Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Gość biedrona_007
carolashow nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz. jak wezme tabletke pierwsza w inny dzien niz 1 dnia okresu to bedzie mniej skuteczna?

Gość Yonai**
Hej dziewczyny:)mam do was pare pytan....od niedawna zac zaczela sie wlasnie moja przygoda z tymi tabsami....jestem ju przy 7 tabletce z 1 opakowania...czytalam o nich sporo...zle i dobre strony ale wiekszosc tych dobrych:)jednak mam pytanko czy moga one wywolac wysypke na reku???mam strasznie czerwone place...ktore mnie pieka i swedza:/czy to moze byc skutek uboczny???z gory dziekuje za odpowiedz...a i mjeszcze jedno kiedy zaczelam je brac to wydluzyl mi sie okres z 3 dni do 8....czy to normalne????

Gość punio
yonai: ja tez niedawno zaczelam brac te tabletki. okres mialam gdzies 5 dni a plamienie mam caly czas a jestem przy dwunastej tabletce. ale z tego czytalam to jest to normalne. a jesli chodzi o palce to moze od czegos dostalas uczulenia. np od mydla albo kremu.

Gość jola78
czy gripex max ma wpływ na te tab.?

Gość carolashow
jola78: nie

Gość Yonai**
HEJ DZIEKUJE ZA ODP:)taj ju wiem ze to nie od tabsow;ptylko od zimna;pju mi powoli zchodzi:)a mam jeszcze jedno pytanko.....wczoraj o 18 wzielam tabletke to moja stala pora branie;)a dzis tak o okolo 10 rano dostalam rozwolnienia prawdopodobnie cos zjadlam;/czy to zaszkodzilo mojej ochronie antykoncepcyjnej???w jakis sposob ja zburzy albo cos??

Gość kasia309
hej, potrzebuje pomocy odnośnie łykania novynette...skończyłam moje pierwsze opakowanie w sobote, dziś jest 3 dzień przerwy i dostałam okres, kiedy mam zacząć nowe opakowanie?W niedziele czy dziś?Dziękuje z góry z apomoc i pozdrawiam

Gość do kasi309
nastepne opakowanie powinnas zaczac brac w niedziele :)

Gość kasia309
Dziekuję z aodpowiedź,musiałam się upewnic,pozdrowionka;)

Gość carolashow
Przepraszam kasia309 ile Ty masz lat ?? ja przepraszam bardzo ale bierzesz Tabletki antykoncepcyjne ! uprawiasz sex ! i nie umiesz liczyć do 7 ? Ja bardzo przepraszam ale no kurcze dziewczyny myślcie !!!!!! Troszkę to nie boli Uprawiacie sex udajecie takie mądre itp a ulotki nie możecie przeczytać od początku do końca !!!!

Gość kasia309
Sorry ale biore te tabletki bo musze,miałam usuwaną operacyjnie torbiel jajnika i by sie to nie powtórzyło musze je łykać, a że mam wątpliwości to pytam i pytam grzecznie..bez chamstwa proszę bo większą głupotą jest nie pytać nish to robić nawet po kilka razy, a co do ulotki to informacje w niej zawarte pozostawiają wiele do życzenia, zwłaszcza dla osób które mają do czynienia z tabl ant po raz pierwszy..pozdrowienia dla wszytkich nie-chamskich forumowiczek, bo po to jest forum by rozwiewać wątpliwości a nie wyzywać..ehh szkoda słów

Gość kasia309
A i niezły żart z tym liczeniem do 7, normalnie popłakałam się do łez...ehh

Gość carolashow
Nie napisałam nic chamskiego ani nie użyłam żadnych wyzwisk !! Tylko napisałam jak jest prawdę !! To że maiłaś operację to bardzo mi przykro i za to przepraszam Ale wybacz akurat to co ile dni i jak stosować tabletki jest w ulotce bardzo wyraźnie napisane... Po prostu ręce opadają jak dziewczyny biorą się za branie tabletek anty a zadają takie pytania... Mimo wszytko po to są lekarze i ulotki a na takich forach nie masz 100% pewności że ktoś Ci dobrze odpowie !! więc lepiej iść do lekarza i jemu zadać choćby takie 'najgłupsze' pytanie !!! Pozdrawiam

Gość kasia309
Przepraszam, ale tylko pozornie nie napisałaś nic chamskiego, ale jak nazwiesz naśmiewanie się z osób, które szukają osowiedzi na dręczące ich pytania?Czytałam ulotke, ale miałam watpliwości stąd moje pytanie na forum...W dobie internetu strony www są swego rodzaju źródłem wiedzy, tylko swego rodzaju bo trzba uważać na treści w nich zawarte to oczywiste..ale wiem,że na tym forum,są osoby które od dawna biorą ww tabletki i do nich było skierowane moje pytanie a nie do osób, które z góry zakładają, że każdy zadający pytanie to tępak i idiota, który pewnie czytać ulotki nawet nie potrafi, sorry ale tak odebrałam twoją wypowiedź...jesli nie masz zamiaru nikomu pomagać, a tylko krytykować to nie czytaj takich wypowiedzi jak moja a oszczędzisz nerwy innym i sobie, pozdrawiam PS.Ciekawe czy Ty nie miałaś wątpliwości przy pierwszym opakowaniu tab anty?

Gość kasia309
A tak apropo, nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi, papa

Gość carolashow
Akurat na tym forum Pomagam nie naśmiewam się! wiele udzieliłam tu odpowiedzi innym. Chodziło Mi o TWOJE konkretne pytanie ! o nic innego! nie użyłam żadego obraźliwego zwrotu więc nie wyolbrzymiaj. Po to jest to forum aby pytać ale są granice.

Gość kasia309
no comment...nie mam zamiaru się już dłużej wdawać w tą bezsensowną dyskusję...szukałam potwierdzenia na moją wątpliwośc, a zostałam wyśmiana...normalnie brak słów

Gość kalinka_85
hej mam pytanie ,dotychczas tabletki brałam raczej regularnie, kilka razy przyjełam je z lekkim opóźnieniem (max godzinnym) z ulotki wiem że takie opóźnienie nie wpływa na stopień zabezpieczenia,jedną tabletke niestety ominęłam,z chłopakiem kocham się dość często ale jeszcze nigdy nie skończył we mnie,martwie sie jednak ponieważ skończyłam brac 2 opakowanie tabletek 4 dni temu i jak narazie nie dostałam okresu...mam się czym przejmować czy na początku ich przyjmowania może sie tak zdażyć ze okres w ogloe nie wystąpi?

Gość carolashow
kalinka_85 cześć :) Okres tak czy inaczej powinien wystąpić ! godzina czy dwie czy nawet 5 nie wpływa na stopień zabezpieczenia... a okres powinien wystąpić a jeśli nie to wcale nie musi oznaczać że np jesteś w ciąży Reakcje na branie tabletek są różnorakie :) ja np chyba po 2 czy 3 opakowaniu miałam okres pod koniec przerwy i to dwu dniowy.... Więc nie martw się na zapas :)

Gość kalinka_85
dzieki za odpowiedz! przyznam ze mnie nieco uspokoiłaś! mam nadzieje ze wszystko bedzie ok! pozdrawiam :)

Gość ma.ko
Hej!:) Czekam na okres i też zaczynam brać te tabletki. Co prawda mam duże obawy, ale jak nie spróbuje to się nigdy nie dowie czy s.ą dla mnie dobre. A przecież gdy będzie coś nie tak,to zawsze mogę przerwać przyjmowanie prawda?? pozdrawiam i do poczytania jak już bede w trakcie przyjmowania tabl. Buziaki

Gość carolashow
ma.ko Powodzenia życzę... zawsze można przerwać Tylko z dystansem :) ja w trakcie pierwszego opakowania miałam lekkie migreny a teraz nic :) więc powoli :) i spokojnie

Gość biedrona_007
carolashow: no heja, znowu sie spotykamy :-) Ludzie o rozne glupoty pytaja na forum. Wola miec pewnosc na ulotkach roznie pisza a lekarze jeszcze co innego czasem gadaja. moja mama miala taka sytułace, ze lekarz jej przepisal lek a na ulotce bylo napisane iz przy jej chorobie nie zarzywac tego typu lekow. Wreszcie zaczelam brac tabletki. Pierwsza tabletke wzielam i bylo wszystko ok, potem wzielam druga i jakos dziwnie sie czuje, jest mi slabo i mam wrazenie, ze jest mi niedobrze. Czy to moze byc wina tabletek? czy powinnam isc zmienic tabletki czy jeszcze kilka wzasc i sie upewnic? Co powinnam zrobic? W ulotce bylo napisane o skutkach ubocznych ale wole sie upewnic. kto lepiej bedzie wiedzial, niz my same?

Gość carolashow
biedrona_007 po 1 lub 2 tabletkach trudno powiedzieć, ja po pierwszym opakowaniu czułam się nijak ale postanowiłam wziąć drugie opakowanie i jest już ok.. potrzeba troszkę czasu to jednak sama chemia i organizmu musi się z tym oswoić .... :)

Gość biedrona_007
carolashow: to bede brala dalej i zobaczymy. Dzieki za info. Buziaki

Gość biedrona_007
carolashow: W ulotce wyczytalam, ze dni okresu moga sie skrocic oraz intenstywnosc krwawienia. U mnie jest zupelnie odwrotnie mam straszne krwawienie, ciagle sie ze mnie leje czy to jest normalne?

Gość carolashow
biedrona_007 no powiem tak lekarzem nie jestem Ale u mnie np jest bardzo skąpe krwawienie wiem też że np moje koleżanki maja np przez 5 dni i czasami dość obfite... Więc chyba wszytko ok ale jeśli czujesz że jest coś nie tak najlepiej iść do lekarza !!

Gość biedrona_007
carolashow sama nie wiem. ja czasem mam obfite a czasem skape wiec moze jest ok poczekam jeszcze troche i zobaczymy co dalej bedzie zreszta lubie sobie duzo rzeczy wmawiac i z natury jestem pesymistka

Gość carolashow
biedrona_007 więc sie nie martw :) i daj sobie czas Pozdrawiam

Gość biedrona_007
carolashow dzieki za rade,. napewno poczekam a jak nie przejdzie to sie wybiore wtedy do gin. Pozdrawiam i do uslyszenia