Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maladetta

Czy któraś z was ma chłopaka Araba?

Polecane posty

Gość landi1235
chyba troche cie zablokowalam bo zmienilas temat...dontbejealous,co??

Gość landi1235
a po 2 to chyba mialas powod zeby zmienic tak nagle swoje poglady?

Nie,tylko po prostu mam znajomego Czeczena i jest spoko.Chodzi mi o to ,ze każdy kraj ma swój obyczaj.Polacy mysla ,ze np Palestyna i Irak maja taka sama kulturę itd ,a każdy kraj arabski ma inna kulturę,zwyczaje.Tak jak np ktoś porówna polske i rosje :D hah

Gość landi1235
aha:):)myslalam,ze tez jak wiekszosc spoleczenstwa jestes rasistka,a takich ludzi bardzo nie lubie:):)

Bez przesady,ja tez nie lubię rasistów.Przecież na tym forum opisywałam kilka historii z mojego życia z arabami.Też mam o czym opowiadać i powiem tyle ,ze arab chce jak najlepiej dla zony i dziecka.Najważniejsza jest mu rodzina,a nie jakieś dziwki tak jak dla polaków.Nienawidzę polaków,chciałabym mieć męża innej narodowości tylko nie polaka, bo to sa chamy takie,ze szok.

Gość jak w tej piosence...
czy chciala by pani araba? araba araba ach nie, bo arab to pedal zaraz by cie sprzedal, araba araba ach nie czy chcialaby pani anglika? anglika anglika ach nie, bo anglik flegmatyk ma kuske jak patyk, anglika anglika ach nie czy chcialaby pani francuza, francuza francuza ach nie bo francuz jak lize to bola go krzyze francuza francuza ach nie, czy chcialaby pani POLAKA, polaka polaka ach TAK, bo polak w potrzebe przytuli do siebie, polaka polaka ach tak :):):):):):)i tego sie trzymajcie baby!

no widisz a ja sie nizgadzam z slowami ej posenk !!!! widac ze niewiesz po co jest to forum !!! polaka niechcelabym w zyciu i niebede miala juz nigdy polaka nawet niehce widziec go na oczy wole swijego wspanialego Araba za to jaki jest dla mnie i dla naszego dziecka !!!polak nie kocha naprawde tylko chce kogos na pokaz przed kumpali !! a Arab kocha za to jaka jestes i za to co robisz karzdego dnia !! nawazneijsza jest rodzina a nie kuplpe i pokazywanie z jaka masz fajna ddupe kolo siebie na pare tygodni !!

Gość Sparzona
Dziewczyny uciekajcie od arabów jak najdalej!!!!

Tydzień temu wróciłam z Egiptu . Poznałam tam masę fantastycznych ludzi ( arabów oczywiście ) . Poznałam tam siedemnastoletniego chłopaka który jest ( jak zawsze zaznaczał ) w 51% Polakiem ( rozmawialiśmy tylko po polsku ) . Dlaczego w 51% ? Otóż jego matka jest Polką , 9 lat temu mieszkała w Krakowie , potem poznała araba w którym się zakochała i SAMA z własnej woli postanowiła zamieszkać w Egipcie ( Hurghada ) W gruncie rzeczy , bardzo spodobał mi się ten kraj , ale nie wiem czy byłabym gotowa tam zamieszkać .. Wracając do tematu . Pobrali się , ona już nigdy nie wróciła do Polski ponieważ , sama nie chciała - jej jest w tym kraju dobrze i nie widzi potrzeby wyjeżdżać ( wiem co większość z was myśli , ale przeczytajcie dalej ) . U nich w domu mąż ( arab ) , żona i syn mówią po POLSKU . Żona stawia swoje warunki i tak żyją już 9 lat . TYLKO polskie jedzenie , czyli jak widać kobieta się nie dała , a co dziwne jej mąż na wszystko się godzi , w domu nie jest tak że dziecko należy tylko do ojca itd . Kobieta ubiera się normalnie , może chodzić na plaże , pełna samowolka . następna sprawa poznałam 27 letniego araba o imieniu Alaa ( bardzo przystojny ) niestety okazał się kłamcą , albo okłamał mnie , albo moją nowo poznaną koleżankę . Powiedział mi że nie ma żony , a mojej znajomej , że ma i to w Polsce , ale mniejsza o to nie wchodziłam z nim w bliższe kontakty więc szczerze mówiąc interesowały mnie kontakty tylko typu przyjacielskie . Co o nim mogę jeszcze powiedzieć to fakt , oni mają temperament i część ( nie wiem jak duża ) myśli o seksie z Polkami ( ja się nie dałam ) . Pod koniec poznałam Mahmouda , nie mogłam wierzyć że arab może być tak nieśmiały jak on , znaliśmy się ponad 17 dni a on do końca się przedemną nie otworzył , zapraszał mnie na miasto ( mówił bardzo cicho i krępował się przy mnie ) uwielbiał Włochy , nazwał mnie Amr co oznacza Księżyc . Naprawdę bardzo romantyczny , bardzo dużo chciał się dowiedzieć o moim kraju , ale nie sądze by kiedyś wyjechał , może jestem przewrażliwiona po tych wszystkich opowiadaniach , ale wspominał , że w Kairze ma rodzinę i musi pomóc ją utrzymać razem z bratem więc tutaj może być już haczyk . Ciężko było mi uwierzyć , że może istnieć ktoś tak idealny ( chociażby dla mnie ) . Być może gdzieś są te wyjątki nie wiem , nie zamierzam tego sprawdzać po prostu te wszystkie wasze opinie .... ile jest przecież polek , które wyszły za araba i są szczęśliwe ? Jak wiadomo trzeba uważać i lepiej nie spieszyć się do ślubu . Uważajcie dziewczyny .

Gość landi1235
widze ze ty rowniez mialas bardza ciekawa historie,podobna do mnie ja tez sie zakochalam i powiem ze nie zaqluje ze go poznalam i ze naprawde byl swietny romantyczny i czuly.a le z polakami jest mi troche gorzej sie porozumiec a wlasciwie to nigdy nie moge miec z nimi wspolnego jezyka dalatego tez pozdrawiam moje zranoine przez polakow,a jednoczesnie podniesione na duchu przez arabow konwersantki:):):)i zapraszam do dalszej dyskusji:):)bardzo pozdrawiam:)

Połowa arabów bije i nie szanuje swoje zony lub dziewczyny to prawda.Trzeba wiec uwazac i byc ostrożna,bo połowa z nich jest dobra :)

nigdy wiecej mnie nie uderzysz - rozumiem , że jesteś kobietą po przejściach , ale z całym szacunkiem się z Tobą nie zgadzam . To przykre , że spotkałaś właśnie kogoś takiego na swojej drodze , ale na prawdę NIE WSZYSCY są tacy . To działa podobnie jak u nas ilu jesy Polaków , którz traktują źle swoje kobiety ? ilu pije i bije swoje dziewczyny / żony ? Tak jak moja poprzedniczka uważam , że 50 % z nich jest właśnie takich jak ten z którym ty się związałaś . Jeżeli arab od początku nie zgadza się na twoje warunki lepiej od niego uciekać . Ja spotkałam naprawdę sympatycznego 22 latka i nie mam z nim żadnych przykrych wspomnień .

ISLAM to Jihad co znaczy smierc po Arapsku ( jhd ) . Celem jest , jako ostatnia wojna .Dlatego swieta .Smierc niewizoncym ,jako JIHAD . Koran pisze Jihad. A Biblia . (Modl sie za niewiezoncego aby sie nawrucil )nowy testament. Wiekszosc z ludzi robi wiare jako TRADYCJE nie znajac jej sensu.

Gość BULARZYNA
Mam okrągłe 18 lat i jestem z Arabem, on również ma 18 lat, kocham go bardzo mocno , ale po tym co tu czytam nie jestem pewna tego związku, jesteśmy ze sobą 3 miesiące.Jest znakomitym chłopakiem, nie namawia mnie do seksu, chodź jestem dziewicą, ma do mnie szacunek. Urodził się w kuwejcie i jak tutaj pisano.. boje się jego religii. Ale cieszy mnie fakt, że ma matkę Polkę :) Jego ojciec jest Arabem, przyjeżdżają co jakiś czas do Polski, cała rodzina, jego starsza siostra mieszka w Polsce ! Nie wiem co robić, matka jego Polka, ojciec Arab, wszyscy normalnie się ubierają, bez żadnych chust, i na prawdę mają szacunek do kobiet !!!!!! Boję się, że jak wyjade, albo chociaż się z nim ożenię to będe poniewierana, chodź w to nie wierze, znam go na wylot, nie zrobiłby mi tego. Ale moje zdanie się wacha dlatego proszę o napisanie swojego zdania o tym związku. Pozdrawiam gorąco

Musisz tego chłopaka najpierw bardzo dobrze poznać. Pamiętaj,że czasem pozory mylą. Jego rodzina wie o tobie??? Jeżeli on nie mieszka w Polsce tylko tu czasem przyjeżdża to myślę ,ze to nie ma sensu.To jest twoja decyzja.Jak widzisz po naszych komentarzach na tym forum połowa osób wypowiada się negatywnie,a druga połowa pozytywnie.Nie można stwierdzić po kulturze i religii jaki jest człowiek.Każdy jest inny.Musisz sama dobrze go poznać jak się zachowuje w rożnych sytuacjach.Mówił coś żebyś się jakoś stosownie ubierała??Zabraniał mieć kolegów??

Gość landi1235
sluchaj jesli go kochasz a boisz sie jego religii to ci powiem tak sprawdz go i zacznij mowic o swojej religii i podpytuj sie go np. o wasze przyszle dziecko,lub zaproponuj mu zeby pszeszedl na twoja wiare i zobaczysz czy mu na tobie zalezy,pamietaj,ze zawsze mozecie dojsc do kompromisu i rozpoczac kiedy indziej ten temat. Zycze ci powodzenia:):) i trzymaj sie wszystkie trzymamy zxa ciebie kciuki,bo naprawde szkoda zeby ten zwiazek sie zepsul tylko dla tego ze jestescie innej wiary czasami to wydaje sie straszne a moze byc nienajgorsze chociaz wiem z wlasnego doswiadczenia ze z nimi nie tak latwo w tej kwestii dojsc do porozumienia poniewaz uwazaja nas za niewierzacych ale sprobuj moze wam sie uda ;pamietaj ze prawdziwa milosc moze wszystko przezwyciezyc nawet najgorsze sytuacje wiec jeszcze raz zycze ci powodzenia:):)

Gość landi1235 landrnka1703092wp.p

Kobieto co tu mówić o jakims dziecku i ślubie! Oni maja 18 lat jeszcze całe życie przed nimi jeszcze 100 takich pozna arabów i sie przekona jacy są.Musisz tego chłopaka dobrze poznać.

Gość weridiana21
Dziewczyny a gdzie wy poznajecie tych przystojnych arabow? na ulicy? ja nie moge na zadnego trafic:( bylam w Turcji i tam poznalam fajnego faceta ale to za daleko i taki zwiazek nie ma przyszlosci za duzo roznic ale tu w Polsce chcialabym kogos poznac tylko gdzie?

Gość weridiana21
raczej z średniego, ale często bywam w Łodzi i Poznaniu...

Gość landi1235 landrnka170392wp.p
ja tylko powiedzialam jak moze go zrozumiec i dalam kilka przykladow a nie mialam na mysli tego,ze musi brac z nim slub i miec dziecko sorry ale w tym wieku to troche chore by bylo chociaz znajomi mojego bylego byli po slubie on mial 21 lat a ona 19 i sie ochajtali a za rok moja rowiesniczka chce miec dziecko i slub ze swoim chlopakiem ktory jest w naszym wieku i to jest dopiero horror ciekawi mnie reakcja jej mamy jak sie o tym dowie,co ty na to kolezanko?????

Gość bularzyna
Myślę, że uda mi się z nim, ale wolę nie zapeszać ;) Jestem z nim tak szczęśliwa ! Żaden Polak nie był taki jak on ! zgadzam się z koleżanką ;) z góry. pozdrawiam

No tak to byłoby chore ,żeby w takim wieku wziąć ślub i zrobić dziecko.W tych czasach ludzie w późniejszym wieku się żenią.Nie wiem co by rodzina na to powiedziała.Kiedy byłam w gimnazjum taka dziewczyna w 16 lat urodziła to jest chore przecież.Zachciało jej się być dorosłą hah zresztą nie na temat mówię.Hah idź na jakiś uniwersytet lub politechnikę tam jest ich pełno :D Z reszta po co na siłę byle jakiego znaleźć.Np na ulicy nigdy nie widujesz arabów?

Gość arzoo
Dziewczyno, pare lat temu tez tak szukałam. chyba brak mi było silnych emocji. teraz po 3 latach związku emocji mi do końca zycia starczy.

Gość weridiana21
"emocji mi do końca zycia starczy." to znaczy? dokładniej?

Gość leah-72
Proponuję pojechać na wakację do Egiptu lub Turcji ewentualnie do Anglii , tam można poznać wielu arabów . dużo razy było tutaj to powtarzane : związek z arabem nie musi oznaczać związku przekreślonego . to zależy od ich mentalności , zresztą teraz jest inaczej , 20 lat temu w ogóle nie było o tym mowy . więc proponuję to '' młodsze '' pokolenie .