO a do pysia bambino lub tez oillatum i nic wiecej zadnych oliwek a skorke ma taka ze tylko glaskac non stop zadnych krostek zadnych podraznien nic polecam sylwia moze poswiadczyc DO IVETTE NIE KRYTYKUJ LUDZI !!!!! KARMISZ CYCEM TO KARM ZA KAZDYM RAZEM JAK WEJDE NA KAFETERIE TO WIDZE TWOJE KRYTYCZNE KOMEMTARZE DO KAZDEJ Z NAS!!!!!!! A KAZDA Z NAS CHCE DLA SWOJEGO DZIECKA JAK NAJLEPIEJ I JESTESMY TU PO TO ZEBY SIE WSPIERAC I RADZIC A NIE KRYTYKOWAC !!!!!!!

Gość zanta2400
Mój mały też coś strajkuje wypija po 80 zamiast 210 musze iść go zważyć czy przypadkiem nie traci na wadze chyba ząbki się odzywają bo nic nie pcha do gębusi prucz swoich łapek a ten AQUEOUS CREAM dostałam na recepte na wrażliwą skórę starszemu synowi też ją przepisali ale na alergie normalnie kosmos maże żeby się już ten rok skończył wszystko naraz mi si e posypało mieszkanie zdanie mieszkanie wylot do Pl (nieplanowany) 2 tyg.temu zmarł mi teść w czoraj zdech mi chomik ku..wa co za rok :(

Gość sylwocha212
uuuuuuu przykro mi Zaneta,moje kondolencje,ja moge poświadczyć to co mówi Dorota bo też używamy tych specyfików do kąpieli i smarowania skóry i just super:)też miałysmy problemy z krostkami a po tym przeszło olivce! pytanie do ivette:to jak ja mam ją odstawic od karmienia nocnego?próbowałam ją oszukiwać i dawać butelke z mlekiem,albo wode z kubeczka i nic,a do kiedy ty zamierzasz karmic swoja corke?bo twoja to ma juz ponad roczek chyba? pozdrawiam

Gość dorota76
Zanetka tak jak pojdziesz do gp to dadza ci recepte na ten krem ale mozna go kupic w sklepie 2funty z kawalkiem chya kosztuje i to samo na to mleko mozna kupic w aptece ale jek pojdziesz do gp to dadza ci recepte na to mleko od alergii ja w kazdym razie uzywam tylko tego kremu i oillatum i jest superancko a tez mial jakies alergie na poczatku aaa i moja kolezakna prala w proszku surcare bo jej mala miala taka alergie jakby ktos ja zelazkiem prasowal dla nas fairy jest ok pozdrawiam

Gość nikalo
lece ze stansted i znowu stres bo boje sie latać hihi a co do cysty to nie to samo co torbiel więc jesli cysta to z ta kontrolą ok a jak torbiel to nie ma zartow bo mialam 2razy i wiem co to jest moja mała zasypia o 21 i budzi sie o 6rano i wtedy daje jej herbatke koperkowa i spi potem do 8 a teraz wzieła sie za picie mleka nawet 240wypija a waży 6700 Żanetka kup nowego chomika mojej zdechł rok temu był płacz i kupiła nowego i jeszcze zyje aha moja miała krostki to ją smarowałam kremem z wit A mam go pełno to moge ci odstapic

hej! ale sie naprodukowałyscie :) super, mi to samo gin powiedzil ze to wynik zblizajacej sie owulacji, dla jasnosci wybieram sie do innego ginekologa i zobaczymy co inny mi powie :) co do ivette to zygac sie chce, juz nie bede owijac w bawełne bo draznisz tu polowe albo 3/4 dziewczyn a mnie juz od dawna, jestes przemadrzała a tak naprawde gówno wiesz a chcesz pokazac jaka to ty mądra nie jestes dziewczyny, u mnie szpital w domu, najpierw Filip sie rozchorował, katar, kaszel, goraczka, zahaczylismy lekarza powiedziala ze wirusowe zwe narazie bez antybiotyku wiec oki (ja caly czas w polsce) no i narazie sie utrzymuje to przeziebienie, doszedl zabieg na stulejke! przezywałam strasznie, plakalismy oboje i 3 dni codziennie wieczorem przy sciaganiu, myciu i smarowaniu cycka :( cos strasznego, dzis juz bylo lepiej :) na dodatek... dominik na najzdrowszym w swiecie mleku :) przeziebil sie, katar, gluty do brody, od dzis mu sie zaczelo, przez ta pojebana polska pogode teraz :( popoludniu zaczal pokaslywac, psikam nos od kataru i kupilam cebion jak do poniedziałku nie przejdzie, znow uderzam do lerkarza, zygac mi sie chce na wszystko, jestem sama z dziecmi u mamy, chce juz do domu :( a tu do 24 tak daleko :(

Gość dorota76
JUstyna moj cudak tez chory tydzien temu goraczki dostal i fluki po sam pas szok a na domiar zlego to ja to cholerstwo przynioslam ale mi przeszlo jakos meza tez zarazilam i tez byl szpital my sie pakujemy powoli i cholera nic mi sei nie miesci najwiecej rzeczy dla malego dla nas sladowe ilosci ubran szok i ja tez sie boje leciec

Gość zawsze sie jakas znajdzie...
Dziewczyny podczytuje sobie Was bo w grudniu zostane po raz pierwszy mama, tez mieszkam w Anglii, rodzina daleko ciezko bedzie pewnie... Ta ivette jest okropna, te jej uwagi...zawsze sie jakas "krowa" przywlecze i muczy te swoje brednie... trzymajcie sie!

Gość dorota76
najgorsze 3 pierwsze miesiace pozniej juz jakos idzie moje male tez z grudnia tylko 2008

Gość zawsze sie jakas znajdzie...
ja mam termin na 22grudnnia, ale no wiadomo, jeszcze moze byc tak ze w styczniu urodze... Bardzo sie ciesze, ciaze planowalam o ile mozna ciaze zaplanowac :-)no powiedzmy liczylam sie z konsekwencjami:-)) slyszalam ze w Anglii wiele poloznych poleca oliwke z oliwek dla dzieci, i ze Johnosons baby uczula, a oge sie zapytac jak sie czysci nosek malemu dzidziusiowi, czy uzywacie gruszki czy macie moze jakies inne spooby?

ja moich atakuje gruszka (starszy 3 lata) nie umie wysmarkiwac to wzamian atak gruszka ma :D mały tez grucha ale sie wyrywa i bije mnie przy tym jak cholera, małemu psikam po wyczyszczeniu Euphorbium (polskim) dasz rade, napewno poczatki sa trudne, nawet kobiecie ze stazem z dzieckiem tez jest ciezko, ale kto nie da rady jak my kobiety? mi jest o wiele łatwiej jak jestem z mezem on mi duzo pomaga

Gość dorota76
ja piskalamwoda morska z nivea i jak kastarek to euphorbium a sylwias polecila mi taka rureczke to noska jedna koncowka do dziurki druga w ustach trzymasz i wciagasz do siebie powietrze i fluki wylaza dziala jak odkurzacz johnos uczula duzo dzieci mi tez polecaly oliwke z olwek ale ja nie lubie tego zapachu i kojarzy mi sie z ciapatymi u mnie w pracy taka pracowala i wlosy sobie smarowala i te wlosy nie dosc ze dlugie jak cholera to w tym oleju na samo wspomnienie mi nie dobrze i ten zapach leeeeei byla oliwka bambino na poczatku a teraz tylko ten cream aqua cream i jest super pozdrwiamy milej niedzieli

Gość zawsze sie taka znajdzie...
dzieki dziewczyny bardzo za odpowiedzi...i za dodanie otuchy, mam nadzieje, ze maz sie spisze, na poczatku nie chcialam zeby byl ze mna przy porodzie, ale tearz gdyby sie zdarzylo tak, ze moze byc ze mna, to go biore :-))twierdzi ak na razie ze tez bedzie zmienial pieluchy, czas pokaze, oby...

Gość dorota76
haha moj to krzyczal ze nie chce ze sie boi ale jak co do czego doszlo to na krok nie odstepywal i nawet przy cesarce byl na sali w zieonym ktlu haha

Gość sylwocha212
hej:D ja też nie chcialam żeby moj chłop był przy porodzie a on sobie żartował że piwo bedzie pił w pubie w trakcie porodu,ale teraz sie bardzo ciesze że był ze mna bo mi pomógł bardzo,teraz mi troche mniej pomaga bo ciagle jest w pracy albo na kursie wiec niestety sama musze sie zajac Olivka,która jest teraz nie do wytrzymania.Dzisiaj co godzine do niej wstawałam a o 7 bawic sie chce i koniec spania,nie wiem czy to przez zęby bo jeszcze nie ma czy sie nie najada bo karmie piersia a ona juz prawie 9 miesiecy ma,masakra!a do noska używam aspiratora tak jak pisała Dorota bo ma fajniejszą końcówke niz gruszka,zreszta na widok gruszki Olivka dostaje histeri,justina ogladałam filmik i musze Ci powiedziec że bardzo śilny ten Twój synek:)

dzieki sylwia, tak silny jest bardzo, jak wezne go pod paszki i jego stopy opieraja o npo moje kolana albo podloge to normalnie rozkami przebiera : albo sztywno stoi :) a teraz podziebipony to masakra, oddychac mu ciezko przez nosek, pokasływac troche pokasłuje, dzis zadzwonie do lekarza, bo jestem uwiazana bez samochodu, a do lekarza kawał drogi, zobaczymy, jak cos to wezne ja na wizyte domowa jesli powie ze musi go oblukac

Gość zaneta2400
Justyś sliczny bobasek :D mój na szczęście po chorobie już w środe Bcg a nza 4 tygodnie ta 16 tygodniowa zaległa :(

dziekuje zanetka, bcg nie mamy i nie bedziemy miec :/ no a 16 tygodniowa tez nam sie opioznila i bedzie mial jak bedzie mial 6 miesiecy :D

Gość sylwocha212
ale cisza..u nas przebiły się wkońcu dwa zabki na dole wiec generalnie nie da sie wytrzymać z Olivka:)daje jej calpol ale raz dziennie a wy jak często dawałyscie dziewczynki?boje sie żebym nie przesadziła,tam niby jest napisane że co 4 godz,ale przecież nie może tak chyba ciagle na lekach byc?

Gość sylwocha212
po wakacjach może znowu powróci:)pozdrowienia

Gość zaneta2400
Ja też tu jestem ale chyba Sylwocha ma racje po wakacjach chyba będzie więcej tematów u nas ząbków nie ma Mati ma 5 miesięcy jadł już rosołek a waga 9.200 próbuje już siadać dużo gawoży :D superowo spi zresztom cały czas super śpi troszke strajkuje z mlekiem bo dziąsełka swędzą przez dzień spi tylko 3 razy po półtorej godziny no i to tyle pozdrawiam :D i buziaczki