Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maladetta

Czy któraś z was ma chłopaka Araba?

Polecane posty

Hmmm, myślę, że Twoja siostra wybrała taką drogę ąycia i nic i nikt jej z niej nie zawróci. Czy jest to zła czy dobra droga? Trudno tak naprawdę powiedzieć. Jedno jest pewne, to jest jej wybór. Przypuszczam, że jest osobą dorosłą, a więc jej decyzja jest dojrzała. Znam małżeństwo polsko-tunezyjskie (on jest muzułmaninem) i ta para jest naprawdę szczęśliwa, mają 4-letnie dziecko, przyjeżdżają do jej rodziców do Polski. Podobno jej rodzice byli bardzo przeciwni temu związkowi, ale ... serce nie sługa. Wiesz co jest najwazniejsze? to, aby Twoja siostra miała w Was zawsze, bez względu na to jak ten związek sie ułoży, WSPARCIE. Ona ma wiedzieć, że drzwi Waszego domu są zawsze otwarte. I pamiętaj, nie taki diabeł straszny jak go malują! mam kolezanke, która wyszła za murzyna. Jej mama aż pochorowała się psychicznie, tak przeżywała ten związek. A dla mojej koleżanki to idealny partner! kwitnie przy nim, spodziewają sie 2 dziecka, robi studia (za granicą), pomaga mu prowadzic firmę, niedawno byli na Karaibach u babci. Kochaj siostrę, bądź z nią \"na dobre i złe\" i pamiętaj, TO JEJ WYBÓR.

Gość pr.......
Do MALADETTA - tak wlasnie mysle, to wybor mojej siostry. juz dosyc sie naklucilysmy na ten temat. ale nie moge sie od nie odsunac, bo ona musi wiedziec ze ma rodzine, i gdyby potrzebowala pomocy to ma gdzie sie o nia zwrocic. ale i tak nie moge zaakceptowac Jej DRUGIEJ POLOWY, chociaz to nie wazne i jej tego nie powiem.

Gość grgrfdhckjncjnsvjsn

Gość dzisiaj tez mi sie nie chce
:P:O

Gość sorki ja taka szczesliwa nie
mam ochoty ci tlumaczyc co i jak nie zrozumialas => trudno moze z tydzien bedzie mi sie chcialo :P

Gość Malilde
Hejka. Ja nie mam męża araba, chociaż znam ich wielu. Mieszkam i pracuję w Danii- w Kopenhadze ich jest naprawdę wielu. Oni trzymają się zawsze razem. Znam starszych arabów, takich którzy mogliby być moimi ojcami, oczywiście kilku z nich jest muzułmanami i różnią się tym od innych że nie dupczą się z kim popadnie(mam na myśli Polki). To się może wydać dziwne, złośliwe, lecz ja wraz z przyjaciółmi mieszkamy u jednego araba-z Libanu. Facet kłamie i kręci by nas skłócić. Od miesięcy próbuje rozdzielić mnie z koleżanką, gdyż jest w niej podobno zakochany. Dziewczyna mogłaby być jego córką, mimo to mieszkamy w dalszym ciągu bo są problemy z pracą a u niego bardzo mało płacimy za mieszkanie. Chociaż teraz zrobiło się tak że gdy wraca do domu ja schodzę mu z drogi, bo mnie obrzydza. Przez jego pierdolenie straciłam pracę-bardzo źle mówił o mnie do mojego szefa. A cała nasza wojna zaczęła się od tego że poznałam chłopaka i zaczęłam się z nim spotykać. On nie jest arabem, jest Afrykańczykiem. A nie wiem czy wiecie arabowie nienawidzą czarnych. Tutaj w Danii kobiety wolą związać się z murzynem niż z arabem. Arabowie to cwaniaki, nie opiekują się tak swoimi dziećmi jak Europejscy mężczyźni. Chcą żenić się z dunkami tylko dla obywatelstwa, w ogóle większości arabom właśnie o to chodzi. Chociaż nie wszyscy są tacy. Naprawdę znam porządnych- ale to są ci prawdziwi muzułmanie modlący się 5 razy dziennie. Mój dobry przyjaciel jest algierczykiem- właśnie robi doktorat z informatyki, pochodzi z dużego miasta. Jemu nie przeszkadza to że palę, piję alkohol nawet w jego towarzystwie. Chociaż kiedyś powiedział mi że gdybym była jego żoną to nie pozwoliłby aby matka jego dzieci piła. Wiem że się we mnie podkochuje, ale również akceptuje mój obecny związek z murzynem, a jak wspominałam-arabowie mają tragiczne nastawienie. Ja prawie co tydzień jestem wyrzucana z mieszkania, sugeruje mi właściciel mieszkania bym sie przeniosła do swego murzyna, ale nie chcę się ładować w jakieś kolejne dziwne sytuacje. Mam radę dla dziewczyn które są z arabami- jeśli chcecie zobaczyć jaki wasz facet jest naprawdę- rozzłośćcie go. Ale tak na maksa. Postarajcie się wywołać III wojnę w domu, a zobaczycie co będzie po ślubie. Lepiej abyście wiedziały to wcześniej. Ja mieszkając u araba nie sądzę bym związała się z moim przyjacielem, chociaż miałabym wszystko-oprócz akceptacji jego rodziny-a jak wiecie rodzina dla muzułmanina jest święta. Zrobią wszystko, także w przypadku gdy jego matka zasugeruje byś była muzułmanką on do tego będzie dążył. Pozdrawiam

Gość Kineczka_25
Hej Wam! Dosc dawno mnie tu nie bylo.Od ostatniewgo wpisu zmienilo sié troché w moim zyciu.A mianowicie... Kupilismy sliczny domek razem z moim habibi,ukladamy sobie zycie,kochamy sié i szanujemy. Jest cudownie(nie chcé zapeszyc)...ale na prawdé mój Arab to wyjátkowy facet.Dba o mnie,pomaga w obowiázkach domowych i rewelacyjnie gotuje:) Gdy jestem zméczona wyrécza mnie we wszystkim z usmiechem. Na dodatek jest romantyczny:))) Swiece,romantyczne filmy...Kurcze,on nawet potrafi godzinami chodzic ze mná po sklepach i buszowac w ciuchach!!!!Ma gust,to muszé przyznac:) I jest taki przystojny:)))) Ja znalazlam swojá milosc i nigdy w zyciu nie zamienilabym mojego habibi na innego faceta! Co do rozzloszczenia to udalo mi sié paré razy wywolac klótnié(mam obsesyjná zazdrosc) i za kazdym razem jak sié wsciekl to staral sié rozmawiac i dojsc do kompromisu.Ja latwo sié denerwujé malymi rzeczami,on jest bardziej opanowany... Teraz lezy obokmnie w lózku a ja nie mogé sié nacieszyc widokiem:) Mamy dom,wiele rzeczy do których ludzie latami dochodzá...mamy siebie a On ma wiaré,modli sié wierzy...i widzé ze tylko dobre rzeczy z tego wynikajá. Wiéc jak widzicie,nie kazdy Arab to terrorysta i damski bokser. Pozdrawiam serdecznie!

Hej dziewczyny !!widze że niektóre mają problemy z zrozumieniem tego co dzieje sie w takich zwiaskach . Ja jestem z Afganczykiem i jestesmy bardzo szcześliwi nasz synek ma juz 4 miesiacze i niema miedzy nami jakis sprzeczek co do naprzyklad religi w jakiej dziecko bedzie chowane !! mamy tak zwana wolnosc religijna i masze dziecko tez kiedys podejmie decyzje jaką religie bedzie chcialo wyznawac .Moje kochanie bardzo dba o mnie i o malego niedos ze sam duzo pracuje stara sie znalesc czas dla nas i dla mnie wie ze w domu przy dziecku jest duzo pracy i to docenia stara sie pomuc na tylew ile moze !! Ja na poczatku tez sie nasluchalam na temat takich zwiazków ale sie nie dalam ludziam którzy zaczeli traktowac mnie jak szm>>>> tylko dla tego ze moj chlopak nie byl polakiem a jak wygladaly wasze doswiadczenia ???

Powiem Ci tak : Osoby,które tutaj się wypowiadają na tym forum opowiadają nie prawdziwe wiadomości ze zródeł takich jak media.Kobieta,która nie miała nigdy araba i nie ma do czynienia nadal nie wie jak to jest naprawdę.Zadam wam wiec takie pytanie skoro arabi są tacy źli dla swoich zon bija je itd dlaczego tak wiele kobiet i nie tylko przechodzi na ta religie i decyduje się do bycia zona Muzułmanina? aaa i tutaj mamy odpowiedz,która każdy zna.Wiec nie oszukujmy się.Zanim coś powiemy o kimś poznajmy ta osobę.Ja mam chłopaka Muzułmanina z Jordanii z którym jestem już 5 lat.Traktuje mnie dobrze... zdarza się,ze krzyknie itd...Dodam,Arabowie nie są przede wszystkim skąpi i maja wielkie serce. Są o wiele lepsi od polaków...To właśnie Polacy traktują zony i dziewczyny bardzo źle ... jak szmaty Szukają sobie dziewczyny na pokaz przed kolegami dziwkę tak można powiedzieć,zaś muzułmanie nie patrzą na wygląd ,lecz charakter i serce czy człowiek jest dobry.Jeżeli szukasz sobie kogoś na stałe arab nadaje się tobie ,lecz jeżeli chcesz tylko chłopaka na chwile to nie.Mężczyźni z krajów arabskich przywiązują się bardzo do dziewczyny i żyją tylko z jedna na zawsze.Każdy człowiek jest inny nie możemy stwierdzić czy arab nadaje się na chłopaka... Osobę trzeba poznać i wtedy powiedzieć jaka jest ,a nie mówić informacje z mediów .Wiadomo zdarzają się źli mężczyźni,ale to tak samo jak w Polsce.Wiele pije i zostawia zony z dziećmi dla innej kobiety.Każdy jest inny i ma rożne poglądy na świat.jeżeli chciałabyś mnie o coś zapytać magda961@op.pl to jest mój mail.Polecam książkę pt,,Spojrzenie w Islam\"Hammudacha Abdalati .Pozdrawiam

Jak ktos ma jakies pytania prosze pisac do mnie na maila podanego wyzej lub na drugiego magda961@op.pl Mój chłopak tez bedzie mógł odpowiedziec wam na rózne pytania Pozdrawiam

Gość landi1235
poznalam kiedys araba,musze przyznac,ze byl to bardzo inteligentnyi sympatyczny mezczyzna.spotkalam sie z nim miesiac czasu .jak dzwonil to byl natretny,nachalny.bylam u niego 2 razy w domu,musze przyznac,ze nie nadrzucal mi zebym poszlam z nim do lozka na pierwszej randce.porownujac polaka i araba to musze przyznac,ze arabom bardziej zalezy na kobietach niz polakom.zerwalam z amjatem dlatego,ze nie dagadywalismy w pewnych kwestiach.ale jezeli 2 raz mialabym do wyboru byc z polakiem a byc z arabem wybralabym araba.moze ktos sie ze mna nie zgodzic w tej kwestii.lubie jak facet czasem przejmuje inicjatywe w pewnych sprawach,a nasi polacy sa np.cieny w tych sprawach,im trzeba wszystko pokazac,wytlumaczyc,powiedziec,co najczesciej irytuje...musze jeszcze powiedziec drogie panie,ze arabowie sa bardzo romantyczni w przeciwienstwie do polakow,zapraszam do dyskusji

Gość nigdy zmazańca
araby fuj fuj fujjjjjjj .....nigdy zmazucha nigdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powiem wam ,ze ja miałam kilku arabów w życiu.Z jednym byłam 5 lat i rozstaliśmy się z tego powodu,ze zachowywał się jak typowy arab.Mieszkał natomiast w Polsce.Traktował mnie jak niewolnice zamknięta w klatce,wykasował numery znajomych (chłopaków),zabraniał wielu rzeczy.W końcu się wkurzyłam i powiedziałam NIE.Na początku udawał,ze jest taki super itd ,ale ten ostatni rok był okropny oszukiwałam się ,ze jest fajny itd.Natomiast znam pewnego chłopaka z Kurdystanu,mieszka w Holandii znamy się rok jako przyjaciele.Bardzo mu się zawsze podobałam.Powiem wam ,ze jest całkiem inny niż tamten.Żyje tak jak chłopak z Europy.Dodam,ze jest bardzo wierzacy,ale nie przestrzega takich durnych zasad z kultury.Dodam,ze każdy kraj arabski ma inna kulturę.W dzisiejszych czasach wielu arabów mieszkających w Europie żyje na styl europejski.Są lepsi od polaków,ale nie wszyscy.Polowa arabów jest dobrych połowa złych.Są o wiele bardziej opiekuńczy,romantyczni to prawda.Dbaja o kobietę jak poznają jedna zakochują się i chcą z nią spędzić całe życie.Nie tak jak Polacy ,ze na miesiąc ,dwa i koniec.Wyruchał i zabawka mu się znudziła.U nich tak nie ma...

Gość landi1235
no wlasnie oni chca byc z kobieta cale zycie,a polacy traktuja nas jak zabawki,wybaczcie,ale wolabym araba niz sukinsyna polaka

Polacy chcą dziewczynę najpiękniejszą z wielkimi odkrytymi na wierzchu cyckami,spódniczce mini krótko mówiąc na pokaz np przed kumplami.Arabii w przeciwieństwie do nich patrzą na charakter,umiejętności.Same widzicie ,ze u nich kobiety są zakryte.Ponieważ one nie pokazują swojego piękna dla mężczyzn z ulicy,lecz dla swojego ukochanego męża lub chłopaka.Całkiem inaczej niż w Polsce.U nas wszystkie wystawiają się na ulicy itd..Zresztą szkoda gadać.Ważne jest to czy arab jest bardzo wierzacy w Islam.Jeżeli tak to zapewniam was ,ze będziecie miały z nim bardzo dobre życie nie zdradzi was nigdy i nie spojrzy na inne kobiety,ponieważ Islam tego zabrania.Z kultura rożnie bywa właśnie przez to rozpadają się takie związki.50 % arabów traktuje kobietę jak niewolnice zamknięta w klatce.Chociaż taki,który mieszka w Europie przeważnie będzie żył na styl europejski.Piszcie jak macie jakieś pytania.Zycze powodzenia. Magda ;)

witam was dziewczyny i ciebie Magdo !! widze ze trafilas na wspanialego czlowieka jezeli jestes juz z nim tak dlugo!!! chce wap powiedziec ze moj zwiazek z afganczykiem tez pieknie rozkwita mino to ze w polsce zaczeli sie na mnie krzywo patrzec i zadawac pytania typu ...czemu nie polak?? a ja im odpowiadalam w prost .. bo niechce pijaka ktory mnie nie bedzie szanowal !!! i taka jest prawda !!! i teraz nasz syn bedzie dorastal w przekonaniu ze kobiety sie szanuje i nie ocenia o wygladzie a po jaki ma chcrakter i podejscie do ludzi !!i powiem wam ze minio tego ze w polsce przebywalam ponad rok gdyz okazalo sie ze sa komplikacje w czasie ciazy on zostal i czekal na mnie i na dziecko !! nie patrzyl na to ile musi zapalacic i dzwonil co dzienie puyal jak i co ze mna i maluszkiem !!! powiecie mi ze polak by czekala ponad rok na swoja dziewczyne za granica i jak by wiedziala ze moze byc cos nie tak z dzieckiem !! polacy sie boja takich rzeczy i uciekaja przed nimi !!!twraz i zawsze bede pewna swojego wyboru i nigdy nie zalowalam tego !!!

Bardzo ciekawa historia,Arabii inaczej patrzą na kobiety.Jak jedna to jedna na zawsze ,a nie jakieś dziwki za rogiem.Mam takie pytanie.Gdzie teraz mieszkasz ,w jakim kraju?? Pozdrawiam

Gość landi1235
potrzebujemy milosci,opieki,a nie tylko zaspakajac naszych facetow jak chca seksu to niech kupia sobie sztuczna lalke w seks shopie,jestesmy delikatne niezalezne,a nie poddtne na facetow i ich ciagle narzekanie.oni powinni sie uczyc od nas myt potrzebujemy opieki,milosci,a oni..oczywiscie tylko jednego,stwierdzilam,ze nigdy juz nie bede sie narazac na niepowodzenia milosne 3 chlopakow mnie zawiodlo i juz nigdy zaden,chba ze bedzie spelnial moje oczekiwania nie zaleznie od nackji i narodowosci a jak nie to spieprzaj dziadu i tyle po miliosci:):)pamietajcie jestescie tego warte,zeby miec tego jedynego.kochajacego i spelniajace wasze wymagania faceta,fziewczynki,zapraszam do dyskusji ze ,mna:):)

obecnie mieszkamy w uk!! i juz chyba tak zostanie !! landi1235 wiedze ze mialas tak samoo jak za wyobraz sobie ze do angli przyjechalam z chlopakiem polakiem i na same swieta bozego Narodzenia dowiedzialam sie ze jestem ja i jeszcze jedna panna w polsce i na dodatek jesszcze jedna w tym samym miescie w uk !! wiec stwierdzilam ze polacy tylko oszukuja i niebiora odpowiedzilanosci za swoje czyny

Prawda,a ty Landi masz chłopaka innej narodowości?? Dobrze,ze mieszkasz w UK tam jest całkiem inaczej niż w Polsce ;) dużo kultur,religii ludzi innych narodowości i nikt na nikogo nie patrzy idąc po ulicy.U nas w Polsce to od razu pytają po co arab oszust jakiś itd...

wiesz jak pojechalam do polski i okazalo sie ze jestem w ciazy to na poczatku nawet moja wlasna matka chciala zebym usunela bo to dziecko jakiegos terarysty takie zeczy dobijaja ludzi >jak ona moze wogule mowic takie zeczy jestesmy juz ze saba prawie 4 lata i zamy sie dobrze a ona wogule niezna czlowieka a go osadza !! przecies to ni jego wina ze u niego w kraju jest woja i ze ludzie umieraja w taki albo inny sposub .jak nasz syn urodzil a urodzil sie wpolsce (z powodu komplikacji niemoglam wrucic na porud do uk )to wszyscy chodzili ogladac w szpitalu jak wyglada dziecko z afganczyka !! i powiem wam ze byli zachcwyceni moj synek jak sie urodzil mial sliczny kolor skory i piekne dlugie czarne wlasy !! kazda byla w szoku !!!jak mozna zyc z kims takim ale milosc nie wybiera jezeli naprawde tobie na kims zalerzy to nie patrzysz na innych tylko jestes z ta osoba !!!

Gość landi1235
musze wam powiedziec,ze nie mieszkam w uk,tylko w poksce,ale duzo w zyciu probiowalam pomimo swojego mlodego wieku mam swoje doswiadczenie i powiem wam,ze zwiazek z polakiem jak do tej pory to nie kojarzy mi sie z niczym dobrym ja osobiscie wole zwiazek z obcokrajowcem,niedawno cos przezylam z irakijczykiem byl mily dobry kochany i wprowadzil mnie w swoja intymnosc i stracilam z nim cnote oczywiscie moi rodzice nic nie wiedza to czulam sie swietnie nie obmowil mnie byl czuly ciut przerazony,ale cieply i troskliwy,a polak by mnie wysmial i obmowil do swoich kolesi i tyle bym miala z tego.ciesze sie ze wy popieracie moje zdanie na temat:):)pozdrawiam moje konwersantki:):)i zapraszam do dalszej dyskusji oczywiscie:):):):)

widzisz ja tez jestem mloda mam dopiero 22 lata i tak jak ty wole zwiazek z obcokajowcen oni sa bardzo czulu i troskliwi jak i dla swoich kobiet tak i dla dzieci . jak urodzil sie nasz syn to myslam ze ze szczescia kupi wszystkie zabawki mw skepie a mi wszystkie kwiaty jakie byly w miescie !!!a co lepsze Alan ma teraz 7 miesiecy i moj kochany juz zaczyna rozmowy o nasteonym dziecku a polak by ci w zyciu nie powiedzial ze chce jeszcze jedno dziecko oni podchodza do tego taj ; jest to dobrze niem a jeszcze lepiej; wiec po co masz sie meczyc z polakiem ktory oszukuje i obgaduje cie do kumpli !! a to ze nasi faceci wyznaja inna religie niema nic wspulnego z miloscia jaka do nas czuja i mino tego ze moze to sie nie podobac innym osoba trzeba walczyc o swoje nawet jezeli masz stracic znajomych to bedziesz miala wspanialego faceta . przyjaciol poznaje sie w biebie a jezeli jestes w zaiazku z muzulmaninem czy czrnoskurym facetem zaraz bedziesz wiedziala kto jest twoim prawdziwym przyjacielem a kto zacznie cie obgadywac i zyczyc ci zle !!!!przeszlam sama przez takie etapy w naszym zwiazku i teraz sama wiem na kim moge polegac i kto okazal sie byc prawdziwym przyjacielem

Wiadomo,ze w każdym kraju połowa ludzi jest dobrych,a druga połowa złych.Tylko,ze w Polsce to raczej nie połowa dobrych(jakieś 70%). Arabów nawet nie porównujcie do polaków,bo to są dwie inne bajki.Oni się starają o rodzinę o żonę ,aby wszystko jej zapewnić tak jak da rade.

Gość landi1235
tak oczywiscie mam 18 lat:):)ale coz wiele w zyciu doswiadczylam,mozecie ronie pomyslec ale tak naprawde,to zeby kogos ocenic to trzeba go lepiej poznac,zgodzicie sie ze mna?

Gość landi1235
ja rowniez wole arabow od polakow dla mnie sa lepsi czulsi wiarygodniejsi i mozna im ufac zawsze i wszedzie i nigdy nie zmienie swoich pogladow mam zamiar miec meza araba,a po 2 chce udowodnic,ze to sa bardzo kochani i wspaniali:):)bo tacy sa mowiac krotko,zreswzta pisalam o tym wczesniej,a co wy na ten teamat sadzicie dziewczyny???podzielicie sie swoimi pogladami na ten temat:)

Gość landi1235
sluchaj dontbejealous,dlaczego ty masz takie zle zdanie na temat arabow,bylas chociaz z jakims?jestes rasistka,ja ci powiem ze pol;acy sa dranie,nie potrafia docenic dziewic,wlasnie dzisiaj ogladalamrozmowy w toku to jak sie wypowiadali,ze sie smieja z tego,mowia ze sa bardziej doswiadczeni i wogole sa beczczelni,dobrze,ze nie przezylam pierwszego raze z polakiem tylko z arabem bo polak to by ,nie wysmial,i mowil ze to bylo dla niego bez znaczenia i obmowil mnie do swoich kolesie a oni by mowili to nie miala pewnie doswiadczenia ty musialem ja zadowolic a nie ona ciebie,ale ku***wa zal:):)takie zachowanie by ci sie spodobalo??chcialabys tak,bo ja nie

Ja wyrażam ta sama opinie,taka jak ty.Teraz mam takie pytanie.Czy któraś z was ma moze czeczena?heh to zadko spotykany temat