Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość asiak33
Netia dopiero przeczytałam :) Mam nadzieję że ta druga kreska oznacza dzidziusia. Trzymam mocno kciuki. Natus jak piszą dziewczyny my poprostu zgadałyśmy się na tym forum. Oczywiście najpierw był to temat hsg ale potem zaprzyjaźniłyśmy się pomimo że to przyjaźń wirtualna i zeszło na inne tematy. Mi naprawdę dziewczyny kibicowały od początku. Od hsg przez ivf do narodzin dzidziusia. Psioczka nasze dzieciaczki idą prawie tak samo. Moja w piątek skończy miesiąc i waży powyżej 4 kg. Ja w ogóle nie karmiłam cycem tylko mm. Na początku było ok ale od kilku dni walczymy z zaparciami.

Niestety dziewczyny. .. to ze spóźnia mi sie okres to na pewno nie ciąża :( beta jest ponizej 1.2 Wynik dwóch testów mogl chyba jednak zmienić antybiotyk... nie powinnam tez odczytywac wyniku po pol godzinie. Ehhhh... pojawila sie ta iskierka nadziei i znowu szybko zgasla. Bede musiala przenieść histeroskopie..

Gość gość
Netia wielka szkoda.Mocno Cię przytulam. Przejdziesz badanie i razem "zaciążymy" na jesieni.

Gość Natala3
Ten gość z 18 to ja Natala3

Kurcze Netia tak mi przykro :(( umów sie do lekarza niech ci przepisze coś na wywołanie okresu w takim razie żebyś mogła zrobić tą histeroskopie i dalej działac

Gość Natala3
Netia Myszka ma rację z tym lekarzem. Bo organizm Ci "szaleje" po lekach. Podobnie jak mój zresztą. We wtorek tydzień temu miałam 16dc i najprawdopodobniej owulację bo bolał mnie brzuch i miałam śluz płodny. Potem był spokój jak zwykle a w ta niedzielę znowu pojawiły się śluz polodny i w poniedziałek było go dużo. Wczoraj bolał mnie mocno brzuch ale inaczej niż przy owulacji. Jakoś tak mocno jakbym coś miała w macicy. Dziś już śluzu i bólu nie ma. Nie wiem teraz kiedy tak naprawdę miałam owulację i kiedy okresu się spodziewać. A ważne to dla mnie bo śnieżynki czekają. Boję się też, że ten ból wczoraj to objaw endometriozy.

Chyba bede musiala tak zrobić bo okresu nadal brak :( juz przenioslam histeroskopie na następny tydzień na czwartek.

Gość miałam_hsg_i_pomogło
MIAŁAM HSG I ZASZŁAM W CIĄŻĘ :) Dziewczęta kochane, napiszę kilka informacji na temat hsg, które mnie pomogło :) 1. polecam zrobienie hsg w Lublinie w Szpitalu nr 4 na ul. Jaczewskiego 8 w Zakładzie Radiologii Zabiegowej i Neuroradiologii (http://radiologia-zabiegowa.pl/index.php?s=rad_zab_18#article) - najlepszy ośrodek w Polsce, robią tam kilka zabiegów dziennie od kilku lat, mają świetne wyniki - profesjonaliści i do tego wszyscy baaardzo mili i opiekuńczy, dzięki temu łatwiej przeżyć te trochę bolesne i nieprzyjemne chwile :) 2. nie wiem czy można tam iść prywatnie, ale jak się ma skierowanie to zapis pod telefonem jest w ciągu miesiąca, dają tam znieczulenie, ale nie ogóle, trzeba wiedzieć kiedy się ma jajeczkowanie, bo badanie robi się przed, przed badaniem trzeba od początku cyklu trzeba się powstrzymać od współżycia, bo nie zrobią zabiegu!!! 3. NIE KAŻDE HSG JEST Z UDRAŻNIANIEM - nie wszędzie jest taka możliwość! w Lublinie to robią od razu i mają dobre mikronarzędzia, a przede wszystkim doświadczenie; lepiej to przejść 1 raz 4. to zabieg 1 dnia, bo badaniu zatrzymują około 2-3 godzin i wypuszczają do domu, ale trzeba odpoczywać, można otrzymać zwolnienie, ale nie wiem na ile czasu 5. gdyby któraś kobietka miała pytanie to zapraszam na maila bo rzadko tu bywam k_janeczko@wp.pl - tam mogę podać także nazwiska kilku lekarzy z Warszawy, którzy się na"niepłodności" dobrze znają i nie stosują in vitro, a przecież najlepiej zajść w ciążę naturalnie :) 6. niedrożność jajowodów może nie mieć objawów, ale czasem występuje obniżony progesteron w fazie lutealnej (obniżony to może znaczyć nawet 12 do 15 jednostek, choć norma jest znacznie niższa!, a do zajścia w ciążę optymalny poziom to co najmniej 15,5 i wyżej, tak mówili mi wszyscy doświadczeni lekarze, którzy pomogli wielu kobietom zajść w ciążę) POZDRAWIAM

Gość L_E_T_I
Cześć dziewczynki, Psioszka, Asiak niech wasze maluchy rosną zdrowo, Myszkam, Mamaola trzymajcie się bo te upały dla was na pewno są ciężkie, Netia, Natala trzymam za was mocno kciuki aby teraz wszystko poszło z górki :) Resztę dziewczyn też pozdrawiam. Ja właśnie mam 6dc, biorę zastrzyki z GonaluF, łykam Encorton i dziś jadę do lekarza na podgląd, boję się bardzo bo nie wiem co mnie czeka, jak to będzie wyglądać, byłam teraz nad morzem 5 dni i trochę wyluzowałam ale dziś stres wrócił. Proszę trzymajcie za mnie kciuki.

Gość Natala3
Leti i co powiedział lekarz? Czekamy na twoją odpowiedź.

Gość netia_88
Leti jak tam? Ja nadal nie mam okresu, jutro jestem umowiona do kliniki, zobaczymy co powiedzą.

Gość L_E_T_I
Hejka, dzięki dziewczynki. Sprawa ma się tak że od jutra dodał mi Menopur zastrzyk oraz Cetrotide zastrzyk. Miałam podwyższone leukocyty więc jakiś stan zapalny podobno. Mam 10 pęcherzyków więc stwierdził ze za ostrożnie podeszliśmy bo bał się przestymulowania nie wiem czy to dobrze, mają po 9-10 mm. Teraz jadę w piątek a w poniedziałek być może punkcja.

Leti będzie dobrze:) szybko zleci do punkcji :) dziewczyny ja sie strasznie czuje.. mam takie mdłości ze leżę w łóżku z miską u boku.. moze faktycznie ten antybiotyk tak źle na mnie działa. Dzisiaj nie wzielam kolejnej dawki, Wszystko sie pochrzanilo :(

Gość MyszkaM86
Leti napewno pęcherzyki ładnie podrosną i będą z tego śliczne zarodki. Netia a co pisza w ulotce,są takie skutki uboczne jakie Cię dręczą? koniecznie daj znać co powiedzą w klinice

Pranie zrobione, ciuchy wyprasowane, jesteśmy po zakupach, obiad ugotowany z dwóch dań, kompocik kwaśny obecny , córcia najedzona bawi się grzecznie a ja mogę położyć się i poczuć ruchy Moich Minionków :) Minionki rozrabiają :D

MammaOla widze że nie zwalniasz tempa. Świetnie,że maluchy rozrabiaja :) nasz Skrzacik chyba też nie lubi upałów bo rzadko do nas puka,nie ma jakiejś określonej pory dnia czy nocy,czasem dostane kuksańca jak sie za dużo schylam :) Zobaczymy czy za tydzień na usg będzie fikał,mam tylko nadzieje że nie dostane opr od mojej gin za odstawienie duphastonu bo nie konsultowałam sie z nią, no i jestem ciekawa wyniku posiewu,czy ta wydzieliina to wynik jeszcze jakis bakterii czy taki mój urok (poprzednim razem jak juz przestałam plamić to żadnej wydzieliny nie było,nawet śluzu)

Gość brunia1307
Hej :) urodzilam 27lipca . 56cm i 3800 waga :) naturalnie w godzine. Porod ekspresowy ktory kosztowal mnie mega wysilku i niestety szwów :( no ale juz jest dobrze :) Arturek obecnie jest juz malym cwaniakiem i knuje intrygi by tylko mamusia przy nim byla :) Niestety juz napotykamy przeszkody na drodze...karmie butelka - brak pokarmu :(, kolki, badania na alergie...ciagle dochodza nowe sytuacje. Mam nadzieje że wszystko sie unormuje w najblizszych miesiacach. Psioszka Tobie gratuluje takze ;) Teraz czas na nowe małe robaczki ;) Pozdrawiam

Hej ja miałam robione HSG na początku lipca i oczywiscie teraz po okresie ze mężem działaliśmy teraz jestem 8 dni przed okresem i dzisiaj z mocy miałam pociapana bieliznę krwią i potem nic cały dzien nic sie wiecej nie pojawiło miała któraś z was tak co to moze byc?

Dostalam recepte na duphaston, mam brac przez 3 dni a potem przerwać- zobaczymy jak będzie. Na szczęście nie mam żadnej torbieli ufff.... Myszka w ulotce z antybiotyku pisze ze nudności i wymioty występują rzadziej niz u 1 osoby na 10. Widocznie na mnie tak to podzialalo.

Klara ja niestety nie pomogę, nie miałam zadnego krwawienia a nawet plamienia chyba ze od razu po zabiegu hsg. Jak dlugie masz cykle? Moze to zagniezdzenie?

Gość psioszka
Brunia gratulacje i powodzenia! Za resztę oczywiście mocno trzymam kciuki. My mamy problem z zaparciami bo przeszliśmy na mm tylko z różnych powodów i teraz to nam dokucza.Doświadczone mamy-macie jakieś sposoby?

psioszka moja położna kazała nam przepajać córkę a w ostateczności po 3 dobach daliśmy czopka glicerynowego (ale kawałek) póżniej się przyzwyczai albo mleko zmień, moja córka po każdym mleku miała zaparcia oprócz bebilonu

Brunia gratulację!! Niech Arturek zdrowo się chowa. Widzę że nasze dzieciaczki wszystkie dość spore się urodziły i wszystkie na mm. Psioczka my mamy ten sam problem. Mała jest na bebilonie. Kupiłam nawet ten bebilon na kolki i zaparcia ale mała po nim była głodna i teraz mieszamy. Poszłam z nią do pediatry i zaleciła raz w tygodniu czopek glicerynowy. No ale dajemy częściej bo mala strasznie się męczy. Netia co tam u Ciebie? Co powiedzieli w klinice? Kiedy masz tą histo? Natala a ty kiedy masz crio? Leti przy 10 pęcherzykach raczej nie grozi Ci przestymulowanie. Trzymam kciuki za punkcję i transfer :) Klara dziwne że masz plamienia tak przed@. Może to implantacja :)

Plamienie jak narazie sie nie powtórzyło było jednorazowe a cykle mam 28dniowe

Gość natala3
Witam, Asiak mój lekarz narazie ma urlop. A w ostatnim tygodniu sierpnia my z m wyjeżdżamy odpocząć. Wszystko zaczniemy we wrześniu. Dziewczyny ja nie mam co prawda dzieci ale napiszę Wam co stosowała moja siostra synkowi na zaparcia jak bym bardzo malutki. Otóż podgrzewana delikatne oliwę z oliwek i moczyla w niej końcówkę termometru i wkładała mu do o***tu i to pomagali. Siostra jest pielęgniarką ja to chyba bym się bała zrobić to malenstwu.

Natala też słyszałam o tym sposobie. Nam położna powiedziała o winde, to takie jakby rureczki które się wkłada do pupy i one odprowadzają gazy ale to jest raczej na kolkę. Myśmy tym podrażniali ale pediatra powiedziała że jak przyzwyczaimy do tego dziecko to potem nie będą zwieracze trzymały.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować